Neden Linux Daha İyi ??

jungeman

Profesör
Reaksiyon puanı
68
Kusura bakılmasın; hiçbir şeyin sempatizanı değilim; ne takım, ne parti, ne işletim sistemi vs. vs.
Windows' u sonuna kadar yine kullanırım, yine takip ediyorum.

Sen asıl bize şunu söyler misin ?
"Yukarıdaki anlatımda eksik veya yanlış var mı?

Eksiğin yok fazlan var :thumbup1: Yanlış konuştuysam özür dilerim.

Barış çubuğundan bir fırt çekti, o zamandan beri böyle. :D :D

Bir fırtta ben çekicem sanırım :D

utku-k

Doçent
Reaksiyon puanı
13
Bir süredir geçmeyi düşünüyorum ama başka bir karar aldım: İlk önce Linux'e geçince kullanabileceğim programları araştırıyorum. Mesela anlık mesajlaşma için WLM alternatifi programlara bakıyorum, kafama yatan bir program bulduğumda başka bir şeyin alternatifini denemeye geçiyorum. Böyle böyle biraz bakınacağım, Linux yüklediğimde karar verdiğim yazılımları da beraberinde yükleyeceğim. Daha yararlı bir geçiş olur böylesi bence. :)

serkan94

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
22
Bir süredir geçmeyi düşünüyorum ama başka bir karar aldım: İlk önce Linux'e geçince kullanabileceğim programları araştırıyorum. Mesela anlık mesajlaşma için WLM alternatifi programlara bakıyorum, kafama yatan bir program bulduğumda başka bir şeyin alternatifini denemeye geçiyorum. Böyle böyle biraz bakınacağım, Linux yüklediğimde karar verdiğim yazılımları da beraberinde yükleyeceğim. Daha yararlı bir geçiş olur böylesi bence. :)

windows live messenger için amsn var.Araştır bence ve ilk başlayacaksan ubuntu veya pardus'tan başla hem ikisininde yeni sürümleri çıktı :D

jungeman

Profesör
Reaksiyon puanı
68

Benimle de paylaşırsan sevinirim :thumbup1:

TuningMert

Dekan
Reaksiyon puanı
84
Windows işletim sistemi 100 dolardan pahalı yahu :D 100 dolara Windows verirlermi ?

Windows 7 Ultimate ;

KDV Dahil : 432,13 TL

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
Arkadaşlar, Windows' ta kullandığımız programlara eşdeğer ve bol alternatif listesi:

Kod:
[URL="http://wiki.linuxquestions.org/wiki/Main_Page"][U]http://wiki.linuxquestions.org/wiki/Main_Page[/U][/URL]
sayfadan ikinci maddeyi tıklayıp listeyi görebilirsiniz..

dc5ab1d9.png

hayranim

Profesör
Reaksiyon puanı
32
Çok güzel bir derleme. Belki bir kaç kişiye daha faydası olur. Editörlerden bir makale olarak ana sayfaya koysa eminim ki daha çok kişiye de etkisi olacaktır.

realmanager

Profesör
Reaksiyon puanı
99
Çok güzel bir paylaşım
Daha önce bu sitenin adresi birkaç defa verilmişti ama derli toplu konu açıldığını hatırlamıyorum.
Ellerine sağlık rise :)

eF.E

Profesör
Reaksiyon puanı
32
Neden linux değil?
Yine yazıda kendi cevaplamış "Oyunların çoğu Windows ile uyumludur ve başka hiçbir şeyle uyumlu değildir."
O kadar madde saymaya gerek yok yani :)

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
Windows işletim sistemi 100 dolardan pahalı yahu :D 100 dolara Windows verirlermi ?

Windows 7 Ultimate ;

KDV Dahil : 432,13 TL
Starter veya Home Basic sürümlerinin fiyatları o civarda :)

Neden linux değil?
Yine yazıda kendi cevaplamış "Oyunların çoğu Windows ile uyumludur ve başka hiçbir şeyle uyumlu değildir."
O kadar madde saymaya gerek yok yani :)
Ya benim gibi oyun sevmeyenler ?

by efsane

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
2,136
rise hacklenmiş arkadaşlar :D
:D:D:DSüper bir yorum

Aslında linux bana itici gelmiyor ama windowsda kullandığım programların alternatiflerini değil kendilerini kullanmak isterim :)Linux bu isteğimi başarabilirse eğer söz veriyorum ilk ben geçeceğim:)

realmanager

Profesör
Reaksiyon puanı
99
Linux asla bu isteğinizi başarmayacak.
Siz kalabilirsiniz sayın mod :)
Çünkü başaracak olan Linux değil program üreticileri

ffgul

Profesör
Reaksiyon puanı
8
>>İster katılın ister katılmayın,Şahsen kaç kere linux u kurduysam her seferinde windows'un olduğuna şükrederek kaldırdım...
>>Sanki ayağıma kurşun sıkmış gibi hissettim...
>>Windows 7 64bit ultimate şuanda bence dünyanın en iyi işletim sistemi....win 7 de,Başlıkta yazılanların fazlası var...
>>Win-8 de sabırsızlıkla bekliyoruz(128 bit desteğiyle)

realmanager

Profesör
Reaksiyon puanı
99
Merak etmeyin, Linux'u en çok sevenler başta onun tarafından en çok acı çekenler oluyor.
Eğer birgün kaderiniz kırılırsa ve ciddi anlamda Linux'e şans verip en az 1 ay denerseniz göreceksiniz.
Çünkü bazı önyargıların değişmesi zordur ve ben sanmıyorum ki hiçbir Linux dağıtımını 1 haftadan fazla denememişsiniz hatta en fazla 3 gün.
313 Linux dağıtımı olduğunu da unutmamak lazım. Tek bir tanesini(en fazla 3-4) deneyerek kalan 300 küsür dağıtım için yorum yapmanız ne kadar adil sizce?

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
>>İster katılın ister katılmayın,Şahsen kaç kere linux u kurduysam her seferinde windows'un olduğuna şükrederek kaldırdım...
>>Sanki ayağıma kurşun sıkmış gibi hissettim...
>>Windows 7 64bit ultimate şuanda bence dünyanın en iyi işletim sistemi....win 7 de,Başlıkta yazılanların fazlası var...
Yazıda belirtildiği gibi,
-Oyun
-Desteklenmeyen donanım,
-Kitap-gazete basım sektörü,
-Sizin için önemli bir yazılımın sadece Windows' ta çalışması

haricinde fazlası nedir ?

Ayrıca her iki işletim sistemini yanyana da kullanabilirsiniz.

TuningMert

Dekan
Reaksiyon puanı
84
Yani gençler birisi BEDAVA diğeri PARALI ise zaten bu işte bir keramet vardır diyerek sıyrılayım aranızdan direkman :D Ucuz etin yahnisi diyerek siz LİNAKSÇILARI tahrik etmek istemiyorum ancak Windows 7 cidden başarılı olmuş be abi :D

realmanager

Profesör
Reaksiyon puanı
99
Linux masaüstü alanında ücretsiz şu an
Bu demek değil ki ileride ücretli olmayacak(Ubuntu, Debian ve cephesi hariç)
Eskiden birçok Linux dağıtımı ücretli idi
Şu an sunucular ve süper bilgisayarlar için Linux dağıtımları ücretli ve ücretleri Windows'tan çok daha pahalı
Ancak buna rağmen sunucu ve süper bilgisayar piyasasında %90 ile linux lider
şimdiki hedefi masaüstü :)
sunucu cephesinden yeteri kadar kazandığı için bireysel kullanıcılardan ücret talep etme gereksiniminde bulunmuyor
ayrıca teknik destek, reklam ve benzeri kanallardan para kazanmayı tercih ediyor

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
Yani gençler birisi BEDAVA diğeri PARALI ise zaten bu işte bir keramet vardır diyerek sıyrılayım aranızdan direkman :D Ucuz etin yahnisi diyerek siz LİNAKSÇILARI tahrik etmek istemiyorum ancak Windows 7 cidden başarılı olmuş be abi :D

Linux dağıtımları paralı satılabilir, paralı sürümleri de var.

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
Eğer ki Windows 7 gelmiş olmasaydı, şu anda bilgisayarımda Windows olmayabilirdi.
Çünkü XP geride kaldı, Vista kimseye yâr olmadı, geriye bir tek Seven kaldı. :)
Bakınız o gerçeği açık ve net belirtmiştim

by efsane

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
2,136
parayla alakası yok bence:)ama linux deyince herkes programcıların işi diyor:)

realmanager

Profesör
Reaksiyon puanı
99
Ben de Windows 7 kullanıyorum.
Gerçekten xp ve vista'dan sonra başarılı ve güzel bir adım.
Ancak açık kaynak ve özgür yazılımın önü daha açık, geleceği daha parlak
Şu an sırf Kde cephesindeki günlük gelişmeler bile Windows'ta ayda kat edilememekte
Linux'un son 3 yılda gösterdiği gelişmeyi Windows 10 yılda gösteremezdi inanın
KDE 4. sürümü çıkardığında görsellik ve özelleştirme olarak Win7'yi zaten geçmişti
Şimdi 4.4 ve yakında çıkacak 4.5 ile hız ve kararlılık açısından da geçecek
Kernel için de durum aynı, son yıllarda geliştirici ve katkıcı sayısı milyonlara ulaştı
Windows'un böyle bir kadroya ve geniş çapa ulaşması mümkün değil
Bunun nedeni de Linux'un özgür yazılım ve açık kaynak felsefesi

Cloakengaged yeni kernel 2.6.34 ile açık kaynak ati sürücüleri kernele eklendi ve 3d desteği var

serkan94

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
22
her zaman aynı şey böyle konu oldumu tartışma çıkıyor yeter bea :D

Cloakengaged

Dekan
Reaksiyon puanı
147
Nvidia açıldı-saçıldı, ATI de bu gidişe ayak uyduracaktır :)
inşallah.. bekliyoruz daha kaç aydır karta destek gelmedi. illa gidip nvidia aldıracak bana..

ama özetle : yeni nesil ati si olanın linuxa geçip stres yapmasına gerek yok.

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
Cloakengaged,

Ben ATI HD 4200 kullanıyorum ve oyun sevdam olmadığı için Linux' ta sıkıntı çekmiyorum. Windows' ta fark tabii ki çok fazla..
ATI sürücüleri de özgürlüğüne kavuşursa Windows ile aradaki mesafe kapanmaya başlayacaktır.

ramboberk

Profesör
Reaksiyon puanı
74
sadece sürücü ile bitmiyorki iş

daha önünde en büyük sorun olarak duran "directx" var