Opera 9.27 (Hız ve Güvenlik)

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan tonce
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

tonce

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
14
operatest45vlmn2.jpg

İnternet tarayıcıları arasında en güvenli ve en hızlı olma konusunda iddasından hiçbir zaman vazgeçmeyen Opera, 9.27 sürümüne terfi etmiştir. Güncellemenizi en kısa zamanda yapmanızı tavsiye ederim. "O nedir?" diyorsanız da kesinlikle denemelisiniz çok şey kaçırıyorsunuz belirteyim.

İndirmek için aşağıdaki linki kullanabilirsiniz.

http://www.opera.com/download/

gokhankayaci

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Ya arkadaşlar bende Opera kullanıyorum fakat bi sorunum var. Bu yeni sekme açtığımızda pencerede gördüğümüz ve istediğimiz adreslere kolay ulaşmamızı sağlayan Pencereyi kapat dedim ve açamıyorum bir daha nerden nasıl açabilirim.? denetim masasından kaldırıp tekrar yükledim fakat aynı sorun devam etmekte. bi bilginiz varsa :D söyliyin verin be :D:D

ulvi_kcky

Doçent
Reaksiyon puanı
0
gokhankayaci dedi ki:
Ya arkadaşlar bende Opera kullanıyorum fakat bi sorunum var. Bu yeni sekme açtığımızda pencerede gördüğümüz ve istediğimiz adreslere kolay ulaşmamızı sağlayan Pencereyi kapat dedim ve açamıyorum bir daha nerden nasıl açabilirim.? denetim masasından kaldırıp tekrar yükledim fakat aynı sorun devam etmekte. bi bilginiz varsa :D söyliyin verin be :D:D

Hızlı Erişim'i kast ediyorsan, boş bir sayfa aç sağ altta "Hızlı Erişimi Göster" yazısını tıkla hallolur

ilkercelik1990

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Fare hareketlerini algılama, dahili mail istemcisi, dosya yöneticisi ve daha bir çok özelliği bünyasinde barındıran Opera'nın 9.27 sürümü kullanıcılara sunuldu.

Yeni sürümle birlikte tespit edilen güvenlik açıkları kapanmış durumda. Tüm Opera kullanıcılarının yeni süreme terfi etmesi tavsiye ediliyor.

gokhankayaci

Doçent
Reaksiyon puanı
1
evet :):) foruma yazdıktan sonra yeni sürümü indirdiğimde farkettim :) Teşekkürler :)

gokhankayaci

Doçent
Reaksiyon puanı
1
hatası ?? Mesela ? Örnek verirsen bizde bilgileniriz? göremediğimiz hataları varsa belkide kullanmayı bırakabileceğim şeyler olabilir değilmi. Ama şahsen be bi hata görmedim.

zebani56

Asistan
Reaksiyon puanı
0
arkadaşlar bişe soracam kaynak kullanımı ne durumda yani ram kullanımı yüksek değerlere çıkıyomu bilgilendirirseniz sevinirim şimdiden teşekkürler

PC MERAKLISI

Dekan
Reaksiyon puanı
2
zebani56 dedi ki:
arkadaşlar bişe soracam kaynak kullanımı ne durumda yani ram kullanımı yüksek değerlere çıkıyomu bilgilendirirseniz sevinirim şimdiden teşekkürler

mozilla firefox a göre çok az ram farkı var ama işlemci olarak çok kullanıyo

pesimist dedi ki:
PC MERAKLISI dedi ki:
daha çok hatası var benim gördügümce

Ne gibi?

mesela bazı butonları görmüyo (moziilada görüyo )
sayfa açılırken sayfanın son kb lerine dogru yavaşlıyo ve daha çok hatasıyla benden %85 alır mozilla ise %95 ile öne geçer safari ise %70 ile idare eder

sakin_insan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
opera, opera, internet tarayıcıları arasında kesinlikle opera....

slogan gibi oldu biraz...

HapS

Profesör
Reaksiyon puanı
63
acid3 testinde yine sınıfta kaldı

gokhankayaci

Doçent
Reaksiyon puanı
1
bigbigbird dedi ki:

Yanlış hatırlamıyorsam sdn nin yorumları arasında gördüğüm kadarı ile opera acid3 testini %100 ile geçen ilk tarayıcı. daha sonrasında bi tarayıcı sınıfta kalmıştı yeni güncellemeleri ile oda sınıftan geçebilmeyi başardı. Hangi tarayıcıda bahsediyorsun sınıfta kalmış olarak ?

mila12

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
255
Bu sürüm açıklamasında kendileri belirtmiş geçiyo diye ama %46 yı geçemiyo :D

tonce

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
14
PC MERAKLISI dedi ki:
daha çok hatası var benim gördügümce

Opera kimse açıklarını bulamadan kendi açıklarını bulup kapatan veya güncellenen bir program. ;D Bu yüzden en güvenli ve en hızlı. Ne hatası var mesela bir örnek verir misin? Görüşüne tabiki saygı duyuyorum.

masterdevil

Doçent
Reaksiyon puanı
2
Evet bende merak ettim hatalarini Opera bence sorunsuz.

pesimist

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,125
Söyledi ya hatalarını arkadaşlar okumuyor musnuz?

tonce

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
14
Dikkat etmemişim pesi.. ;) Arkadaşın dediği sorun ile hiç karşılaşmadım. Arkadaşlar 9.5 ile bunların hepsinin üstesinden gelineceğine inanıyorum. Şimdiden kullanmaya başlayıp 9.5 sürümünde bir tarayıcının ne kadar geliştiğini kısa zamanda görebilirsiniz. Ben yıllardan beri takip ettiğim için Opera'yı "İşte bir tarayıcı ancak bu kadar mükemmelleştirilir." diyorum. Firefox 3'ün final sürümünden ben herhangi bir yenilik beklemiyorum açıkçası. Opera'da yeniden yazılmış olan bir tarama motoru olacak. Bu bile başlı başına bir yeniliktir. Son yapılan güncellemeler ile Java ve Flash ile ilgili problemler de %99 çözülmüş durumda zaten. Unutmayalım, hız ve güvenlik internette gezerken ihtiyacınız olacak en önemli iki kavramdır. Kolay gelsin. ;)

HapS

Profesör
Reaksiyon puanı
63
gokhankayaci dedi ki:
bigbigbird dedi ki:

Yanlış hatırlamıyorsam sdn nin yorumları arasında gördüğüm kadarı ile opera acid3 testini %100 ile geçen ilk tarayıcı. daha sonrasında bi tarayıcı sınıfta kalmıştı yeni güncellemeleri ile oda sınıftan geçebilmeyi başardı. Hangi tarayıcıda bahsediyorsun sınıfta kalmış olarak ?

opera balon bir tarayıcı bende %46 yı geçemedi bi önceki sürüm için %100 uyumlu diye haber yapıldı birçok sitede ama bende hata verip kapanıyordu %46 da, bu son sürümünde kapanma problemini aşmışlar :D ama hala %46 da :D

mila12

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
255
bigbigbird dedi ki:
gokhankayaci dedi ki:
bigbigbird dedi ki:

opera balon bir tarayıcı bende %46 yı geçemedi bi önceki sürüm için %100 uyumlu diye haber yapıldı birçok sitede ama bende hata verip kapanıyordu %46 da, bu son sürümünde kapanma problemini aşmışlar :D ama hala %46 da :D

Birçok değil opera bu sefer kendi açıkladı geçiyor diye ama yine geçemed ilginç bir durum.

http://www.opera.com/docs/changelogs/windows/927/

burada da açıklaması yazıyor hatta. Çeşitli güvenlik hataları giderilmiş.

tonce

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
14
Lütfen arkadaşlar kabul edelim, Firefox'dakiler gibi veya İE7 dekiler gibi şimdiye kadar milyonları tehdit etmiş bir tane güvenik açığı yok olmadı Opera'da. Acid 3 testinden geçemedi diye balon tarayıcı demek yanlış bence. Opera'yı o tessten geçirenler nasıl geçiriyor peki. Bu konuyu duyuran en büyük internet dergileri bu konuda yalan mı söylüyor o zaman. Siz olanı söylüyorsunuz denediniz geçiremediniz testten bende o testi uyguladım geçiremedim bu doğru ama nerede yanlışlık yaptığımı veya yaptığımızı eryada geç bulacağım ve paylaşacağım burada. ;)

pesimist

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,125
Tonce'ye opera hakkında ters bişey söylemeyin çok kızar valla :D

webdelisi

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Opera hız ve güvenlikte 1 numara.

9.50 sürümüylede bütün problemlerini aşacagına inanıyorum.Opera 9.50 bi çıksın o zaman göreceğiz yorumları...

ikxan

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Bende Opera kullanıyorum, güvenlik konusunda bir numara ama hızda firefox (abartıdan başka birşey değil) daha iyi. Opera yüklenen içerikte resim gibi öğelerde ara sıra yavaşlıyor.