Quention Tarantino vs Christopher Nolan

Hangi Yönetmen ?

• Kullanılan toplam oy
    48

Ben Kenobi

Dekan
Reaksiyon puanı
3,156
Uzun süredir aklımda olan bir anketti.
Nedeni de bu iki yönetmenin tarzlarının birbirinin 180 derece zıttı olması.
Elbette ikisi de üstad yönetmenlerdir ama birini seçmek zorundayız.

Quentin_Tarantino.jpg

batnolan.jpg

xl_pulp_fiction-affiche.jpg
Memento.jpg

kill_bill-10066.jpg
115362-b-the-dark-knight.jpg

19123474.jpg
19476654.jpg-r_760_x-f_jpg-q_x-20100713_043910.jpg

chawush28

Doçent
Reaksiyon puanı
10
Tarantino çok başka... Herkes yapmaz onun yaptığı filmleri :)

Mai Nai

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
160
Que gibi rahatsız manyak az bulunur, adamım ya :D

aceleciburak

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Alias'ta bile Tarantino'nun rolü manyakçaydı o adam insan değil zaten acayip bişi...

Ben Kenobi

Dekan
Reaksiyon puanı
3,156
ben Nolan'a oy verdim arkadaşlar :)

UgurABA

Dekan
Reaksiyon puanı
15
Açıkçası çok zor bir anket, çünkü seninde söylediğin gibi 180 derece zıt yapımları ortaya çıkarmış insanlar. Dolayısıyla hangisi iyi yönetmenden çok hangisinin filmlerini daha çok beğendiniz sevdiniz olsa daha net bir anket olabilir.

topalsolucan

Rektör
Reaksiyon puanı
555
Tarantino'nun film tekniği açısından ufku fazla geniş değil gibi... her filminde aynı tekniği kullandığından Pulp fiction dışındaki filmlerine pek ısınamadım. hep aynı filmi izliyormuşum gibi geliyor.

Nolan diyorum :)

Jacoub

Doçent
Reaksiyon puanı
4
tabiri yerindeyse "Tarantino kafası" bambaşkadır.

düşündüğünü yaşatan nadir kişilerdendir.

her kesime hitap etmeyen biridir fakat hitap ettiği kesimi baştan çıkaran bir yönetmendir.

Ben Kenobi

Dekan
Reaksiyon puanı
3,156
quentin tarantino için koyduğum resim silinmiş.
şimdi yeni okuyanlar haksızlık yaptığımı düşünebilir.
keşke düzeltebilme imkanım olsa :)

madmex

Profesör
Reaksiyon puanı
5
ben Nolan'a oy verdim arkadaşlar :)

Nolanın Kafası bir başka çalışıyor , İnception'u izledim oha dedikten sonra ,Mementoyu izledim dedim bu adam normal değil dedim:) Harika bir kurgusu var ,

Tarantino için evet her filmi aynı gibi , Açıkcası sadece izlemek olmak için filmlerini izledim. Öyle aklıma kalan ahım şahım bir filmi aklımda bile değil.

FourZeroTwo

Asistan
Reaksiyon puanı
0
İnsanın beynini kurcalamayı seviyor Nolan. Benim hoşuma gidiyor beyin oyunları saygılarımı sunarak oyumu veriyorum

IuTKuI

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Kill Bill ilk izlediğimde Que, Inception sonrası Nolan. Bambaşka bir film arkadaş. Birden fazla izleyince sıkmıyor film.

Ghost34

Profesör
Reaksiyon puanı
2
tarantino'ya oy verdim. bence tarantino ile nolan'ı karşılaştırmak yanlış :)

RKYuckeN

Asistan
Reaksiyon puanı
0
vallaha ben Nolan'a verdim çünkü adamın filmleri bir harika be abi benimle aynı fikirde olanlar beğensin

senar1st

Profesör
Reaksiyon puanı
14
Nolan tabiki de kaliteli. Sinema kültürü bilgisi çok fazla. Size rüya nın tanımını sorsam bana iki üç kelimelik bir şey söylersiniz. Nolan' a sorsan koca bir film çeker.

Ama ben yine de Tarantino diyorum. Çünkü tarzını seviyorum. Ama nolan tarantinoya göre daha fazla bilgili..

topalsolucan

Rektör
Reaksiyon puanı
555
Nolan tabiki de kaliteli. Sinema kültürü bilgisi çok fazla. Size rüya nın tanımını sorsam bana iki üç kelimelik bir şey söylersiniz. Nolan' a sorsan koca bir film çeker.

Ama ben yine de Tarantino diyorum. Çünkü tarzını seviyorum. Ama nolan tarantinoya göre daha fazla bilgili..

birisi açıklasın :D

topalsolucan

Rektör
Reaksiyon puanı
555
Türk tüp, tüp Türk, tüpermen... buldum, ismail hakkı olsun :D

senar1st

Profesör
Reaksiyon puanı
14
[MENTION=101833]topalsolucan[/MENTION] [MENTION=48615]ReDo[/MENTION] Dalgaya vurmuşlar :D

Inception diyorum aga :D Inception.

Kabul biraz saçmalamışım ama demek istdiğim nolan bilgili ama tarzından ötürü tarantino dedim :D

Ben Kenobi

Dekan
Reaksiyon puanı
3,156
ben de aslında tarantino'yu seviyorum ama filmlerinde bazen sıkılıyorum
bir de tarantino'nun sanki sanat gibi bir derdi yok
kafası neyi çekerse o şekilde :D

nolan'ın filmleri ise su gibi akıyor, bitişinde ayakta alkışlıyorum. sanat bu diyorum :)
ama nolan'ın bayan oyuncu tercihi tarantino'ya göre hafif kalıyor.

wenn5327434.jpg

232.people

Boyka26

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Kesinlikle Nolan adamın kurguladı filmler gerçekten çok üst düzey ;)

El Padrino

Dekan
Reaksiyon puanı
70
Tabiki Nolan.

Nolan'ın her bir filmi sanat eseri.Tarantino'nun filmlerini sevmem.Benim tarzım değil !

Ben Kenobi

Dekan
Reaksiyon puanı
3,156
daha fazla katılım bekliyoruz efenim :)

RocKhan

Doçent
Reaksiyon puanı
15
Batman C.Nolan'ı Nolan yaptı, kimse kalkıp da Inception ve Memento filmleri ile bu adama büyük yönetmen demesin, zaten bu iki filmi de tek başına yazmamıştır, biri bilim kurgu filmidir, olması gerektiği gibidir, biri de kısa hikaye türünde yazılmış bir kitapdan devşirme filmdir.

Tarantino ise hem oyuncu, hem yönetmen, hem yapımcı, hem de sıfırdan kendisinin yazdığı ve bu filmleri kült haline sokmuş bir dahi, Rezervuar Köpekleri, Ucuz Roman, Kill Bill en dev eserleridir, tek hatası zamane gençliğinin görsel efektler içinde boğulacağı bir film yapmamış olmasıdır, öyle olsa idi ankette başı çekerdi. Keşke Thor filmini ya da Superman'i çekseydi, Nolan'ın Batman'ine karşılık vermiş olurdu ama bu adamın her ne kadar seviyor olsak da bu tarz filmlerle işi olmaz.

Demek istediğim, her iki yönetmenin hayatından yaptığı birer filmi çıkarın geriye ne kalıyor ona bakın, Nolan'dan Batman'i çıkarın, Tarantinodan seçimi size bırakıyorum istediğiniz filmi çıkarın, kalan filmler ile tarantino yine dev olur ama Nolan için aynı şeyi söyleyemem. Zaten hala Batman hikayesinden faydalanacağım diye uğraşıyor, zaten başarısız olmayacağı bi alan, çünkü gözü kapalı bu filme gidecek milyonlarca insan var biri de benim.

Ben Kenobi

Dekan
Reaksiyon puanı
3,156
Batman C.Nolan'ı Nolan yaptı, kimse kalkıp da Inception ve Memento filmleri ile bu adama büyük yönetmen demesin, zaten bu iki filmi de tek başına yazmamıştır, biri bilim kurgu filmidir, olması gerektiği gibidir, biri de kısa hikaye türünde yazılmış bir kitapdan devşirme filmdir.

Tarantino ise hem oyuncu, hem yönetmen, hem yapımcı, hem de sıfırdan kendisinin yazdığı ve bu filmleri kült haline sokmuş bir dahi, Rezervuar Köpekleri, Ucuz Roman, Kill Bill en dev eserleridir, tek hatası zamane gençliğinin görsel efektler içinde boğulacağı bir film yapmamış olmasıdır, öyle olsa idi ankette başı çekerdi. Keşke Thor filmini ya da Superman'i çekseydi, Nolan'ın Batman'ine karşılık vermiş olurdu ama bu adamın her ne kadar seviyor olsak da bu tarz filmlerle işi olmaz.

Demek istediğim, her iki yönetmenin hayatından yaptığı birer filmi çıkarın geriye ne kalıyor ona bakın, Nolan'dan Batman'i çıkarın, Tarantinodan seçimi size bırakıyorum istediğiniz filmi çıkarın, kalan filmler ile tarantino yine dev olur ama Nolan için aynı şeyi söyleyemem. Zaten hala Batman hikayesinden faydalanacağım diye uğraşıyor, zaten başarısız olmayacağı bi alan, çünkü gözü kapalı bu filme gidecek milyonlarca insan var biri de benim.

sadece bir tahmin...
Superman filmini Tarantino çekseydi Superman'in kız arkadaşına tecavüz ederlerdi ve filmde en az 5 dakika bu sahne gösterilirdi :D

Reaksiyon puanı
10,315
que hafızamda en belirgin yer tutan bir yönetmen. kill bill'i muhteşemdi. tarzı bana müthiş geliyor.
nolan benim için herhangi bir yönetmendir, tarantino müstesnadır.
nolan gibi, onun tarzında, onun başarısını yakalamış birçok yönetmen adı sayabilirsiniz, ama...
quentin tarzında başka bir yönetmen adı veremezsiniz öyle kolayca.

madmex

Profesör
Reaksiyon puanı
5
  • Quention Tarantino

22 46.81%
  • Christopher Nolan

25 53.19%

Nolan nasıl aldı yaw başabaş gidiliyor :)