Oyunlar Dize Geldi 'CrossOver Games'

keyloger

Rektör
Reaksiyon puanı
237
Oyunlar Dize Geldi 'CrossOver Games'

Windows'ta oynamaya alıştığınız oyunları, hangi işletim sistemini kullandığınız önemli olmadan oynamak mı istiyorsunuz? Nasıl oynayabileceğiniz haberimizde.
Oyuncular, Windows'ta oynadıkları oyunları artık CrossOver Games sayesinde OS X Mac'te ve Linux'ta oynayabilecek. Bütün sevdiğiniz oyunları kullandığınız işletim sistemine taşımanız mümkün. Birçok popüler oyunu başarılı bir şekilde çalıştıran CrossOver Games oyunların kurulumunu bir hayli kolaşlaştırarak birkaç tıka dönüştürüyor. Üstelik bunu yaparken Microsoft işletim sistemi lisansına da ihtiyaç duymuyor.
Screenshot-CrossOver%20Games1272365044.png
CrossOver Games, Wine'ın en son stabil sürümü kullanılarak oyunlar için özelleştirilmiş bir yazılım. Diğer CrossOver yazılımlarının aksine en son Wine güncellemeleri kullanılarak geliştirilen CrossOver Games, oyunların daha hızlı ve düzgün bir şekilde çalışmasını amaçlıyor.
Desteklenen Oyunlar

• World of Warcraft
  • EVE Online
  • Guild Wars
  • Prey
  • Half-Life 2
  • Team Fortress 2
  • Counterstrike
  • Counterstrike: Source
  • Civilization IV
  • Peggle Extreme
  • Call of Duty 2
  • Max Payne 2
  • Grand Theft Auto 2
Ve daha birçok güncel oyun...
Yeni Sürümde Güncellenen Özellikler

• Left 4 Dead 2 desteği eklendi
  • Ubuntu 9.10'da ki World of Warcraft problemi düzeltildi
  • Snow Leopard'da ki birkaç küçük hata düzeltildi
Programın satış fiyatı 39.95$. Satın almayı düşünüyorsanız, buradan sitesine ulaşabilirsiniz.
:: Windows oyunlarını sorunsuz olarak Mac OS X ve Linux'ta oynamak ister misiniz?
Yazan: Ömer Faruk AK
SDN - http://shiftdelete.net

muca_kaleyn

Asistan
Reaksiyon puanı
8
biraz gecikmiş bir haber gibi yoksa uzun zamandır macos ta CrossOver ile isteidğim oyunu oynayabiliyorum ayrıca sadece yukardaki listeye bakıp yetersiz oyun demek ne kadar mantıklı şahsen çıkan her yeni rahatlıkla oynurum ayrıca bu kadar para verilmez denilirse merak etmesinler bununda ilacı var beleşe

6.burhan

Profesör
Reaksiyon puanı
27
biraz gecikmiş bir haber gibi yoksa uzun zamandır macos ta CrossOver ile isteidğim oyunu oynayabiliyorum ayrıca sadece yukardaki listeye bakıp yetersiz oyun demek ne kadar mantıklı şahsen çıkan her yeni rahatlıkla oynurum ayrıca bu kadar para verilmez denilirse merak etmesinler bununda ilacı var beleşe

Tabii ki de yukarıdaki 3-5 oyuna bakarak söylemedim. Aşağıdaki siteden inceledim. Örnek olarak GTA 2'yi destekliyor. Sonradan çıkan GTA serisi oyunları göremedim...

http://www.codeweavers.com/compatibility/browse/group/?app_parent=4100

keyloger

Rektör
Reaksiyon puanı
237

Sürüm yenilendi, haberin sebebi yenilenen sürümdür. :)

Ayrıca daha önceden duymamış olan arkadaşlarımıza duyurmaktır. :wink:

SwateR

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
662
Ben zaten Linuxa ücretsiz diye geçiyorum.Adamlarda bu programı paralı yapıyorlar.Ne mantığı kaldı şimdi Linuxa geçip bu programı kullanmanın...

HapS

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
63
böyle çakma çözümler oyun geliştiricilerinin ekmeğine yağ sürmekten başka bişey değil eğer linux ve macos pastasından bir pazar kazanmak istiyorlarsa bu sistemlerde çalışan oyunlar üretsinler o yuzden ne wine nede crossover gibi projeleri desteklemiyiorum hatta üstlerine kusuyorum

evowinds

Dekan
Reaksiyon puanı
174
Eğer bu tarz programlar yoğun ilgi görürse program yerine oyun yapımcıları bence

ellerini sıvayıp burada ciddi bir potansiyelin olduğunu görürler ve platform bağımsız

oyunlar ve kalitesi artar diye düşünüyorum...

MtHan

Profesör
Reaksiyon puanı
14
PlayOnLinux varken kim para verip crossover alır ki?

6.burhan

Profesör
Reaksiyon puanı
27
Eğer bu tarz programlar yoğun ilgi görürse program yerine oyun yapımcıları bence

ellerini sıvayıp burada ciddi bir potansiyelin olduğunu görürler ve platform bağımsız

oyunlar ve kalitesi artar diye düşünüyorum...

Öncelikle fazla bilgim yok belirtmek isterim...

Linux sürümlerinin özellikleri farklı değil mi? Her sürüme göre oyun yapılamaz. Nitekim ATI sürücüleri bazı sürümlerde çalışmıyor diye biliyorum.

Bu konuda bilgi verebilir misiniz?

evowinds

Dekan
Reaksiyon puanı
174

Linux sürümlerinin özellikleri farklı değil mi? Her sürüme göre oyun yapılamaz. Nitekim ATI sürücüleri bazı sürümlerde çalışmıyor diye biliyorum.

Linux sürümleri değil, öncelikle onu belirteyim. "Linux Dağıtımları".
Linux bir çekirdektir yani kernel. Onun üzerine grafiksel arayüz ve masaüstü ortamı eklenerek
işletim sistemi oluşturulur.

ATI Linux için kendi sürücülerini son zamanlarda açık kaynak camiasının baskılarıyla yayınlamaya
başladı. Diğer türlü farklı bir işlem uygulanıyordu, gönüllülerin hazırladığı sürücülerle ekran kartı
çalıştırılıyordu. Tabi o zamanda tam verim alınamıyordu.

Bazı dağıtımlar Canonical veya Novell gibi şirketlerin himayesinde çıkarıldığından daha fazla
destek sağlanmıştır. Yoksa herşey diğerlerindeki ile aynı...

Eğer kastın Linux kernel sürümleri ise uyumluluk konusunda sadece ilk seferlerde sorun çıkabilir o da yeni çekirdeğin donanımı için sürücünün olmamasından kaynaklanıyor. Linux kerneli tüm sürücüleri bünyesinde barındırır yani en azından bir çoğunu. Bu sebeple Her yeni Linux çekirdeği daha fazla donanım desteği ile birlikte gelir.

keyloger

Rektör
Reaksiyon puanı
237

evowinds gerekli açıklamayı yapmış, benden de küçük bir ekleme "CrossOver Games" de dağıtımdan bağımsız çalışan bir yazılım.

HapS

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
63
canonical ile novell i aynı kefeye koymanın bari

linuxa bedava diye geçen bir zihniyet var birde onları eleştirmiyorum bile demekki linux dağıtımları parayla satılsa yüzüne bakmayacaksınız öyle mi? ne beleşci adamlarsınız yahu

evowinds

Dekan
Reaksiyon puanı
174
canonical ile novell i aynı kefeye koymanın bari

linuxa bedava diye geçen bir zihniyet var birde onları eleştirmiyorum bile demekki linux dağıtımları parayla satılsa yüzüne bakmayacaksınız öyle mi? ne beleşci adamlarsınız yahu

Daha açık izah edebilirmisin rica etsem. Canonical ve Novell'i hangi kefeye koyalım?

Slogan konuşma, bilgin varsa paylaş yoksa da paylaşanlardan öğren.

Üçüncü şık senin için pek hoş olmaz...

HapS

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
63
@evowinds canonical ve novell gibi şirketlerin geçmişini bilmiyor ve bunun muhakemesini yapamıyorsan bu senin sorunun öncelikle.
ne paylaştınız pardon ? siz paylaştınızda ben mi görmedim şurda yaptığınız linux muhabbeti içi boş ve dolacak gibide değil. yazdıklarımı gözünle okumanı tavsiye ediyorum sana birde şu tehdidkar tavrından vazgeç bu halinle hiç sevimli olmuyorsun.

Finix

Daha mükemmel bir Troy
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,285
Linuxda oyun oynanmaz!
Bu değiştirelemez bir kuraldır! :D

HapS

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
63
ut 2004 linuxda çalıştığı gibi hiçbiryerde çalışmıyor :D haberin ola

keyloger

Rektör
Reaksiyon puanı
237
ut 2004 linuxda çalıştığı gibi hiçbiryerde çalışmıyor :D haberin ola

Sorma yahu, en sevdiğim oyunlardan birisidir kendisi. Onun gibi oyunlar yapmıyorlar :) Bi Left 4 Dead sayılabilir işte, o da güzel çalışıyor zaten linux'ta. :D

shakal

Profesör
Reaksiyon puanı
29
doom3 oynadinizmi hic linuxta bence windowdakindan iki kat hizli ve birde prey var inanin wine üzerinde oynarken bile windowsdakinden daha akici oldugunu hissede biliyorsun

keyloger

Rektör
Reaksiyon puanı
237
doom3 oynadinizmi hic linuxta bence windowdakindan iki kat hizli ve birde prey var inanin wine üzerinde oynarken bile windowsdakinden daha akici oldugunu hissede biliyorsun

Prey'in sanki kendi linux sürümü vardı, yoksa yanlış mı hatırlıyorum?

shakal

Profesör
Reaksiyon puanı
29
hic görmedim olabilir ama wine ile cok basarili o oyun da yani daha iyisi olmaz diyebilecegim kadar iyi

musabbu

Profesör
Reaksiyon puanı
23
Oyunu üreten düşünsün. Neden ben işletim sistemime göre oyun alamıyorum.

ersin

Asistan
Reaksiyon puanı
33
Konu ile ilgili fikir belirtmek yerine, kişisel tartışmalar yaratacak mesajlar silindi. Aynı şekilde devam edilmesi durumunda kullanıcılar silinecek.
Artık konu kilitleyip diğer kullanıcılara haksızlık etmek yerine, sorunun kaynağına yönelik çözümler olacak.
Bilgilerinize.