Onlar Konuşur Ak Parti Yapar...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

SmokeXD

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,876
O milyon dolarlarla eksikler neyse tamamlanırdı. Yeni fabrikalar falan

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,128
bütün anadolu yağmur ormanı kıvamında ağaçlanırdı dünyanın iklimine yararlı olurdu şimdi bazıları ağaçlar ile iklimlerin alakası yok der de çok açık etkisi var.

SmokeXD

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,876
bütün anadolu yağmur ormanı kıvamında ağaçlanırdı dünyanın iklimine yararlı olurdu şimdi bazıları ağaçlar ile iklimlerin alakası yok der de çok açık etkisi var.

İşsizlik aldı başını gidiyor yeni iş imkanları sağlanırdı.

Bepob

Profesör
Reaksiyon puanı
302
İşsizlik aldı başını gidiyor yeni iş imkanları sağlanırdı.

Nerede işsizlik var hocam istanbul yaşıyorsanız körsünüz derim her yerde iş var sonrada iş yok deniliyo piyasada deli gibi iş var.Millet parasını beğenmiyo

SmokeXD

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,876
Nerede işsizlik var hocam istanbul yaşıyorsanız körsünüz derim her yerde iş var sonrada iş yok deniliyo piyasada deli gibi iş var.Millet parasını beğenmiyo

İstanbulda değilim ama sonuç ortada. Ayrıca hakaret ettiğin için bi 3 gün daha ceza alırsın reported!!!

Bepob

Profesör
Reaksiyon puanı
302

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,128
Fazla hassasınız galiba ne hakareti ?

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Okumayan adamı ne yapacaklar 2 milyar maaşla patron mu yapacaklar birton iş var piyasada.iş yok diyen yalan söylüyor.

bende istanbul da değilim yok ki iş tipini beğenmiyor ararız diyorlar...

mapavrili

Profesör
Reaksiyon puanı
1,444
Bu ülkede işsizlikten ziyade kalifiye eleman sıkıntısı ve de iş beğenmeme durumu var maalesef.

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,128
onlarda köle gibi köpek gibi çağırınca gelecek git deyince gidecek fikri olmayan köle istiyorlar

leanardo

Profesör
Reaksiyon puanı
9
Tabi torpille kpss den alirlarsa kalifiye eleman sıkıntısi olur

mapavrili

Profesör
Reaksiyon puanı
1,444
Ara eleman sıkıntısının meslek liselerinin katsayı yüzünden rağbet görmemesinden kaynaklandığını söylemek isterim,bu son zamanlarda aşılmış olsa da o boşluğu doldurmak inanın kolay olmuyor.
Bir arkadaşın yazdığı'köle arıyorlar'yorumu ise Ben ne iş olursa yaparım(yani vasıfsız) bölümünden işe girmiş iseniz doğru olabiliyor maalesef.bildiğim kadarı ile meslek liselerinin rağbet oranı avrupada sanırım %70 düz liselerin ise %30(bildiğim kadarı ile)bizde ise tam tersi bir durum söz konusu.

Karargaht

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
112
Bildirin arkadaşlar bildirin, hakaret eden aşağılayan varsa çekinmeyin bildirin. Daha adam gibi tartışmayı bilmiyorlar gelmişler ülkeyi yönetecek adamı seçecekler bide...

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,128
bu kafada devam ederseniz bot muamelesi göreceksiniz...

s3rh47

Asistan
Reaksiyon puanı
22
Ne partiymis ya , 12 yildir bir türlü avrupa standartlarini yakalayamadi. Düsünüyorumda 2002 den 2015 e kadar CHP iktidarda kalsaydi eminim Türkiye almanyayi bile kendine kiskandirirdi...

Hic bosuna gevelemeyin yil 2015 olmus dünya teknolojinin dibine vurmus akp sadece yol yapmisda bununla övünüyor..

Avusturyanin asgari ücreti 1200 Euro civarlarinda.. Tek kisilik bir evin kirasi ( 1 oda , mutfak , banyo ve Tuvalet ) 300 Eurodur.. En pahali sigara Marlboro 5 Euro.. Bir iPhone 700 Euro

Türkiyede garip olan ise vatandas 1200 Euro maas alamiyor ama ödenekleri tipki avrupadakiler gibi pahali.. Sigarasi nerdeyse 5 Euro , benzini burdan bile pahali.. iPhonu mu 4 aylik maas parasi olmus , kirasi 300 Eurodan fazla... Elektronik esyalarin hepsi avrupaya göre yüzde 20 daha pahali.

Dimi akp yapar onlar konusur ya.

mapavrili

Profesör
Reaksiyon puanı
1,444
Ne partiymis ya , 12 yildir bir türlü avrupa standartlarini yakalayamadi. Düsünüyorumda 2002 den 2015 e kadar CHP iktidarda kalsaydi eminim Türkiye almanyayi bile kendine kiskandirirdi...

Hic bosuna gevelemeyin yil 2015 olmus dünya teknolojinin dibine vurmus akp sadece yol yapmisda bununla övünüyor..

Avusturyanin asgari ücreti 1200 Euro civarlarinda.. Tek kisilik bir evin kirasi ( 1 oda , mutfak , banyo ve Tuvalet ) 300 Eurodur.. En pahali sigara Marlboro 5 Euro.. Bir iPhone 700 Euro

Türkiyede garip olan ise vatandas 1200 Euro maas alamiyor ama ödenekleri tipki avrupadakiler gibi pahali.. Sigarasi nerdeyse 5 Euro , benzini burdan bile pahali.. iPhonu mu 4 aylik maas parasi olmus , kirasi 300 Eurodan fazla... Elektronik esyalarin hepsi avrupaya göre yüzde 20 daha pahali.

Avusturyada darbeler oldumu acaba,o ulkelerde gençler araştırmacıdır bence sizde araştırın bu ülke 2000 li yıllarda iflasın eşiğinde,vesayetin güdümünde,silahların gölgesinde,terörün pençesinde,darbe anayasasının elinde neredeyse hiçbir kurum ve kuruluşu işlemeyen,siyasi partileri çözüm uretmekten uzak bir durumda idi,ordan hareketle bugüne bakarsak muhteşem bir ilerleme olmuştur.

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,128
geçmiş gitmiş zaman paşa öldü geçmişte kaldı uzatmayın da çok tekrarlanan bir şey gerçek olur darbe marbe yazmayın ...

s3rh47

Asistan
Reaksiyon puanı
22
Avusturyada darbeler oldumu acaba,o ulkelerde gençler araştırmacıdır bence sizde araştırın bu ülke 2000 li yıllarda iflasın eşiğinde,vesayetin güdümünde,silahların gölgesinde,terörün pençesinde,darbe anayasasının elinde neredeyse hiçbir kurum ve kuruluşu işlemeyen,siyasi partileri çözüm uretmekten uzak bir durumda idi,ordan hareketle bugüne bakarsak muhteşem bir ilerleme olmuştur.

Avusturya ile Almanya ikinci dünya savasindan cikali cok olmadi. Ama bir türkiyenin kaderine bak birde almanyanin kaderine bak.. Türkiyede eskiden neler oldu pek bilgim yok zaten... Ben 2002 ye kadar orda yasadim ve ayrildigimda daha cocuktum...

Simdi avusturyada yasiyorum bir oraya bir türkiyeye bakiyorum buranin 50 yil gerisinden geliyorsunuz... Bana kalirsa türkiyenin gelecegi icin darbe den cok daha tehlikeli seyler olacak.. Bir yandan suriyede savasin ülkeye sicrama tehlikesi var diger yandan ic savas cikmasi tehlikesi.. AKP böyle devam ederse bunlardan biri kacinilmazdir. Sen ister AKP li ol ister CHP li benim sana aciklamak istedigim sey bu parti ülkeye hep iyi seyler getirmemisdir.. Eger getirmis olsaydi bugün Avrupa standartlarini coktan yakalamis olmaniz gerekiyordu.

Tüm önyargilarini bir köseye birakip sadece sunlari biraz düsün PARANIZ neden bu kadar degersiz ?
Bugün yedigin TOMATES bundan 10 yil önceki tadini hatirlayabiliyormusun ?
Issiz kaldiginda devletten is bulana kadar asgari ücretin yüzde 70 gibi büyük bir bölümünü issizlik parasi olarak alabiliyormusun ?
Issiz ol olma Saglik sigortan ödeniyor mu ? cocuk basina para alabiliyormusun ?

Senin ülkende engelli insanlarin durumlarini hic düsündün mü ? Kolay is bulabiliyorlar mi ? Engelli olduklari icin uzun yillar issiz kalma durumunda devletten cok iyi maddi bir yardim alabiliyorlar mi ?

Duydumki Türkiyede H sinifi ehliyet varmis.. Isitme engellilerine bile zorunlu olmus.. Burda ehliyet almak isteyen H sinifi B sinifi diye bir ayrim bile olmuyor. Hele isitme engelli gibi bir durumun varsa buna hic gerek yok.. Calisip digerleri gibi B sinifi ehliyetini alabiliyorsun..

Acaba ne zaman 8 milyon nüfuslu avusturya gibi insan haklari zengin olan bir ülke olacak cok merak ediyorum..

Ben hala sasiriyorum. 70 milyon nüfuslu olan ülkede , her is var ama parasi cok degersiz ve hersey avrupadaki gibi oldukca pahali ama kazandiklari para ise avrupadakinin ceyregi.. Bu durumlarida göz ardi etmeyin.

topalsolucan

Rektör
Reaksiyon puanı
555

ancak goy goy. kendinizi kandırırsınız bu masallarla. dünyanın en büyük 3 ülkesinden birisi olan almanyayı 10 yılda chp ile geçecektik öyle mi? üstelik sgk yı batıran kemalla? hadi gidin işinize ya. siz gidişatın önünde engel teşkil etmeyin yeter. başka bişey istemez sizden.

s3rh47

Asistan
Reaksiyon puanı
22
ancak goy goy. kendinizi kandırırsınız bu masallarla. dünyanın en büyük 3 ülkesinden birisi olan almanyayı 10 yılda chp ile geçecektik öyle mi? üstelik sgk yı batıran kemalla? hadi gidin işinize ya. siz gidişatın önünde engel teşkil etmeyin yeter. başka bişey istemez sizden.

Ne gidisatmis arkadas ülkede Türkler bile ikiye bölündü haberin yok. Bir kac yil sonra is savas cikarda seninde kelleni kesen olursa milletce alkislariz artik. Merak etme kendinde kem küm yapacagin gibi IC Savas cikma tehlikesine kendinde endiselisin bu sekilde goy goy kendini kandiran sensin..

Ben avrupada yasiyorum. Burada insana nasil deger veriliyor senden cok daha iyi biliyorum.. Türkiyede size halen deger verilmediginide ancak ben senden daha iyi biliyorum. Bence sen bos konusacagina ikinci yazdigim mesajdaki sorularima cevap arasan daha iyi olurdu..

topalsolucan

Rektör
Reaksiyon puanı
555
Ne gidisatmis arkadas ülkede Türkler bile ikiye bölündü haberin yok. Bir kac yil sonra is savas cikarda seninde kelleni kesen olursa milletce alkislariz artik. Merak etme kendinde kem küm yapacagin gibi IC Savas cikma tehlikesine kendinde endiselisin bu sekilde goy goy kendini kandiran sensin..

Ben avrupada yasiyorum. Burada insana nasil deger veriliyor senden cok daha iyi biliyorum.. Türkiyede size halen deger verilmediginide ancak ben senden daha iyi biliyorum. Bence sen bos konusacagina ikinci yazdigim mesajdaki sorularima cevap arasan daha iyi olurdu..

avrupada yaşıyorsan kal orda. laf atma ordan buraya. memlketinde bi baltaya sap olup faydan buraya olsaydı konuşma hakkın olurdu. şimdi yok öyle bir hakkın. iç savaş naraları atıp durursun öyle boş boş ama yok o eski türkiye artık. çoook geride kaldı. sen oralarda kendi kellene dikkat et yeter. biz halimizden çok memnunuz şükür.

ben bu ülkenin en güney doğusunda dağlıcada askerlik yaptım ve o dönemler yılda en az 50 askerimiz çatışmalarda ölüyordu. son 3 yılda toplasan 5-10 askerimiz ölmüştür, onlar da trafik kazasında. iç savaştan çıkardı bu hukümet bizi. at gözlüğünü çıkaran görmeye başlar.

s3rh47

Asistan
Reaksiyon puanı
22
avrupada yaşıyorsan kal orda. laf atma ordan buraya. memlketinde bi baltaya sap olup faydan buraya olsaydı konuşma hakkın olurdu. şimdi yok öyle bir hakkın. iç savaş naraları atıp durursun öyle boş boş ama yok o eski türkiye artık. çoook geride kaldı. sen oralarda kendi kellene dikkat et yeter. biz halimizden çok memnunuz şükür.

Laflarina dikkat et.. Nerde nasil yasacagima ne hakkinda konusacagima sen karar veremezsin.

Tabiki kendinden memnunsun sen.. Bir iPhone a para ödemek icin 4 ay calisman gerekiyor senin. Bundan menun olduguna memnun oldum.. Ben issiz olsam bile cebimde iPhone , altimda BMW arabam var benim.. Ve simdi burda cebimdeki iPhone 6 yi artik begenmeyip cikacak olan iPhone 6S icin gün saymaktayim ben... Suan 6 ay issizim ben ama evimde oturmus Apple Mac Book pro Retina Display 15 Inc ile 150 Mbit / S LTE baglanti hiziyla sana cevap yetistirmekle mesgul olduguma inanamiyorum dogrusu... Ama benden cok daha aciz bir hayatina memnun olduguna sevindim dogrusu...

topalsolucan

Rektör
Reaksiyon puanı
555
Laflarina dikkat et.. Nerde nasil yasacagima ne hakkinda konusacagima sen karar veremezsin.

Tabiki kendinden memnunsun sen.. Bir iPhone a para ödemek icin 4 ay calisman gerekiyor senin. Bundan menun olduguna memnun oldum.. Ben issiz olsam bile cebimde iPhone , altimda BMW arabam var benim.. Ve simdi burda cebimdeki iPhone 6 yi artik begenmeyip cikacak olan iPhone 6S icin gün saymaktayim ben... Suan 6 ay issizim ben ama evimde oturmus Apple Mac Book pro Retina Display 15 Inc ile 150 Mbit / S LTE baglanti hiziyla sana cevap yetistirmekle mesgul olduguma inanamiyorum dogrusu... Ama benden cok daha aciz bir hayatina memnun olduguna sevindim dogrusu...

Türkiyede yaşamadığına çok memnun oldum. en azından senden 1 tane eksik olması güzel. sen iphonunla bmw arabanla lüks içinde güle güle yaşa. hahaha :D

adam zengin ya iphonu varmış :D

s3rh47

Asistan
Reaksiyon puanı
22
Türkiyede yaşamadığına çok memnun oldum. en azından senden 1 tane eksik olması güzel. sen iphonunla bmw arabanla lüks içinde güle güle yaşa. hahaha :D

adam zengin ya iphonu varmış :D

Gül gül son gülen iyi güler.. :D Sizler daha 4G nin ne zaman gelecegini tartisa durun ben burda iPhone 6 ile aylardir LTE nin sinirsiz adil kullanim kotasi olmaksizin keyfini cikariyorum..

Ben hayatimi yasiyorum ya sen ? Bak benide güldürdün :D

Hadi sana kolay gelsin :D Ben simdi film izleyecem :D :D Senin adina tekrar cok cok sevindim.. Acikcasi Türkiyede süründügüne cok sevindim dogrusu :) Hadi iyi geceler sana.

bud

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
1,710
Avrupaymış peh.. Kurban olurum vatanımın her köşesine. :) İyi de güldüm gece gece. :mrgreen:

bud

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
1,710
Avrupa'da bir süre bulundunuz mu hiç? Bu yorumu yapmadan önce mutlaka oraları görüp yaşamak gerekiyor.

Bulunmadım ama yaşam şartlarını çok iyi biliyorum. :) Ben Türkiyem'den başka yerde zor yaşarım. Ne olursa olsun. :)

s3rh47

Asistan
Reaksiyon puanı
22
Avrupa'da bir süre bulundunuz mu hiç? Bu yorumu yapmadan önce mutlaka oraları görüp yaşamak gerekiyor.

Avrupali gavurlar televizyon icat etmisler ya bunlarda onu kullanip ordan görüp ona göre yorum yapiyorlar arkadas :D
Daha hayatin ne oldugunu bile tatmamislar. Avrupa hakkinda asagi ileri yorum yapmakdalar..
Ben böyle yorum yapanlara sadece gülüyorum iste.. Bak ben burda issiz olmama ragmen hayatimi yasiyorum.. Apple tüm ürünlerine sahibim her senede yeniden ürün degisebiliyorum :) bu durumdan sonra artik türkiyeye yasamak mi ? Ancak aptallik derim.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...