Pc ye format atamıyorum!!!!

selim752

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
arkadaşlar netbook u kapattık sonra bidaha açmaya çalıştık ancak pc açılmadı onarm vs. yaptık olmadı farklı dvd ler denedik yine olmadı.Ubuntu kurduk hata verdi (eskiden kurdum) win8 denedim hard diskleri görmüyor kurulum ekranında...

lütfen yardım eder misniz?

nobody946

Doçent
Reaksiyon puanı
2
hard disklerde sorun olabilir, ama bilgisayarı görmeden çok birşey söylenemez tabî, daha fazla bilgi ver, örneğin hangi işletim sistemi yüklüyken bu olay meydana geldi? kapatmadan önce yapmış olabileceğin birşey varmı? (ben bi'keresinde registryle oynayıp bilgisayarı format atılmayacak hale getirmiştim de :D)

selim752

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
exper abimin pc si ama ilk defa böyle by görüyorum.Mac7Lion (win7) 64 bit işletim sistemi sadece bi tane hdd var 320gb lik

selim752

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
arkadaşlar netbook u kapattık sonra bidaha açmaya çalıştık ancak pc açılmadı onarm vs. yaptık olmadı farklı dvd ler denedik yine olmadı.Ubuntu kurduk hata verdi (eskiden kurdum) win8 denedim hard diskleri görmüyor kurulum ekranında...

WebNick

Profesör
Reaksiyon puanı
12
bilgisayarının hard diskini bad sektör taraması yap. Benim başıma gelen olayın benzerini yaşamışsın. Benim harddisk cortlamıştı.

selim752

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0

WebNick

Profesör
Reaksiyon puanı
12
bad sektör derken ?

Hard diskin darbe almışsa yada başka bir sebebten üzerinde veri yazılmasını engelleyen çizik vb durumlar oluşabilir. Buralara veri yazma okuma gerçekleşemediğinden bad sector olarak adlandırılır.

Neyse sen bu detayları boşverde harddiskin markasına göre test yazılımını bul veya herhangi üçüncü parti test yazılımı ile dos üzerinden harddiski bad sectör için bir tara. Zaten ben haklı çıkarsam ve telafisi olmayacak miktarda bad sector varsa sana yeni bir harddisk yolu gözükür. Tabi tüm bu tahminlerimi ilk mesajda anlattıklarının benim başıma gelenlerin benzerliği ile yapyorum.

Yani sorun harddisk te olmayabilir. bunuda göz önünde bulundur.

cngzkyz

Profesör
Reaksiyon puanı
276
Hard diskin darbe almışsa yada başka bir sebebten üzerinde veri yazılmasını engelleyen çizik vb durumlar oluşabilir. Buralara veri yazma okuma gerçekleşemediğinden bad sector olarak adlandırılır.

Neyse sen bu detayları boşverde harddiskin markasına göre test yazılımını bul veya herhangi üçüncü parti test yazılımı ile dos üzerinden harddiski bad sectör için bir tara. Zaten ben haklı çıkarsam ve telafisi olmayacak miktarda bad sector varsa sana yeni bir harddisk yolu gözükür. Tabi tüm bu tahminlerimi ilk mesajda anlattıklarının benim başıma gelenlerin benzerliği ile yapyorum.

How level format ile kurtarmak mümkün değil mi?

WebNick

Profesör
Reaksiyon puanı
12
How level format ile kurtarmak mümkün değil mi?

Valla ben low level formatı abartısız dört kere attım. Hemde farklı yazılımlar kullanarak. Ama hikaye o iş. işe yaramıyor. En azından bende yaramadı onu biliyorum. :)

selim752

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0

hm yarın daha detaylı bakacam bazı forumlarda windows cd sindeki dosyaların içine sata dosyaları vs. şeyler atın fln yazmışlar ama bakalım bi yarın olsunda

WebNick

Profesör
Reaksiyon puanı
12
sata ile senin ilk mesajında anlattığının alakası yok ama dene. Ne demiş nasreddin hoca "ya tutarsa"

qwertye

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0

Garanti warsa servise qötür yoksa biraz bios ayarlarını kurcala belki bazı seçenekleri yanlış yapmış olabilirsin ?