Öneri

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Encoded
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Encoded

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Kendimi programlamada çok geliştimek istiyorum .Allah nasip ederse
Hedeflerimde büyük.bazı programlama dilleri hakkında bilgi sahibiyim
ama tabiki detaylı değil. çünki bu işin sonu yok. ,

Sözün özü gelecekte iyi bir programcı olmak için hangi programlama dilini yalayıp yutmam gerekir ?

kizanlik

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Önce platformda karar vermelisin:

Masaüstü mü? (Apple? Win? Linux?)
Tablet mi? (Apple? Win? Android?)
Telefon? (Apple? Win? Android? Symbian?)

Platformun hangi tür dillere yatkın olduğunu tespit etmelisin.

Object?
Object Oriented?

FrameWork kullanıp kullanmayacağına karar vermelisin.

.NET
QT
Cocoa
Android

Platform, dil türü ve framework uygun mu?

Apple: Masaüstü/Tablet/Telefon Object C'yi ister ve Cocoa FrameWork üzerinde çalışır.

Windows: Masaüstü/Tablet/Telefon Object Oriented dil ister ve .NET FrameWork üzerinde çalışır.

Bu nedenle, NASA gibi bir yerde çalışmayacaksan yalayıp yutabileceğin bir dil yok. Piyasaya bakmak, ona göre yola çıkmak gerekir.

Şu anda Android çok popüler. Bu da Object Oriented (Java) dil öğrenmeyi gerektirir.

Ama yarın? iPhone bedava olursa? Object (C, Pascal v.b.) dil öğrenmeyi gerektirecek.

Encoded

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Çok teşekkürler. şu anda nesne tabanlıya yönelmiş durumdayım . android programlamaya bir ara merak saldım ancak programlar bendava olduğu için bu beni soğuttu açıkcası :)

aslanpayi

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Çok teşekkürler. şu anda nesne tabanlıya yönelmiş durumdayım . android programlamaya bir ara merak saldım ancak programlar bendava olduğu için bu beni soğuttu açıkcası :)

C# düşünürsen açık akademiye gel. Microsoft'un açtığı ücretsiz eğitimdir. Sitede bazı hatalar olsa bile yine de eğitimlerini sevdim. Tavsiye ederim.

Encoded

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
üyeyim zaten oradanda çalışıyorum . bazı hatalar değil aşırı hata var. yeni başlayanların işi zor . ama yinede iyi bir proje . ne kadar piyasayı öldürsede.