Pasiflora

Bu konuyu okuyanlar

patrick

Müdavim
Emektar
Katılım
20 Eylül 2006
Mesajlar
2,369
Reaksiyon puanı
19
Puanları
0
Tezkere...


PİŞMİŞ aşa su katmak istemem ama, bu hükümetin Irak'a girmesini beklemek, rahmetli anneannemden öpücük beklemeye benzer.

*

Neden derseniz, sorarım...

Bir ülke, bir başka ülke topraklarına askeri harekát yapacaksa eğer...

İlk iş ne yapar?

Düşünün biraz...

?

?

?

?

?

*

Harekát yapacağı ülkedeki sivil vatandaşlarını geri çeker.

Hemen!

*

Çünkü...

Farz edelim, biz Irak'a dalarsak, Irak'taki sivil Türk vatandaşları ne olur?

Hedef olur, hedef!

Geri çekersek ne olur?

Karşı taraf anlar ki, iş ciddi.

Çekiyor muyuz?

Çekmiyoruz.

E hangi harekáttan bahsediyorsunuz siz?

*

Resmi rakamlara göre, sıkı durun, şu anda 19 bin 450 Türk bulunuyor oralarda...

İş Kurumu'na başvurmadan, özel şirketler aracılığıyla gidenleri ekle, 30 bin civarı... Bina bile yok, konteynerlerde yaşıyorlar, savunmasız, her gün 70 kişinin havaya uçtuğu coğrafyada.

Bitmedi...

Habur'dan yılda 500 bin kamyon gidiyor. 15 günde bir giriş-çıkış yaptıklarını düşün, kaba hesap, en az 20 bin şoförümüz var içerde.

Ne etti?

50 bin savunmasız Türk.

*

Hedef olmalarından başka...

Niye orada bu insanlarımız?

Barzani'nin havaalanlarını, yollarını, üniversitelerini, hastanelerini yapıyor; yiyeceğini, içeceğini, giyeceğini taşıyor...

Elektriğini biz veriyoruz, elektriğini, yarı fiyatına.

Peki, niye sormuyor hiç kimse, "Bush'un lojistiğini kesmekten bahsedeceğine, sen önce, Barzani'nin lojistiğini kessene" diye?

*

Üstelik... Tezkere.

Adı üstünde, tez olmalı.

Bizimkilerin binbir nazla çıkarması, yıllar yıllar yıllar sürdü.

İnanmayan, girsin baksın arşive; Genelkurmay Başkanı "hemen girmeliyiz" dediğinde, daha henüz, Kara Kuvvetleri Komutanı'ydı, Kara Kuvvetleri Komutanı!

*

Dedim ya, pişmiş aşa su katmak istemem ama...

Pasiflora'dır bizim tezkere!

Huzursuzluk, uykusuzluk, endişe, depresyon ve gerginliğe iyi gelir. Üç beş gün içeceğiz, aç karına, bir iki ölçek, sinirlerimiz yatıştıktan sonra, kaldırıp koyacağız ecza dolabına...

Bir dahaki 13 şehide kadar!

YILMAZ ÖZDİL


[size=8pt]Kaynak: FW edilen maillerden(Yılmaz Özdil adlı kişinin düşünceleri)[/size]
 

FeeLiT

Asistan
Katılım
26 Ağustos 2007
Mesajlar
371
Reaksiyon puanı
3
Puanları
0
Gerçekten güzel değerlendirmeler. Olayın özetini çok iyi bir şekilde vurgulamış.

( Huzursuzluk, uykusuzluk, endişe, depresyon ve gerginliğe iyi gelir. Üç beş gün içeceğiz, aç karına, bir iki ölçek, sinirlerimiz yatıştıktan sonra, kaldırıp koyacağız ecza dolabına... )
 

CrazymnyD

Öğrenci
Katılım
28 Ağustos 2006
Mesajlar
62
Reaksiyon puanı
0
Puanları
6
Yanlış anlaşılma olmasın amaç ırakla savaşmak değil sınırdaki pkk lıların bulunduğu belli bölgelere operasyon yapmak ordada türkler olmasın bi zahmet o_O
 

Turab Garip

Müdavim
Emektar
Katılım
30 Mayıs 2007
Mesajlar
6,887
Reaksiyon puanı
175
Puanları
63
Hükümetin bazı konularda stratejik hataları var.
Ancak doğru veya yanlış herşeyi kullanarak siyaset yapmak ahlaksız bir fikirdir. Bugün hükümeti "ABD yanlısı" olmakla suçlayan şahıslar, şimdi "ABD şirketleri için" Irak'a giden "vatandaşlar"ımızı düşünüyorlar öyle mi? Kim bilir yarın aynı kişiler, Irak'taki vatandaşlarımız geldikleri zaman onlara belki de vatan haini muamelesi yapacaklar. Ama bugün hazır oradalarken onlar üzerinden siyaset yapalım değil mi... Onları orada heder edenlerin bir kısmı da Türk şirketleri! Irak'a giden vatandaşlarımız başka çareleri kalmadığından, ekmek parası için gidiyorlar, ama tabi gittikleri zaman onlardan "en iyi" şekilde faydalanmayı amaçlıyor herkes. Kimse kaynak da harcamıyor onlar için çünkü Irak'ta çatışmalar var; o yüzden en kötü uçaklarla gönderiliyorlar (ki geçenlerde kaza oldu biliyorsunuz, o kazada benim komşularımdan ikisi de öldü), en kötü yerlerde kalıyorlar, iyi beslenemiyorlar vs. Türk şirketi, başına gelebilecek herhangi bir olayda mümkün olan en az zararla kurtulmak istiyor tabi.

Şimdi;
1- Şirketler kendi açılarından haklılar.
2- Vatandaş ekmek parası peşinde.
3- Oraya gidip Amerikalılar için çalışan çok Türk var.

vs vs.. Bunların hepsi mantıklı görünüyor değil mi? Ama hepsi de birbiriyle çelişiyor! Şimdi bunlardan hangisi vatan haini? Hükümet mi? Irak'ta faaliyet gösteren Türk şirketler mi? Irak'a gidip ABD için çalışan vatandaşlarımız mı??

Operasyonlar yapılıyor, nerede bilmiyoruz. Ne kadar bilmiyoruz. Çünkü yapılan her operasyonun ayrıntılı açıklanması gerekmiyor. Hatta açıklanmamalı da. Vatandaşımız şu anda zaten hedef orada. Her ne kadar Irak Arapları ve Türkmenler genel olarak bizimle iyi geçinse de, Kürtler açısından zaten hedefteler. O yüzden topyekun savaş olmadıktan sonra ortamı germenin anlamı yok. Yapmayacağımız şeyin de sinyalini vermek uluslar arası arenada saygınlığımızı düşürür. Şunu unutmayın; bizim savaşımız PKK pisliği iledir; Irak ile değil! Sakin olmak zorundayız, gocunarak veya öfkelenerek alacağımız kararlar telafisi çok zor hatalara sebep olabilir. Çünkü halk galeyan etmiş/ettirilmiş durumda, tam her türlü hatayı yapabileceğimiz ve halk olarak ülkeyi içinden çıkılması zor durumlara sokabileceğimiz durumdayız.
 

Son mesajlar

Üst