Nokia 5800XM Güncellendi!

alabula

Profesör
Reaksiyon puanı
40
Nokia'nın Xpress Music serisi mobil cihazlarından Nokia 5800XM yeni firmware güncellemesine kavuştu. V21'den V30'a geçiş ayrıntıları yazımızda!

Nokia'nın ilk dokunmatik ekranlı ve Symbian'lı mobil cihazı 5800XM, geçen kısa sürede, firmware güncellemeleriyle birçok eksiğini kapattı. Son firmware güncellemesi ile v30 sürümüne yükseltilen 5800XM, daha çok performans optimizasyonuna dair gelişmeler içeriyor.
nokia_5800_xpressmusic1248726482.jpg
FOTA yahut Nokia Software Updater ile gerçekleştirilebilen güncelleme, FOTA ile yükseltmede ortalama 4MB'a yakın bir dosya transferi gerçekleştiriyor. Her ne kadar bu firmware, UDP (kullanıcı verilerini koruma) yeteneğine sahip de olsa, ilk deneyimler biraz olumsuz. Zira bir çok kullanıcı veri kaybı şikayetinde bulunmuş. Bu yüzden bir yere yedeğinizi almayı ihmal etmeyin.

Bilinen bir çok hatanın giderildiği ve ana ekrana mail sekmesinin eklendiği bu yeni firmware, daha fazla hız ve daha etlin bir dokunmatik ekran deneyimi vaat ediyor. V31 ile 5800XM için bir mega güncelleme geleceği hususu da bu güncelleme ile sıcaklığını böylelikle korumaya devam etmiş oluyor.
:: Bir sonraki güncellemede 5800XM adına beklentileriniz neler?
Yazan: Ahmet Gözütok
SDN - http://shiftdelete.net

burhan03

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Hayırlı olsun :) yarın akşam yükleyip izlenimlerimi yazarım.

jungeman

Profesör
Reaksiyon puanı
67
Telefonu kullanan arkadaşlar memnun musunuz telefondan?

burhan03

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Evet, memnunum :) fiyat ve özellik bakımından gayet uygun bir telefon. Şüphesiz kusurları var ama alışıyo insan. Rapchy nickli arkadaşta yeni aldı, onun da aldıktan sonraki izlenimlerini merak ediyorum doğrusu.

10u®

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Bende V21.0.025 üstü bir güncelleme gözükmüyor ???

Rapchy

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
119

Evet, memnunum :) fiyat ve özellik bakımından gayet uygun bir telefon. Şüphesiz kusurları var ama alışıyo insan. Rapchy nickli arkadaşta yeni aldı, onun da aldıktan sonraki izlenimlerini merak ediyorum doğrusu.
Alabula ve burhan03'ün baya bir kafasını ağrıttıktan sonra aldım :) Telefondan fazlasıyla memnunum aklına gelebilecek her türlü özelliği var en büyük artısıda symbian işletim sistemiyle telefonunu özelleştirebilmen ve dokunmatik ekranı öyle abartıldıgı gibi vurarak falan işlemiyor gayet rahat bir sekilde kullanıyorum o konuda hiç zorluk çekmedim sesine zaten diyecek bişey yok Xpress Music özellikle filmleri inanılmaz net oynatabiliyor MultiMedia özellikleri müthiş yani kesinlikle pişman olmazsın.

sakiraykurt

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
İLK ÖNCE KENDİ WEB TARAYICISINI GELİŞTİRMELERİ facede video oynatmıyor deli oluyorum VE KAMERASINIn Yazılımını geliştirmeleri N73 fotograf kalitesinde fark atıyor başka bi sorunu yok bana göre ve avi formatta video oynatsa süper olucak :D

burhan03

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Evet, yeni firmware i yükledim. İlk izlenim olarak performansta gözle görülür bir fark gözlemledim. Ek olarak gelen yeni birşey göremedim. Home ekranına e mail atma özelliği geldiğini okumuştum ama ben kısayol temasını kullandığımdan mı bilmiyorum göremedim. Firmware yüklemesini yaptıktan sonra yüklü uygulamalarımdan bazıları (slick, ovi mağazası, facebook) gitti onları tekrar yüklüyorum şuan :)

superquantum

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Evet, yeni firmware i yükledim. İlk izlenim olarak performansta gözle görülür bir fark gözlemledim. Ek olarak gelen yeni birşey göremedim. Home ekranına e mail atma özelliği geldiğini okumuştum ama ben kısayol temasını kullandığımdan mı bilmiyorum göremedim. Firmware yüklemesini yaptıktan sonra yüklü uygulamalarımdan bazıları (slick, ovi mağazası, facebook) gitti onları tekrar yüklüyorum şuan :)

Format at yedeğini yükle aç kapa geliyor email özelliği, piline acımıyorsan tabi :)

performans hemen farkedilmesede artmış, abartılı beklemeyin
müzik çalardan videoya her şeye ayar çekilmiş, dokunmatik ses ayarı eklenmş, ekolayzır düzenlemiş.
kameranın performansı ve ayarlarıyla oynanmış
dosya arama özelliği düzenlemiş
dokunama durumu hassaslaşmış hatalar giderilmiş
aramada hatalar giderilmiş
logolar yeniden düzenlemiş
..... 10larca düzeltme ve düzenleme var.

burhan03

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Formatladım kurulumdan sonra, açma kapamayı da gerçekleştirdim ama yok :) nerde gözüküyo bu? acaba kullanılan ev temasıyla ilgili mi?

Onurss

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Kamera hariç herşeyinden memnunum. Yarın güncelleyelim kaybedecek verimiz yok :)

CaRTeL_95

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ben guncelleme yapamıyorum v21 var ve taktıgım da zaten guncel dior ve v21 tekrar kurayımmı diye soruyor

profiteer

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ben guncelleme yapamıyorum v21 var ve taktıgım da zaten guncel dior ve v21 tekrar kurayımmı diye soruyor

*#0000# yap ordan güncellemeleri kontrol et de ve bir Wifi yada Wireless modem ile bağlanıp güncellemeyi yap..

güncellemeyi dün yaptım, herhangi bir veri kabına yada ayar sıfırlanması yaşamadım. Üründeki kaydırma çubuğu ve dokunmatik ekran performansı gerçekten çok arttı.. mesajlardaki kasmalar ve geç açılma karakterlerin geç gelmesi gibi birçok sorun yok oldu.. ürün şimdi gerçekten daha bi güzel oldu..

Eğer doğru ise V31 güncellemesi ile gerçekten daha güzel olucak bu telefon..

superquantum

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Formatladım kurulumdan sonra, açma kapamayı da gerçekleştirdim ama yok :) nerde gözüküyo bu? acaba kullanılan ev temasıyla ilgili mi?

gmail'in imap ayarları var. onlarıda yap

mesajlara gir
ayarları aç (menüde)
e-postaya tıkla
posta kutularına tıkla
yeni posta kutusu oluştur
posta adresini yaz
şifreni gir

bağlantı ayarlarında giden giden epostayı aç bağlantı noktasını 587 yap. zaten ayarların tamamını kendi yapıyor kafan karışmasın senin işin mail ve şifreni yazıp yukardaki giden eposta ayarını yapmak. bunları yap bakalım gelcek mi?

alirizak

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Dün güncellemeyi telefon üzerinden, edge ile yaptım. Dokunmatik performansındaki iyileşmeyi hissettim. biraz daha stabil oldu gibi geldi bana. Belki pil performansını da olumlu etkilemiştir.

Onurss

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Az önce güncellemeyi yaptım, performans olarak azda olsa fark etti. v3.1 ile daha güzel olacak inş. :)

Rapchy

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
119
Benim telefon garantideydi orda yüklemişler güncel yazılımı fakat mesajlardaki gönderen kişinin isminde özel karakter varsa # $ gibi kare olarak gösteriyor.

yaseta

Profesör
Reaksiyon puanı
63
yenı sıparıs verdım gıttıgıdıyordan acaba hangı surumu gelır yanı son surum yuklenmıs mı olur acaba