Oyunlar Daha Pahalı Olmalı!

Ordo ab chaO

Profesör
Reaksiyon puanı
43
Sony Europe'un eski CEO'su Chris Deering, oyun endüstrisinin gelişmeye devam edebilmesi için oyun fiyatlarının yükselmesi gerektiğini belirtti.

Sony Europe'un eski CEO'su ve şimdilerde Codemasters'ın yönetiminde yer alan Chris Deering, oyun yapım maliyetlerinin günümüzde çok arttığını belirterek yakın bir gelecekte oyun fiyatlarının da buna göre artması gerektiğini belirtti.

"Oyun endüstrisinin geleceğinin desteklenmesi için fiyatlar ortalama 110 $ seviyesinde olmalı." şeklinde konuşan Deering "Ancak insanları şu dönemde oyunlar için bu kadar para verebileceklerini düşünmüyorum. Her iki tarafı da memnun edecek bir üst sınır belirlenmeli." ifadelerini kullandı.

call_of_duty_31249046533.jpg

"Oyuncular daha fazla para harcamak istemiyorlar. Ancak yapımcılar da bir oyun yapabilmek için eskisinden çok daha fazla para harcamak zorundalar. İşte sorun bu noktada başlıyor." diyen Deering yakın bir zamanda oyun fiyatlarının artmasının büyük bir olasılık olduğunu belirtti.

:: Oyun fiyatları sizce pahalı mı?

Yazan
: Emre Demiray
SDN - http://shiftdelete.net

yusher

Profesör
Reaksiyon puanı
12
bu söze karşılık söylenebilecek tek söz : KORSAN ARTTIRILMALI :D

kryyltkn

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Ya korsancılar bile pahalı satıyor artık korsanın da korsanı çıkmalı bence :D

GKHNCKR

Profesör
Reaksiyon puanı
47
Keşke ekonomik olarak oyunlara bu kadar para verebilecek durumda olsaydım. Zevkle alırdım ve böylelikle çok daha iyi oyunlar çıkardı. Fakat gelirlerimizin hızla düştüğü bu günlerde, yasal olmayan yollara başvurabiliyoruz. İnş. ahirette bir de bunlarla uğraşmayız. Düşünsene bütün sanatçılar sıraya dizilmiş haklarını istiyorlar. Neyse müziğin dinde çok ta iyi bir yeri olmadığı için, yırtarız sanırım.

cevaps

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
şaka gibi... 3 oyun bir aylık asgari ücrete denk geliyor yani.

mamcak

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Olaya dini olarak bakarsak aslında yurtiçinde üretilenler dışında (o da yok gibi zaten) tamamıyla korsan oynamalıyız bence. Şu soruya cevap vererek başlayabiliriz. Biz hepimiz 110$ a orjinal oyun alalım ABD ortadoğuda müslümanlara yaptığı eziyetlere bizim paramızla devam etsin öyle mi? Ha bir de, kim demiş dinde müziğe iyi gözle bakılmaz diye, kuran bile Arapça orjinalinden nağmeyle yani müzik gibi hatmedilir. Her söylenene aldanmayalım biraz sorgulayalım lütfen!

ubuntulu

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Her ülkedenin kendi ekonomisine göre satsa bunlar konuşulmazdı. Bu yüzden korsan denen şeyler var. Yoksa korsana devam mı?

spybot

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
630
Yok cnm isterlerse 1000 tl yapsınlar..:D

ExCeLLeNT

Dekan
Reaksiyon puanı
17
Spybot abi sende herşeyi şakaya vuruyon:DValla aslında sende haklısın arkadaşlarda gerçekten buna karşı söylenecek tek söz korsan arttırılmalı:DGerçekten isterlerse 1.000.000 yapsınlar 4 tlye korsan alırım.

SaykoArt

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Resmen korsan satışları patlasın demiş bu Chris Deering adlı vatandaş..Bunun orta yolu bulunmalı yoksa sonuçlar ortada..

eskibirkullanici

Profesör
Reaksiyon puanı
8
110$ yapıp 100 kişiye satarak 11.000$ kazancaklarına
10$ yapıp 10.000 kişiye satsınlar 100.000$ kazansınlar çok daha fazla kar yapsınlar

bunlardaki bu mantık olduktan sonra korsan çok daha fazla artar :D

Neanderthal

Profesör
Reaksiyon puanı
18
Onlar varsın fiyatları 110 dolar yapsınlar ve bizi korsan almaya teşvik etsinler... Aynen böye devam...

macit

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Olaya dini olarak bakarsak aslında yurtiçinde üretilenler dışında (o da yok gibi zaten) tamamıyla korsan oynamalıyız bence. Şu soruya cevap vererek başlayabiliriz. Biz hepimiz 110$ a orjinal oyun alalım ABD ortadoğuda müslümanlara yaptığı eziyetlere bizim paramızla devam etsin öyle mi? Ha bir de, kim demiş dinde müziğe iyi gözle bakılmaz diye, kuran bile Arapça orjinalinden nağmeyle yani müzik gibi hatmedilir. Her söylenene aldanmayalım biraz sorgulayalım lütfen!

dinde teganni haramdır... teganni ise çalgı ile nağmenin birleşimidir yani müziktir ... sadece nağmeyle teganniyi karıştırmayalım birbirine... ve nağmeninde bir sınırı vardır ve bir harfin uzun hali en çok dört elif harfi okunacak süre kadar uzatılabilir... saygılar...

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
Korsanı patlatır bu sözler.

m!ndf!elds

Doçent
Reaksiyon puanı
3
İsterlerse ucuzlatsınlar farketmez,oyunlar okadar pahalı ki,yine de birşey değişmez korsan almaya devam edilecek.

bayrak01

Doçent
Reaksiyon puanı
2
kımse korsana kızmasın bu ekonomık krızde bıde fıatlar artıyo hemde oyun korsana tam destek herzaman

zuvay nidya

Doçent
Reaksiyon puanı
8
yuhhh artik yaaa bunlar utanma olmaz sa donumuza kadar soyarlar yaaa kardesim sen ne zanediyorsun ki eger oyunlarin fiyati artiliyorsa ozaman konsollarin fiyat mis kat artirilmasi lazim ozaman da kimse almaz aletleri iyice basiniza patlar.gitin sonyden yada microsoftdan alin paranizi ama bizden degil..... para cikarmiyoruz.bu devirde kimse para yatirmaz oyunlar a.gidin baska islerle ugrasin yoksa basiniz iyicene belaya girer bidaha cikamazsin yoksa baba gates bile sizi kurtaramaz....sagolun var olun...
xbox360 forever
:hammer::4:

intricate

Profesör
Reaksiyon puanı
12
110$+KDV verip bir oyun alacağım 3-5 gün içinde oyun bitecek.. Ee. 119$ (~=175TL) 5 gün içinde bitecek... Türkiye'de çok az bir kitlenin olumsuz etkilenmeyeceği bir rakam bu..

Bu söylem korsan satışları artsın demek ya da uygulandığı takdirde sonuçları bu şekilde olacak bir söylem..

Aslında oyun ve program yazarları çok değerli emeklerini harcıyorlar ancak maddi durumlar nedeniyle bu yazılımların orjinallerini alabilmek PC kullanıcılarını zorluyor.

Artacağına 2 kat ucuzlasın daha fazla kişi orjinal yazılım satın alacaktır. Ben de isterim orjinal almayı ama bir oyuna da 175 TL vermekle oyun endüstrisinin düzelmesine katkı verirken kendi endüstrimi/bütçemi de sallamış olurum.

Zaten Oyunu yazıp bitirdikten sonra CD çoğaltmasında bir maliyet yok ki..Daha düşük kar daha fazla talep ile tüm maliyeti çıkarıp kara geçerler ancak gözleri aç maalesef.. Sürüm olayını denemeleri şart yoksa bindikleri dalı kesiyorlar haberleri yok..

keyloger

Rektör
Reaksiyon puanı
237
ulan ne kadar ucuz satarsan o kadar çok satarsın akıl var mantık var fiyatı artırınca satamadıktan sonra ne çare...

zeroaxa

Profesör
Reaksiyon puanı
6
İslam'da bence yoktur kardeşim hak haktır kimin olduğunun yada ne amaçla kullanacağının önemi yok.Fikrindeki doğruluk payı için yapacağın şey ise hiç oynamamaktır.

K4D!R

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Korsana devam bide paramı vercez orjnalne

rozabay

Dekan
Reaksiyon puanı
34
Valla isterlerse 1 lira yapsınlar millet gene korsan indirir neticesinde bir gta san adnreaz ı ben geçen ay 20 küsür YTL ye aldım. Call of Juarez i bu ay 30 küsüre aldım bana göre normal ama en nihayetinde millet alışmış beleşe artık adamlar koparabildiklerini kear sayıyor. Şimdi buradan kaç kişi 20-30 lira verip oyun alır 1000 kişiden 10 kişi anca. Hesap bu olunca adamlarda fiyatı arttırmak istiyor. Aslında herkes lisans alsa bu cümleyi söylemezler ve oyunlar 15-20 dolar olurdu.

stajer

Profesör
Reaksiyon puanı
20
doğrusu avrupada insanların, gelir düzeyi ve oyun fiyatları kıyaslanınca nasıl bir sonuç çıkıyor bilmiyorum ama, türkiye gibi 750 milyonla 4 kişilik bir ailenin geçindiği bir ülkede, fiyat ortalaması 75 ytl olan oyunların fiyatlarının dahada artırılmasını istemek, olsa olsa espri denemesidir...
korsan kullanılmasını asla tasvip etmem, korsan kullanmak emek hırsızlığıdır, hiç bir gerekçesi olamaz ama maalesef bende korsan kullanıyorum... napalım :(

tony_almeida

Doçent
Reaksiyon puanı
4
korsan forever
isterse 1 tl olsun gene korsan
inadına korsan
çünkü bu bir aşk, bu bir fantezi :D
linux beleş ama windows kullanıyorum sırf korsan olsun diye
linux paralı olsaydı onun korsanını kullanırdım

not: tamam abarttım o kadar da değil :D