• SDN Forum üyelikleri çok yakında yeniden açılıyor. Siz de bu büyük topluluğun bir parçası olmak için bizi takipte kalın, gelişmeleri kaçırmayın!

Nedir bu Opera? Nasıl kullanılır?..

Opera'yı daha önce hiç kullandınız mı?

• Kullanılan toplam oy
    209
peacekeeper komplex grafik değerlerini de ortalamaya katsa göreceğiz kim ne yapıyor ;) şu an ie komplex grafik desteği sağlamadığı için tarayıcı testinde o puan değerlendirmeye alınmıyor. ama istersen yaptığın test sonucunda, her tarayıcının detaylar kısmına girerek tek tek puanları toplayıp ortalamayı kendin hesaplayabilirsin ve sonuçta da opera 10.5 in chrome a 500 puanlık bir fark attığını da görürsün :laugh:

her işlemin ortalamada belli bir yüzdesi alınır tarayıcılar sadece karmaşık grafik çizimlerini yapmıyorlar. hatırlatayım...

Google Chrome 4.0.266.0

Şu anda peacekeeper testinden en yüksek notu alan tarayıcı (Opera 10.50'yi de geçiyor)...

Hala Chrome diyor ya. :D

Senin çerezin bitmiş, kafan çalışmıyor cicim. :D

Chrome çok uzun ömürlü değil, benden söylemesi. Çok geriden geliyor. :) Ha şu olur, Google tekelcilik yapar, zorla Chrome'lu bilgisayarlar satar, o ayrı. O zaman artar kullanımı ama imkanı yok, Firefox'u geçemez. :)

Niye?

Çünkü tek rakibi Firefox da değil. Önünde bir de Opera var. Birinci olmak için geçmesi gereken 2 büyük tarayıcı var. Firefox'un ise önünde zaten hiçbir şey yapmasa da kaybettiği pazar payı sebebiyle düşüş yaşayan IE var sadece.

Birincilik ipini Firefox göğüsleyecek ve sanmıyorum ki o saatten sonra da Chrome veya Opera bunu geçebilecek. :)

Ne topmuş yaa... :D

Fare filan yok bende. :D Touchpad kullanıyorum. (Bahanem de hazır. :P)

ctrl+shift+tık uzun geliyorsa
araçlar>tercihler>gelişmiş>kısayollar

penceresinde klavye kısayollarından birini seçip düzenleye basıyorsun. açılan pencerede advanced>browser widget içinde sondan 4. sanırım enter ctrl shift yazıyor onu sadece enter shift veya enter ctrl olarak değiştirirsen sadece ctrl+tık ile arka planda açabilirsin. kaç tane çözüm önerdik hiç birini beğenmiyorsun, biz ne yapalım yani :D

her işlemin ortalamada belli bir yüzdesi alınır tarayıcılar sadece karmaşık grafik çizimlerini yapmıyorlar. hatırlatayım...

komplex grafikleri katmadan ortalama aldığımda gerçek yazan sonuca 20-30 puanlık bir farkla yaklaşık bir sonuç çıkıyor. her neyse sen chrome kullanmaya devam et, peacekeeper onu da testlere katınca tekrar test eder farkı yazarız buraya :) ayrıca herkes Opera kullanırsa, yüzde artar, hacker ların ilgilsini çeker :D

alışkanlıktan mıdır yoksa bağımlılıktan mı bilmiyorum firefox tan vazgeçemiyorum. opera da güzel. cep telefonum için opera mobile kullanıyorum

Ya Champion78cim. Su operanin Trial surumu falan yok mu :) Tam surum kotayi bitiriyor :P :D

tam sürümü indirirken kaybettiğin kotayı, turbo özelliğini açarak fazlasıyla geri kazanabilirsin :cool: hatta istersen memlekete gittiğinde flash bellekle ben bizzat getirebilirim sana :D

bende 7.54 sürümünden beri kullanırım. her yeni sürümünde daha bağımlı hale getirdi. Teşekkürler opera.

explorer.fırefox,opera,crome'u kullanıyorum.
Hepsini farklı zamanlarda farklı işler için.

Yemişim tilkiyi, kıromu, microsoft explorer i! En iyisi Opera :P

Opera gerçekten güzel tarayıcı
Birkaç tane eksiği var:
Forumlardaki kullanıcı adı,mail adresi vs kaydetmiyor.Betikle uğraşılması gerekiyor veya forum bilgilerinden :/
Bunun dışında güzel:hafif,güvenli,şık :D

Tam bırakıyordum firefox'u. Azıcık kalmıştı :D Çok yavaştı net. Videolar 10 dkda açılmıyordu. Meğerse go.navige.com ayarlı olduğu içinmiş. :D
angif_23.gif

opera sırf opera link için bile kullanılır. ofiste, cepte ve evdeki operaları opera link ile bağladım. böylece sık kullanılanlar, speed dial ve notlarıma 3 ortamdada ulaşabiliyorum.

diğerleri sadece tarayıcı opera ise içinde, web sunucu, torrent istemcisi, mail istemcisi ve irc istemcisi olan bir program. biraz daha zorlasalar işletim sistemi yapıcaklar :D

opera sırf opera link için bile kullanılır. ofiste, cepte ve evdeki operaları opera link ile bağladım. böylece sık kullanılanlar, speed dial ve notlarıma 3 ortamdada ulaşabiliyorum.

diğerleri sadece tarayıcı opera ise içinde, web sunucu, torrent istemcisi, mail istemcisi ve irc istemcisi olan bir program. biraz daha zorlasalar işletim sistemi yapıcaklar :D

Bu yoruma artı rep ;)

Forever Opera ;)

Yazı için teşekkürler..

emeğin için teşekkürler
ama ff forever diyorum ben çok ayrı bi şey firefox
çok kullanışlı geliyo bana

Opera'yı her zaman kullanıyorum.

Ben böyle bir Opera hayranı görmedim açtığı mesajın içeriğine baktım da Opera Türkiye sayfasına almalılar bence hakediyor en azından bu tarayıcı için gelişim ve bunun sürecinde adamakıllı yararlı olacağını düşünüyorum.

Tercih meselesidir keşde operada değişik eklentiler olsaydı emin birinci olur.

Ben böyle bir Opera hayranı görmedim açtığı mesajın içeriğine baktım da Opera Türkiye sayfasına almalılar bence hakediyor en azından bu tarayıcı için gelişim ve bunun sürecinde adamakıllı yararlı olacağını düşünüyorum.

Bu bana mıydı :) Teşekkürler...