Öğrenci Yurdu Kurallarını bilen yardımcı olabilir mi?

ßjK1903

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Forumu kontrol ettim ve bu sorumun itiraflar bölümünde yazmam gerek dedim çünkü diğer konulara göre en mantıklı yer burasıydı :)
Arkadaşlar bayadır düşünüyordum üniversite kazandım yurtta kalıcam büyük ihtimalle ve yurda 1-2 karton s.gara getirbilir miyim, yasak mı? Yasak diye bir kural var mı? Şimdiden teşekkürler.

Janmark

Doçent
Reaksiyon puanı
2
Yurttan yurda şehirden şehirde ilçede ilçeye kasabadan kasabaya değişir kurallar, ben kız atmıştım mesela yurda

ßjK1903

Asistan
Reaksiyon puanı
0
helal olsun:) bende daha yurdu görmedim 2 tane yurt var Aksaray Ortaköy bi şekilde sokacaz artık :) Kız değil tabi ki ;)

Rom.

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
177
sigara sokmaya bişey demezler bea, en azından bizimkiler bişey demezdi, ilk sene biraz sıkı olurlar ama güvenliklerle muhabbeti kurunca kafana göre takılırsın ondan sonra.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Eğer büyük ve kalabalık bir yurda gidiyorsan bir sorun olmaz. Sigara kullanmıyorum ama hiç sorun olduğunuda görmedim, elbette odalarda içmen yasak ama balkonda kimse karışmıyordu. Tabii yinede geceleri odanın duman altı olması kaçınılmaz son. Alkol de sorun olmuyordu. Ama boş şişeleri yurt içindeki çöplere atmazdık, çantaya koyar dışarda atardık. Anlattıklarım yaklaşık 2500 kişilik bir devlet yurdu için tabi. 5-6 civarı blok var, o kadar öğrenciyi kontrol etmek imkansız olduğundan büyük bir boşluk doğuyor ortaya. Küçük bir özel yurtta da kalmıştım, teras katı sigara için ayrılmıştı, yani sigara yine sorun değildi.

Nick.Rey

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Sigara bişey diyeceklerini sanmıyorum ama tabi yurttan yurta fark eder .

goodolddays

Dekan
Reaksiyon puanı
202
Cemaat yurdunda kalacaksan dışarıda bile içmen yasak, öğrenirlerse yurttan atılma ihtimalin var.

ugurturhal

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Yurda istersen 30 karton sigara getir. Yönetmelik şunu der;
Kınama cezası uygulanacak fiillerMadde 34 — Kınama cezasının verilmesini gerektiren fiiller şunlardır:a) Yalan söylemeyi alışkanlık haline getirmek,b) Toplu yaşamaya dair kurallara aykırı davranışları alışkanlık haline getirmek,c) Özürsüz olarak yurda geç gelmeyi veya yurda gelmemeyi alışkanlık haline getirmek,d) Küfür etmek ve arkadaşlarına sataşmak,e) (Değişik: 15/12/2009-2009/15692 B.K.K.) Yurtta sigara içmek,f) İtaatsizlikte ısrarlı olmak veya yurt görevlilerine hakaret etmek,g) Yurt yönetiminin astığı ilanları koparmak, yırtmak veya değiştirmek,h) Yurt personelinin ve arkadaşlarının eşyalarına zarar vermek,ı) Yurt yöneticilerinin ve görevlilerin çalışmalarını güçleştirmek,j) Yurtta yönetimden izin almadan toplantı veya tören düzenlemek,k) Aynı fiilden dolayı iki defa uyarma cezası almak.

Dikkat et içmek diyor, bulundurmak değil..

Kaynak

grkn-g

Doçent
Reaksiyon puanı
3
nası bir memlekete gidiyorsunki sigara satılmıyorda yanında karton karton sigara götürme ihtiyacı duyuyorsun

re13el

Dekan
Reaksiyon puanı
114
İçeri sokarsın her türlü, ama odalarda içmek yasaktır. Fazla bakmıyorlar odalara ama bizim odada izin vermiyorduk arkadaşa zaten gidip balkonda içiyordu. :)

Reaksiyon puanı
4
ben yurtta kalırken yan odamız 6 kişilkti.adamlar bira şişelerinden 8 katlı kule yapmışlardı.Yurtta kuraldan çok senın ahlakına kaldıgını söyleyebılırım.bazı şeyler yasak olmasa bile yapmaman gerekıyor.ornek yuksek sesle muzik dinlemek gibi.

WebNick

Profesör
Reaksiyon puanı
12
sigara sokmaya birşey demezler fakat içeride içme konusuna bir şey diyebilirler. Sonuçta tüm öğrenci yurtları doğrudan veya dolaylı devlete bağlı. Haliyle kapalı alanda sigara içilmeside yasak. bunu göz önünde bulundur.

ßjK1903

Asistan
Reaksiyon puanı
0
nası bir memlekete gidiyorsunki sigara satılmıyorda yanında karton karton sigara götürme ihtiyacı duyuyorsun

öyle değil işte benim bütçe aylık 500TL :) benim evimde bayağı var. yurt dışından gelen abilerim amcalarım getiriyor. oradan alırsam 200-250 TL kafadan s.garaya gider.

Yani sigara bulundurmak önemli değil yasak olan yerlerde kullanmak yasak ?