Pardus 2013 kurulumundaki hata

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Corch
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Corch

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Merhaba.
Virtual Box aracılığı ile Pardus 2013'ü kurmaya çalışırken bir hata ile karşılaşıyorum.

Ekran görüntüsü:

lfw0w.png

Burada enter'a basınca öyle donup kalıyor. Neden olabilir?

seckyn

Profesör
Reaksiyon puanı
18
[MENTION=205587]Corch[/MENTION] Virtualbox ta kurmaya çalıştığın sistem 64 bit olduğu için biostan sanallaştırma özelliğini açman gerektiği aklıma geldi.

Corch

Asistan
Reaksiyon puanı
0
@Corch Virtualbox ta kurmaya çalıştığın sistem 64 bit olduğu için biostan sanallaştırma özelliğini açman gerektiği aklıma geldi.
[MENTION=104135]seckyn[/MENTION] işletim sistemim Windows 7 64 bit, Virtual Box'ın sitesinde en üsttekini indirmiştim sanırım o 32 bit. Pardus 2013'ü ise 64bit olarak indirmiştim, bundan dolayı hata olmuş olabilir diye düşündüm. Şimdi Pardus 2013'ün 32bit versiyonunu indiriyorum bakalım onu deneyeceğim. Teşekkürler.

northpower

Asistan
Reaksiyon puanı
0
virtual box un 64 bitini indirsen daha mantıklı bence. pardus 64 bit kullanmak daha akılcı

RisKatOr

Öğrenci
Reaksiyon puanı
10
Lenovo idepad s400 ( 500 GB HDD + 24 GB SSD ) Windows 8 kurulu bilgisayarımı
UNebootin, Universal USB Installer, YUMI gibi programlar ile Pardus 2013 USB Kurulum oluşturdum ve her defasında USB yi görmeden direk Windows açılıyor... Secure Boot kapalı...

Pardus 2013 'ün UEFI desteği mi acaba ?

h@y@let

Asistan
Reaksiyon puanı
2
UNebootin, Universal USB Installer, YUMI gibi programlar ile Pardus 2013 USB Kurulum oluşturdum ve her defasında USB yi görmeden direk Windows açılıyor... Secure Boot kapalı...

Aynı sorun bende de var.

Bircan83

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Merhabalar arkadaşlar. Konuyu doğru yere mi açtım bilmiyorum ama benim bu yeni pardus 2013 ile ilgili bir sorum olacak. Dün itibari ile yeni pardusu bilgisayarıma kurdum. Hatta libre ofis te bir de belge hazırladım. Ancak hazırladığım belgeyi flash diske kopyalamak istediğimde hata verdi. Aynı hatayı bilgisayardaki başka bir harddisk bölümüne kopyalamak istediğimde de verdi. Fakat belgeyi pardusun kurulu olduğu bölümdeki başka bir klasörün içine kopyalamak veya taşımak istediğimde hata vermedi. Bu sorunu nasıl çözerim aceba?

evowinds

Dekan
Reaksiyon puanı
174
Merhabalar arkadaşlar. Konuyu doğru yere mi açtım bilmiyorum ama benim bu yeni pardus 2013 ile ilgili bir sorum olacak. Dün itibari ile yeni pardusu bilgisayarıma kurdum. Hatta libre ofis te bir de belge hazırladım. Ancak hazırladığım belgeyi flash diske kopyalamak istediğimde hata verdi. Aynı hatayı bilgisayardaki başka bir harddisk bölümüne kopyalamak istediğimde de verdi. Fakat belgeyi pardusun kurulu olduğu bölümdeki başka bir klasörün içine kopyalamak veya taşımak istediğimde hata vermedi. Bu sorunu nasıl çözerim aceba?

http://forum.parduslinux.org/index.php?topic=323.msg2151;topicseen#msg2151

Ahbârî

Dekan
Reaksiyon puanı
346
anlaşılan pardusta çok güncelleme ve yama gerekecek :)

S

SDN Okuru

SDN Okuru
merhaba bende aynı sorun var
nasıl kurduğunuzu öğrenebilirmiyim
teşekkürler

RisKatOr

Öğrenci
Reaksiyon puanı
10

Aynı sorun bende de var.

Arkadaşlar,

BIOS UEFI Modunda ve Secure Boot kapalı...

Pardus 2013 'ü Boot edemiyorum (Ubuntu, Mint vs. boot edilebiliyor aynı cihazda)... var mı fikri olan ?

-Hewal-

Dekan
Reaksiyon puanı
11
;Pardus u kurmaya çalışınca 16 Gb usb oldu 4Gb oldu nasıl düzeltebilirim denemediğim şey kalmadı en fala 1 gb den 4 e çıkarabildim.

HapS

Profesör
Reaksiyon puanı
63
asıl hata senin pardusu merak edip kurmaya çalışman o kadar yazıldı edildi bildiğin debian işte "rambo berk" yapsa daha iyisini yapardı

-Hewal-

Dekan
Reaksiyon puanı
11
asıl hata senin pardusu merak edip kurmaya çalışman o kadar yazıldı edildi bildiğin debian işte "rambo berk" yapsa daha iyisini yapardı

Sözünüz bana ise geçmişte ubuntu,mint,slax,suse kurdum ama ilk defa öyle bir şey başıma geldi bu başıma gelmesine rağmen hala kullanmak istiyorum hantal xp ile başa çıktı isem debian tabanlı pardus ile başa çıkabilirim.

engerex

Dekan
Reaksiyon puanı
26
İlk açılışta bir hatayla karşılaşıldı, sistem yeniden başlatılacak tarzı bir uyarı veriyor. Entera basınca tekrar geldiğinde düzeliyor.
Debian yazıları halen duruyor ve ingilizce kalan çok yer var.

008taki

Asistan
Reaksiyon puanı
1
boşuna uğraşma kurmaya çalıştığının zaten pardusla bir alakası yok. debiana arayüz giydirmişler onuda becerememişler. o kadar linux işletim sistemi kurdum kullandım bu kadar felaketine az rastladım.

şu adrese bir göz at istersen. gönüllü geliştiriciler eski pardusu farklı isimle geliştirmeyi sürdürüyorlar. http://www.ozgurlukicin.org/

-Hewal-

Dekan
Reaksiyon puanı
11
Diğer pardus ta ilk çıktığında bundan berbat halde idi .

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Usb belleği kurtardım yardımcı ve köstek olan arkadaşlar teşekkürler.

engerex

Dekan
Reaksiyon puanı
26
Pardus için çok kötü, berbat, felaket gibi konulara takılmıyorum. Zamanla düzelir.
Eski projenin de devam ettirilmesi çok iyi oldu.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
merhaba arkadaslar,
bende makinemde virtualbox üzerinde pardus 2013 kurmayi deniyorum, iso dan boot ettiriyorum... hicbirsey gelmiyo
siyah ekranda kalıyor, virtualbox u da epey zamandır kullanıyorum windows larda ubuntu da freebsd de felan sorunsuz calisiyorum fakat bunda takıldım kaldım,
-virtualbox versiyonu 4.2.12 (son versiyon)
-isletim sistemi win7 pro 64bit 12GB ram

kurulumu yaparken sanal makine ortamı olarak debian 32bit olarak secip tum ayarları standart bırakıyorum,
ha sadece ram i 1Gb yapıyorum, sanal cd ye iso dosyasını gosteriyorum basıyorum tıkanıp kalıyor siyah ekranda
hani sizinki gibi bir hata mesajı felan gelse, o da gelmiyo, kafayı yiyecem... acaba iso hatalı inmis olabilirmi diye aklıma geldi simdi ama... aklına birşey gelen varsa cok makbule gecer

webaslann

Asistan
Reaksiyon puanı
4
Bu video belki işine yarayabilir..

[video=youtube;mQHvftmUkDg]https://www.youtube.com/watch?v=mQHvftmUkDg[/video]