Osmanlı padişahları

Size göre En iyi Osmanlı padişahı hangisidr

• Yavuz sultan selim

• Fatih sultan mehmet

• Kanuni sultan süleyman

• 2.Abdülhamid

• 2.Mahmut

• 4.Mehmet

• Yıldırım beyazid

• 2.selim

Sonuçlar yalnızca oylamadan sonra görülebilir.

Ebussuud Efendi

Asistan
Reaksiyon puanı
130
Sizce en iyi Osmanlı padişahı hangisidir ?

Bana göre inkilapçı olan 2.mahmut tur

Ebussuud Efendi

Asistan
Reaksiyon puanı
130
en iyi bence yavuz adam osmanlının sınırlarını 2 kat geliştirdi yetmedi memlük safevi lehistan litvanyayı imparatorluklarını yendi
Fatihin bir özelliğini sevmezdim oda kardeş katli emridir.Osmanlı için bir felaket oluşturacaktı adeta.Tabi ki amacı bu değildi ülkeyi en iyi şehzade yönetebilmesi için yapmıştır tabi ki ama belki 1. Ahmed Erşed ve Ekber sistemini getirmeseydi fetret devirlerini çok yaşayacaktık aynı kanuni dönemi gibi şehzadeleri birbirlerini öldürüyorlardı

Timurid

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
836
Fatihin bir özelliğini sevmezdim oda kardeş katli emridir.Osmanlı için bir felaket oluşturacaktı adeta.Tabi ki amacı bu değildi ülkeyi en iyi şehzade yönetebilmesi için yapmıştır tabi ki ama belki 1. Ahmed Erşed ve Ekber sistemini getirmeseydi fetret devirlerini çok yaşayacaktık aynı kanuni dönemi gibi şehzadeleri birbirlerini öldürüyorlardı
fatihe ben katılıyorum eğer öyle olmasaydı hunlar,göktürkler gibi ikiye bölünüp yıkılırdık

patates2006

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
39
Ben Abdülhamit diyorum çünkü Çok hakkı yendi. Kötü bir padişah değildi, hatta o dönemde gelen en iyisiydi. Ama hem şimdi, hem o dönemde çok hakkı yenen birisiydi.

Ebussuud Efendi

Asistan
Reaksiyon puanı
130
Ben Abdülhamit diyorum çünkü Çok hakkı yendi. Kötü bir padişah değildi, hatta o dönemde gelen en iyisiydi. Ama hem şimdi, hem o dönemde çok hakkı yenen birisiydi.
2.abdülhamid iyi bir padişah olsada beyefendi bir o kadar kötü yanı da olmuştur orası kaçınılmaz bir gerçektir.Zaten hiç bir OSMANLI PADİŞAHLARI KUSURSUZ değildir.

Ebussuud Efendi

Asistan
Reaksiyon puanı
130
Fatih Sultan Mehmet en iyileri eşi benzeri yok karekteri en sağlam padişah idi değer, bilinemedi...
Çok haklı bir yorum.Babası 2. murad aslında fatihi hiç sevmezdi Alaadini daha çok severdi ama Alaadinin ansız ölümü sonucunda.... her şey gelişmeye başlıyor...

bilexsamet

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,415
Bence 2.Abdülhamid Han.
Devletin gerileme döneminde geldiği halde devleti iyi yöneterek gerilemeyi yavaşlattığı tarihçilerce kabul edilmiştir. Yani kötü koşullar içinde iyi şeyler başarmıştır.

Ebussuud Efendi

Asistan
Reaksiyon puanı
130
2.Abdülhamid Han.
Devletin gerileme döneminde geldiği halde devleti iyi yöneterek gerilemeyi yavaşlattığı tarihçilerce kabul edilmiştir. Yani kötü koşullar içinde iyi şeyler başarmıştır.
Tabi ki orası amenna dediğimiz gibi hataları da olmuştur

Reaksiyon puanı
10,315
Üç padişah var ki, üçü de benim için bir numaradır. Oy verirken çok zorlandım. Keşke çoklu seçim olsaydı, mutlaka bu üçünü seçerdim.

Sultan II.Abdülhamit Han
Yavuz Sultan Selim
Fatih Sultan Mehmed

Elbet diğerleri de çağının en iyileridir belki... Ama bu üç sultan muhteşem insanlardır, cihanşümul mizaç ve karaktere sahiptirler.

Ebussuud Efendi

Asistan
Reaksiyon puanı
130
Üç padişah var ki, üçü de benim için bir numaradır. Oy verirken çok zorlandım. Keşke çoklu seçim olsaydı, mutlaka bu üçünü seçerdim.

Sultan II.Abdülhamit Han
Yavuz Sultan Selim
Fatih Sultan Mehmed

Elbet diğerleri de çağının en iyileridir belki... Ama bu üç sultan muhteşem insanlardır, cihanşümul mizaç ve karaktere sahiptirler.
Benim 2. Mahmu'da vermem'im sebebi ilk batılıya geçişidir Osmanlı'nın eğitim zorunlu hale getirmesidir okumuş insan sayısını artırmasıdır diğer çoğu padişah ekonomi asker gibi ihtiyaçları karşıladılar.

Hasan Burus

Sadece bildiğim konular hakkında yazarım.
Reaksiyon puanı
108
Ben en iyisi bu diyerek bir seçim yapmıyorum. Ancak kimisi savaşçı yönüyle, kimisi siyasi zekayla, kimisi sürekli at üstünde durmasıyla, kimisi de sınırları en geniş noktaya çıkarmakla ünlü. Her birinin yaşadığı dönem iyi analiz edilmeli. Tarihimizde birçok kağan, han, bey ve sultan var. Her birinin öne çıkan özelliği olduğu gibi negatif yönleri de var.

Ebussuud Efendi

Asistan
Reaksiyon puanı
130
Ben en iyisi bu diyerek bir seçim yapmıyorum. Ancak kimisi savaşçı yönüyle, kimisi siyasi zekayla, kimisi sürekli at üstünde durmasıyla, kimisi de sınırları en geniş noktaya çıkarmakla ünlü. Her birinin yaşadığı dönem iyi analiz edilmeli. Tarihimizde birçok kağan, han, bey ve sultan var. Her birinin öne çıkan özelliği olduğu gibi negatif yönleri de var.
Çok haklı bir yorum iyisiyle kötüsüyle sevmek lazım tarihimizi sonuçta her saltanatın mutlak bir sonu vardır..

Hasan Burus

Sadece bildiğim konular hakkında yazarım.
Reaksiyon puanı
108
Çok haklı bir yorum iyisiyle kötüsüyle sevmek lazım tarihimizi sonuçta her saltanatın mutlak bir sonu vardır..
Sevmek zorunda olmayabilirsiniz. Şehzade Mustafa ve Kanuni Sultan Süleyman olayında bir tarafı haklı görüp, birine sevgi duymayabilirsiniz. Daha da ileri gidip babasını öldürten Mete Han'ı da sevmeyebilirsiniz. Ancak bunların bizim geçmişimiz olduğunu reddetmemek gerek. Tarih savunuculuk yapmak değildir. Gerçeğin peşinde olmaktır.

Ebussuud Efendi

Asistan
Reaksiyon puanı
130
Sevmek zorunda olmayabilirsiniz. Şehzade Mustafa ve Kanuni Sultan Süleyman olayında bir tarafı haklı görüp, birine sevgi duymayabilirsiniz. Daha da ileri gidip babasını öldürten Mete Han'ı da sevmeyebilirsiniz. Ancak bunların bizim geçmişimiz olduğunu reddetmemek gerek. Tarih savunuculuk yapmak değildir. Gerçeğin peşinde olmaktır.
Doğru bir yorum yapmışsınız.Ben Tarihimiz de bunların olduğunu bile bile sevmekteyim,sevmeyende vardır tabi onunda kendi görüşü

Hakantoris

Profesör
Reaksiyon puanı
1,242
Söylediklerinize aynen katılıyorum. Tarihimizi bir bütün olarak sahiplenmeliyiz. 2.Abdülhamid Atatürk vb. Hatalarıda olsa bu ülke için bu millet için çalışmış insanlar......

Ebussuud Efendi

Asistan
Reaksiyon puanı
130
Söylediklerinize aynen katılıyorum. Tarihimizi bir bütün olarak sahiplenmeliyiz. 2.Abdülhamid Atatürk vb. Hatalarıda olsa bu ülke için bu millet için çalışmış insanlar......
Ama ne yazık ki A kişi şunu B kişisi bunu kötülemekte günümüzde.Sonra ülke 2 ye bölünmesin....

_MusTy_

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,303
fatih sultan mehmet kırılma noktalarında çok iyi iş çıkardı favorim fatih sultan mehmet dir