NvCpl.dll,NvStartup çalıştırılırken bir ayrıcalık oluştu hatası?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan UgurABA
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

UgurABA

Dekan
Reaksiyon puanı
15
Selamlar yeni bir laptop aldım.Format attım driverlarını kurduğumda "C:/WINDOWS/system32/NvCpl.dll,NvStartup çalıştırılırken bir ayrıcalık oluştu" hatası alıyorum biraz araştırdım nvidia ekran kartlarında bu sorun oluyormuş ancak bunun tam olarak nasıl çözülebileceğini bulamadım bu konuda yardımlarınızı bekliyorum.

Rom.

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
177
NvCpl.dl bende de çalışıyo tam olarak ne iş yap tığını bilmediğimden başlangıçta kapatıyorum msnconfig'den ama resttart yaptığımda tekrar göreve başlıyor, NvCpl.dll'nin ne işe yaradığını bilen arkadaşlar bana da ytardımcı olurlarsa seviinirim...

YoungClever

Profesör
Reaksiyon puanı
2
NvCpl.dl bende de çalışıyo tam olarak ne iş yap tığını bilmediğimden başlangıçta kapatıyorum msnconfig'den ama resttart yaptığımda tekrar göreve başlıyor, NvCpl.dll'nin ne işe yaradığını bilen arkadaşlar bana da ytardımcı olurlarsa seviinirim...

NvCpl.dll, nvidia ekran kartı driverlarının Nvidia Control Panel yazılımı dll dosyasıdır. Nvidia Control panel ise genel olarak 3d ayarlarının olduğu, anti-alias ve anistopic filtrelerin ayarlandığı bölümdür.

bariskunch

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bende de aynı sorun var.her bsayarı açtığımda nvcpl.dll startup çalıştırılırken bir ayrıcalık oluştu diye hata veriyor. internetten nvcpl.dll isimli başka dll ler indirip system32 ye kaydetmek işe yarar mı acaba?

captaingreen

Profesör
Reaksiyon puanı
20
Bu hata genelde başlangıçta çalışan programlardan kaldırılınca olur,yada driveri yükle dediğinde yeniden başlat seçeneği gelir ve çoğu kullanıcı hayır sonra başlatırım diyor ve programları yüklemeye devam ediyor sonra dosyalar bozuluyor sadece ekran kartı için değil,çoğu driver için öyle herzaman doğru olan sistemi yeniden başlatmak.

bariskunch

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
sorunu çözdüm arkadaşlar. nvidia nın 179.48 sürücüsünü kaldırıp yerine 17944 sürümünü yükledim artık nvidia control paneli kullanabiliyorum ve hata vermiyor açılırken..bu sorunu yaşayan arkadaşlar başka sürümleri denerse çözülür sanırım.

cavusoglu0208

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar Sorun Driver Yanlış Yüklenmesinden Kaynaklanıyor Yüklemiş olduğunuz Driveri Kaldırın Ve Güncel Driver Normal Kurulum Yapın...

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Abi bended aynısı oluyor. Bnde nvda. Kllanıyrm iraz once. Nivida kontrl pnlnin Su msjı vrdi. Nvidanın bisiyi snrm yni srmü icin. Bili almak istermisiniz dediSanırım düzeldi cunku smgsnde. √ vardı. Frmt. Atmadan klyca nsl dzlr yrdm edersnzSvnrm