Peygamberimiz (A.S) Hakkında Herşey

Bu konuyu okuyanlar

tonce

Müdavim
Emektar
Katılım
7 Nisan 2007
Mesajlar
2,796
Reaksiyon puanı
14
Puanları
38


Peygamberimiz(AS) hakkında herşeyi bulabileceğiniz, açılalı daha bir hafta olmayan ve açıldığı gün yoğunluk sebebiyle bazen hizmet veremeyen bu siteye bir bakmanızı öneriyorum. Bence çok güzel olmuş.


www.sonpeygamber.info
 

RuNaL

Müdavim
Emektar
Katılım
11 Mart 2006
Mesajlar
6,898
Reaksiyon puanı
71
Puanları
48
Yaş
35
öbür forumda da verilmişti gercekten güzel ve anlamlı bir site yapanların eline koluna sağlık:)
 
Katılım
3 Haziran 2007
Mesajlar
3,983
Reaksiyon puanı
23
Puanları
0
öbür forumda yazdılar galiba anyone yazdı ama güzel site din ödevi için yarar ;)
 

tonce

Müdavim
Emektar
Katılım
7 Nisan 2007
Mesajlar
2,796
Reaksiyon puanı
14
Puanları
38

Ben öbür forma hiç girmediğim için bilemiyorum. ;)
 

RuNaL

Müdavim
Emektar
Katılım
11 Mart 2006
Mesajlar
6,898
Reaksiyon puanı
71
Puanları
48
Yaş
35
sende haklısın :)
 

pesimist

Müdavim
Emektar
Katılım
30 Eylül 2005
Mesajlar
18,582
Reaksiyon puanı
2,000
Puanları
113
Yaş
40
sağol tarık eyvallah.
 

tonce

Müdavim
Emektar
Katılım
7 Nisan 2007
Mesajlar
2,796
Reaksiyon puanı
14
Puanları
38

Önemli değil pesimist kardeşim ne demek. ;)
 

fenerlee1907

Öğrenci
Katılım
2 Mayıs 2007
Mesajlar
13
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
teşekkürler. arkadaşlar siteyi yapanların ve bu siteyi bizlerle paylaşan arkadaşın ellerine kollarına sağlık
 

chimera

Müdavim
Emektar
Katılım
24 Kasım 2006
Mesajlar
8,773
Reaksiyon puanı
574
Puanları
0
paylaşım için saol tonce
 

MmmTR

Öğrenci
Katılım
10 Haziran 2007
Mesajlar
2
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Bence Çok Güzel Tasarım Yapmışlar Tebrikler ;)
 

ANNE

Müdavim
Emektar
Katılım
5 Eylül 2009
Mesajlar
1,657
Reaksiyon puanı
75
Puanları
0
Güzel bir paylaşım. Teşekkürler. İçerik harika ...
 

AliA

Müdavim
Emektar
Katılım
29 Haziran 2007
Mesajlar
64,457
Reaksiyon puanı
527
Puanları
0
hz_muhammed_sav_hakkinda_her_sey13588674600_h980573.jpg


Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (sav)'i sadece Mevlid Kandili ve Kutlu Doğum Haftası gibi belirli dönemlerde mi hatırlayacağız?


"Onu anlamak ve anlatmak için…" diyerek yola çıkan www.sonpeygamber.info web portalı sizleri her Müslüman için hayat rehberi olan Hz. Peygamber'i sadece belirli dönemlerde değil yılın her gününde hatırlamaya davet ediyor.

Yayın hayatına 2007 yılından bu yana devam eden www.sonpeygamber.info web portalı Hz. Muhammed (sav)'i en doğru ve güvenilir bilgiler ışığında, ilahiyat ve tarihten kültür ve sanata geniş bir perspektifle yediden yetmişe herkese hitap eden bir dille tanıtmak için çalışmalarına devam ediyor. Hz. Muhammed (sav)'in hayatı, sünneti, hadisleri, peygamberliği, örnek kişiliği gibi konularda güncel ve dinamik bir yayın sunan Sonpeygamber.info, ansiklopedik içeriğinin yanında birçoğu portal için özel olarak hazırlanan sesli ve görsel çalışmalarıyla da okurlarına yeni pencereler açıyor.

Hz. Muhammed (sav)'in Hayatı

İslam Tarihçisi Doç. Dr. Casim Avcı tarafından Sonpeygamber.info için özel olarak hazırlanan "Siyer" bölümündeHz. Muhammed (sav)'in hayatına, online olarak dilediğiniz her vakit ulaşabilirsiniz. "Hz. Peygamber'in hayatını öğrenmek istiyorum ama kitap okumaya vaktim yok" diyorsanız günde 10 dakikanızı bu sayfaya ayırmanız yeterli olacaktır.

http://sonpeygamber.info/kategori/siyer/hz-muhammed-savin-hayati-siyer

‘Hz. Muhammed (sav)'in Hayatı' Dersi İçin Online Eğitim Materyali

Sonpeygamber.info Web Portalı, ‘Hz. Muhammed (sav)'in Hayatı' ile ‘Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi' (DKAB) dersleri için öğretmen ve öğrencilere yönelik bir online eğitim materyali hazırladı. İsteyen herkesin online olarak ve ücretsiz erişebileceği şekilde düzenlenen çalışma hem ‘Hz. Muhammed (sav)'in Hayatı' dersi hem de ‘DKAB' derslerinin Hz. Peygamber'i konu edinen bölümleri için müfredata uygun bir temel yardımcı kaynak olarak hazırlandı. Sonpeygamber.info Web Portalı editöryal ekibi tarafından hazırlanan Hz. Muhammed (sav)'in Hayatı; özgün tasarımı, doyurucu içeriği ve görsel materyalleriyle de dikkat çekiyor. Konularla alakalı videoların yer aldığı online eğitim materyali, bir Milli Eğitim Bakanlığı projesi olan Eğitim Bilişim Ağı (EBA)'nda da öğretmen ve öğrencilerin istifadesine sunuldu.

Sonpeygamber.info diğer yandan önümüzdeki dönemde öğretmen ve öğrencilere yönelik çok sayıda yeni eğitim materyalini de yayına sunarak bu alanda büyük bir boşluğu doldurma hedefinde. İlgili çalışmaların hazırlıkları portal mutfağında uzman isimlerin gözetiminde büyük bir titizlikle devam ediyor.

http://sonpeygamber.info/dkab-online-materyal

Usta Kalemler Asr-ı Saadet'i Yazıyor

Portalın en dikkat çeken bölümlerinden biri de "Yazarlar" bölümü. Cihan Aktaş, Senai Demirci, Leyla İpekçi, Yıldız Ramazanoğlu gibi usta kalemler Sonpeygamber.info'daki periyodik yazılarında zarif üsluplarıyla okurları Asr-ı Saadet'ten sayfalara taşıyorlar. Yazarlar bölümünde ayrıca Prof. Dr. İsmail Lütfi Çakan, Prof. Dr. Şinasi Gündüz, Prof. Dr. Bedreddin Çetiner ve Prof. Dr. İbrahim Hatiboğlu gibi akademisyenler alanlarının birikimlerini portal sayfalarına taşıyorlar.

http://sonpeygamber.info/yazar

Hz. Muhammed (sav) Hakkındaki Sorularınız Cevaplandırılıyor

www.sonpeygamber.info'nun "Sorularla Peygamber" bölümünde Hz. Muhammed (sav) hakkında cevaplarını merak ettiğiniz sorular, konunun uzmanı isimlerce cevaplandırılıyor. Peygamber Efendimiz hakkında merak ettiğiniz her soruyu siz de cevabını bulmak için Sonpeygamber.info'ya iletebilirsiniz.

http://sonpeygamber.info/sorularla-peygamberimiz

Galeriler ve Özel Audio Çalışmalar

Sayfanın ‘Foto Galeri' bölümünde hem Osmanlı hem de günümüz hattatlarından Hz. Peygamber'e adanmış eserlerin yanında usta fotoğrafçıların siyer coğrafyasından muhteşem karelerini ve Kutsal Emanetler'in kaliteli görsellerini bulabilirsiniz. www.sonpeygamber.info son zamanlarda büyük beğeniyle karşılanan ve son olarak dördüncüsü yayınlanan "Sesli Kırk Hadisler" gibi özel audio çalışmalarının sayısını da artırmaya devam edecek.

http://sonpeygamber.info/galeri/fotograf
http://sonpeygamber.info/galeri/ses
http://sonpeygamber.info/galeri/video
http://www.sonpeygamber.info/sesli-kirk-hadis-4

Çocuklar Hz. Peygamber'i Daha İyi Tanıyacak

Sonpeygamber.info projesinin üzerinde en çok titizlik gösterilen ve en renkli çalışması ise minik okurlara Hz. Peygamber'i en doğru biçimde tanıtmak amacıyla hazırlanan çocuk sitesi. www.sonpeygambercocuk.info adresinden yayın yapan sayfanın birbirinden renkli ve cıvıl cıvıl karakterleri, minik ziyaretçileri Asr-ı Saadet'e doğru neşeli bir yolculuğa çıkarıyor. Çocuklarınızın O'nu daha iyi tanımasını istiyorsanız mutlaka bu sayfaya uğramalısınız.

Sonpeygamber.info'ya Uluslararası Ödüller

Portal alanında 2 uluslararası ödülün de sahibi... Sonpeygamber.info Web Portalı, kuruluşunun birinci yılında (2008) Birleşik Arap Emirlikleri'nde düzenlenen Al-Mahabba Ödülleri yarışmasının ‘Mass Media' kategorisinde "Dünya'da Peygamber Sevgisini En İyi Anlatan Kitle İletişim Aracı" ödülüne layık görüldü.

2011 yılında Malezya'da organize edilen "Uluslararası Müslüman PR (Halkla ilişkiler) Uzmanları Kongresi"nde de Sonpeygamber.info projesi "Global Müslüman PR Üstün Başarı Ödülü"ne layık görüldü.

4 Farklı Dilde Güncel ve Dinamik Yayın

Kurulduğu günden bu yana uluslararası bir perspektifle hareket etmeye özen gösteren Sonpeygamber.info Web Portalı, yayın çalışmalarını Türkçenin yanında İngilizce, Almanca ve Rusça olmak üzere toplam 4 dilde sürdürmektedir. Ayrıca dünya çapında yaygın olarak konuşulan İspanyolca, Fransızca, Çince vb. dillerde de yayın yapmak üzere Sonpeygamber.info mutfağında yeni projeler hazırlanmaktadır.

Bir Meridyen Derneği Projesi

Meridyen Derneği tarafından kurulan Sonpeygamber.info Web Portalı'nın açılışı, 19 Nisan 2007 tarihinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Devlet Bakanları Mehmet Aydın ve Nimet Çubukçu, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın yanısıra iş, sanat, ilim ve fikir dünyamızdan önemli isimlerin katıldığı görkemli bir törenle yapıldı. İlk iki günde 3.500.000 ziyaretçiyi ağırlayarak internet yayıncılığı alanında ülkemizde önemli bir rekora imza atan Sonpeygamber.info Web Portalı, kurulduğu günden bu yana önemli mesafeler kat ederek otoritelerin referans gösterdiği model bir çalışma haline geldi.

Sonpeygamber.info
 

aagkn

Müdavim
Katılım
9 Ocak 2011
Mesajlar
2,164
Reaksiyon puanı
3
Puanları
38
O'na olan sevgimin bi tarifi yokki buraya yazayım.


Allahûmme Salli Alâ Seyyidinâ Muhammedin Ve Alâ Âli Seyyidinâ Muhammed
 

|Ⓢєччαh|

Müdavim
Katılım
12 Mart 2011
Mesajlar
35,210
Reaksiyon puanı
10,323
Puanları
113
bu sitenin burda konu edildiğini bilmiyordum, bugün -hem de onun doğum günü kandilinde- en anlamlı konu olacak diye açmaya niyetlenmiştim ki, bu konuyu gördüm ve çok sevindim. konu beş yıl evvel -sitenin doğuşunda- açılmış olsa da, sevgili [MENTION=19025]AliA[/MENTION] güncellemiş, Mevlam bu konuyu burada açan, güzel yorumlar yazan ve güncelleyen bütün kardeşlerimden razı olsun.

evet, bu site her müslüman evladının ilk akla gelmesi gereken, en yegane müracaat kaynağı ve en emin ve güvenilir bir kaynak olarak her zaman bilgineceğimiz, faydasını göreceğimiz ve sevgili efendimizi en doğru bir şekilde tanıyabileceğimiz bir kaynaktır.

bu vesileyle bir hususu daha tebarüz ettirmek isterim ki, kim ki ben müslümanım diyorsa mutlaka ilk yapacağı işin sevgili peygamberimizi bütün hususiyetleri tanıyıp, hayatını en güzel şekilde okuyup öğrenmesi boynunun borcudur. çünkü onu tanımadan yaşadığımız müslümanlık eksiktir, belki yanlıştır. eksikten yanlıştan insanlara çok fazla hayrolmaz. zaten bu toplumun çektiği ıstırapların başında da bu geliyor. asıl ve gerçek önderini, önündeki ışığını, rehberini tanıyıp bilmeden dinini yaşamağa çalışmasıdır.

onun tevazuunu, onun tatlı dilini ve güler yüzünü, doğruluktaki eğilmez bükülmez kişiliğini, sevgi ve muhabbetteki zirve noktasını, cömertlikteki büyüklüğünü... ve güzel olan her konudaki eşsiz timsalliğini bilmeden, anlamadan ve idrak etmeden... yaşanıp taklit edilmeye çalışılmadan yaşanan dini hayat müslümanlıktan uzaktır ve yanlıştır diyebiliriz.

kandiliniz mübarek olsun, cümlemizi ona layık ümmet olmayı nasip etsin.


not: şu mübarek gecede yapabileceğimiz en hayırlı işin evvela onu tanımaya başlamak olduğunu bilerek, düşünerek size onun engin dünyasına bir kez daha davet ediyorum. Buyrun!
 

Son mesajlar

Üst