S.D.N Rock Kültür Kulübü

seciL

Dekan
Reaksiyon puanı
102
Türkiye'de rock nerede ve hangi durumda? .. Yükselişte mi çöküşte mi?

bu konuda ki görüşlerinizi bekliyorum SDN rock kulübü üyeleri :)

gizem durmaz

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Ben sanki bir yükseliş görüyorum :)
Her geçen gün yeni bir grup ve bu yeni gruplarla beraber onların güzel şarkılarıylada artan rock dinleyicileri bu düşüncemi doğruluyor gibi. Ama tabi hazlı bir çıkış yapan bu yeni gurpların çabuk sönmeside üzücü bir durum. ;)Fakat bu durum rock dinleyicilerini azaltmıyor, tam tersine anlık bi grupla sevdikleri rockı bir daha bırakamıyorlar ^^
Veya artık geleneksel şekle gelen rock festivalleri her sene bir öncekinden fazla ilgi almasıda rockın yükselişte olduğunu gösteriyor.

seciL

Dekan
Reaksiyon puanı
102
işimden dolayı uzun zamandır gözlemliyorum... Niye rock cılarla rap ciler böle birbirlerine cok soğuk bakıyorlar???
Ben bir rock er olarak rapte dinlerim ama bu bir celiski deilki bence hatta bazı rap parcaları vardır benim hayatımın en güzel sarkılarındandır neyse

Sizce bu soğukluk niye ve cözümü nasıl olabilir?görüslerinizi bekliyorum ŞİDDETLE (A)

RoJrOcK

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
hayırlı olsun herkese bende burdayım (((((((((beni unutmayın.)))))))))) :)

warkortali

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
181
seçiL dedi ki:

bu konuda ki görüşlerinizi bekliyorum SDN rock kulübü üyeleri :)

Türkiye'de Rock'ın nerede olduğunu görmek istiyorsanız, her iki senede bir yenisi eklenen müzik festivallerinin şu an ki sayısına bakınız..

Bence Türkiyede Rock'ın yolu çok açık..

seçiL dedi ki:
işimden dolayı uzun zamandır gözlemliyorum... Niye rock cılarla rap ciler böle birbirlerine cok soğuk bakıyorlar???
Ben bir rock er olarak rapte dinlerim ama bu bir celiski deilki bence hatta bazı rap parcaları vardır benim hayatımın en güzel sarkılarındandır neyse

Sizce bu soğukluk niye ve cözümü nasıl olabilir?görüslerinizi bekliyorum ŞİDDETLE (A)

Öncelikle işini merak ettim,sakıncası yoksa öğrene bili miyim ? :)

Ben Rock müzik seven iyi bir dinleyici ve zaman zaman bişiler tıngırdatan biri olarak :)

Bu konu ile ilgili aklıma geldi, 2005 senesin'de rock'n coke a ceza gelmişti. inanırmısınız ana sahne önünün sahneye doğru sol tarafı Rock'cular, sağ tarafı ise rap'ci kitlesi oluşturuyordu. sol taraf süreki cezaya ağza alınmayacak küfürler etti bizde o taraftaydık ama ben dayanamadım sonunda Rock işareti yapan elimi indirdim, sağtarafa geçtim ve tek yumruk şeklinde cezaya eşlik ettim.. zaten cezada ağızlarının payını vermişti :D

Sonuç itibari ile Felsefeleri farklı çatışma bu yüzden .. ;) Çözümü, sadece bu müziklere sanat gözü ile bakılırsa vardır. yoksa değişmez asla ..

gizem durmaz

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Evanescense-Bring me to life by
[youtube=425,350]UKer9hry-Gg&mode=related&search=[/youtube]

Kriptograf

Profesör
Reaksiyon puanı
0
Warkortali tam da ipin düğüm noktası orası.Müzik sanattır,sanat; sanatçıların duygularını dışarı vurmak için ortaya koyduğu eserlerdir.Sanat hep birşey anlattığı ve hiç bir zaman boş yere olmadığı için hep güzeldir.

Müziği sanat olduğu için sevmek bütün müzik tarzları arasındaki zevk farklılıklarını daha yumuşatacaktır ve agresifliğe yer kalmayacaktır.

Rock müziği daha çok seviyorum demek belki çoğu Rock müzik sevmeyene itici gelebilir ama Rock tarzını seviyorum demek daha ılımlı yaklaşmaktır.Siz Rockseverliğinizden birşey kaybetmezsiniz ve üstüne karşıdaki kişide sizi daha saygılı bir şekilde dinler...

Video süper tekrar tekrar izlenir.Teşekkürler Gizem.

Wolker

Profesör
Reaksiyon puanı
2
maltkapakam4.jpg
<br /><br /> MALT - DEPREM<br /><br />http://www.youtube.com/watch?v=MMNz-Vk28bw<br /><br />
<br />Sallandık diyorum, merkezini bilmiyorum<br />Sokağa fırlamadım, duruyorum<br />Senden bir açıklama gelmeden<br />Ben bu evi terketmiyorum<br /><br />Tehlikeleri düşündüm önceden<br />Ama bölge sakattı zaten<br />Senden bir açıklama gelmeden<br />Çaresizim biliyorum<br /><br />Hayatıma asma bir kat yaptım<br />Yeni bir aşk bir de çek-yat kattım<br />Tam mutlu olurum burda derken<br />3.1’e bile dayanamadı, tepeme yıkıldı<br /><br />Çatlak olabilirim belki, hafiften<br />Sallanıyorsam işte bu yüzden<br />Senden bir açıklama gelmeden<br />Kırılmam biliyorum<br /><br />Herkes panik oldu, kimisi korktu<br />Kimisi yaşamıştı biliyordu<br />Ama hepsi hep bir ağızdan<br />”sakin ol” diyordu<br /><br />Hayatıma asma bir kat yaptım<br />Yeni bir şk bir de çek-yat kattım<br />Tam mutlu olurum burda derken<br />3.1’e bile dayanamadı, tepeme yıkıldı<br /><br />Bir gün aniden<br />Kriz masasında içerken<br />Richter’den konuşurken<br />Aşk biter ...<br />Yenisi gelir, eskisinden beter<br /><br />Hayatıma asma bir kat yaptım<br />Yeni bir aşk bir de çek-yat kattım<br />Tam mutlu olurum burda derken<br />3.1’e bile dayanamadı, tepeme yıkıldı
<br /><br />MALT GRUBU<br />Malt, Türk rock müzik grubu...Kaliteli müzikleriyle tanınır...Grup üyelerinden Cenk Turanlı(bas gitar) ve Barış Ertunç(gitar) aynı zamanda "Üçnoktabir" adlı grubun da üyeleridir.Solist Cenk Durmazel'i Cenk Ve Erdem Beylerden tanıyoruz.<br /><br />
81080207102140it8.jpg
<br /><br />kaynak:Vikipedia

Jerusalem

Profesör
Reaksiyon puanı
5
seçiL dedi ki:

Soru yanıtlanırken, festivaller misal alınmış, çok doğru bi' tespit hakikaten. Bende bi' şeyler eklemek istiyorum,

** En büyük sebeplerden biri, son 3-4 yıldır Türkiye 'de üretilen Rock müziğin, lirikal anlamda arabesk müziğe olan yakınlığı bu ilgiyi perçinliyor. Kimseler enstrumantal anlamda Rock müzik dinlediklerini düşünselerde, "Kaderimde bu da mı vardı/Sevdiğimi başkalarıyla göreceksem eğer kör olsun ..." gibi sözlerde kendilerini buluyorlar ki bu arabesk menşeili dinleyiciler için geçiş sürecini hızlandırıyor. (Grup84 seni aşağılamıyorum, yemin ederim.)

** Kitle erişim araçlarının artması-hızlanması(özellikle internetin ki Türkçe Sözlü Rap Müzik 'dede aynı durum geçerlidir) bu ilgiyi ve arzın doğal olarak da talebin artmasını açıklıyor.

Bi' Türkçe sözlü Rap müzik dinleyicisi olarak umuyorum ki alternatif müzikler hak ettiği yeri bulacak ve değer görecekler( Techno&Trance için bile umuyorum ulan) .Artık Anadolu 'nun bağrından kopup gelen Country yiğitler aç kalacak. Bi zahmet onlarda Local'den ekmek yesinler. Artık emek önemseniyor, artık dinleyiciler daha bilinçli. Yazdıkça mutlu oluyorum, uzar gider bu, burada bırakalım. (Çok ateşliyim bu konuda yanlış şeyler söyleyebilirim.)

warkortali dedi ki:
Sonuç itibari ile Felsefeleri farklı çatışma bu yüzden .. ;) Çözümü, sadece bu müziklere sanat gözü ile bakılırsa vardır. yoksa değişmez asla ..

Bu noktada bi' problem var sanki, öncelikle ülkemizde Rock vs Rap diye bi' savaş olmadı iyi biliyorum. Fi tarihinde Amerika 'da yaşanan hadiseler vardı, bunun sebebide Rap'in tastamam bi siyah müziği olmasıyla ilgiliydi. Dönemin faşistlerinin ırkçılık üzerine düzdüğü nağmelerde Rock hatta Metal müzik ezgileri vardı. As'lolan durum bu diye bildim hep. Yazdıklarımı doğrulabileyecek çok düzgün ve 3 dalda Oscar adayı, "En iyi oyuncu" dalında OCliv Owen'a scar kazandıran "American History X(Amerika 'nın bilinmeyen tarihi.) adlı kusursuz filmi izlersek eğer, bu sorunun yanıtınıda bulmuş oluruz.

Yoksa Rap ve Rock müzikde, en azından çıkış noktalarına baktığımızda bir çok ortak nokta görünür. " Tepki - Duruş - İsyan - Emek - Kalite - Süreklilik - (Savaşa hayır, yazmak istemiyorum ama...)" felsefik anlamda da pekde uzak değiliz abiler size, bi' Türkçe sözlü Rap Müzik dinleyicisi olarak böyle düşünüyorum.

Kriptograf

Profesör
Reaksiyon puanı
0
Klip süper olmuş ve çok hoş müzik kanımca...

Jerusalem

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Bi' de şunlar var tabi ;

[size=20pt]Peace & Restpeck[/size]

tertunc

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
21
Hala şarkıyı seçmedik mi...?

Kriptograf

Profesör
Reaksiyon puanı
0
Bir kaç bize uyabilecek slogan ve Felsefik düşünce buldum.
Beğendiklerinizi söyleyin tekrar bi bakalım :)

1.Ya bizimle kudur,ya da bizden kurtul.
2.Ender bir oluşum.Rock Kültür Klüp.
3.Biz zamanı sallıyoruz.Time Rocker.
4.Bazen ses ,bazen sadece harekettir Rock(Bu tanım gib oldu :)
aklıma geldikçe yazacam yorumları bekliyorum???

elektr10

Profesör
Reaksiyon puanı
3
Senin kapasiten bu değil Kriptograf, sana güveniyorum daha iyileri çıkacak :)

speedfreak

Asistan
Reaksiyon puanı
4
Yaa sus gaza getirme adamı bi başlayacak 5 sayfa sonra bitecek :D

Kriptograf

Profesör
Reaksiyon puanı
0
elektr10 dedi ki:
Senin kapasiten bu değil Kriptograf, sana güveniyorum daha iyileri çıkacak :)

Bende aynı fikirdeyim daha güzelleri ile karşınızda olacağım :)

Denizhan Dakılır

Profesör
Reaksiyon puanı
23
Allahım bu ne rock yükselişte hele kızları var ya onun için rock a geçtim ben :D

Mr.Fastfinger

Doçent
Reaksiyon puanı
2
S.D.N Rock Kültür Kulübü'nün parçası ne olacak baya bir uzayacak benim şöyle bir teklifim olcam Türk Gruplardan seçsek daha iyi olur.Buluşmadada belirttiğim gibi sıralayıp ayrı bir konu açıp oylamaya sunalım.Çıkacak sonuç S.D.N Rock Kültür Kulübü'nün parçası olsun.Mutabakata varmak açısın tarz yada Türkçe&Yabancı olarak bir sınırlama getirmeliyiz.

warkortali

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
181
[shadow=red,left][size=8pt]Kulübümüzü 4x4 yapabilmek için elimizden geleni yapıyoruz ;)

Sevgili yardımcılarımdan kripto çok çalışkan bizlere iyi bir slogan ayarlayacaktır eminim. Müzik konusunda ise benim uğraştığım bir şey var. Ama daha sonra paylaşıcam bunu sizinle.

Mr.Fastfinger temsili şarkımız Türk olacaksa amatör gruplardan biri benim tercihim olur. Bu arada yabancı bi şarkı üzerinde yoğunlaştım ben..

Speedfreak sendende bişiler bekliyoruz..[/size][/shadow]

warkortali

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
181
[size=8pt]Tavsiye ettiğimiz şarkıları ne yönden uygun gördüğümüzüde yazalım. Mesela sözleri kulübümüzü çok iyi ifade ediyor yada ben böyle böyle düşündüm bu şarkıyı seçerken ve sizin beğeninize sundum gibi ..[/size]

speedfreak

Asistan
Reaksiyon puanı
4
warkortali dedi ki:
[size=8pt]Tavsiye ettiğimiz şarkıları ne yönden uygun gördüğümüzüde yazalım. Mesela sözleri kulübümüzü çok iyi ifade ediyor yada ben böyle böyle düşündüm bu şarkıyı seçerken ve sizin beğeninize sundum gibi ..[/size]

Denizhan bu notu dikkate alırsan seviniriz.

Rock kültür kulübü şarkısına gelince aslında bunu toplantıda konuşmuştuk. Yeni bi konu açılım bu konuda önerileri alalım. Bu önerlilerin neticesinde anket yapalım.Yanlız bazıları önerme yapmasın. Çünkü bu sever herkes kendi şarkısına verir sonra şarkı seçemeyiz :P :P(benim oyun iki oy sayılırsa başka (A))

warkortali

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
181
[size=7pt]LİSTEDE TEMİZLİK[/size]

[size=8pt]Kulüpte paylaşımı olmayan üye isimleri :

krasiva, Gorko, mavinok.ta, onair, STORMZ, Runal

Rock'cı geçinen üye isimleri :

Talha Ertunç, jZCaglar[/size]

[size=8pt]Bu isimler listeden silinmiştir.[/size]

speedfreak

Asistan
Reaksiyon puanı
4
Bütün hepsi mi silindi yoksa rockçı geçinenler mi?

Kriptograf

Profesör
Reaksiyon puanı
0
Sert,kararlı ve özgün bir Rock Kültür Klübü olma yolunda büyük adımlar atıyoruz :D
hayırlı olsun...

warkortali

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
181
speedfreak dedi ki:

[size=8pt]Belirtilen isimlerin hepsi silinmiştir.[/size]

tertunc

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
21
warkortali dedi ki:
speedfreak dedi ki:

Beni neden sildiniz ben şarkıyı buldum ama kötü bulacaksınız diye koymadım.Nasıl katkım yok ?

Ve kardeşim interneti koparmıştı o.O

warkortali

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
181
Talha Ertunç dedi ki:
warkortali dedi ki:
speedfreak dedi ki:

Beni neden sildiniz ben şarkıyı buldum ama kötü bulacaksınız diye koymadım.Nasıl katkım yok ?

Ve kardeşim interneti koparmıştı o.O

[size=8pt]İleride bir gün sizi yeniden kulüp için düşüne biliriz şimdi ise bir şey değişmeyecek teşekkür ederim.[/size]

garintsi

Asistan
Reaksiyon puanı
0
HaruN TURAN (garintsi) Erzurum.

böylemi ismimizi yazdıracağız?