Öğrencilerden tepki! Ali Kırca apartopar kaçtı

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

zaferyörük

Doçent
Katılım
30 Kasım 2007
Mesajlar
621
Reaksiyon puanı
1
Puanları
16
Yaptığı taraflı yayıncılıkla sürekli tepki toplayan Ali Kırca Şanlıurfa'da kelimenin tam anlamıyla şoka uğradı.

Harran Üniversitesinin bahar şenlikleri kapsamında, yapımını ve sunuculuğunu Ali Kırca'nın üstlendiği Siyaset Meydanı programının 'Güneydoğu'da Doğurkanlık' konusu ile üniversiteden yayın yapması kararlaştırıldı.

Üniversite'nin Osmanbey Yerleşkesi'nde canlı olarak yayınlanacak olan program öncesi son hazırlıklar yapılırken, jandarma tarafından geniş güvenlik önlemi alındı.

Açık alanda yapılması planlanan ancak yağmur yağması nedeniyle konferans salonuna alınan programa,özel olarak seçilmiş kişilerin alınması,programa seyirci olarak katılmak isteyen ancak içeri girmelerine izin verilmeyen öğrencileri çileden çıkardı.

Girmelerinin yasak olduğunu belirten jandarmalara olumsuz yanıt vererek ısrar eden öğrenciler ile güvenlik güçleri arasında bir anda arbede yaşandı. Öğrenciler zorla dışarı çıkarılınca, uygulamayı protesto etti. Yaklaşık 300 öğrenci, 'Üniversite bizim, 'Satılmış medya', 'Rektör istifa', 'Sabah şekeri Ali Kırca' şeklinde sloganlar atmaya başladı.

Konuşması sık sık ıslıklanarak ve yuh çekilerek kesilen Kırca, salonun yetersiz kalmasından dolayı öğrencileri kabul edemediklerini söylediyse de öğrenciler Ali Kırca'nın sözlerine inanmadı.

'Sizin yüzünüzden askerle karşı karşıya kaldık. Madem bizim gibi gençleri dinlemeyeceksiniz neden program yapmaya geldiniz" sözleriyle Kırca'ya tepki gösteren öğrencilerin sert protestosu üzerine program iptal edildi. Programı iptal eden Kırca daha sonra şehirden apar topar ayrıldı
>> :*
 

wwhirlwind

Profesör
Katılım
21 Aralık 2006
Mesajlar
2,313
Reaksiyon puanı
2
Puanları
0
Şanlıurfa'da Yapılması Planlanan Siyaset Meydanı Öğrencilerin Protestosu Üzerine İptal Edildi


Show Tv'de Yayınlanması Planlanan Ali Kırca'nın Yapımcılığını Sunuculuğunu Yaptığı Siyaset Meydanı Havanın Yağışlı Olması Nedeniyle Konferans Salonuna Alınmak İstendi. Ancak, Gelen Konuklar ve Konuşmacılar Salona Sığmayınca Öğrencilerin Protestosu Üzerine Program İptal Edildi.

Show TV'de yayınlanması planlanan Ali Kırca'nın yapımcılığını sunuculuğunu yaptığı Siyaset Meydanı havanın yağışlı olması nedeniyle konferans salonuna alınmak istendi. Ancak, gelen konuklar ve konuşmacılar salona sığmayınca öğrencilerin protestosu üzerine program iptal edildi.

Harran Üniversitesi Osmanbey Yerleşkesi'ndeki Siyaset Meydanı'nın yapılacağı canlı yayın öncesi, öğrencilerin kalabalık olması öğrencilerle güvenlik görevlileri arasında gerginliğe neden oldu. Normal şartlarda sıcak havalardan dolayı dışarıda yapılması planlanan program, gün içerisinde yağan yağmurdan sonra planda değişikliğe gidildi. Üniversitenin konferans salonuna alınmak isteyen programa dışardan gelen konukların çokluğu ve üniversite öğrencilerinin de içeri girmek istemesi tartışmalara neden oldu. Konferans salonunun kapasitesinin yetersizliğinden dolayı bir süre öğrenciler ve kapıda bekleyen güvenlik görevlileri arasında gerginlik yaşandı. Bunun üzerine jandarma ekipleri de takviye olarak Osmanbey Kampüsünde geniş güvenlik önlemi aldı. İçeri alınmayan öğrenciler uzun süre bağırıp alkış tutarak programı protesto etti. Program iptal edildiği anonsu yapılınca üniversitenin Osmanbey Kampüsüne gelen vatandaşlarda program ekibini alkışlarla protestoya destek verdi.

Bu arada protestolar sırasında Üniversite Rektörü Prof. Dr. İbrahim Halil Mutlu'nun öğrencilerin salona alınmasını istemesine rağmen, öğrencilerin alınmadığı ve programın bu nedenle iptal edildiği öğrenildi. (Cihan Haber Ajansı) 09.05.2008 15:00 [1345270]




kaynak : http://www.haberler.com/sanliurfa-da-yapilmasi-planlanan-siyaset-meydani-haberi/
 

Revahak

Asistan
Katılım
16 Ekim 2007
Mesajlar
248
Reaksiyon puanı
0
Puanları
16
helal valla süper yapmışlar.
O Ali Kırca bugün seçim olsa diye bir haber yapmıştı showda onda da rezil olmuştu. Önce dedi bu sonuçlar yaklaşık olarak bugün seçim olsa nasıl olurdunun sonuçları
sonra sonuçlar açıklandı:D
AKP %48 filandı. Bu da tuttu dedi ki bu sonuçlar seçimi yansıtmıyor. Sadece bir istatistik. Oy verenlerin çoğu AKP mensubu olan işiler olduğu için böyle bir sonuçta çıkmış olabilir demişti.

Yani böyle bi adam yuhlanır ve sabah şekeri olur.

Ali Kırca'nın seçim olsa programı da AKP kapatma davası çıktığı gün ya da sonraki gün yapılmıştı

AKP filan önemli değil de adam kendini o duruma nasıl getirebilir anlamıyom:D 15 dk içinde iki lafı birbirinden farklı olur mu bi adamın:D
 

eminoasit

Asistan
Katılım
26 Ağustos 2006
Mesajlar
260
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Gelen Konuklar ve Konuşmacılar Salona Sığmayınca Öğrencilerin Protestosu Üzerine Program İptal Edildi.

Osmanbey Kampüsün okadar büyüki görmeniz gerekir...
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst