Okul Öncesi Öğretmenliği

TheMechanic

Asistan
Reaksiyon puanı
1
*Üniversite adaylarına yardımcı olması için açılmıştır.

Bu bölümde okuyan ark
adaşlar bilgi verirse daha iyi karar verilebilir.
20100124164441611.jpg

Çok ciddi sabır isteyen, velilerini öğrencileri kadar yakından tanımak zorunda olan, gerektiğinde bakıcılık yapması gerektiğini göze alan, para için değilde o yaş çocuğun özelliklerini bilerek ve etkilediği her çocuğun değiştirebildiği her ailenin ne denli önemli olduğunu bilen kutsal bir meslektir.

yakından tanımaya başladıkça anlıyorum bende .. ailelerle samimi olarak o küçücük masum çocuklarımın hayatlarını nasıl değiştirebileceğimi gördükçe korkarak yaklaştığım meslektir. ve kesinlikle baskı altında kalmamalı bu öğretmenler gittiği her okulda kendi kurallarını müdüre kabul ettirebilmeli yoksa ne o çocuğa ne de kendine bir faydası dokunur, sosyal olmalı bu öğretmen sosyal kurumlara da bağlı olmalı. bu çocuklara bu yaşlarda o kurumların ismini duyurabilmeli. oturup bütün hafta kağıt vs boyamaktansa o çocukları alıp spor yapılan bi yere, fidan dikebilecekleri bi yere, çamurda oynayabilecekleri şekiller bulmalı vs vs tamamen öğretmenin hayal gücüne bağlı bu saydıklarım öğretmen ne kadar geniş düşünürse o çocukların hayal güçleri de o denli gelişeceğine inanıyorum.

ben milli eğitimin uyguladığı o günde ki etkinliklere uymayı düşünmüyorum. inşallah benim gibi düşünen, düşüncelerimi kabul ettirebileceğim velilerim olur ki kendimi kısıtlamak zorunda kalmam.

o küçücük çocuklar sizden daha çok bilgiye aç her şeyi öğretebileceğime kesinlikle inanıyorum.

Ekşi Sözlük

- - - Mesaj Güncellendi - - -

faydalı

eSa

Dekan
Reaksiyon puanı
352
Haber niteliğini taşımayan siteleri kaynak göstererek konu açmayalım...