Okulu Bırakmak İstiyorum

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan brknl
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

brknl

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
0
8.sınıfa kadar her şey güzeldi. Eğleniyordum derslerim iyiydi ama şimdi öyle değil. Şu an robertteyim ve hayattan bezdim kelimenin tam anlamıyla. Artık eğlenmiyorum okulda doğru dürüst arkadaşım yok ilk iki sene hadi notlar iyiydi bu sene okulda kalacağım gibi onu geçtim ailem o kadar para veriyor okulumu değiştirin desem takmıyorlar. Bir hafta önce psikologa götürdü akrabam daha da kötü oldum. Açık liseyi duydum ama ne olduğunu tam bilmiyorum. Normal okuldan bir farkı olur mu bilmiyorum.

Okul bırakmak istiyorum desem çevremdekiler az daha dayan diyor, herkes o okulu istiyor gidemeyenler var, ailen o kadar para veriyor diyor ama ben kendi hayatıma bakıyorum hiç mutlu değilim o zaman ne anlamı var yaşamanın?

Karmaşık bi yazı oldu pek düzen yok özür dilerim. Yardımlarınızı bekliyorum.

Görkem Say

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
25,592
Üniversitede 2. sınıf bilgisayar müh. öğrencisiyim bende okulu bırakmak istedim ama benim nedenlerim biraz farklıydı. Okulda bir şey öğrenmediğimi hissettiğim için bunalmıştım saçma sapan derslerden ve hocalardan ama senin elinde en azından iyi eğitim alabildiğim bir okul var ki üniversitede de iyi bir yere gitme ihtimalin çok yüksek. Zaten esas olay lise değil emin ol. Bende lisede çok sosyal birisi değildim bir an önce bitirip üniversiteye kapağı atmak istiyordum olay buydu. Açık lise olayına girişme derim Türkiye'de ki sınav sistemi yüzünden açık liseden okuyup iyi bir yer kazanmak zor.

brknl

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
0
Üniversitede 2. sınıf bilgisayar müh. öğrencisiyim bende okulu bırakmak istedim ama benim nedenlerim biraz farklıydı. Okulda bir şey öğrenmediğimi hissettiğim için bunalmıştım saçma sapan derslerden ve hocalardan ama senin elinde en azından iyi eğitim alabildiğim bir okul var ki üniversitede de iyi bir yere gitme ihtimalin çok yüksek. Zaten esas olay lise değil emin ol. Bende lisede çok sosyal birisi değildim bir an önce bitirip üniversiteye kapağı atmak istiyordum olay buydu. Açık lise olayına girişme derim Türkiye'de ki sınav sistemi yüzünden açık liseden okuyup iyi bir yer kazanmak zor.

peki ne yapmamı önerirsin? Artık kendimi zorlayamıyorum bile ödev yapmaya. Babamla da konuştum dedim artık zevk almıyom çalışmıyom doğru dürüst diye, 2sene kalmış dayan diyor, sınıfta kalcam haberleri yok

rtakak

Profesör
Reaksiyon puanı
1,459
Okul bırakmak istiyorum desem çevremdekiler az daha dayan diyor, ama ben kendi hayatıma bakıyorum hiç mutlu değilim o zmn ne anlamı var yaşamanın?
Sende daha uzun olabilir ama üniye hazırlanan öğrencilerin çoğu aynı durumda.
Çalışmak istemeseler dahi kafalarını kaldıramıyorlar, kafalarını tutan sistem ve ebeveynler var. Adeta yarış atı gibi davranılınıyor. Bitince her şey rahat olacak gibi davranılıyor. Ancak sen bu yıllarda her güne bu güne de dayanayım diye kalkarsın. Mutlu olabilmek lazım hayatın her zamanında. İstediğini yapabilmek lazım.
Bu yukarıdaki gibi geçen 2 3 yılda hangi istediklerini yapabildin? İstediğin gibi geçti mi? Buna değer mi? Her ne kadar makul gözükse de anlık mutluluktan vazgeçilmemeli. Dengeli yaşanmalı.
Senin içinde umarım istediğin gibi yaşayabilirsin lise hayatını. Arkadaş edinmekle başlayabilirsin veya başka iyi okula geçişle.

brknl

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
0
Sende daha uzun olabilir ama üniye hazırlanan öğrencilerin çoğu aynı durumda.
Çalışmak istemeseler dahi kafalarını kaldıramıyorlar, kafalarını tutan sistem ve ebeveynler var. Adeta yarış atı gibi davranılınıyor. Bitince her şey rahat olacak gibi davranılıyor. Ancak sen bu yıllarda her güne bu güne de dayanayım diye kalkarsın. Mutlu olabilmek lazım hayatın her zamanında. İstediğini yapabilmek lazım.
Bu yukarıdaki gibi geçen 2 3 yılda hangi istediklerini yapabildin? İstediğin gibi geçti mi? Buna değer mi? Her ne kadar makul gözükse de anlık mutluluktan vazgeçilmemeli. Dengeli yaşanmalı.
Senin içinde umarım istediğin gibi yaşayabilirsin lise hayatını. Arkadaş edinmekle başlayabilirsin veya başka iyi okula geçişle.

Valla bakalım ikna edebilcez mi şu ailemi. Yarın eve gelir gelmez ilk işim pcnin başına geçip lol oynamak. İnş Okuldan mesaj filan atarlar da sonra olayın ciddiyetini anlarlar.

kmurat

Dekan
Top Poster Of Month
Reaksiyon puanı
3,936
Lol oynamak varken okula gidilirmi hiç ?? Hayat bir eğlencedir. Eğlence olmayan yere gidilmez. Sen okulu bırak Lol oyna. Önemli olan oynamak. Lol oynamayı öğrendiysen gerisi boş.

brknl

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
0
Lol oynamak varken okula gidilirmi hiç ?? Hayat bir eğlencedir. Eğlence olmayan yere gidilmez. Sen okulu bırak Lol oyna. Önemli olan oynamak. Lol oynamayı öğrendiysen gerisi boş.

İyi dedin kral. Önemli olan okul değil sonuçta. Yoksa kendimizi diktirmenin ne anlamı var :)

Son düzenleme:

PropHeTe

Profesör
Reaksiyon puanı
2,397
Bak avrupa da bu işler şöyle oluyor sen 16 yaşına basınca ailen diyor ki ya bu eve katkıda bulunucan yani kalma konaklama vs için yada kendine başka bir hayat kurucan ,birde böyle düşün tabi gönlün nerede ne yapmak istiyorsa onu yap ama pişman olmayacağın kararlar almaya bak .

ak3526

Öğrenci
Reaksiyon puanı
4
Hayat robert te falan okuyanlar için ne kadar zor değil mi ? Meslek lisesi okudum, katsayı yüzünden mühendisliği okuyamadım, fizik bölümünü okumaya başladım, gelecek yok diye elektronik öğretmenliğini okurken kazandım 4 yıl onu okudum. Okul bitti 1 tane bile atama yapmadı devlet. 600 TL ye ücretli öğretmenlik yaptım. Askere gittim, işe girdim derken tamamlama imkanı çıktı elektronik mühendisliğini okudum. Yaşım 36 ve elimde olsa yüksek lisans yaparım. Senin en büyük sorunun hedefinin olmaması. Kusura bakmayın ama oyunla ,instagramla vs vakit heba edeceğinize kendinize hedef koyun, yaşam için bir gayeniz olsun. Yabancı dil öğren, varsa 2. yi öğren. Hobi edin.Koşuya çık, vücut geliştirmeye fitness e git. Kendini boşlukta hissedeceğin şeylerle vakit öldürme. Planlı bir hayat yaşamaya çalış. Gelecekte çok pişman olacağın saçma kararlar verme. Hazır maddi durumunda yerindeyken kendini geleceğe hazırla. Geleceğinizi şu yaşlarınızda hazırlıyorsunuz. Ve inanın, arkadaş çevreniz, eşiniz, çocuklarınızın okuyacağı yaşayacağı ortamlar,maddi durumunuz, hemen herşeyiniz şu zamanlarda alacağınız kararlara göre şekillenecek. Açık öğretim falan geçin onları, normal okuyana bile okumuş gözüyle bakılmıyor bu hayatta. Umarım saçma kararlar vermezsin.

kmurat

Dekan
Top Poster Of Month
Reaksiyon puanı
3,936
Her koyun kendi bacağından asılır demiş atalarımız.

Athinn

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Bu dünyada hayallerini gerçekleştirmen lazım bunun için çabala ne gerekiyorsa yap. Ne yapacağını bizden daha iyi biliyorsun, ama dikkatli ol herşeyin geri dönüşü olmaz. Hayatında başarılar dilerim. Mutlu Ol.

High Noon

Asistan
Reaksiyon puanı
80
Hayat robert te falan okuyanlar için ne kadar zor değil mi ? Meslek lisesi okudum, katsayı yüzünden mühendisliği okuyamadım, fizik bölümünü okumaya başladım, gelecek yok diye elektronik öğretmenliğini okurken kazandım 4 yıl onu okudum. Okul bitti 1 tane bile atama yapmadı devlet. 600 TL ye ücretli öğretmenlik yaptım. Askere gittim, işe girdim derken tamamlama imkanı çıktı elektronik mühendisliğini okudum. Yaşım 36 ve elimde olsa yüksek lisans yaparım. Senin en büyük sorunun hedefinin olmaması. Kusura bakmayın ama oyunla ,instagramla vs vakit heba edeceğinize kendinize hedef koyun, yaşam için bir gayeniz olsun. Yabancı dil öğren, varsa 2. yi öğren. Hobi edin.Koşuya çık, vücut geliştirmeye fitness e git. Kendini boşlukta hissedeceğin şeylerle vakit öldürme. Planlı bir hayat yaşamaya çalış. Gelecekte çok pişman olacağın saçma kararlar verme. Hazır maddi durumunda yerindeyken kendini geleceğe hazırla. Geleceğinizi şu yaşlarınızda hazırlıyorsunuz. Ve inanın, arkadaş çevreniz, eşiniz, çocuklarınızın okuyacağı yaşayacağı ortamlar,maddi durumunuz, hemen herşeyiniz şu zamanlarda alacağınız kararlara göre şekillenecek. Açık öğretim falan geçin onları, normal okuyana bile okumuş gözüyle bakılmıyor bu hayatta. Umarım saçma kararlar vermezsin.
Kardeşim çok haklısın lise 2 ye giden bir insan o kadar yanlış hareket etmeyecek kadar bilinçli ve olgun hale gelmiş olmalıdır. Sen daha hayatın sana ne verdiğine değil hayata hangi tohumu ektiğine ve hangi meyve beklediğine bakmalısın. Adamlar senin zevkle oynadığın lol oyununu üretirken geliştirirken bile o kadar uğraş içerisindeler. Hatta onu geçtim e-sporcular "Bıktım artık" diyorlar. Ha sen bilirsin bilgisayar başında avel avel durup hayatın sana bir şey vermesini bekleme bence :/

brknl

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
0
Bak avrupa da bu işler şöyle oluyor sen 16 yaşına basınca ailen diyor ki ya bu eve katkıda bulunucan yani kalma konaklama vs için yada kendine başka bir hayat kurucan ,birde böyle düşün tabi gönlün nerede ne yapmak istiyorsa onu yap ama pişman olmayacağın kararlar almaya bak .

Avrupada değiliz ki hacı, lise zorunlu değil mi?

---- Mesajlar birleştirildi ----

Kardeşim haklısın evet, bi hedefim yok. Lolü seviyorum ama meslek olarak değil spora gidiyorum ama meslek olarak düşünmüyorum. Lolde diamond olcam diye, fitnessda kas yapcam diye hedef koyamam herhalde değil mi? Bana bir şey gösterilmedi
Ki ne sevdiğimi anlayayım. Yine de hakkında pek bir bilgim olmasa da askeri bir meslek istiyorum diyebilirim. Ama o da aman aman bir hedef değil çünkü askerliğin nasıl bir
Şey oldupunu bilmiyorum. O yüzden askere gidip görmem gerek. Ben şimdi 16 yaşındayım askere nasıl gitcem?

Her koyun kendi bacağından asılır demiş atalarımız.

Tmm kardeş ben sadece soru sordum, bokunu sen yemicen zaten ben yicem biliyorum.

Bu dünyada hayallerini gerçekleştirmen lazım bunun için çabala ne gerekiyorsa yap. Ne yapacağını bizden daha iyi biliyorsun, ama dikkatli ol herşeyin geri dönüşü olmaz. Hayatında başarılar dilerim. Mutlu Ol.

Hayalim yok nasıl bulcam?

Kardeşim çok haklısın lise 2 ye giden bir insan o kadar yanlış hareket etmeyecek kadar bilinçli ve olgun hale gelmiş olmalıdır. Sen daha hayatın sana ne verdiğine değil hayata hangi tohumu ektiğine ve hangi meyve beklediğine bakmalısın. Adamlar senin zevkle oynadığın lol oyununu üretirken geliştirirken bile o kadar uğraş içerisindeler. Hatta onu geçtim e-sporcular "Bıktım artık" diyorlar. Ha sen bilirsin bilgisayar başında avel avel durup hayatın sana bir şey vermesini bekleme bence :/

Çok haklısın kardeşim, ben şimdi 2 sene lisemi sonra 17772628 yıl üniversitemi okuyayım, sonra hiç istemediğim bir meslekte para kazanmak için götümü yırtayım. Mantıklı.

Son düzenleme:

whoknowswhoiam

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Dostum sırf sana cevap vermek için üyelik açtım. Öncelikle şuan empati kurabildiğimi baştan belirteyim. Şu anda daha gençsin ve her yaptığının düşündüğünün senin için bie açıklaması var. Yani doğru olacağını düşündüğün şeyleri yapıyorsun herkes gibi. Ama cidden insan bazen büyüdükçe anlıyor bazı şeyleri. 16 yaş okulu bırakmak gibi radikal bir karar için çok erken. Aynı zamanda düşününce hiç bir mantığı yok. Kaldı ki Robert gibi iyi bir lisede okuyorsun. Buradaki asıl sıkıntı gerekli azmi kendinde bulamaman ama endişelenme bu çok da kötü bişey değil senin için. Emin ol sınıfındaki diğer 10 öğrenciden 7si bunları ciddi ciddi düşünmemiştir. Ailesinin, toplumun beklentilerini karşılamak için önüne gelenleri başarıyla tamamlama çalışıyor olabilirler... Sen en azından bu soruyu düşünmüşsün. Ama verdiğin kararın ne kadar yanlış olduğu hakkında en ufak bir fikrin bile yok :)

Herkesin ağzına düşmüş olan o "Bilgi Çağı" gerçekten de doğru. Bir konuda uzmanlığın olmadığı sürece mesleki hayatında beş para etmezsin. Ve inan bana bu sana, aynı işte çalışan insanlardan daha çok koyacak çünkü sen kendini bildiğin için beklentilerinde yüksek idi (Bu cümleden kimse yanlış çıkarımlar yapmasın, kimseye hakaret etmek istemedim ama cidden amacı "devlete kapağı atayım" olan insanlar var biliyorum. En azından bu arkadaşın öyle bir hayat istemediğinden eminim). Ben şuan 24 yaşındayım ve 16 yaşıma dönmüş olsam değiştireceğim en önemli şeylerden birisi heralde daha az oyun oynamak olurdu. Sınavdan önceki son 2 sene gerçekten de ben de çok fazla "lol" oynadım. Hatta dersanelerden kaçtım oynadım, okulda makara yaptım. Üstüne bir de aşık olup saçma sapan triplere girdim anlayacağın. Haliyle benden en iyi üniversitelerden biri beklenirken gayet ortalama bir yerde elektrik elektronik okuyorum. Ha bir de kendimi pek bir akıllı, ergin sanardım.. pehh :) Şimdilerde ise okulum bitmek üzere (1.5 sene uzattım). En azından son 1 sene olaylara bakışım bu şekilde gelişti. 1 sene bile bu felsefeyle gerçekten ileri götürüyormuş. Ve inan bana internetten ODTÜ ya da Amerika'daki başlıca üniversitelerin eğitimlerini online takip ederken ne kadar özeniyorum anlatamam.Bunları niye anlatıyorum.. içimi dökmek için değil bunu yapacak arkadaşlarım var şükür. Ama kendinden bir şeyleri burada görürsen belki fikirlerin değişir diye anlatıyorum.

Kimisi müziğe, resime kısaca sanata aşıktır onun peşinden koşar. Kimisi bilimin vs.. Ancak hedefin yokken bunlardan vazgeçmek yapabileceğin en kötü seçim. İnan bana lise gerçekten çok kolaymış diyeceksin. :) O yüzden stres yapma. Sınıfında en iyilerden biri olmana da gerek yok. Hatta sonuncu olsan da sıkıntı yok. Ama şimdiden kendini bi konuda geliştirmeye başlamanı öneririm. Sakın bunu bir yarış gibi algılama çünkü seçeceğin şey mesleğin olabilir. Mesela Arduino'yu kesin duymuşsundur. 30-40 tl bişey olması lazım bi tane al kurcala. Zevkli bir şey aynı zamanda :) Bakarsin 1 sene sonra alt yapısını öğrenmişsin. Yaşıtım mezunlarının çoğunun bundan bile haberi yok.

Dediğim gibi henüz 16 yaşındasın. Bir hedefim yok diyorsun ki haklısında bu öyle basit bir şey değil. Ama zor da değil bakarsın bir gün birisiyle şakayla karışık iddiaya girersin artık hedefin vardır :) Ama aramadan bulamazsın. Son tavsiyem de kesinlikle kitap okuma alışkanlığı edin. Çok klasik ama seni ne kadar değiştireceğini göreceksin. Sırf kitap okumaya ısınmak için fantastik, bilim kurgu vs başlayabilirsin. Sonrasında basit felsefe kitaplarını okumanı kesinlikle öneririm. Fazla da uzatmak istemiyorum zaten uzun oldu. Diyeceğim son şey şu ki, eğitim sistemini tamamlamayı bir amaç olarak değil araç olarak gör. Meslek öğrenmek demek ders çalışmak değildir. Eğer zaten azimli biriysen bu süreç ölene kadar sürer. Lise de üniversite de sana birer basamak olur, istediğinde faydalanacağın araç olur. Eğer azimli biri değilsen bile merak etme etrafında azimli olmak için yüzlerce sebep var. Kimisi idealleri için, kimisi saygı için, kimisi araba sevdası için, kimisi sevdikleri için vs vs.. Mutlu olmak için bunlara gerek de yok tabii ki :) Bir çoğumuzun aileleri gayet basit ve mutlu yaşadı. Ama bildiğim bir şey var ki 30 yaşında günde 10 saat oyun oynamak seni mutlu etmeyecek. Konu çok derin o yüzden elimden geldiğince kısa (güldüğünüzü duyar gibiyim) bir tavsiye vermek istedim arkadaşa.

Bunu yollamak üzereyken son mesajını gördüm bu arada. İstemediğim meslek için milyon sene üniversite okuyup götümü mü yırtayım yazmışsın. Baban milyoner mi bilmiyorum. Parası beni 40 sene götürür diyorsan ayrı. Ha eğer değilse ve sen okumaktan vazgeçersen doğal olarak hayatta kalmak için para kazanman gerekecek. Vasıfsız birisi olarak (ki vasıftan kastım diploma değil, gerçekten bir alanda iyi olmak) alacağın parayla zar zor geçineceksin. Para her şey değildir mi diyorsun? Evet doğru. Ama ne yazık ki her şeyin yarısı olabilir. Buraya girmeyeceğim, çok derin. Diyeceklerimi yanlış algılama, istersen de algıla (neredeyse yarım saattir bunu yazıyorum samimiyetime inanmışsındır diye düşünüyorum). Ergenlik diye bir tabir boşuna çıkmamış. Hepimiz geçtik o dönemlerden ama sen yine de çevreni de iyi seç. Bu da çok önemli. Bunun dışında da keyfine bak. Robot gibi sürekli mantıklı yaşamaya çalış demiyorum. Oyunu abartmadığın sürece her şey için vakit var. Mesajımın son kısmına da pek takılma, yukarıyı da aklına geldikçe arada bir açıp okumanı öneririm. Potansiyelini boşa harcama. Potansiyelden kastım, dolu dolu mutlu bir hayat yaşama potansiyeli :) Kendine iyi bak umarım bir şeyleri tetikleyebilirim.

Narrator

Asistan
Reaksiyon puanı
72
Baba parası yiyorsun zaten oku. Ne kaybedersin? Kültürlü bir insan olarak mezun olursun, kızları da kaparsın.

brknl

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
0
Baba parası yiyorsun zaten oku. Ne kaybedersin? Kültürlü bir insan olarak mezun olursun, kızları da kaparsın.

Öyle demezdim kardeşim, çünkü ben zaten aileme beni almalarını söylesem de dinlemiyorlar. Zaten okula devletten geldim, 9.sınıfta bursum da vardı. Kız kaptığım felan da yok, aile kurmayı bile düşünmüyorum.

Narrator

Asistan
Reaksiyon puanı
72
Öyle demezdim kardeşim, çünkü ben zaten aileme beni almalarını söylesem de dinlemiyorlar. Zaten okula devletten geldim, 9.sınıfta bursum da vardı. Kız kaptığım felan da yok, aile kurmayı bile düşünmüyorum.
Açığa geçebilirsin fakat şunu da bilmen lazım; eğer geçersen bu lise sana üniversite hazırlık sürecinde hiçbir şekilde yardımcı olmayacak. Kendin gidip özel ders alabilirsin anca. Ben senin tam olarak ne istediğini de anlamadım. Okulu bırakınca ne yapacaksın?

brknl

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
0
Açığa geçebilirsin fakat şunu da bilmen lazım; eğer geçersen bu lise sana üniversite hazırlık sürecinde hiçbir şekilde yardımcı olmayacak. Kendin gidip özel ders alabilirsin anca. Ben senin tam olarak ne istediğini de anlamadım. Okulu bırakınca ne yapacaksın?

Üniversite hazırlık sürecinde yardım alabileceğim bir dershane var, zevk de aldığım bi yer gerçekten.

Onun dışında kardeşim benim istediğim bir şey yok. Okul bırakma, okul değiştirme, açık lise gibi şeyler istememin nedeni şu an bulunduğum okulun gerçekten beni zehirlemesi.

Narrator

Asistan
Reaksiyon puanı
72
Üniversite hazırlık sürecinde yardım alabileceğim bir dershane var, zevk de aldığım bi yer gerçekten.

Onun dışında kardeşim benim istediğim bir şey yok. Okul bırakma, okul değiştirme, açık lise gibi şeyler istememin nedeni şu an bulunduğum okulun gerçekten beni zehirlemesi.
Geç o zaman babuş. Sen yine haline şükret. Meslek lisesi okuyan biri olarak senden daha kötü şeyler yaşadığıma emin olabilirsin. Neyse ki ingilizcem iyi AYT'de dil testi'ne gireceğim.

brknl

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
0
Geç o zaman babuş. Sen yine haline şükret. Meslek lisesi okuyan biri olarak senden daha kötü şeyler yaşadığıma emin olabilirsin. Neyse ki ingilizcem iyi AYT'de dil testi'ne gireceğim.

Yav dostum ben zaten sizden kötü bi şey yaşıyorum demedim ki, yorumlarda herkes üzerime geldi.

Ne yapmamı önerirsin bu arada anlamadım ne demek istediğini? Okul değiştirmek, açık liseye geçmek mantıklı olur mu?

Narrator

Asistan
Reaksiyon puanı
72
Yav dostum ben zaten sizden kötü bi şey yaşıyorum demedim ki, yorumlarda herkes üzerime geldi.

Ne yapmamı önerirsin bu arada anlamadım ne demek istediğini? Okul değiştirmek, açık liseye geçmek mantıklı olur mu?
Ben sana kötü bir şey söylemedim ki. Sadece bu ülkede yaşayan insanların çoğundan daha iyi şartlara sahip olduğunu belirttim. Eğer cidden bu kadar nefret ediyorsan geç ortalama üstü bir anadolu lisesine. Açık liseye geçeceksen de dershane takviyesi al.

brknl

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
0
Ben sana kötü bir şey söylemedim ki. Sadece bu ülkede yaşayan insanların çoğundan daha iyi şartlara sahip olduğunu belirttim. Eğer cidden bu kadar nefret ediyorsan geç ortalama üstü bir anadolu lisesine. Açık liseye geçeceksen de dershane takviyesi al.

Dostum her iki okulu da görmeden nasıl karşılaştırma yapıyorsun onu anlamadım?

Anadolu lisesine geçersem yine sunumlar, projeler, kompozisyonlar, raporlar gibi hiç istemediğim şeyler olacağından eminim. Açık lisede de bunlar var mı?

Narrator

Asistan
Reaksiyon puanı
72
Dostum her iki okulu da görmeden nasıl karşılaştırma yapıyorsun onu anlamadım?

Anadolu lisesine geçersem yine sunumlar, projeler, kompozisyonlar, raporlar gibi hiç istemediğim şeyler olacağından eminim. Açık lisede de bunlar var mı?
Açık lisede 1 yıl okudum. Yılda sadece 3 kez sınava giriyorsun. Açık Öğretim Lisesinde ödev falan yok. Okutulmakta olan ders kitaplarına evde çalışıp sınava giriyorsun. Ben zora gelemem, projeyle falan uğraşamam diyorsan geç Açık Liseye.

brknl

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
0
Açık lisede 1 yıl okudum. Yılda sadece 3 kez sınava giriyorsun. Açık Öğretim Lisesinde ödev falan yok. Okutulmakta olan ders kitaplarına evde çalışıp sınava giriyorsun. Ben zora gelemem, projeyle falan uğraşamam diyorsan geç Açık Liseye.

Deneyimini benle paylaştıığın teşekkür ederim, okuldaki rehber karıya sordum bugün hocam açık lise noluyo diye, dediği tek şey "evde okuyosun" oldu valla çok açıklayıcı oldunuz hocam diye aklımdan geçirdim.

Tekrardan teşekkürler kardeşim.

Narrator

Asistan
Reaksiyon puanı
72
Deneyimini benle paylaştıığın teşekkür ederim, okuldaki rehber karıya sordum bugün hocam açık lise noluyo diye, dediği tek şey "evde okuyosun" oldu valla çok açıklayıcı oldunuz hocam diye aklımdan geçirdim.

Tekrardan teşekkürler kardeşim.
Açık lise hakkında aklına takılan başka bir şey olursa özel mesaj atabilirsin.

kmurat

Dekan
Top Poster Of Month
Reaksiyon puanı
3,936
Açık üniversite okuyan bir arkadaşım oldu. Sabah 06:00 da kalkıp televizyondan ders çalışıyordu. Sene 2000 öncesiydi. Bir de akrabalar arasında biri vardı, onunki boş gezmek oldu ve sınavları da hep kaybetti. Lise mezunu kaldı. Açıktan okumak çok motivasyon ister. Lol oynamaktan okumaya vakit bulabileceğini sanmıyorum.

brknl

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
0
Açık üniversite okuyan bir arkadaşım oldu. Sabah 06:00 da kalkıp televizyondan ders çalışıyordu. Sene 2000 öncesiydi. Bir de akrabalar arasında biri vardı, onunki boş gezmek oldu ve sınavları da hep kaybetti. Lise mezunu kaldı. Açıktan okumak çok motivasyon ister. Lol oynamaktan okumaya vakit bulabileceğini sanmıyorum.

Dostum şu LOL kelimesini kullanma yeter artık ya, örnek olarak verdik yorumlarda herkes sanıyor ki profesyonel oyuncuyum günde 10 saat oynuyorum. Onun dışında sadece açık liseye gitmiycem, dershaneyle takviye de yapıcam. Dershanedeki ortam beni eğlendirdiği için zaten çalışmamı da tetikliyor.

KARDEŞİM BENİ TANIMADAN UZAKTAN YARGILAMA OK?

kmurat

Dekan
Top Poster Of Month
Reaksiyon puanı
3,936
Dershanedeki ortamın hep iyi olacağının bir garantisi yok. İyi ortam kafa dengi insanların olduğu ortam. O insanlarında kendi kaderleri var. hep aynı ortamda bekliyor olmazlar. Bu durum öğretmenler ve öğrenciler için geçerli. Askerlik için de ve iş ortamında da geçerlidir. Hayatta her şey geçicidir. Hayatın kendisi de dahi.

brknl

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
0
Dershanedeki ortamın hep iyi olacağının bir garantisi yok. İyi ortam kafa dengi insanların olduğu ortam. O insanlarında kendi kaderleri var. hep aynı ortamda bekliyor olmazlar. Bu durum öğretmenler ve öğrenciler için geçerli. Askerlik için de ve iş ortamında da geçerlidir. Hayatta her şey geçicidir. Hayatın kendisi de dahi.

Kardeş iyi konuştun. Zaten okulda çektiğim sıkıntılardan birisi de o ancak dershane ortamnının iyi olacağından ümitliyim, çünkü TEOGu da orda kazanmıştım. Orda aşırı eğleniyodum, şimdi arkadaşlarım olmayabilir belki ama ben yine umutluyum çünkü öğretmenler aynı.

DarKeN

Profesör
Reaksiyon puanı
88
8.sınıfa kadar her şey güzeldi. Eğleniyordum derslerim iyiydi ama şimdi öyle değil. Şu an robertteyim ve hayattan bezdim kelimenin tam anlamıyla. Artık eğlenmiyorum okulda doğru dürüst arkadaşım yok ilk iki sene hadi notlar iyiydi bu sene okulda kalacağım gibi onu geçtim ailem o kadar para veriyor okulumu değiştirin desem takmıyorlar. Bir hafta önce psikologa götürdü akrabam daha da kötü oldum. Açık liseyi duydum ama ne olduğunu tam bilmiyorum. Normal okuldan bir farkı olur mu bilmiyorum.

Okul bırakmak istiyorum desem çevremdekiler az daha dayan diyor, herkes o okulu istiyor gidemeyenler var, ailen o kadar para veriyor diyor ama ben kendi hayatıma bakıyorum hiç mutlu değilim o zaman ne anlamı var yaşamanın?

Karmaşık bi yazı oldu pek düzen yok özür dilerim. Yardımlarınızı bekliyorum.
Gerçekten bırakmak istiyorsan bırakmalısın. Başkalarının isteğine göre kendi isteğine göre yaşa ama bu konuda tereddütlerin varsa iyi düşün geri dönüşü olmaz bir daha