Photoshop CS4 Kurulumu

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan ozZ
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ozZ

Asistan
Reaksiyon puanı
6
arkadaşlar ilk başta belirtmek isterim ki "acemi" bir linux kullanıcısıyım. dağıtım olarak Ubuntu 9.10 Karmic Koala kullanıyorum.

sistemimde "wine 1.1.41" kurulu Synaptic Paket yöneticisinden yada ben anlamam öyle sinaptik felan dderseniz buradan kendisini kurmanız mümkün.
cs4 kurulumda bana bir avantajı oldu mu bilmiyorum ama wine haricinde sistemimde "PlayOnLinux" da kurulu bunu da belirteyim.

Kurduğum photoshop ""PORTABLE"" bunu da daha kuruluma başlamadan önce belirtmekte fayda var sanırsam.

Başlıyoruz...

İlk aşama: Cabextract paketini kurmak.
sudo apt-get install cabextract

İkinci aşama: Wine Gecko paketini kurmak
sudo apt-get install wine-gecko

Üçüncü aşama: Winetricks kurmak
sudo wget http://www.kegel.com/wine/winetricks

bundan sonra winetrick kullanarak
sh winetricks msxml6 gdiplus gecko vcrun2005 ie6
sudo apt-get install msttcorefonts

şeklinde gdiplus, msxml3, corefonts ie6 kuruyoruz.

bütün bu hengame bittikten sonra Ubuntu uygulamalar menüsünden Wine > Configure Wine tıklayıp winecfg yi çalıştırıyoruz. Yukarıdaki menüden Kitaplıklar (ing.Libraries) sekmesine geliyoruz. odbc32.dll yi seçip "ekle" (ing.add) diyoruz.

wineyaplandrmas.png

bunu da tamamladıktan sonra fotoşopumuzun kurulum aşamasını başlatıyoruz. en son olarak kurulum bittikten sonra hata alıyorsanız "atmlib.dll" adlı dosyanın (ki sanıyorum kendisi CS4 programlarının çalışmak için ihtiyaç duyduğu bir kütüphane) wine > c:\windows\system32 altında olduğundan emin olun eğer yoksa kopyalayın.

bunları bitirdikten sonra kendi bilgisayarımda aldığım netice aşağıdaki gibi oldu (acemi şansı da denebilir :) )

splashc.png

mutluson.png

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
Yaptım da kütüphanelerde iexplore.exe yok. Onu bana gönderebilir misin?

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
Yok hayır. Sadece bana system32 altındaki iexplore.exe'yi atabilirsen çok iyi olur. :) Internet Explorer 6'yı yükledi sorunsuzca. Ayrıca ben portable sürümü değil, ana sürümü deneyeceğim. :) Ondan kusursuz olmalı.

Bu arada PlayOnLinux'un yararı var. Onu belirteyim. Kendi gözlemlerime göre Wine yerine PlayOnLinux kurulsa daha iyi oluyor. Çünkü o Wine'ın en son sürümünü indirip kuruyor.

ozZ

Asistan
Reaksiyon puanı
6
system32 nin içinde iexplore.exe yok ki Jeaquares :( (evet gizli dosyalara baktım)

ozZ

Asistan
Reaksiyon puanı
6
yok ben oraya elle sadece odbc32.dll yi ekledim onun dışındakilerden haberim yok :)

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
Ben hepsini elle ekledim açıkçası. :D Neyse, sonra denerim ben de.