- Konuyu başlatan
erdeminoff
Asistan
- Reaksiyon puanı
- 539
Yamayı güncelledim. Yeni Sürüm 2.4.9
hocam oyunun son sürümü 5.3 değilmi şuan hangi sürüm yama yapılıyor?
teşekkür ederim ?Oyunun son sürümü 2.42. Yama da bu son sürüme uygun.
Release log - No Man's Sky
iyi çalışmalar kardeşim kolay gelsin,yama konusunda biz oyunculara destekleriniz için çok teşekkür ederim.Yamayı güncelledim. Yeni Sürüm 2.5.1. En sonunda tüm satırların çevirisini tamamlayabildim. Ama bu yamanın tamamlandığı anlamına gelmiyor. Şimdi sıra hataların düzeltilmesinde. Birçok yerde hatalar mevcut ve bu kısımların üzerinden geçilmesi gerekiyor. Bunun için bazı planladığım yöntemler dışında tüm satırları okuyarak ve her şeyi gözden geçirerek öncekinden daha sistemli ve hızlı bir şekilde yamayı iyileştirmeye devam edeceğim.
birşey sorucam oyunun içinde çok gezegen var diyorlar kentilyon falan bu doğrumu eğer doğruysa oyuna 9 10 gb boyuta belki orjinali daha fazladır hadi 15 gb olsun adamlar nasıl sığdırmışlar oyuna grafikleride fena değil yani içinde birçok görevleri olmasına rağmen nasıl oluyor bu normalde birçok uzay oyunları 60 90 gb arası ve oyunlarda bile çok kısıtlama var ancak bu oyunda okadar çok gezegenlere girebiliyosunki ağzım açık kalıyor
eyvallah kardeşim sağolasın ?Oyunda 18 kentilyon gezegen olduğu söyleniyor, ama aslında oyuncuların keşfettiği kadar gezegen var. Çünkü bir oyuncu daha önce hiç gidilmemiş bir sisteme girmeden önce (yükleme aşamasında veya belli bir bölgeye ulaşmadan), hayvan ve bitki yaşamı, hava durumu, gezegen koşulları, kaynaklar, tesisler, uzaylıların tipi ve ne şekilde konuşacakları gibi birçok veri oyuncunun bilgisayarında özel algoritmalarla otomatik olarak oluşturuluyor ve sunucuya yükleniyor. Eğer başka bir oyuncu aynı sisteme girerse, daha önce oluşturulan bu veriler sunucudan indiriliyor ve yükleniyor. Bu şekilde tüm oyuncular aynı şeyi görmüş oluyorlar.
Oyundaki bazı müzikler de dahil birçok şey bu algoritmalarla oluşturulduğu için gigabaytlarca verinin saklanmasına gerek kalmıyor. Kısaca "Bana balık verme balık tutmayı öğret" misali
AdamSelamlar. Geçen sene askere gitmeden önce oyunun çevirisine el atmıştım ve %53.56 'ya kadar tamamlamıştım. Daha sonra gerek kişisel meşguliyetler gerek de sürekli yeni satırların eklenmesinin yol açtığı zorluklardan dolayı çeviriyi bu aşamada bırakmıştım. Son zamanlarda gördüğüm talep doğrultusunda oyunun dil dosyalarını son sürüme uyarlamaya karar verdim. Gördüm ki geçen zaman zarfında yeni satırlar eklenmekle kalmayıp, bazı çevrilmiş satırların İngilizceleri de değiştirilmişti. Bunları belirlemek için son 1 hafta boyunca farklı farklı yöntemler keşfetmek zorunda kaldım. Ama tüm zorluklara rağmen yaklaşık 1000 satır gibi bir kayıpla eski Türkçe yamayı Beyond sürümüne uyarlamayı başardım. Aşağıdaki indirme linkini kullanarak indirebilirsiniz
"Her gün düzenli olarak dil dosyalarının çevirisini yapmaya devam ediyorum. Aşağıdaki linkleri kullanarak geldiğim aşamayı takip edebilir ve yamanın güncel halini indirerek oyununuzu Türkçe yapabilirsiniz. Ama unutmayın. Yama tam olarak tamamlanmadığı ve test edilmediği için hatalar barındırabilir. Bu hatalar, yanlış seçimler yapmanıza veya oyun zevkinizin engellenmesine neden olabilir. Tüm bunları göze alarak yükleyin."
İndirme Linki:
Son Sürümü Buradan İndirebilirsiniz
Çeviri Notlarına Buradan Ulaşabilirsiniz
No Man's Sky Çeviri Rehberi
Yükleme Talimatı:
-"No Man's Sky\GAMEDATA\PCBANKS" dizinine gidin. Eğer Steam sürümüyse "Program Files (x86)\Steam\steamapps\common\No Man's Sky\GAMEDATA\PCBANKS" dizininden bulabilirsiniz. Bulamazsanız ise masaüstündeki "Bu bilgisayar" 'ı açıp, sağ üst köşeden "No Man's Sky" 'ı aratarak gerekli dizinlere erişebilirsiniz.
-PCBANKS klasöründe bulunan "DISABLEMODS" metin dosyasını silin.
-Ardından aynı dizinin içinde "MODS" adında bir klasör oluşturun.
-İndirdiğiniz dosyayı oluşturduğunuz "MODS" adlı klasöre taşıyın.
-Artık oyuna girebilirsiniz. Eğer yamayı kaldırmak isterseniz MODS klasörü içindeki çeviri dosyasını silmeniz yeterli olacaktır.
Eski Açıklama:
Hocam oyun Xbox Gamepass e geldi ve sanırım artık dosyalara müdahale edilebiliyor. Acaba dosyayı nereye atmamız gerek DISABLEMODS klasörünü bulamadım ben farklı bir engel mi var acaba?
Uzun zamandır bu yamayı takip ediyorum. Bitmiş olması sevindirici, elinize sağlık hocam. Remi olma ihtimali var mı acaba hiç hellogames ile irtibata geçtiniz mi?
Oyun açılırken mod hatası vermesi normal mi ? Metinler türkçe onda sıkıntı yok.