Ram mi Ekran Kartı mı?

Massacre16

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Öncelikle herkese merhaba.

Sorunumu belirtmek gerekirse, internetten her hangi bir flash oyunu sorunsuz bir şekilde oynayamıyorum. En ufak flash oyunlarda bile aşırı kasma yaşıyorum. Sadece bununlada sınırlı değil, internetten bir video izlemek istesem yine sorunlar ile karşılaşıyorum, tıpkı flash oyunlarda ki gibi videolardada kasma yaşıyorum. İnternet hızım ile alakalı bir sorun değil. Ayrıca HL2, COD serisi gibi fps oyunlarını oynarken yine kasma yaşıyorum. Ara sıra takılmalar oluyor.

Sistem özelliklerimi sayacak olursak;

Microsoft Windows XP Professional SP3

Pentium(R) 4 CPU 3.06GHz
3.07GHz, 1.00 GB RAM
512 MB Ekran Kartı
NVIDIA GeForce 6600 GT

Bunların dışında ekran kartı ve ses sürücü driverleri en son güncelleştirmelerinde.
Driverleri kendi CD' lerinde yüklediğimdede kasıyor son güncelleştirmeleri yüklediğimdede kasıyor.
Yeni bir parça almam gerek biliyorum fakat size sorum, Ekran Kartını mı yoksa RAM imi yükselteyim?

memocan89

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
%90 ram den kaynaklandığını düşünüyorum. Çünkü benim laptopta harici ekran kartı bile yok 3gb ram var rahatlıkla dediklerini yapabiliyorum.

TayfunYilmaz

Asistan
Reaksiyon puanı
2
4 gb ram li 1 gb harici ekran karti li yeni bir bilgisayar al işlemcisi de en kötü ihtimal amd e2-3000 yada intel pentium B960 olsun tabi bunlar en kötü ama bana soracak olursan bundan sonra en az amd a6 yada intel i3 işlemcili bilgisayar almalisin

C

CEVAPLAYICI

SDN Okuru
Tamamen ramden kaynaklidir çünkü fps veya flash oyunlar ekran kartindan değilde ram dan destek alir bunun için kendine 200 tl ye 8 gb ram al gta 5 de kaldirir :)

P

P4 Avcısı

SDN Okuru
o antikayı ne ram nede yeni ekran kartı kurtarır ondan cacık olmaz yeni topla.