Nexus 5 mı iPhone 5s mi?

iPhone 5s mi Nexus 5 mı?

• Kullanılan toplam oy
    95

semih61

Profesör
Reaksiyon puanı
43
İşlemci ve Ram bakımından Nexus 5 önde kardeşim. Ne kadar oyun oynarsın veya telefonda neler yaparsın yazmamışsın ama çok fazla birşey yapmıyorsan ki yapsanda iPhone 5S zorlanmaz ama ben sana 5S i öneririm ama telefonda işlemci ve ram e bakarım diyorsan Nexus 5 daha iyidir. Tasarım olarak iPhone 5S.

Nexus 5 in Türkiye'ye ne zaman geleceği ve fiyatının ne kadar olacağını biliyormusun ?

rakamlar önemliyse iphone 5s i galaxy s2 ile karşılaştıralım.

çekirdek sayıları aynı sanırım çekirdeklerin frekans saat hızıda.
ram miktarları aynı
batarya olarak s2 nin batarya daha yüksek.(hadi bunu 0,3 daha büyük ekranlı olmasına bağlıyalım)

yani s2 ile 5s işlem gücü bakımından aynımı.

herşey donanımdan ibaret değildir.

5s in rakibi note 3 tür ve note 3 4+4 çekirdekli ve 3gb ram e sahip cihaz.
ee ne oldu aradaki işlemci çekirdekleri sayısına ve 3 kat ram e

performans olarak 5s testlerde öellikte tek çekirdeğin kullanıldığı uygulamalarda çok daha başarılı skorlar alıyor.

ana konu iki işletim sistemi farklı ikiside aynıymış gibi rakamlar üzerinden gitmek yanlış.
nasıl işlemcinin çekirdek sayısı ve frekans hızı mı önemli işlemcinin üretim teknolojisi ve tasarımı mı.

şahsi fikrime gelirsem 5s çok önde ama arada ciddi fiyat farkı var.
iki telefonda üzmez diye dahmin ediyorum seni fakat para sıkıntısı yoksa 5s bence tek seçenek

not: galaxy s2 kullanıcısıyım.

furkangunes04

Doçent
Reaksiyon puanı
3
Ben Android'de 2011 yılından alınma 512 MB ramli ve 1 ghz işlemcili telefonuma +1 GB windowstaki gibi disk belleği verip işlemci hızını 1.6 ghz yapıp tüm kasılmaları, takılmaları ve geciklemeleri neredeyse sıfıra düşürebiliyorsam, aynı şekilde ekran kartını 2 kat hızlandırıp tüm bu performans arttırımlarını AnTuTu ile onaylayabiliyorsam Android'den başka ne önerebilirim ki?

iPhone'da iOS işletim sistemi var. iOS = Kapalı kutu. Malesef hiçbir şekilde yazılımı düzenlenemiyor, isteğe göre değiştirilemiyor. Gelecekte de performansının artması mümkün değil. iPhone'u aldığın andaki performansı ile yetinmek zorundasın. Bunun dışında bir sürü kısıtlaması mevcut.

Android mükemmel bir açık kaynak işletim sistemi. Sırf açık kaynak olduğu için bile tercih edilebilir. Ben seneler sonra bile telefonumu istediğim gibi değiştirip Android 4.4 yükleyebiliyorsam neden Android önermiyim?

Yazılımdan anlayan ve yazılım desteği isteyen kişinin aklında herzaman tek telefon olur. O da Nexus modelidir.

hardrock

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Ben Android'de 2011 yılından alınma 512 MB ramli ve 1 ghz işlemcili telefonuma +1 GB windowstaki gibi disk belleği verip işlemci hızını 1.6 ghz yapıp tüm kasılmaları, takılmaları ve geciklemeleri neredeyse sıfıra düşürebiliyorsam, aynı şekilde ekran kartını 2 kat hızlandırıp tüm bu performans arttırımlarını AnTuTu ile onaylayabiliyorsam Android'den başka ne önerebilirim ki?

iPhone'da iOS işletim sistemi var. iOS = Kapalı kutu. Malesef hiçbir şekilde yazılımı düzenlenemiyor, isteğe göre değiştirilemiyor. Gelecekte de performansının artması mümkün değil. iPhone'u aldığın andaki performansı ile yetinmek zorundasın. Bunun dışında bir sürü kısıtlaması mevcut.

Android mükemmel bir açık kaynak işletim sistemi. Sırf açık kaynak olduğu için bile tercih edilebilir. Ben seneler sonra bile telefonumu istediğim gibi değiştirip Android 4.4 yükleyebiliyorsam neden Android önermiyim?

Yazılımdan anlayan ve yazılım desteği isteyen kişinin aklında herzaman tek telefon olur. O da Nexus modelidir.

İyi guzel diyosunda o oynamalari yaptiktan sonra gunde kac sarja takiyosun telefonu 3-5? :D :D

furkangunes04

Doçent
Reaksiyon puanı
3
İyi guzel diyosunda o oynamalari yaptiktan sonra gunde kac sarja takiyosun telefonu 3-5? :D :D

Pili bozulmuştu, orjinali çok pahalı geldi alamadım orjinal olmayan pil taktım. 4-5 aydır bu pille telefonu kullanıyorum. Normal kullanımda çok rahat 1 günü geçiriyor. 2. günün ortasında bitiyor. Sadece telefonu hızlandırmadım, pil performansını da artırdım ve dikkatli kullanıyorum.

Normal kullanımdan kasıt; çağrı, mesajlaşma, ara sıra internete girme ve oyun oynamadır. Günde 15 dakika çağrı, 10-20 mesaj, 1 saat 3G internet, 2 saat oyun ve geri kalanı bekleme süresi olarak tahmin ediyorum.

Bir ara telefonun şarjı %70 iken öğleden sonra derste telefonla not almaya kalktım. Toplamda 4 saat not aldım. Eve geldiğimde telefonun %30 şarjı kalmıştı. Şaşırdım çünkü Office Suite ile not alıyordum. İşlemci ve ram yiyen bir program. Pil performansı beni oldukça memnun etti.

Bu arada telefonum Sony Ericsson Xperia Pro mk16i.

goodtornado

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Merhaba,

Başlıkta belirttiğim iki telefon arasında kaldım. Benim için önemli olan yazılım stabilitesi, telefonun yazılım desteğinin hızlı olması ve en önemlisi fiziksel olarak dayanıklı olması.

Nexus 5 dışındaki Android telefonlarla ilgilenmiyorum, lütfen başka Android telefon önermeyin. Doğru düzgün yazılım desteği alan tek telefon Nexus çünkü. Daha önce Lumia 925 ve Xperia Z arasında kalmıştım WP mağazasındaki uygulamaların başarısızlığı beni Lumia'dan vazgeçirdi, Xperia Z'nin de ekranı beni memnun etmedi.

Bu arada telefonu yurtdışından alacağım.

iphone 5s = 699 euro
nexus 5= 399 euro

Lütfen hangi telefonu neden tercih edeceğimi de yazarsanız sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

Daha yuksek cozunurluk (1920x1080px) nexus 5'de, daha yuksek pil kapasitesi (2300mAh), daha yuksek piksel yogunlugu( 445ppi), daha yuksek islemci saat hizi (2.3x4), daha yuksek ekran boyutu (4.95"),
kablosuz sarz ozelligi,Dlna,nfc,dahili optik goruntu dengeleyicisi,2 gb lik ram miktari,gorilla glass 3 ekrani, ile Nexus 5 i alman daha karli olur dusuncesindeyim. Ayrica nexus 5 in arkasi plastik vs deniliyor ama nasil plastik onu aciklamiyorlar, yumusak plastik, ama daha guclu, yani sildiginde kapagin kendisi degil sadece uzerindeki kirler silinir, cok kaliteli bir arka kapaga sahip, on yuz desen cok klas yapmislar. Hem de daha ucuz,pili de normal kullanim icin gayet iyi. Ek bir programa gerek kalmadan telefon ekranini kaydetme ozelligi mevcut, cok cabuk aciliyor, google yazilim destegi, nexus 5'i acinca ilk guncelleme ile karsilastim. Artik google nexus 5 in piyasasini dusurmemek icin surekli uretimden kaciniyor, google playde nexus 5 4-5 hafta icerisinde gonderilir deniyor, ben ebaye koydum hemen satildi. Hem de bayan bir muhendis satin aldi. Yani genci yaslisi artik bilincleniyor. Tek klas iphone degil. Karar senin.

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327

Kardeş sen bu ayarları nasıl yapıyorsun? Seninle benim eski i9000'e de bi ayar çekelim. =))

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Vay arkadaş ne de çok olmuş. :) Androidlerde performans yaşa bakmıyor biliyorsun dimi? Ayrıca kastettiğim şeyi anlamadan yorum yapmayınız.

ne dedin sen androidlerde performans yıla bakmıyormu sen o galaxy s te nfs most wanted oynasana kitkat romu yukleyıp bakalım acacakmı cıhazı kapattırır sana yada modern combat 4 oynasana yada real racing göreyim seni s2 bile oynatmıyor bu oyunları sana kalsa cm surum cıkardıgı surece call of duty black ops2 yi bile kurarsın galaxy s e

kadirirdem

Dekan
Reaksiyon puanı
708
Merhaba,

Başlıkta belirttiğim iki telefon arasında kaldım. Benim için önemli olan yazılım stabilitesi, telefonun yazılım desteğinin hızlı olması ve en önemlisi fiziksel olarak dayanıklı olması.

Nexus 5 dışındaki Android telefonlarla ilgilenmiyorum, lütfen başka Android telefon önermeyin. Doğru düzgün yazılım desteği alan tek telefon Nexus çünkü. Daha önce Lumia 925 ve Xperia Z arasında kalmıştım WP mağazasındaki uygulamaların başarısızlığı beni Lumia'dan vazgeçirdi, Xperia Z'nin de ekranı beni memnun etmedi.

Bu arada telefonu yurtdışından alacağım.

iphone 5s = 699 euro
nexus 5= 399 euro

Lütfen hangi telefonu neden tercih edeceğimi de yazarsanız sevinirim. Şimdiden teşekkürler.
saglamlık ve kamera dışında nexus 5 saglamlık ve kamera içinde 5s

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
Biz ne diyoruz millet ne anlıyor yaa =)) performans diyince herkes en uçuk oyunları göz önüne alıyor hemen. Kardeşim bi telefon hızlı stabil çalışıyorsa performanslıdır. Oyun oynamak istiyorsan git 15.000liraya masaüstü topla kendine otur oyna istediğini. Gelmişsin bana burda oyun anlatıyorsun. Oyun makinesi mi bunlar telefon mu? Neyi ne için kullandığınızı bilin önce..

furkangunes04

Doçent
Reaksiyon puanı
3
ne dedin sen androidlerde performans yıla bakmıyormu sen o galaxy s te nfs most wanted oynasana kitkat romu yukleyıp bakalım acacakmı cıhazı kapattırır sana yada modern combat 4 oynasana yada real racing göreyim seni s2 bile oynatmıyor bu oyunları sana kalsa cm surum cıkardıgı surece call of duty black ops2 yi bile kurarsın galaxy s e

Samsung Galaxy S'ten bile düşük donanıma sahip Xperia Pro telefonumda daha Asphalt 7 ve NOVA 3 ilk çıktığında oynayıpta videosunu çekmiştim. Üstelik telefonu TV'ye bağlamıştım. Hiç öyle kasma kapanma takılma olmuyor?

İşte iki video:

[video=youtube;9hDdWJytl3Q]http://www.youtube.com/watch?v=9hDdWJytl3Q[/video]

[video=youtube;Nvyp2ys3rgo]http://www.youtube.com/watch?v=Nvyp2ys3rgo[/video]

Şimdiki telefonumda mikro laglar dışında ne bir donma ne bir yavaşlama hiçbiri olmuyor. Üstelik telefonda Android GingerBread yüklü. Umarım ön yargıları bırakırsınız. Herşey 3GB RAM, 8 çekirdek demek değil :)

Berk9405

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Şu video yardımcı olacaktır.

[video=youtube;vZjurCN521U]http://www.youtube.com/watch?v=vZjurCN521U[/video]

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
Vay be. androidin ios'u geçeceğini hiç tahmin etmezdim. =)

adel_taarabt

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Biz ne diyoruz millet ne anlıyor yaa =)) performans diyince herkes en uçuk oyunları göz önüne alıyor hemen. Kardeşim bi telefon hızlı stabil çalışıyorsa performanslıdır. Oyun oynamak istiyorsan git 15.000liraya masaüstü topla kendine otur oyna istediğini. Gelmişsin bana burda oyun anlatıyorsun. Oyun makinesi mi bunlar telefon mu? Neyi ne için kullandığınızı bilin önce..
[MENTION=374275]Bloother[/MENTION] sen bu işten harbi anlamıyorsun
laughing.gif
senin i9000 le galaxy s4 ü bi bilek güreşi yaptıralım istersen
laughing.gif
tamm abartıyorsun da senin ki abartmayı da geçmiş
001_smile.gif
Android stabil değil bunu herkes kabul etsin. Güncelleme sıkıntısı yaşıyor bunu da herkes kabul etsin. Zaten bunun için cm kuruyoruz. Bende cm kurdum mecburiyetten. 2011 yılında çıkan 1.4 ghz hızı 512mb ramı olan telefonu samsung android 2.3.6 bıraktığı için. Telefonda acayip kasılmalar donmalar yaşanıyordu. Bir arama geldiğinde bazen ekran gelmiyor telefon çalıyor ama ekran açılmadığı için telefonu açamıyordum. Veya konuşma sonlandığında kapatamıyordum ki bu sorunlar androidlerin çoğunda var. s3 kullanan arkadaşlar bile yaşıyor bu sorunları. Cm yükleyince sorunlar bir nebze de olsa azaldı telefon rahatladı. fakat bu seferde netteyken veya oyundayken telefon kasılınca kitleniyor kapatıp açmak zorunda kalıyorsun. Arkadaşın dediği işlemleri yaptım telefonu hızlandırdım sanal ram dir falandır felandır. Ama nafile telefon düzen tutmadı aldığım
fiyatın 3te 1 fiyatına zor sattım ki iphone 3gs satanlar bile daha pahalıya satıyor.Ve satarkende kimse rootlanmış tel istemediği için orjinal stock roma dönüp sattım.O kadar uğraştığım emekler çektiğim çilelerde boşa gitti. eğer cm yi yapanların verdiği desteği google verse bu telefonlara tamm ama vermiyor işte. bir arkadaş iki telefonun fiyatı aynı olsa 100 kişiden 99 u iphone der demiş. ona da katılıyorum. bizim milletimizde o var. uzanamadığı ciğere pis der. herkesin bütcesi farklı herkes iphone alamayabilir ki bende alamıyorum mesela. Ama bu onun kötü oldugu anlamına gelmez. Zaten adam bizden fiyat / performans olarak değerlendirme istememiş. Eğer öyle istese idi nexus diyebilirdik belki ama şu durumda bütcen elveriyorsa düşünmeden iphone al derim.

Elusive

Dekan
Reaksiyon puanı
260
Asıl "Android kasıyor yhaaaa" "Android stabil diyil bi kree" diyenler hiç bir halt bilmiyor demektir birader.
İyi forumlar...

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
Senin bu anlattıklarını ben bilmiyorum yani öyle mi? Bir sen kuruyorsun telefona CM'yi zaten. Sen çok anlıyormuşsun bu işlerden maşaallah.. i9000'in i9500'den üstün olduğunu mu iddaa etmişim ben? S3'le kapışıyor dedim. Most wanted'da, asphalt 8'de kapışıyoruz demedik.. He bu arada S3'te de oynayamazsın bunları orası ayrı mevzu.. S3'teki donma, kasma, takılmaları elimin altındaki S3'ten çok iyi biliyorum. Üstelik 4.1.2 ve içinde 1 tane bile oyun yok.. Ve yine elimin altında CM10.2 stabil sürüm yüklü i9000, S3'ten çok daha stabil çalışıyor. Onda da hiç oyun yok.. Anladın mı şimdi?

semih61

Profesör
Reaksiyon puanı
43
Asıl "Android kasıyor yhaaaa" "Android stabil diyil bi kree" diyenler hiç bir halt bilmiyor demektir birader.
İyi forumlar...

yaklaşık 3 yıldır android kullanıyorum androidin sistemsel olarak sıkıntıları olduğu aşikar en güçlü diyebileceğimiz note 3 ün donanımına bakıyoruz birde iphone 5s e bakıyoruz.arada uçurum var ama performans olarak arada çok fark yok.buda ios un nekadar verimli bir sistem olduğunun kanıtı.ama bu android ten bir cacık olmaz demek değildir gayet memnunum androidten.ios a göre birçok artısı var ama stabilitesinin ve verimliliğinin ios a göre daha düşük olduğu gerçek.
tabi senin yazdığın cinstekiler benide sinir ediyor ama yapacak birşey yok:laugh:

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
Şu stabilite muhabbeti midemi bulandırıyor artık. Arkadaş sanki 1 saniyelik farklarla dünyanın sonu geliyor. Sanki bombanın patlamasına 2 saniye kalmış da androidin stabilitesi yüzünden bomba elinizde patlamış gibi.

iOS stabil de ne halta yarıyor bana onu söyle sen. Android'de yapabildiklerinin yüzde kaçını yapabiliyorsun? iOS stabil de niye stabil? iOS 2 kilo yük çekiyor, Android 200 kilo yük çekiyor da ondan iOS daha stabil. Bi halta yaramayan telefonu stabil diye övenlerin de bir halttan anladığı yok..

Stabil diye övmeyin de diyin ki, ben telefonda hiçbir şey yapmıyorum, şöyle ufak olsun, adı olsun, karizması olsun, gören desin ki adam iphone kullanıyor bee, o yüzden tercih ediyorum diyin. 4" telefonun da oyun performansından bahsetmeyin bana. Yakın gözlüğü takmak için daha gencim..

blackdown

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Yorum yapanların %80'i Samsung'un alt modellerini kullandığı için alışmışlar ana menüde sayfa atlarken kasmaya konuşuyorlar tutturmuşlar Android kasıyor da kasıyor sorun bakalım hangisi telefonuna rom atmayı denemiş android'i sevmezsin o ayrı bir şey beni ilgilendirmez kaldı ki telefon 2 saniye önce açılsın 10 saniye önce kapansın ne fark eder iPhone'un bir bahanesi var stabil ve güncelleme alıyor diye herkes bunu kullanıyor tamam stabil iOS Android'den daha iyi ama adam kısıtlanmayı sevmiyor ve onun için stabilite falan önemli değil adam romunu atsın kernelini değiştirsin telefon ağlayana kadar OC yapsın ayrıca Android'de kasma olayı üst modellerin çoğunda yok ayrıca kasmasının nedeni var bir android sürümü neredeyse 10000 çeşit cihaza portlanıyor uygun hâle geliyor her cihazda stabil çalışcak diye bir şey yok ve gayet de normal zaten sonra güncelleme ile hallediliyor güncelleme gelmiyorsa bir sürü yöntem var en önemliside iOS'un boş bir sistem olup RAM'i dolduracak hiç bir uygulamanın kullanılmaması ama Android'de bir sürü şey var RAM'in canını okuyan bunlarda (olmayan) kasmanın nedeni bu arada Android fanboyu değilim tam tersi iPhone'cuyum ama objektif olmak gerekli Galaxy Gio kullanıp Android kasıyor demek çok kolay tabi

LittleMonster

Profesör
Reaksiyon puanı
33
Android işletim sistemi yeterli donanımı koyduğunuzda stabil çalışan bir işletim sistemi fakat Nexus 5 vs İphone 5s gibi bir karşılaştırma yapılırsa
tabiki İphone 5s alır başını gider :)

adel_taarabt

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
hocam ben samsung galaxys4 kullanarak o %80 lik kısımın dışına çıktığımı düşünüyorum fakat telefon bana güven vermiyor. Dediğim gibi fiyat performans olarak karşılaştırdığında çoğu android iphone u geçer ama ama fiyatı göz önünde bulundurmazsak ki soran kişi fiyatla ilgili bir sıkıntısı oldugunu söylememiş iphone 5s tüm androidleri hem şuan hem geleceği göz önünde bulundurursak geride bırakır.

blackdown

Profesör
Reaksiyon puanı
1
hocam ben samsung galaxys4 kullanarak o %80 lik kısımın dışına çıktığımı düşünüyorum fakat telefon bana güven vermiyor. Dediğim gibi fiyat performans olarak karşılaştırdığında çoğu android iphone u geçer ama ama fiyatı göz önünde bulundurmazsak ki soran kişi fiyatla ilgili bir sıkıntısı oldugunu söylememiş iphone 5s tüm androidleri hem şuan hem geleceği göz önünde bulundurursak geride bırakır.

Geride bıraktığı aşikar ama ben Android kasar Android yavaş diyenlere diyorum bunu bilmeden alışmışlar bir şeye Android kasar iPhone kasmaz Android yavaş iPhone hızlı diye benim yorumun bunlara;)

Berk9405

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Nexus kullanmamış
Adamlar gelmiş Android stabil değil diyor Allahim ya

ss1984

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Bu seçenekler içinde bende iphone 5s derim . Tabii aradaki fiyat farkı büyük. Nexus 5 fiyat performans telefonudur bana göre. Ayrıca İOS ve Android karşılaştırması artık iyice kabak tadı verdi. İki işletim sisteminide kullanmış biri olarak ikisininde onlarca artı ve eksisini sayabilirim. Sürekli söylenen İOS kısıtlayıcı sözü bana çok doğru gelmiyor. Jailbreak den sonra telefonuna istediğini yüklersin. Aynısı Android içinde geçerli Root la telefonu ve onlarca costum room emrinde . Burada önemli olan kişilerin telefonu kullanma becerileri. Çevremde S4 kullanıp telefonun OTA dan bile güncelleyemeyen o kadar kişi tanıyorumki veya 1-2 kelime öğrenip bazı markaların para ile bile tutamayacağı kadar o markaların avukatlılarını yapan kişileri tanıyorum. Adam telefonunun markasını değiştiriyor ve birden bire o nefret ettiği marka en sevdiği marka oluyor. İnanın en iyi telefon sizin elinizdeki telefon değil arkadaşlar :) Biraz daha tarafsız gözle olaylara yaklaşın. Teknoloji korkunç bir hızla ilerliyor özellikle de " Akıllı Telefon " pazarı. Bu yüzden kullandığınız telefonları savunmak için komik durumlara düşmeyin. Aslında konunun baya bir dışına çıktım ama yukarıdaki yorumları okuyup bunu yapmamak elde değil. Neyse konunun özeti şu an bir Android kullanıcı olarak benim bu iki telefon arasındaki tercihim İphone 5s olur :)

S

SDN Okuru

SDN Okuru
İphone şarj konusunda berbat onun dışında süper telefon. Ama Nexus 5 Android'in en iyi telefonu. Karar vermek kesinlikle zor ama ben nexus 5'i öneririm. Çünkü şarj konusu bence önemlidir. Yoksa her iki telefon da gayet kaliteli.

x10minirom

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Bazı arkadaşlar android kasıyor demiş fakat Nexus 5 farklı.Ama ben iPhone 5s diyorum.

utkjean

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
iOS lu Apple ile 2-3 yıl kafan rahat olur diye düşünüyorum. 5S i öneririm.