_FAUST_
Dekan
- Reaksiyon puanı
- 1,612
Ya ben Linux Mint yüklemeye çalıştım olmadı fakat Ubuntu diye görünüyor sürekli.
Sadelikten kastınız nedir anlamadım widgetlar aktif ve sadece ihtiyacım olanları kullanıyorum, hiçbir sıkıntı yaşamadım Kernel'i zaten kendim derleyip kullanıyorum. Anlayacğınız biraz daha paranoyaklaşırsam 300 MB ın altına da indirebilirim sanırım RAM kullanımını .Bu baya sade bir KDE Sürücülerde sıkıntı yaşadın mı hiç ?
Üstadım Minti Usbye yazdırıp öyle kullanın Persistent yaparsanız ( Linux Live USB Creator ) kullandığınız sistemi sürekli cebinizde taşımış olursunuz.Ya ben Linux Mint yüklemeye çalıştım olmadı fakat Ubuntu diye görünüyor sürekli.
Aynen öyle. Yazıcımı kullanabilmem için Windows'ta yazıcımın sürücülerini yani driverlarını yüklemem gerekiyor fakat Linux'ta hiç bir driver yüklemeden sadece yazıcı kablosunu laptobuma takarak yazıcımı kullanabiliyorum. Ve bu da gerçekten işleri kolaylaştırıcı ve insanı memnun eden şeylerden birisi bence.Sürücü derdi, antivirüs derdi yok.
Aynen öyle. Yazıcımı kullanabilmem için Windows'ta yazıcımın sürücülerini yani driverlarını yüklemem gerekiyor fakat Linux'ta hiç bir driver yüklemeden sadece yazıcı kablosunu laptobuma takarSürücü derdi, antivirüs derdi yok.
Mate var. Ama bence en güzel Mate masaüstü ortamını kullanan Linux dağıtımı Linux Mint'tir başka varsa da ben bilmiyorum . Ya da Xfce var. Boşta yaklaşık 300-400MB Ram kullanıyor.Daha az kaynak kullanan modern bir masaüstü yöneticisi var mı bildiğiniz ?
Kurulum esnasında klavye ayarlarını seçerken death keys gibi olan seçeneği ya da Türkçe ise ölü tuşlar olan seçeneği seçerseniz bu sorun ile bence karşılaşmazsınız. Ben de kurulum yaparken son zamanlarda böyle yapıyorum.Klavyede İ harfi basmıyordu,
Mate var. Ama bence en güzel Mate masaüstü ortamını kullanan Linux dağıtımı Linux Mint'tir başka varsa da ben bilmiyorum . Ya da Xfce var. Boşta yaklaşık 300-400MB Ram kullanıyor.
Linux Mint Xfce'de masaüstünü nasıl özelleştirebilirim? Conky'i Linux Mint Xfce'de de kullanabilir miyim?Bugune kadar hepsini kullandım ve KDE gerçekten ayrı bir dünya benim için. XFCE zaten klasik basit bir masaüstü yöneticisi, Mate de çok farklı sayılmaz.
KDE deki widgetlar hiçbirince yok çoğunda kullanıcılar bu eksikliği conky ile kapatmaya çalışıyor ancak conky de masaüstüne entegre değil ufak tefek problemler görürsünüz ve bu sizi sürekli rahatsız eder.
Tabii ki kullanabilirsiniz repolardan cony ve conky-manager ı ve conky temalarını kurun ve conky-manager ile istediğiniz temayı seçip çalıştırın.Linux Mint Xfce'de masaüstünü nasıl özelleştirebilirim? Conky'i Linux Mint Xfce'de de kullanabilir miyim?
Uçbirimde sudo apt-get install conky yazarak yükleyebilir miyim?Tabii ki kullanabilirsiniz repolardan cony ve conky-manager ı ve conky temalarını kurun ve conky-manager ile istediğiniz temayı seçip çalıştırın.
Şuan Mint kurulu değil o nedenle Ekran görüntüsü atamıyorum
XFCE ile uğraşmadım hiç o nedenle özelleştirilebiliyor mu ondan da emin değilim. Duvar kağıdı tema falan değişir ama fazlasını bilmem.
Hocam, Cinnamon'u denemenizi şiddetle tavsiye ederim. Biraz kurcalayın, sizi şaşırtabilirBugune kadar hepsini kullandım ve KDE gerçekten ayrı bir dünya benim için. XFCE zaten klasik basit bir masaüstü yöneticisi, Mate de çok farklı sayılmaz.
KDE deki widgetlar hiçbirince yok çoğunda kullanıcılar bu eksikliği conky ile kapatmaya çalışıyor ancak conky de masaüstüne entegre değil ufak tefek problemler görürsünüz ve bu sizi sürekli rahatsız eder.
Denemedim, kullandım ve hiç şaşırmadım , tavsiyeniz için teşekkürler.Hocam, Cinnamon'u denemenizi şiddetle tavsiye ederim. Biraz kurcalayın, sizi şaşırtabilir
--- Gönderi Güncellendi ---
cinnamon customization - Google'da Ara
Hayır, Mint'in depo'ları Ubuntu'dan daha geniştir. Yazılım merkezi Ubuntu'dan farklıdır.Linux Mint deposunda varsa ubuntu da da olur...
Hayır, Mint'in depo'ları Ubuntu'dan daha geniştir. Yazılım merkezi Ubuntu'dan farklıdır.