Neden Linux Daha İyi ??

xerox3435

Profesör
Reaksiyon puanı
47
"Özgürlük için" derken bile bu resmi kullanmak enteresan :)

freedom_thumb_smaller.png

realmanager

Profesör
Reaksiyon puanı
99
sitenin orjinal hali ingilizcedir
ve yazı amerikanlar tarafından yazılmıştır
buradaki sadece çevirisi

ffgul

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Yazıda belirtildiği gibi,
-Oyun
-Desteklenmeyen donanım,
-Kitap-gazete basım sektörü,
-Sizin için önemli bir yazılımın sadece Windows' ta çalışması

haricinde fazlası nedir ?

Ayrıca her iki işletim sistemini yanyana da kullanabilirsiniz.
>>Bu sorunuzun yanıtı çok basit.Bir çok insan daha bilgisayarın nasıl açıldığını bilmiyor.onlara kalkıp linux gibi bir işletim sistemini anlatmak olası değil.çünkü standardı yok.Yani o kadar çeşidi var ki...
>>O nedenle dünyanın %65 i Xp kullanıyor.Neden mi:çok kolay ve stabil olduğu için.Yanıt bu kadar basit...
>>ama şunu da belirtelim kde filan deniliyor ya o gerçekten çok komik çünkü bir kaç proğramla aynı özellikler zaten windows da da var sırf bunun için geçenler varsa ilginç...
>>şimdi gelelim yorumunuzu her 2 işletim sistemininde aynı anda kullanmış birisi olarak(ayrıca windowsun altınada ubuntu yu kurup denemiş biri olarak)
linux un masaüstü görünüşünden tutunda klasör ve dizinlemesine ve istediğim proğramları kurarken ayarlayamama kadar bir çok neden sayılabilir.
işte bu gibi sebeplerden ötürü win-7 64 bit muazzam bir işletim sistemi(5000 mühendisin kafa yorduğuna değmiş)darısı win-8 128 bite...

realmanager

Profesör
Reaksiyon puanı
99
burada linux'e laf atanların linux hakkında hiçbirşey bilmemesi ne kadar yazık
oysaki ben sizden fazla windows biliyorum ve windows konularında yine fazla yardımcı oluyorum
eğitim şart

win-8 128 bit
önce o bit kavramının tanımını öğrenmek gerek
zamanında sizin gibiler amd 2ghz intel 3ghz'den hızlı olduğunda şaşkınlıktan ağzını açamamıştı çünkü

S_T_A_L_K_E_R

Profesör
Reaksiyon puanı
40
Ortam çok kızışmış...
Windows kullanıyorum çünkü Linux'u hiç merak etmedim:)Windows'u bırakmak için de şu anlık bir gerekçem yok..

zelenga

Profesör
Reaksiyon puanı
18
aklın ve mantığın yolu linux...
oyun bağımlısı değilsen windows kullanmanın pek bi getirisi yok.hatta olumsuz yanları da anlatılıyor burada zaten.
bir arkadaş demiş ki linux da standart yok..dağıtımlar çok fazla ..bilgisayarı monitörden ibaret sanan ve windovsu bilgisayarın ayrılmaz bir parçası olarak gören birine nasıl linux kuracaksın öğreteceksin..
diyorum ki windovs virüsünü yemiş bi acemi kullanıcıyla uğraşmaktansa ilk kez bilgisayarla tanışanlara yönelmek lazım..
neredeyse 1 yıldır ubuntu kullanıyorum ve evdekiler de alıştı ubuntu olayına...
zaten asli ihtiyaç olan işletim sistemi ve ofis programına para vermiyoruz...lisanssız yazılım da kullanmıyoruz..mutluyuz :D

realmanager

Profesör
Reaksiyon puanı
99
linux'te tabiki standart olamaz
standart olması zaten özgür yazılıma aykırıdır
düşünün ki yazılımın bir tarafını beğenmezsiniz, azıcık programlama veya yama bilginiz varsa kendinize göre düzenler ve öyle yayınlarsınız
böylece birbirinden ilham alan onlarca hatta yüzlerce program oluşur ve beğeninize göre istediğinizi seçmek size kalır
arkadaşlar diyor ki linux için program mı var
sadece dahili mimarilere göre(i386/i486/i586/i686/noarch/x64) her birinden yaklaşık 30.000'e yakın paket var
her 10 paket 1 program etse(ki bu çok fazla bir rakam aslında) 3000 program ve 3000 eklenti eder
windows'ta bu kadar program sayabilir misiniz
linux bu programları açık kaynağın gücü sayesinde masaüstünde sadece %1 oranında kullanılmasına rağmen alıyor
bir de bu rakam yükselince olacakları düşünün(sunucu ve süper bilgisayarların %90'ı linux)

S_T_A_L_K_E_R

Profesör
Reaksiyon puanı
40
bal gibide var işte

ama sen daha bilmiyorsun

işte sana sebep

Her gördüğün programa, oyuna atlamazsan, abuk sabuk sitelere girmezsen, sistemini düzenli olarak taratırsan, gelen virüsün başını ezmeyi bilirsen ve geri dönüşüm noktaları oluşturursan o gönderdiğin resimle karşılaşmak zorunda kalmazsın :thumbdown:
Şimdi diyeceksin Linux kullanırsan bunların hiçbirini yapmak zorunda kalmazsın. Bilgisayarımda oyun oynayabilmek için bunları yapmak benim için sorun değil...

ramboberk

Profesör
Reaksiyon puanı
74
sen bir oyun içinmi bu kadar uğraşıyorsun şimdi

ben daha ne diyeyim

freewill

Dekan
Reaksiyon puanı
61
boşverin windowsu linuxu mac kullanın hem stabil hem hızlı :D şaka şaka ortalık karışmış bende bozmayayım ortamı :D linux u netbook ta kullanıyor ubuntu var ama masaüstünde windows zira tercih sebebim belli OYUNlar :D

SmiLey

Profesör
Reaksiyon puanı
59
Sadece bu dizüstü bilgisayarın Linux ile gelmesiyle fiyatının düşmesi benim için eğer geçmemiş olsaydım garanti geçerdim. :) Buyrun özellikler ve fiyat. :D 2 haftaya kalmaz alırım bunu. :D

Intel® Core i3-330M (2.13GHz, 3MB L3 cache)
Intel® HM55
Wifi 802.11b/g/n
Linux
15.6" WXGA Diamond View LED HD (1366x768)
4096MB DDR3
320GB SATA
Ati Mobility Radeon HD5650 1GB DDR3
DVD-RW
Webcam
MS-Sound uyumlu ses kartı, stereo hoparlör
10/100/1000 ethernet
VGA D-Sub,5-1 Card Reader, 4xUSB 2.0 port, HDMI
Türkçe Q Klavye, Numerik Keypad
6 Hücreli Li-Ion
2.70kg
Fiyat: 1180TL

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
Sadece bu dizüstü bilgisayarın Linux ile gelmesiyle fiyatının düşmesi benim için eğer geçmemiş olsaydım garanti geçerdim. :) Buyrun özellikler ve fiyat. :D 2 haftaya kalmaz alırım bunu. :D

Fiyat: 1180TL

Sudan ucuzmuş :)

SmiLey

Profesör
Reaksiyon puanı
59
Bu özelliklere göre fiyatı ucuz diye tabir edebilirim şeklinde düşünüyorum. Siz ne dersiniz? :)

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
Gerçekten ucuz :)
Bağlantıyı özelden atarsan sevinirim.
Forumda ve arkadaş çevresinde düşüneneler vardı, onlara bir alternatif de olur.

xerox3435

Profesör
Reaksiyon puanı
47
Niye ucuz yapıyorlar Linuxlu bilgisyarları

Linux 5 para etmez gibisinden bi mesaj mı veriyorlar yoksa :D

keyloger

Rektör
Reaksiyon puanı
237
Ben de mera ettim, marka model yazsanıza :)

---------- saat 08:25 eklendi ---------- önceki mesaj saat 08:25 eklenmişti ----------

İşletim sistemi lisansına para vermemiş oluyorsunuz. :)

xerox3435

Profesör
Reaksiyon puanı
47
Ben de mera ettim, marka model yazsanıza :)

---------- saat 08:25 eklendi ---------- önceki mesaj saat 08:25 eklenmişti ----------

İşletim sistemi lisansına para vermemiş oluyorsunuz. :)

Onu anladık da , Niye parasız bu Linux :D

Fiyat biçememişler demek , O kadar güzel o kadar güzel bir işletim sistemiki BEDAVA olsun bari demişler :D

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
Onu anladık da , Niye parasız bu Linux :D

Fiyat biçememişler demek , O kadar güzel o kadar güzel bir işletim sistemiki BEDAVA olsun bari demişler :D

Bin kere söyledik.

Bakın, "free software" kavramı vardır bu konuda. Linux bir "free software"dir ama "free"nin İngilizcede 2 anlamı vardır ve bunlar "özgür" ile "bedava"dır. İngilizce kelime kıtlığı yaşayabilen bir dil, "özgür" kelimesinin başka bir karşılığı olmadığı için "free" kelimesi kullanılır. Bu yüzden de insanlar sanar ki "free software" demek "bedava yazılım" demektir. Hayır işte, "free software" demek "özgür yazılım" demek ve Linux dağıtımları bedava olmak zorunda değil. Ama masaüstü platformunda %98'i ücretsizdir. Sebebi de beleş olacak kadar baştan savma olması değil, her yönden alternatif oluşturacak kadar güçlü olabilmesini sağlayabilmektir.

xerox3435

Profesör
Reaksiyon puanı
47
Bin kere söyledik.

Bakın, "free software" kavramı vardır bu konuda. Linux bir "free software"dir ama "free"nin İngilizcede 2 anlamı vardır ve bunlar "özgür" ile "bedava"dır. İngilizce kelime kıtlığı yaşayabilen bir dil, "özgür" kelimesinin başka bir karşılığı olmadığı için "free" kelimesi kullanılır. Bu yüzden de insanlar sanar ki "free software" demek "bedava yazılım" demektir. Hayır işte, "free software" demek "özgür yazılım" demek ve Linux dağıtımları bedava olmak zorunda değil. Ama masaüstü platformunda %98'i ücretsizdir. Sebebi de beleş olacak kadar baştan savma olması değil, her yönden alternatif oluşturacak kadar güçlü olabilmesini sağlayabilmektir.

He he he ,, Bize parasız verildiğine göre bu bizim için özgür değil BEDAVADIR .

Free kelimesi beni enterese etmez :D

Ayrıca free özgür demektir ama yazılım literatüründe anlamı bedavadır .

Çünkü ben Linuxtan başka hiç bir "free" software 'in özgür yazılım diye piyasada sunulduğunu görmedim :D

-

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247

Bu söylediğine kendin inanıyor musun, bu cümlelerinle linux kullanan insanlara saygısızlık yaptığının farkında mısın ?

Yukarıdaki bilgisayarın toplam fiyatını Windows 7 Starter OEM ile birlikte bize söyleyebilir misin ? (en basit örnekten yola çıktım)

xerox3435

Profesör
Reaksiyon puanı
47
xerox3435
http://forum.shiftdelete.net/linux/154884-richard-stallman-ve-gnu-projesi.html
Şu konuyu oku sonra seninle istediğin kadar ayrıntılı olarak konuşalım
Saygılar dilerim.

İyide sizin savunduğunuz şey ne ?

1- Ben gelişmiş bir sistem varken niye linux kullanayım ? (linux daha gelişme aşamasında bunu herkes söylüyor)

Şimdi ben windows 7 varken Windows 98 kullanmam mantıklımıdır ? değildir . :)

2- Özgür yazılım diyip duruyorlar . Bana bu özgürlüğün ne getirisi var ?

Windows kullanıca ellerimmi mi kelepçeleniyor ne oluyor ? Bu güne kadar kime ne oldu windows kullandığı için ?

Benim kodları görmem ne işe yarayacak ben mühendis değilim ? Görsemde anlamam

Linuxa saygım var , ama o kadar :)

realmanager

Profesör
Reaksiyon puanı
99
Konuyu okumadan cevap yazmanız seviyesizliğinizi gösteriyor
Lütfen saygınız gereği bir daha bu konuya kışkırtıcı mesajlar atmayınız