PlayStation 3 mü Xbox 360 mı?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan gdart
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Hangi oyun konsolunu tercih edersiniz?

• Kullanılan toplam oy
    357

karacaerc

Profesör
Reaksiyon puanı
18
Bu konuyu çok uzun süre araştırdım ve şöyle bir açıklıyım:
Kontroller: Xbox 360 daha iyi.
Donanım: Playstation donanım konusunda Xbox dan daha iyi.
CPU(Merkezi İşlem Birimi):yine playstation 1 adım daha önde.
GPU(
grafikişlem birimi):GPU konusunda Xbox çok iyi.
UI(kullanıcı arayüzü):Playstation 3
Online Experience(Çevrimiçi Deneyimi):Xbox 360
Media Playback(Medya Oynatma):Playstation 3
Multi-Platform Oyunları:Xbox 360
Exclusive Games: Playstation 3
Move vs kinect: Xbox 360

arkadaşlar sonuç beraber yani Xbox 360 5-5 Playstation hepsi ayrı özellikten güzel ama yinede benim oyun xbox 360 en iyisi o

Araştırmanda neye dayandın bilmiyorum ama kendi izlenimlerim ve araştırmalarım da şunu gösteriyor:
Controller: Ps3(daha ergonomik daha sağlam)
Donanım: Ps3
Cpu: Ps3
Gpu: Xbox (ancak pek çok ortak oyununda AA kullanan ps3 öte yandan xbox da bu yok kısacası ekranda ps3 önde)
Arayüz: Ps3
Çevrimiçi deneyim: Xbox ancak xbox kullananlar bunu korsan oynamak için aldıklarından online kullanıcı olamıyorlar tam olarak
Media playbeck: Ps3
Multi-Platform: Eşit
Exclusive : Ps3
Move vs Kinect: Ps3
Açık ara ps3 kazanıyor ve gerçekten de ikisini kullananlardan aldığım yorumlar da bu sonuçları haklı çıkarıyor. Bu devirde sıfır konsol almak hata olur. 2.el ucuza alıp anca amorti ettirebilirsiniz. Herkes tarihini bilmiyoruz diyor ama miladını doldurdular ikiside ve yeni konsollar hazır olmalı şimdiye kadar. Apple üretseydi bilirdik her özelliğini :D :D

Kgonen

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Hayırlı akşamlar,öncelikle bende xbox mı ps mü diye çok düşündüm ve araştırdım bu sitedeki 9 sayfayıda okudum ve xbox almaya karar verdim.850 liraya xbox 360 250gb + 2.kol+ (skyrim,Halo ve forza) + kulaklık ve 1 ay ücretsiz live paketli bir şekilde aldım.Ancak daha önce hiç xbox kullanmadığım için açıkcası oyundan nasıl çıkılıyor onu bile bilmiyorum :) Halo yu biraz oynamaya çalıştım ve mükkemmel bir oyun gibi görünüyor.Acaba xbox ile ilgili önerebileceğiniz siteler veya yapmam gereken birşey varmı ?

thruthreign

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
159
Tüm ''Xbox360 Al'' Diyenlere Sesleniyorum.Yorum Yazmadan Önce Araştırın Ps3 en çok satan konsol olmuş.

Referans 1:http://taraf.com.tr/haber/en-cok-satan-oyun-konsolu-playstation-3.htm

Referans 2:http://www.tamindir.com/2013-en-cok-
satan-konsol-ve-oyunlari_h-2360/

Milleti Yanlış Yönlendirmeyin Ve Xbox360ı En Çok İngilizler kullanıyor hatırlatırım.
En çok satan konsol PS3 diye en iyisi o olacak değil.
Oyunlarda görüntü kalitesi olarak Xbox önde.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Araştırmanda neye dayandın bilmiyorum ama kendi izlenimlerim ve araştırmalarım da şunu gösteriyor:
Controller: Ps3(daha ergonomik daha sağlam)
Donanım: Ps3
Cpu: Ps3
Gpu: Xbox (ancak pek çok ortak oyununda AA kullanan ps3 öte yandan xbox da bu yok kısacası ekranda ps3 önde)
Arayüz: Ps3
Çevrimiçi deneyim: Xbox ancak xbox kullananlar bunu korsan oynamak için aldıklarından online kullanıcı olamıyorlar tam olarak
Media playbeck: Ps3
Multi-Platform: Eşit
Exclusive : Ps3
Move vs Kinect: Ps3
Açık ara ps3 kazanıyor ve gerçekten de ikisini kullananlardan aldığım yorumlar da bu sonuçları haklı çıkarıyor. Bu devirde sıfır konsol almak hata olur. 2.el ucuza alıp anca amorti ettirebilirsiniz. Herkes tarihini bilmiyoruz diyor ama miladını doldurdular ikiside ve yeni konsollar hazır olmalı şimdiye kadar. Apple üretseydi bilirdik her özelliğini :D :D
Taraflı bi izlenim olmuş.Multiplatform oyunlarda Xbox açık ara önde.

mit_27

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
En çok satan konsol PS3 diye en iyisi o olacak değil.
Oyunlarda görüntü kalitesi olarak Xbox önde.

Ben Sadece Öneri Olarak Söylüyorum!

Xboxa sadece ışıltı koyulmamış ve sırf görüntü kalitesi, kinect, multi platform ve kumandada iyi olduğu için onu almakmı zorundayız :P Xboxun özel oyunları ve exc oyunları yok sadece bunlar xboxun özel oyunu halo 4 ve gears of war ama ps3ün özel oyunları saymakla bitmez uncharted infamous killzone vb...

söylemeyi unuttum artık ps3ler kırılıyor yani orjinal oyun almak lazım değil.

thruthreign

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
159
Xboxa sadece ışıltı koyulmamış ve sırf görüntü kalitesi, kinect, multi platform ve kumandada iyi olduğu için onu almakmı zorundayız :P Xboxun özel oyunları ve exc oyunları yok sadece bunlar xboxun özel oyunu halo 4 ve gears of war ama ps3ün özel oyunları saymakla bitmez uncharted infamous killzone vb...
Sırf exc. oyunlardan sebepte PS3 alınmaz.Hatta diğer oyunlar daha çok zevk veriyor.Mesela FIFA 13, AC III, Far Cry 3, Hitman vs. say say bitmez.Bu oyunlar PS3'ün exc. oyunlarından daha çok zevk verir.Özellikle online.
Xbox 360'daki exc. oyunlar da çok kötü değil.Forza serisi, Halo serisi, Gears of War ve Alan Wake...

söylemeyi unuttum artık ps3ler kırılıyor yani orjinal oyun almak lazım değil.
Xbox 360'da korsan alıp online oynayabilirsiniz.(banlanma biraz şans işi)

mit_27

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Sırf exc. oyunlardan sebepte PS3 alınmaz.Hatta diğer oyunlar daha çok zevk veriyor.Mesela FIFA 13, AC III, Far Cry 3, Hitman vs. say say bitmez.Bu oyunlar PS3'ün exc. oyunlarından daha çok zevk verir.Özellikle online.
Xbox 360'daki exc. oyunlar da çok kötü değil.Forza serisi, Halo serisi, Gears of War ve Alan Wake...

Xbox 360'da korsan alıp online oynayabilirsiniz.(banlanma biraz şans işi)

O saydığın oyunların aynısı ps3de var inanmıyorsan googlede ara fake olabilir ama

thruthreign

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
159
Tamamda Fakat Xbox u en çok ingilizler bildigi için onlinede ingilizcenin iyi olması lazım.
İngilizce bilmenle ne alakası var ki ?
Mesela FIFA 13.Sen online oynarken İngilizcen olsa ne olur olmasa ne olur.

serkan94

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
22
Xbox 360 Türkçe oldu bunu da hatırlatayım.

mit_27

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0

karacaerc

Profesör
Reaksiyon puanı
18
Bir konuda aydınlatayım , görüntü kalitesinde ps3 açık ara önde, oyuna nasıl yansır, hangi oyun daha iyi kullanır o yapımcı ile alakalı bir durum. Ayrıca tek başına gran turismo yeter de artarken ps3 te gow var üstüne üstlük.

dorukoski

Asistan
Reaksiyon puanı
0
ben xbox kullanıyorum son 1 aydır Türkçe dil seçeneği de eklendi bence xbox'ın Türkiye için daha büyük adımlar atacağı kesin gibi.Ps3 çok fazlasıyla klasikleşmiş bazı kafelerde saati 1 liraya oyanabilir bence gereksiz.

serkan94

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
22
Xbox'da da Forza serisi var.Forza Motorsport 4'un Auotovista videolarını izleyin dediğimi anlarsınız.

Aeolian

Doçent
Reaksiyon puanı
2
playstation olmuş 4 hala konuya cevap yazan var

djvahset

Profesör
Reaksiyon puanı
5
ooooo benim konu açılmış elbette ps3 hatta bekle ps 4

kirito

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Beyler ben ps vita veya x360 almak istiyorum.. ve biliyorum ki ikisi arasında dağlar kadar fark var ama ps vita daha ucuz diye bana hoş görünüyor. Geçenlerde uygun bir fiyata xbox 360 gördüm ama 12 gb'tı sizce bu işimi görür mü? Yoksa sonradan yer kalmaz ve ben öyle mal gibi ortada mı kalırım?

meroloni

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Xbox 360 çok güzel de, Playstation 4'te güzelmiş :)

Rejii

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Açıkcası move yada kinect aklımdan geçmedi. Çünkü Microsoft, Kinect'in telif haklarını Asus'a sattığını duydum ve buda kinect'in bilgisayarlara çıkacağı demek oluyor.
yaklaşık 10 yıldır microsoft ürünlerini kullanıyorum ve 7 yıldır da bu ürünlerden ekmek yiyorum şunu demek isterim ki ;
Zamanında microsoft'un patronu bill gates çok çakal biri geçmişe yaptıklarına baktığımızda bunu anlıyoruz Apple nin Patronu Yada Eski Patronu Jobs'ta bu bill gates yolundan gitmekte. bill gates 1970 lerde bilgisayar yazılımlarından milyar dolarlar kaldırırken yaptıkları hiç bir işi açıklamadılar. ve şuanda hala kendilerinin kont edebildikleri bir sistem var. bu yüzden Lunix kullanıyorum. Baktığımızda Jobs lunix alt yapısından çekirdeğinden özenerek yaptığı sistemi lunix'e aykırı olan şekilde piyasaya sürdü her kullanıcıya değil parayı veren kullanıcıya verdi sistemini. şimdi konumuza dönersek Bill gates bu olayı yıllar once satın aldı Kinect den bahsediyorum ve bu işte çok iyiler. satmaları söz konusu değildir çünkü çok iyi bir sistem ve çok iyi para getirisi var. tavsiyem xbox 360 Kinect alman çünkü herşey ağır oyun aşırı görsellik değildir. ufak oyunlarla ailenle arkadaşlarınla çok eğlenceli vakit geçirebiliyor insan inceleme bknz ;
http://www.donanimhaber.com/zamazingo/haberleri/1e1-Microsoftun-sihirli-kontrolcusu-Kinect-video-inceleme.htm

gagilo

Asistan
Reaksiyon puanı
0
ben şimdi eski jenerasyon konsol alıcak olsam xbox 360 alırdım... ama ps4 bekliyorum o başka :)

yigit35

Asistan
Reaksiyon puanı
0
ben ps3 kullanıyorum piyasada oyunları daha fazla bulunuyor bir araştırma yaptım gerçekten xbox'ın oyunları mevcut ama piyasada bulmak zor yurtdışında en fazla xbox satıyormuş eğer oyun sayısı eşit olsaydı xbox alıcaktım kinect nedeniyle

Mr.Elm

Doçent
Reaksiyon puanı
5
playstation olmuş 4 hala konuya cevap yazan var
Sende varmı ps4. Veya Türkiiyede varmı hatta dünyada satılan bir yer varmı? Oyunları var mı? Neyin kafası bu.
Elbetteki cevap yazılacak çünkü şuanda piyasada olan ürünler bunlar. O zaman iphone 6 ile galaxy 6 yıda konuşalım. Galaxy 4 konuşmaya gerek yok.nasılsa çıkacak bu modeller.

scofield3599

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Selam arkadaşlar,ben geçenlerde buna benzer bi konu açmıştım ama sağolsun kimse bakmadı,ben başka konulara baktım ama pek yeterli olmadılar,ben PS3 Super Slim 500 gb ile Xbox 360 arasında kaldım,sizce hangisi,nedenleriyle beraber lütfen :(

Rint

Profesör
Reaksiyon puanı
360
Aslında cevabı bellidir... Senin gönlün illa birisini seçmiştir ama sen ikilemde kaldığını sanırsın...

Ben PS3 diyorum! Nedeni sıkıldığında rahatlıkça satabilirsin...

scofield3599

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Aslında cevabı bellidir... Senin gönlün illa birisini seçmiştir ama sen ikilemde kaldığını sanırsın...

Ben PS3 diyorum! Nedeni sıkıldığında rahatlıkça satabilirsin...

Ben alırsam satacağımı sanmıyorum,onun haricinde sence neden PS3? Benim aklım yavaş yavaş XBox'a yatmaya başladı herkes öneriyor çünkü ama tereddütlerim var emin olmak istiyorum

Rint

Profesör
Reaksiyon puanı
360
Sonuçta aynı işlevleri gören aralarında pek farklı olmayan ancak piyasa bakımından ps3 yeri tartılışmaz... Ancak sıkılmam diye bir şey yok zaman geliyor bir köşeye atıp gidiyorsun hayat bunu gerektiriyor...