- Konuyu başlatan
murad_dördüncü
Asistan
- Reaksiyon puanı
- 551
Kimse o sorumluluğu almak istemiyor.Bak güzel kardeşim, eğer bir insan gerekli şartları sağladıktan sonra evlenmek isteyip de evlenemiyorsa yalnız ve kimsesiz biri demektir. Sanal alemden kız bulma konusundaki görüşlerine aynen katılıyorum. Anne de bu konuda bazı nedenlerden dolayı çok sağlıklı düşünemeyebilir. Ama diğer akrabaların, arkadaşların, sevenlerin yok mu? Türkiyede evliliklerin çok büyük bir bölümü eş-dost tavassutuyla oluyor. Siz onlara haber salın, onlardan yardım isteyin. Eminim ki bir seveniniz size uygun bir eş adayı bulacaktır. Eğer sevenin yoksa bil ki kusur sendedir ve birini bulup evlensen bile mutlu olamazsın. O yüzden ki etrafında çok miktarda sevgi biriktir, hayatta karşılığına paha biçilemeyen tek sermaye sevgidir çünkü.
Bir şey olursa benim başıma patlar düşüncesi yaygın. Günümüz insanları eski insanlar gibi değiller ne yazık ki. Eski insanlarda hayırda acele ediniz düstûrune uygun bir zihniyet vardı, evlilik çağındaki gençleri baş göz edip evlendirirlerdi.
Çok eskiye gitmiş olacağım ama 13. yüzyıl yapılanması olan Ahiler’de dahi Bâcıyân topluluğu vardı ve bunlar çeyizi olmayan genç kızlar için çeyiz toplar ve hazırlar ve evlenemeyen genç kızları evlendirirlerdi. Nitekim evlenmek isteyen genç erkekleri de bu suretle evlendirirlerdi.
Ama şimdi evlilik öyle bir zor hal almış ki. Bunu böyle yapanlar da insanların ta kendileri. Yoksa İslam’da evlenmek isteyen genç erkek ve kızların Allah’ın rızası gözetilerek evlendirilmesinin sevabı ve ecri büyüktür. Ama nerede böyle düşünen insanlar...
Herkes bencil, ben merkezli olmuş.
Bu yüzdendir diyorum duam Allah’adır. O’ndan ister ve O’ndan beklerim.