Pes 2014

Uranos

Profesör
Reaksiyon puanı
15
Tff lisans vermiştir inşallah Türkiye ligi olmadan olmuyor

benianla

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Beklenen duyuru yapıldı. Pro Evolution Soccer 2014 , Konami'nin FOX Engine'i ile geliştirilecek. Playstation 4 çıkışı beklenmeyecek bugünkü konsol ve PC'ler için gelecek. Tahminen sonraki versiyonlarda PS4'e geçilecektir.

PES 2014 ile artık oyuncu ile top tamamen ayrı nesneler haline geliyor. Top tamamen oyuncudan bağımsız hareket edecek. Olağanüstü gerçekçilik sağlayan FOX ENGINE ile oyuncu yüzlerindeki gözenekler dahi görülebilecek. Oyuncu yüzlerinin modellemesi 2milyon poligon modellerin 2bin poligona indirgenmesi ile yapılacak ve daha çok orijinal yüze yer verilecek.
Oyuncu formaları da ayrı bir nesne olacak ve rakibiniz sizi formanızdan gerçekten de çekebilecek.

Yenilenmiş fizik motoru ve top kontrolü çapının büyütülmesi ile daha gelişmiş top kontrolü olacak. Örnek vermek gerekirse uzun bacaklı bir oyuncu, mesela Ibrahimovic rakibine sırtını verip perdeleyerek topu uzakta tutabilecek. Çalımlar ve artistik hareketler daha farklı gamepad hareketleri ile yapılacak.

Gelen ilk bilgilere göre oyuncunun gücü seyirci tepkisinden ve takımın o anki aldığı sonuçtan etkilenebilecek. Tecrübeli oyuncular seyirci etkisi altında kalmazken, genç oyuncularda bu etki daha çok hissedilecek. Seyircinin oyuna katkısı daha gerçekçi olacak.

Yere düşen oyuncu son anda dengesini sağlayıp kalkıp tekrar koşabilecek, aynı şekilde en ufak darbeler bile oyuncunun dengesini bozabilecek. Çarpışma motoru sayesinde tekmeler ve çelmelerde oyuncuların aldıkları darbe gücü ve yönüne göre gerçekçi etkiler ortaya çıkacak. Bazı oyuncular kendini yerde bulurken diğerleri topla gitmeye devam edebilecek.
İnanılmaz görseller sayesinde stadyumları gerçeğinden ayırt etmek neredeyse imkansız olacak. Topsuz alanda mücadeleler artacak, top gelmeden rakibin önüne geçmek için itme çekme, dirsek atma gibi özellikler de oyunda olacak.

Sekoloji

Asistan
Reaksiyon puanı
0
PES'in eksikleri; Gerçek takım isimleri, Türkiye Ligi ve Bundesliga. Bu sıkıntıları giderirse büyük bir başarı elde eder.

benianla

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Pes 2014 hakkında yeni bir bilgi yok mu? 27 Mart 2013 çarşamba akşamı saat 20:00 de Hideo Kojima FOX Engine oyun motorunu tanıtacakmış...

benianla

Doçent
Reaksiyon puanı
0
PES 2014 Ana Menü

Pes 2014'ün ana menüsünden görüntüler;

[TABLE="class: ncode_imageresizer_warning, width: 640"]
[TR]
[TD="class: td1, width: 20"]
wol_error.gif
[/TD]
[TD="class: td2"]This image has been resized. Click this bar to view the full image. The original image is sized 684x385.[/TD]
[/TR]
[/TABLE]
bXW4Fab.jpg

[TR]
wol_error.gif
[/TD]
[TD="class: td2"]This image has been resized. Click this bar to view the full image. The original image is sized 684x385.[/TD]
[/TR]
[/TABLE]
AFGQTlD.jpg

[TR]
wol_error.gif
[/TD]
[/TR]
[/TABLE]
zlLbAwc.jpg

[TR]
wol_error.gif
[/TD]
[/TR]
[/TABLE]
tBbIzc8.jpg

[TR]
wol_error.gif
[/TD]
[/TR]
[/TABLE]
4GgeUe8.jpg

[TR]
wol_error.gif
[/TD]
[/TR]
[/TABLE]
6eoBg3L.jpg

benianla

Doçent
Reaksiyon puanı
0
FOX ENGİNE....
[video=youtube;pRSZy12EOSs]http://www.youtube.com/watch?v=pRSZy12EOSs[/video]

Karargaht

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
112
Ana menünün o şekil olduğunu pek sanmıyorum. Ki yukardaki (Football Life) modellemelerin Pes 2013'den hiç bi farkı yok.

benianla

Doçent
Reaksiyon puanı
0
İşte FOX ENGİNE ve Özellikleri...02.20 Dakika ile 1.09 dakika arasını izleyin.Bizleri harika bir PES 2014 bekliyor...

[video=youtube;FQMbxzTUuSg]http://www.youtube.com/watch?v=FQMbxzTUuSg[/video]

benianla

Doçent
Reaksiyon puanı
0
o Resim fake. Bugünlerde ilk Teaser çıkar diye düşünüyorum. Geçen Sene 18 Nisan da çıkmıştı. Bu sene yeni motor olduğu için erken gelir diye düşünüyorum...

Vefasiz

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Valla 2008 den beri aynı olay, Fifa da grafik yok ama oynayış gerçekci.PESde hep aynı şeyler.

aagkn

Profesör
Reaksiyon puanı
3
İkisinide oynarım ayırt etmem, hangisi denk gelirse. :) İllaki bir tercih yapmam gerekse Pes derim.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
hala grafikle yüzle bilmem neyle uğraşıyorlar; sesten, atmosferden, lisanstan, gerçekçilikten, oynanıştan bahseden yok. Olmadı konami bu senede olmayacak.

bence de çok doğru bu seriye kadar hep pesçi idim herzamn pes serisini oynar ve savunurdum ama fifa 13 ten sonra tamamen duygusal oldum, I LOVE YOU fifa neden dersenz,atmosfer,seyirci spiker ve oyunun akışı tamamen gerçeğe dayalı,evet pes kötü değil ama 3 maç yaptıktan sonra uykum geliyordu ayrıca lisans problemi ayrı bir dert,ben sabit bir fikirli değilim pesçiyim yada fifaçıyım diye kötüde olsa savunamam,iyi olan kazansın derim ve bunu fifa 13 benim gönlümde kazanmıştır,saygılar....

S

SDN Okuru

SDN Okuru
iyi olmaktan kastınız grafikler sizin. fifa'da alt yapı takımı ile reali barçayı en zor seviyede 8-0 yenersin. oyuncu kapasitesi yok. oyuncuların güçleri hep aynı. alt yapı oyuncusu ile ronaldoyu karşılaştırsan bile ronaldoyu geçebilir o ezik oyuncu. pes'de böle bişi yok. herkesin gücü gerçek gücüdür. adam (ronaldo) gerçekteki koşusu ile koşuyo bide düşünün :D

S

SDN Okuru

SDN Okuru
arkadaşım çözünürlüğünü 800 x 600 gibi düşük çözünürlükte oynarsan tabi kağıt gibi görünür ps de öyle mi bak bakalım bu arda pesin yerini hiç bir maç oyunu tutamaz fifa da neymiş ya hele 2005 oyunu varya koptum resmen neyse 2013 e gelecek olursak tabi fifa da güzel de soğuk bir oyun pes kadar sıçak kanlı bir oyun değil bilmem anlatabildimmi

danceinthedark

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Pesin atılım yapma zamanı zaten gelmişti ve geçiyordu bile eğer 14 te de fiyakayı toparlayamazlarsa silinip giderler Fifa karşısında.

ahmtyks

Asistan
Reaksiyon puanı
2
her sene hangisi iyi olacağı değişiyor ben hangisinden tat alırsam onu oynuyorum genelde ikisinide denerim her sene bu sene fifa 2013 on numara bence fifada öne çıkanlar
-ara paslar müthiş
-karşılaşma yaptığınız rakip eğer küme düşecek,kupadan elenecek veya 1-1 ken öne geçebilecek durumdaysa son 5dakikada bazı takımlar insana nefes aldırmıyor öyle bir oynuyorlarki genelde hep kupaları son dkda kaybetmişimdir çok gerçekçi olmuş bu özelliği
-maç başlarken hep farklı kamera açıları gösteriliyor sürekli her maçta aynı olmuyor mesela yeni futbolcu transfer edin kamera sürekli başta onu gösteriyor
-sesler zaten hep süper fifada
-hakem çok gerçekçi
-kalecini hareketleri çok gerçekçi
-diğer en sevdiğim ise sakatlanan oyuncular bazen ayağından bazen omzundan bazen belinden sakatlık geçiriyor çıkarken hep farklı sakatlanan yerlerini tutuyorlar sürekli aynı değil oda

fifa bu işte bu sene beyler aklıma gelenleri yazdım oynayan bilir ama dediğim gibi fanlığım yok biraz gerçekçi olun sürüye kapılmayın araştırın belki bu sene pesi oynarız kim iyise o kazansın

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Taraftarların gerçekçiliği ve görüntü kalitesinin biraz daha artması lazım pes'te, ve 2013de bir gol yediğinizde atan takımın kazanma şansı attığı gol sayısına göre kat kat artıyo maçı çevirme şansı gitgide zorlaşıyo bu bir gerçek oynayan bilir demem o ki maçı çevirme şansı olsun :). Yandaki kameramanlar ve güvenlik güçleri biraz daha gerçekçi olabilir mesela birde..

benianla

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Pes 2014 Yeni bir resim
BIr8bq3CIAAg9sd.jpg

PES 2014'ün FIFA 14'ü Alt Etme Planı
Yeni nesil konsollarla beraber rekabet dozunu arttıracak olan futbol oyunları, birbirlerini nasıl geçeceklerine dair planları şimdiden ortaya dökmeye başladılar.
Yakın zamanda ilk detayları duyurulan FIFA 14'ün ardından gözler bir diğer futbol oyunu PES 2014'e çevrilmiş durumda. Konami tarafından geliştirilen PES 2014, devrettiği tahtı geri almak için iddialı geliyor. Fox Engine isimli yeni bir grafik motoru kullanacak olan oyun için yapımcılarından yeni açıklamalar da gelmeye başladı.
Son olarak PES 2014'ün yapımcılarından Kei Masuda, FIFA 14'ü geçmek için PES 2014'te uygulayacakları metoda değindi.
FIFA serisini alt etmek için oyuna farklı bir denge getirmeye çalışacaklarına değinen Masuda, temelde her takımın her takımı yenebileceği bir maç ortamı yaratmak istediklerini söyledi. Alabileceğiniz küçük bir takımla bile, eğer doğru oynarsak, yenebileceğimiz büyük takımlar olacağını söyleyen Masuda, FIFA 14'ün bu konuda eksik kaldığına, bu yüzden yeni oyunlarında bu noktaya önem vererek rakiplerini geçeceklerini dile getirdi.
Futbolcuların vucüt animasyonlarında ve top fiziğinde gerçekçiliği yakalayacaklarının sözünü de veren Masuda, bakalım vaatlerinin arkasında durabilecek mi?

Bowen32

Doçent
Reaksiyon puanı
3
Bomba gibi bir oyun olacağına inanıyorum :)

DumDumaq

Dekan
Reaksiyon puanı
9
Forma dalgalanmaları çok heyecanlandırdı top ve mevki sınırlandırmaları

friendly

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
671
AFC Şampiyonlar Ligi PES 2014'de Yer Alacak

KONAMI, 22 Nisan'da Dubai'de gerçekleşen imza töreni ile, Asya Şampiyonlar Ligi (AFC)
Modunu resmen PES 2014'e aldı. Bu turnuvada 32 takım yer alacak. Bir çok ülke'den bir çok takımın kıyasıya mücadele ettiği AFC modu ile ilgili detaylar şöyle...

KONAMI, UEFA Şampiyonlar ligi'nin lisansını elinde bulunduruyordu. Artık Avrupa'dan sonra Asya'nın kulüpler bazında en büyük turnuvası olan AFC Şampiyonlar ligini'de PES 2014'de göreceğiz. Toplamda 32 takımın mücadele edeceği turnuvada;

Pohang Steelers(G.KOre)
Al-Sadd SC (Katar)
Ulsan Hyundai(G.Kore)
Al-Ittihad FC (S.Arabistan)

gibi aralarında, Suriye, B.Arap Emirlikleri, G.Kore,Tayland, Katar, S.Arabistan, İran, Japonya vb bir çok ülkenin bir çok takımı yer alacak.

BIbyJwLCIAAGdYr.jpg

Yazarın Notu:

Her ne kadar PES oyunu için güzel bir atılım da olsa, o kadar çok takımda lisans sorunu varken kim neylesin AFC'yi diye geçiriyorum içimden.

Elbette işin politik ve stratejik yönleri de düşünülürse, bir Japon firması olan KONAMI için belkide geç kalınmış bir adım gibi. Daha önce Şampiyonlar ligi lisansını alarak Avrupa ülkelerinin gönlünü fethetti. Sonra, Copa Libertadoresi ekleyerek özellikle Güney Amerika ülkelerinin beğenisini kazandı. Şimdi de Asya'ya açıldı. Böylece dünya'nın dört bir yanına adeta imparatorluk bayrakları dikiyor KONAMI.

Bir de şu akla gelmiyor değil. Asya şampiyonlar ligi eklenecekse, bir çok asya stadı ve belkide Arap spiker oyunda yer alabilir.

Yorumu sizlere bırakıyoruz.

Kaynak

smnfrkn

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
11
Oyunda bile fanlık yapıyorsunuz. Eksiklerini görmezseniz nasıl gelişecek bu oyunlar? PES son 3 yıldır geçiliyor ondan önce de PES öndeydi. FIFA'nın çarpışma motoru başarının sırlarından biri. Üstelik ben kendim evde FIFA oynuyor olmama rağmen topluca bir yere gidildiğinde "Çok iyi" denen adamlara 4-5 atabiliyorum. Al-Koştur-Vur üzerine yapılmış bir oyun PES. Keşke ciddi bir rakip olabilse de FIFA da daha hızlı gelişse.

Bu arada iki firma da her sene çıkıp çıkıp "Bu sene çok fena geliştirdik, öyle böyle değil. Of çok fena yani. İnanın farkı göreceksiniz." diyor. Bu gidişi de durdurmaları lazım. Konami PES 6'nın ekmeğini yiyor EA de lisansın, gerçekçiliğin ve FIFA 11'in. Geliştirmeler bekliyoruz!