Nexus 5 mı iPhone 5s mi?

iPhone 5s mi Nexus 5 mı?

• Kullanılan toplam oy
    95

fatihrednight1

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Merhaba,

Başlıkta belirttiğim iki telefon arasında kaldım. Benim için önemli olan yazılım stabilitesi, telefonun yazılım desteğinin hızlı olması ve en önemlisi fiziksel olarak dayanıklı olması.

Nexus 5 dışındaki Android telefonlarla ilgilenmiyorum, lütfen başka Android telefon önermeyin. Doğru düzgün yazılım desteği alan tek telefon Nexus çünkü. Daha önce Lumia 925 ve Xperia Z arasında kalmıştım WP mağazasındaki uygulamaların başarısızlığı beni Lumia'dan vazgeçirdi, Xperia Z'nin de ekranı beni memnun etmedi.

Bu arada telefonu yurtdışından alacağım.

iphone 5s = 699 euro
nexus 5= 399 euro

Lütfen hangi telefonu neden tercih edeceğimi de yazarsanız sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

Öncelikle bu iki telefonda kalıp,bize sorman çok iyi olmuş.
Çünkü,bir yanda Android Kral'ı var.Diğer yanda İOS Kral'ı.
İkisi de çok iyi telefonlar.İkisi de;stabil,hızlı vb.
Ama,bence İphone 5S alırsan daha iyi olur.Çünkü;yazılım desteği bakımından,İphone 5S daha önde.(Daha uzun süre güncelleme alırsın.)
Seni muhtemelen Nexus 5'ten biraz daha uzun süre götürebilir.
Hem uygulama yüklediğin zaman kafan daha rahat olur.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

GB'de tabi oynayamazsın. GB'de sadece telefon açıp mesaj atabiliyorsun. : ))

Tam olarak dediğin doğru değil.Çünkü,bazı Gingerbread yüklü telefonlar da:Subway Surfers,Temple Run 2,Dead Trigger... oynanabiliyor.(Rahat veya biraz kasmalı,vb. durumda.) En çok önemli olan,cihazının donanımı.

mertaydin

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Google nexus lara telefon performansı düşmeyeceği sürece güncelleme verir iphone 4 de ios 7 geldi de noldu sanki.

88febo88

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Bence nexus 5 almalısın fiyat anlamındada daha avantajlı. Nexus 5 stabilite, performans ve güncelleme alanında sıkıntı yaratmaz. Bence nexus 5 in geri kalan tek yanı hoparlör kamera.

hardrock

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Google nexus lara telefon performansı düşmeyeceği sürece güncelleme verir iphone 4 de ios 7 geldi de noldu sanki.
adamlar android 4.4 kitkat 512 mb ramle rahat çalışabilir diyor ve 1gb ramli galaxy nexus a güncelleme vermiyor nedeni ise 18 aylık güncelleme süresini doldurmuş olması...
sence 4.4 ile galaxy nexus un performansı düşcekmiydi ????
google ve diğer android üreticilerinin(samsung, htc vs.) politikalarıda bu yönde bu yüzden ben iphone 5s diyorum

blackdown

Profesör
Reaksiyon puanı
1
iPhone neden mi:
-Ömrü daha uzun
-iOS
-Kameranın daha iyi olacağını düşünüyorum(Nexus S, Galaxy Nexus ve 4 te kamera vasattı 5 te iyi olsa bile 5s in kamerası daha iyi olacaktır)
-Play Store daha büyük olmasına rağmen AppStore daha kullanışlı ve güzel uygulamaların bazen ücretsiz olması
Nexus 5 neden mi
-Android sisteminin en iyi çalıştığı telefon
-Muhteşem tasarım
-Diğer Android telefonlara nazaran daha fazla güncel olması
-Daha büyük ekrandan dolayı film ve oyunlar daha keyifli olacaktır

Lee Tai

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Bide şöyle bişey var , demin forumdan bi arkadaş 1200 tl ye s3 almış satmak istiyo 500 anca ediyo ama kim alır. Piyasa ölü ikinci el android de.

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
Appstore'daki paralı uygulamaların çoğu Google Play Store'da her zaman ücretsiz.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
galaxy nexus a güncelleme gelmemesinin nedeni işlemcisinde eksik olan ve kitkat için gerekli olan bir özelliğin olmaması diye biliyorum... yoksa 18 ay olmasına karşın google telefonlarına daha fazla destek veriyor...

erso81

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
şöylede bişey var yurt dışından alma imkanın yoksa nexus 5 in gelmesini beklerken hasta olursun adeta çünkü nexus 4 te çok geç gelmişti tr piyasasına

BlitzHan

Doçent
Reaksiyon puanı
18
Bence ios mi ? Android mi ?
Karar ver. 5s çok sorunlu bence nexus 5 yada Xperia Z1

ocemen

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
galaxy nexus a güncelleme gelmemesinin nedeni işlemcisinde eksik olan ve kitkat için gerekli olan bir özelliğin olmaması diye biliyorum... yoksa 18 ay olmasına karşın google telefonlarına daha fazla destek veriyor...

Güzel diyorsun arkadaşımda Iphone 4'de de 5s de olmayan chip ve işlemci var ve IOS hemde 64 bit de hemde 32 bit de çalışıyor nasıl oluyorda bunu düzenleyip de Android Nexus4 için güncelleme veremez sadece bahanedir bu, diyeceksiniz ki 4 de yavaşlıyor, kasıyor vs. ben 4 kullanıyorum ve 7 ye geçmedim bir zorunlulukta yok

blackwolf35

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bence nexus 5 en iyisi işlemci snapdrogon 800 RAM düzeyinde iyi 2gb eğer saf android kullanirim dersen bu cihaz gayet basarili güncelleme olayi gelirsek nexus güncelleme almadiginin nedeni ne işlemci nede RAM sadece satis politikası insanlar yeni cihazlar almalarinin istenmesi yoksa yeni gelen android sürümü 4.4 kit kat 512 RAM sahip bi cihazda bile calismasi mümkün androidde güncelleme bitmez resmi yoksa bile custom romlar mevcut yani şuanda en iyisi nexus 5

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
Bence nexus 5 en iyisi işlemci snapdrogon 800 RAM düzeyinde iyi 2gb eğer saf android kullanirim dersen bu cihaz gayet basarili güncelleme olayi gelirsek nexus güncelleme almadiginin nedeni ne işlemci nede RAM sadece satis politikası insanlar yeni cihazlar almalarinin istenmesi yoksa yeni gelen android sürümü 4.4 kit kat 512 RAM sahip bi cihazda bile calismasi mümkün androidde güncelleme bitmez resmi yoksa bile custom romlar mevcut yani şuanda en iyisi nexus 5

4.4'ün bir de CM'si çıkar, o da heralde 100mb ram falan kullanır. :)

kpln04

Profesör
Reaksiyon puanı
2
64gb iphone 5s parasına iki tane nexus 5 alırsın

bLaCkSouL

Profesör
Reaksiyon puanı
8
adamlar android 4.4 kitkat 512 mb ramle rahat çalışabilir diyor ve 1gb ramli galaxy nexus a güncelleme vermiyor nedeni ise 18 aylık güncelleme süresini doldurmuş olması...
sence 4.4 ile galaxy nexus un performansı düşcekmiydi ????
google ve diğer android üreticilerinin(samsung, htc vs.) politikalarıda bu yönde bu yüzden ben iphone 5s diyorum

Galaxy Nexus'a güncelleme verilmeme sebebi cihazın TI (Texas Instruments) OMAP çipsetine sahip olması. Texas Instruments bir yıl kadar önce yaşadığı ekonomik sıkıntılar yüzünden mobil işlemci pazarından çekildi ve desteğini sonlandırdı. Doğal olarak şu an Google'ın bu yonga setine 4.4 destekli sürücüleri TI'dan alması mümkün değil.

Tabi bilmeden Google'a suç atmak kolay. Google her ne kadar Android'i geliştiren firma olsa da cihazlarda kullanılan donanıma uygun sürücüler o donanımın üreticilerinden geliyor. Ha Galaxy Nexus 4.4 kullanamayacak mı? Kullanır elbette. 4.3'e ait kodlarla geliştiriciler bir şekilde çıkarır isteyen de yükler. Google bu tarz bir yaklaşım izlemeyeceği için resmi güncelleme olmayacak dedi ve işin içinden çıktı.

Apple ve Google kıyası yapıyorsak Galaxy Nexus'a çıkan son güncelleme 4.3'ü koyalım ve iOS 7 yüklü iPhone 4 ile kıyaslayalım isterseniz (çıkış tarihleri arasında sadece 1 ay var). Şu zamana kadar çıkan tüm iPhone'lar kendinden sonra gelen 2. nesil ile birlikte aldığı güncelleme ile 10 yıllık cihaz moduna geçiyor. iPhone 3G ve 4 kullanmış biri olarak iki kere şahit oldum. Apple'ın bu geleneği devam ettireceğine de eminim.

TI hakkında bahsedilen haber: http://www.digitaltrends.com/mobile/texas-instruments-stops-mobile-processor-investment/

reiis

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
iphone'u guncellemezseniz daha iyi verim alirsiniz sirketler ozellikle apple yazilim destegi vererek cihazi oldurmuyor ama surunduruyor

bLaCkSouL

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Güzel diyorsun arkadaşımda Iphone 4'de de 5s de olmayan chip ve işlemci var ve IOS hemde 64 bit de hemde 32 bit de çalışıyor nasıl oluyorda bunu düzenleyip de Android Nexus4 için güncelleme veremez sadece bahanedir bu, diyeceksiniz ki 4 de yavaşlıyor, kasıyor vs. ben 4 kullanıyorum ve 7 ye geçmedim bir zorunlulukta yok

Yukarıya yazdım sebebini. Şöyle örnek verelim isterseniz. AMD HD3000 serisine Windows 8 için sürücü yazmadı diyelim. Microsoft ne yapabilir bu konuda? Ekran kartı belki bir şekilde çalışacaktır ama telefonda gerekli sürücünün olmaması demek işlemci, ekran kartı, wi-fi, gps ve mobil radyo (gsm, 3G gibi) düzgün çalışmaması demek. Google 4.4'ü bu cihaza sunsa ve yazdığım donanımlar sorunlu çalışsa kullananlar memnun kalacak mıydı?

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
Hâlâ iPhone'u övenler var ya ona şaşıyorum. : ))))

huseyintat

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Nexus 5 çünkü tam saf android ,iosa karşı güncelleme dezavantajı yok yani.Çok güncel donanımı var.Ve en önemlisi arada 1000 lira gibi bi fiyat farkı olacak...

el_domingo

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Burdaki fiyat-fayda analizini yapmak lazım..

bence nexus 5
1-daha ozgur
2-daha ucuz
3-ekranı daha buyuk

hellmarch

Profesör
Reaksiyon puanı
20
Şu an iki telefonu da piyasada bulmak mümkün değil. Telefonsuz kaldım iyi mi.

eXen

Asistan
Reaksiyon puanı
4
nexus tabiki. saf android ve her android güncellemesini alacak. daha büyük ekran geliştirilebilir esnek
pil ömrü iyi kamera performansı iyi bir telefondan bahsediyoruz.

serhat_1379

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Eğer Nexus 5 ile iphone 5 aynı fiyatta olsaydı mesela 1400 tl civarında. 100 kişiden 99'u İphone 5s alırdı bunu herks kabul etmeli iphone 5s nexus 5 ten daha güçlü ve iyi. ama iphone 5 pahalı olduğu için kaybediyor. iphone 5 i 2.5milyara almak en aptal şeydir. ayıptır günahtır paraya :D

Nexus 5 TABİKİ :D

hellmarch

Profesör
Reaksiyon puanı
20
Arkadaşlar Nexus 5 aldım. Soruları olan var ise cevaplayabilirim, cevaplarınız için tekrar çok teşekkürler.

KlpRnS

Asistan
Reaksiyon puanı
0
2 tane Nexus 5 al. Bunları Türkiye'de yüksek fiyata sat. Sonra gidip 4 tane nexus 5 al. BUnlarıda sat elinde 8 tane nexus 5 parası oldu. Artık 2sindende alabilirsin ve gelirken bilgisayarında olur :D