Nexus 5 mı iPhone 5s mi?

iPhone 5s mi Nexus 5 mı?

• Kullanılan toplam oy
    95

batuhan01

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Paran varsa ve fazla harcasam birşey olmaz diyorsan 5s al.

Sucrofe

Profesör
Reaksiyon puanı
677
Nexus 5 alacağına G2 al. G2 her özellik bakımından Nexus 5'i geçiyor. Karşılaştır istersen.

emirgorur

Asistan
Reaksiyon puanı
0
mobilite olarak androidi stabilite olarak apple ı seçmen mantıklı.

Sadece apple ürünlerine bağlı kalırım itunes kullanırım ama stabilite ve prestij önemli diyorsan iphone en iyi seçim.
ancak hızlı güncelleme teknolojik farklılık ve gelişim, özgürce dosya gönderip alma ve paylaşma, format atmak yazılımı kurcalamak değiştirmek vs istiyorsan nexus kullan derim.

samsung cihaz kullanıyorum şuan ama en stabil android ler google ın kendi cihazları. En kısa sürede nexus serisine geçeceğim nasipse....

Hızlı güncelleme? Tamam peki.

EsPriTüeL

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Mesela stabil olması değil aslında. Misal veriyorum bir programa girerken, veya menüleri gezerken, uygulamalar arası geçişlerde anlık teklemeler iphone kullanan birine garip geliyor. Fakat baştan beri android biz cihaz kullanan için sorun olmuyor hepsi bu. Ben iphone kullanırken aldığım keyifi snapdragon işlemcili 2 gb ramli telefondan alamıyorum bu kadar basit. Nokia 3310 gibi dönemlerden bu yana özelleştirme yapmadım telefona hiç. Kapak değiştirme kılıf değiştirmede dahil. O yüzden android deki çoğu özelleştirme iphone kullanan birine cazip gelmez hiçbirzaman. Telefon kullanırken keyif alıyorsam bu bana yeter. Ki zaten iphone uygulamaları kullanınca androidde eş değer uygulamaları kullanınca aradaki farkı anlıyorsunuz.

emirgorur

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Mesela stabil olması değil aslında. Misal veriyorum bir programa girerken, veya menüleri gezerken, uygulamalar arası geçişlerde anlık teklemeler iphone kullanan birine garip geliyor. Fakat baştan beri android biz cihaz kullanan için sorun olmuyor hepsi bu. Ben iphone kullanırken aldığım keyifi snapdragon işlemcili 2 gb ramli telefondan alamıyorum bu kadar basit. Nokia 3310 gibi dönemlerden bu yana özelleştirme yapmadım telefona hiç. Kapak değiştirme kılıf değiştirmede dahil. O yüzden android deki çoğu özelleştirme iphone kullanan birine cazip gelmez hiçbirzaman. Telefon kullanırken keyif alıyorsam bu bana yeter. Ki zaten iphone uygulamaları kullanınca androidde eş değer uygulamaları kullanınca aradaki farkı anlıyorsunuz.

Aynen ya apple uygulamaları android uygulamalarına bin basıyor. Kardeşimin iPhone 5C si var bütün uygulamaların tasarımı çok iyi ve hızlı.

Elusive

Dekan
Reaksiyon puanı
260
Uygulamaların kaliteli ve hızlı olması vs iosun androidden iyi(?) olması ile alakası yok. Kapalı bir işletim sistemi olması ile ilgili. Bir oyun yapımcısı Androide ve iosa oyun çıkaracak diyelim. Iosa yapması basit. Androide yapması zor çünkü bi sürü telefon var türlü türlü GPU cpu Android sürümü ekran çözünürlüğü. Iosta öyle değil altı üstü iki üç cihaza optimize et bitti gitti. Bi de işin duygusal yönü var. Ücretli koydun diyelim Androidde ücretliyi ücretsiz kullanmak kadar basit bir şey yok. Iosta jailbreak vs biraz meşakkatli olduğu için iostan daha çok kazanır. O yüzden uygulamalar iosa önce çıkar ve her Android telefonda aynı uygulama aynı şekilde çalışmaz.
E bunlar varken ben de yapımcı olsam bende iosa yaparım sizde demi ama?

blackdown

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Uygulamaların kaliteli ve hızlı olması vs iosun androidden iyi(?) olması ile alakası yok. Kapalı bir işletim sistemi olması ile ilgili. Bir oyun yapımcısı Androide ve iosa oyun çıkaracak diyelim. Iosa yapması basit. Androide yapması zor çünkü bi sürü telefon var türlü türlü GPU cpu Android sürümü ekran çözünürlüğü. Iosta öyle değil altı üstü iki üç cihaza optimize et bitti gitti. Bi de işin duygusal yönü var. Ücretli koydun diyelim Androidde ücretliyi ücretsiz kullanmak kadar basit bir şey yok. Iosta jailbreak vs biraz meşakkatli olduğu için iostan daha çok kazanır. O yüzden uygulamalar iosa önce çıkar ve her Android telefondan aynı uygulama aynı şekilde çalışmaz.

Kıskanmayın şu iOS'u :D:mrgreen:

blackdown

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Haksız mıyız bilader :mrgreen:

Uygulamalarda iOS'un önde olmasının nedeni budur zaten az cihaz kolay optimize mis gibi çalışma ama android öyle değil işte ama android'de de bir kaç güncelleme ile hallediyorlar o açığı anlayışlı olmak lazım sonra android kötü, kasıyor dememek lazım:)

EsPriTüeL

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Haksız mıyız bilader :mrgreen:
Bence haksızsın :D madem iyi bir işletim sistemi olmak istiyor kendi bünyesinde geliştirsin tutanmı var. :tongue: birde şu var dikkat ettinmi bilmiyorum. Misal ipad için uygulama baştan yazılıyor. Fakat androidde çözünürlüğü büyüt gönder gitsin yapıyorlar. Yani optimize edilmiyor hiçbiri. O yüzden çoğu uygulama android tablette daha bozuk görünür. ios işini biliyor yahu :cool:

Elusive

Dekan
Reaksiyon puanı
260
Bence haksızsın :D madem iyi bir işletim sistemi olmak istiyor kendi bünyesinde geliştirsin tutanmı var. :tongue: birde şu var dikkat ettinmi bilmiyorum. Misal ipad için uygulama baştan yazılıyor. Fakat androidde çözünürlüğü büyüt gönder gitsin yapıyorlar. Yani optimize edilmiyor hiçbiri. O yüzden çoğu uygulama android tablette daha bozuk görünür. ios işini biliyor yahu :cool:

Aynen öyle yapılıyor aynı şeyi diyoruz :D

ata1996

Profesör
Reaksiyon puanı
12
Fanboyları birbirlerini gaza getirirken izliyorsunuz:)
Not:evde bir adet G2,bir adet nexus 5 ve bir adet iphone 5 var.

İphedoo

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Özgürlüğümü verin bana diyorsan Nexus 5 der susarım ! ;)

hellmarch

Profesör
Reaksiyon puanı
20
İlk mesajı editleyemiyorum madem yeni mesaj yazayım.

Geçtiğimiz Kasım ayında Nexus 5 aldım. Şarj dışında bir sıkıntısı yok. Bi ara aklım G2'ye de gitti batarya yüzünden ama arada 180 euro fark vardı aldığım zaman. Bir arkadaşım da o zamanlarda iPhone 5s aldı. Geçen arkadaşla konuşurken iPhone 5s'i denedim, fazlaca küçük geldi ve kullanmakta zorluk çektim. Demek ki alsaymışım bayağı sıkıntı yaşayacakmışım.

emirgorur

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Uygulamaların kaliteli ve hızlı olması vs iosun androidden iyi(?) olması ile alakası yok. Kapalı bir işletim sistemi olması ile ilgili. Bir oyun yapımcısı Androide ve iosa oyun çıkaracak diyelim. Iosa yapması basit. Androide yapması zor çünkü bi sürü telefon var türlü türlü GPU cpu Android sürümü ekran çözünürlüğü. Iosta öyle değil altı üstü iki üç cihaza optimize et bitti gitti. Bi de işin duygusal yönü var. Ücretli koydun diyelim Androidde ücretliyi ücretsiz kullanmak kadar basit bir şey yok. Iosta jailbreak vs biraz meşakkatli olduğu için iostan daha çok kazanır. O yüzden uygulamalar iosa önce çıkar ve her Android telefonda aynı uygulama aynı şekilde çalışmaz.
Ben Apple Android'den daha iyi demedim uygulamaları iyi dedim.

yamamoto1903

Asistan
Reaksiyon puanı
2
ya aslında bu seçim kullanıcının kendinde bitiyor aslında. Nexusta oynama yapmak özelleştirmek çok kolay. İphone ise farklı harika bir dünya.

İphone Padişahlıksa Nexus Cumhuriyetçiliktir :D

Nexus C.Ronaldo ise İphone Ronaldinho'dur diyerek sözlerimi sonlandıracağım ama yorumlarda bir arkadaş stabillikle ilgili yorum yazmış.

"iphone 2 kg kaldırıyorsa android 200 kg kaldırıyor" şeklinde. Aynen bende katılıyorum bu söze. Stabil sözünü genelleyemeyiz genellesek bile yanlış olur.

İphone ve Nexus aynı fiyat olsa ben İphone alırdım. Ama şu durumda Nexus alırım çünkü bütçem anca ona yeter.

Ayrıca galaxy gio kullanan adam gelip burda android kasıyor demesin yorumuna da kahkaha attım :D çok doğru demiş :D

What The Hell

Profesör
Reaksiyon puanı
9
Adamın programcılıkdan,uygula geliştirmekten zerre bilgisi yok demiş ki 2-3 telefonu optimize ediyor bitti gitti. Sonra iPad'de baştan Android'de çözünürlüğü büyüt gönder diyen biri çıkıncada "he bende aynen öyle demiştim" diyor. :lol:

Ayrıca şu olaya donanım olarak bakmayın, Örneğin 5s şuan tüm Android amiral gemilerini performans olarak solluyor. :devil:

mendocino

Rektör
Reaksiyon puanı
81
Hıcbıseyı solladıgı yok cok fılm ızlıyorsun

goodtornado

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Adamın programcılıkdan,uygula geliştirmekten zerre bilgisi yok demiş ki 2-3 telefonu optimize ediyor bitti gitti. Sonra iPad'de baştan Android'de çözünürlüğü büyüt gönder diyen biri çıkıncada "he bende aynen öyle demiştim" diyor. :lol:

Ayrıca şu olaya donanım olarak bakmayın, Örneğin 5s şuan tüm Android amiral gemilerini performans olarak solluyor. :devil:
Elimde xiaomi redmi note 1.7 var su anda. Bu telefonun bile iphone 5s ile karsilastirilmasi ayip olur. Her konuda iphone gecer demissin, bakiyorum hicbir konuda gecemiyor xiaomi redmi note'yi. Milyarlik telefon 199$'lik telefonun kalitesi ve performansi yaninda yerlerde surunuyor. [emoji1]

L1thiuM

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Her iki telefonda kendi sınıfında güncelleştirmeleri ilk alanlardan şu anda. Ben Nexus 5 alırdım. Android'in daha serbest olması bana daha yakın geliyor.

What The Hell

Profesör
Reaksiyon puanı
9
Elimde xiaomi redmi note 1.7 var su anda. Bu telefonun bile iphone 5s ile karsilastirilmasi ayip olur. Her konuda iphone gecer demissin, bakiyorum hicbir konuda gecemiyor xiaomi redmi note'yi. Milyarlik telefon 199$'lik telefonun kalitesi ve performansi yaninda yerlerde surunuyor. [emoji1]

Hangi Android'li telefonu koyarsan koy iPhone'un karşısına maksimum 1 sene sonra ne hale geldiğini biliyoruz, birbirimizi kandırmayalım. Bahsettiğin telefonla şimdiki performansıyla 3 sene sonraki performansının aynı olucağını bekliyosan,yanılıyosun.

goodtornado

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Hangi Android'li telefonu koyarsan koy iPhone'un karşısına maksimum 1 sene sonra ne hale geldiğini biliyoruz, birbirimizi kandırmayalım. Bahsettiğin telefonla şimdiki performansıyla 3 sene sonraki performansının aynı olucağını bekliyosan,yanılıyosun.
Sonucta android acik kaynak kod. Isteyen herkes android telefonu uretebiliyor. Onemli olan, telefon donanimi ve markasi konusunda secimin son kullanicilara birakilmis olmasi. Rekabet var yani. Rekabetin oldugu yerde son kullanici kazanir. Bu bilgilerden yola cikarak android telefonlarini ayni kefeye koymak yanlis olur. Her kesime hitap eden android telefonlari vardir demek dogru olur. Ucuz ve kaliteli android telefonlari performans acisindan da tatmin edici bir seviyeye geldi demek dogru olur ama android telefonlari bir sene sonra ne hale geliyor biliyoruz demek kismi olarak yanlis olur.

What The Hell

Profesör
Reaksiyon puanı
9
Sonucta android acik kaynak kod. Isteyen herkes android telefonu uretebiliyor. Onemli olan, telefon donanimi ve markasi konusunda secimin son kullanicilara birakilmis olmasi. Rekabet var yani. Rekabetin oldugu yerde son kullanici kazanir. Bu bilgilerden yola cikarak android telefonlarini ayni kefeye koymak yanlis olur. Her kesime hitap eden android telefonlari vardir demek dogru olur. Ucuz ve kaliteli android telefonlari performans acisindan da tatmin edici bir seviyeye geldi demek dogru olur ama android telefonlari bir sene sonra ne hale geliyor biliyoruz demek kismi olarak yanlis olur.

Rekabetin olması bizler için daha iyi tabi buna bir şey demiyorum.Geçen seneki ust segment amiral gemilerinin şuan ki halleri ortada o yüzden alt-orta segment olayına girmeyecem. Birazda kullanıcılarla alakalı sen X'in performansından memnun kalırsın ama ben kalmam daha iyisi varken onunla karşılaştırırım.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Aradaki fark çok basit. İki işletim sistemide iyidir. Kafası çalışan Android, Hazırcı adam İos alır geçer. Bu kadar net.
Not: Xperia z2 ve iPhone 5s kullanıcısıyım ;)

yasinayaz23

Asistan
Reaksiyon puanı
1
İos tavsiye etmem her ne kadar stabiil olsada internetten bisey indirmek felan sıkıntı nexus 5 al hem pil omru daha iyi hemde ozgur