Neden evlenemiyorum?

Bu konuyu okuyanlar

Katılım
8 Ekim 2020
Mesajlar
459
Reaksiyon puanı
551
Puanları
93
Yaş
31
Bak güzel kardeşim, eğer bir insan gerekli şartları sağladıktan sonra evlenmek isteyip de evlenemiyorsa yalnız ve kimsesiz biri demektir. Sanal alemden kız bulma konusundaki görüşlerine aynen katılıyorum. Anne de bu konuda bazı nedenlerden dolayı çok sağlıklı düşünemeyebilir. Ama diğer akrabaların, arkadaşların, sevenlerin yok mu? Türkiyede evliliklerin çok büyük bir bölümü eş-dost tavassutuyla oluyor. Siz onlara haber salın, onlardan yardım isteyin. Eminim ki bir seveniniz size uygun bir eş adayı bulacaktır. Eğer sevenin yoksa bil ki kusur sendedir ve birini bulup evlensen bile mutlu olamazsın. O yüzden ki etrafında çok miktarda sevgi biriktir, hayatta karşılığına paha biçilemeyen tek sermaye sevgidir çünkü.
Kimse o sorumluluğu almak istemiyor.

Bir şey olursa benim başıma patlar düşüncesi yaygın. Günümüz insanları eski insanlar gibi değiller ne yazık ki. Eski insanlarda hayırda acele ediniz düstûrune uygun bir zihniyet vardı, evlilik çağındaki gençleri baş göz edip evlendirirlerdi.

Çok eskiye gitmiş olacağım ama 13. yüzyıl yapılanması olan Ahiler’de dahi Bâcıyân topluluğu vardı ve bunlar çeyizi olmayan genç kızlar için çeyiz toplar ve hazırlar ve evlenemeyen genç kızları evlendirirlerdi. Nitekim evlenmek isteyen genç erkekleri de bu suretle evlendirirlerdi.

Ama şimdi evlilik öyle bir zor hal almış ki. Bunu böyle yapanlar da insanların ta kendileri. Yoksa İslam’da evlenmek isteyen genç erkek ve kızların Allah’ın rızası gözetilerek evlendirilmesinin sevabı ve ecri büyüktür. Ama nerede böyle düşünen insanlar...

Herkes bencil, ben merkezli olmuş.

Bu yüzdendir diyorum duam Allah’adır. O’ndan ister ve O’ndan beklerim.
 

|Ⓢєччαh|

Müdavim
Katılım
12 Mart 2011
Mesajlar
35,210
Reaksiyon puanı
10,323
Puanları
113
Kimse o sorumluluğu almak istemiyor.
Bu konuda haklısın. Zaman kötü diyorlar ya, zaman hep aynıdır aslında... Da, insanlar kötüleşti. Bu sanırım dini yaşamın toplumsal olarak hayatımızın merkezinden kayıp gitmesiyle ulaştığımız bir netice. Bugün bile burada piyangonun işlendiği bir konuda genç bir çocuk "Haram da neymiş ya, bana çıkarsa çatur çutur yerim" diyordu.

İslam dininin hakim olduğu devirlerde bırak insanların evlenmesini, dağlarda aç kalmış kuşların bile yiyeceğini temin ile görevli vakıflar vardı.

Bu arada sonuçta kader diye birşey vardır ve muhakkak ki Rabbimin yazgısı tecelli edecektir. Bir an önce evlenmek zorundayım diye de acele edip yanlış bir karar vermezsiniz inşaallah.
 

_emre_emre_

Müdavim
Katılım
6 Nisan 2020
Mesajlar
2,442
Çözümler
1
Reaksiyon puanı
2,265
Puanları
113
Yaş
124
önce bir kızla tanış sonra ona hediye vs al sen ne yapacanı bilirsin zaten sevgili ol işte sonra ben evlenmeye hazırım dediğimde hemen değil ama! evlilik teklif et
 

Suzan AŞAN

sxasizt sank
Katılım
25 Temmuz 2020
Mesajlar
2,263
Reaksiyon puanı
6,829
Puanları
113
Wattpade buldum
 

Ekli dosyalar

  • Screenshot_20201214-093839_Wattpad.jpg
    Screenshot_20201214-093839_Wattpad.jpg
    41.5 KB · Görüntüleme: 180
Katılım
17 Ekim 2020
Mesajlar
507
Reaksiyon puanı
307
Puanları
63
Yaş
26
Merhaba dostlar.

Ben birkaç senedir dengi bir kız ile izdivaç etmek istiyorum ama bir türlü nasip olmuyor.

Ben açıkçası sorun nerede anlayamıyorum, düşünüyorum düşünüyorum ama işin içinden çıkamıyorum; sorun Türkiye'deki kızlarda mı yoksa bende mi bir deyiverin dostlar. Sorun kimde veya neyde?

Ben 28 yaşındayım. Türkiye'de yaşayan genç bir kızın bir koca adayından bekleyeceği şartlara sahip olduğumu düşünüyorum. Aslında buraya detaylarıyla yazacaktım ama sonra düşündüm de görgüsüzlük gibi olur diye yazmadım; yalnız şunu söyleyeyim gerçekten maddi açıdan iyi durumdayım çok şükür.

Havacılık sektöründeyim, hayli oldu burada çalışalı, işimi severek yapıyorum. Birikimim de var çok şükür. Ev, araba konularında detay vermek istemiyorum, dediğim gibi görgüsüzlük gibi olur diye ama o açıdan da iyi durumdayım çok şükür.

Boy pos yerinde, üniversite mezunuyum, askerlik de bitti. Yani evlenmek için şartlar olgunlaştı açıkçası. Biraz daha olgunlaşırsa çürümeye yüz tutacak, bir meyve gibi. Ki o meyveyi olgunlaştığında dalından koparıp yemez isen çürür, bu kez ne tadı kalır ne şekli şemaili. İnsan da öyledir işte. Evlilik çağı erişip de şartlar da olgunlaşırsa o dem evlenmek gerekir; nitekim bunu ne kadar geciktirirsen o evlilikten alacağın haz ve mutluluk da azalır diye düşünüyorum. Her şey vaktinde güzeldir denmemiştir boşuna.

Türlü yollar denedim. Anneme söyledim, bulamıyor. Yani benim annem gerçekten bu işte hiç ama hiç atılgan ve becerikli değil. Yani ondan kestim ümidimi. Bunu baştan söyleyeyim. Annem önüme engel olmasın yeter. Zaten kendisine kalsa ben evlenemem, ona göre dört dörtlük bir gelin olmalı, olmalı ki el-alem desin ne güzel bir gelin aldı kendine... O beni düşünmez, kendini düşünür. Üniversite mezunuyum ya, ille de üniversite mezunu olacak kız. Yoksa el-alem ne der, der lise mezunu bir kızla evlenmiş... Neyse bu konuda çok doluyum, yazımın çoğunu annemin bana evlenmek istemem konusunda yardımcı ol(a)maması ile alakalı sitemlerimle doldurmak istemiyorum.

İş ortamında genç kızlar var ama olmadı. Birkaçına teklif götürdüm ama istemediler. ? Sanırım aynı iş ortamındaki biri ile görüşmek istemiyorlar. Olabilir.

Ee ne kaldı geriye? Anne bulamıyor, iş ortamındakilerden de bir netice çıkmadı... Evlilik siteleri ve uygulamaları... Hesaplar açtım, yazdım beğendiğim kızlara, buluştuklarım da oldu ama edindiğim tecrübeye göre şöyle söyleyeyim, internetten kız mız bulunmaz. Nitekim riskli. Şöyle ki, kızla şurada buluşalım diyorsun, kız kabul ediyor, sonra gidiyorsun buluşma yerine, bakıyorsun ki ee bu kız fotoğraftaki kız değil. Bir de diyor ki o ben değilim, arkadaşımın fotoğrafıydı. Ee o zaman niye beni kandırdın? Bir de söylüyor bunu yüzüme. Arkadaşın gelseymiş o zaman. ? Gerçi kesin arkadaşı da değildir, güzel bir hatunun fotoğrafını almış koymuş kendi fotoğrafı diye kandırıyor işte...

Bir de internette evlilik sitelerindeki kızların fotoğrafları çok yanıltıcı. Buna çok dikkat ediniz. Fotoğrafta Angelina Jolie, gerçekte ... (neyse siz anladınız). ? Şunu unutmayın, kızlar internete en makyajlı ve binbir çeşit efektli ve düzenlenmiş fotoğraflarını koyarlar. Yani öyle doğal hallerini koymazlar. Yani siz siz olun internetteki kızların fotoğraflarına güvenmeyin. Sonra hayal kırıklığına uğrarsınız. Hayır anlamıyorum ki yani sen internete doğal halinin ya da azıcık makyajlı fotoğrafını koysan ne olacak... Neyse sözün kısası odur ki internetteki o evlilik sitelerinden de olumlu sonuçlar alamadım...

Peki ne olacak şimdi? Yaş ilerliyor, yakında 30'a merdiven dayayacağım Rabbim ömür verirse. Sorun nerede sizce? Neden Türkiye'de kızlar bu kadar prensesimsi tavırlar içerisindeler ve sanki erkeklere ihtiyaçları yokmuş gibi evde kalmaya meyilliler? Feminizm mi yükselişte yoksa? Yoksa sorun her gün sosyal medyada karşılarına çıkan mutluluk tiyatrosunda mı? Bilmezler mi ki o perdenin önündeki aslında bir tiyatrodan ibaret?

Çok ilginç dostlar. Türkiye'de evlenmek çok zor olmuş. Bu kadar zor olmamalı. Nedir yani? Neticede dünyadan kaç milyar insan gelmiş geçmiş, onlar evlenmişler, çocuk yapmışlar ki şu anda bizler varız. Biz bu yaşımızda akıllı, efendi bir hatun bulamadık gitti...

Hayırlısı...

Sizler de görüşlerinizi yazarsanız memnun olurum. ?
Büyük ihtimalle iyi bir insansın, şerefsiz biri olursan bu devirdeki kızları kölen bile yapabilirsin.

Bizzat denedim, eskiden aşırı masum biriydim bana bişeyler teklif eden kızları geri çeviren biriydim aşka inanırdım ama kimse bana değer vermezdi.

Sonra bir dönem psikolojim bozuldu türlü yollarla kızları tavladım ve umursamaz tavırlar, aşık olmam havaları vs. Şuan istediğim kızların %90' ından istediğim şeyleri alabiliyorum.

İsterseniz şerefsiz diyin ama bu hayat şartları beni bu duruma soktu.
 
Katılım
8 Ekim 2020
Mesajlar
459
Reaksiyon puanı
551
Puanları
93
Yaş
31
Büyük ihtimalle iyi bir insansın, şerefsiz biri olursan bu devirdeki kızları kölen bile yapabilirsin.

Bizzat denedim, eskiden aşırı masum biriydim bana bişeyler teklif eden kızları geri çeviren biriydim aşka inanırdım ama kimse bana değer vermezdi.

Sonra bir dönem psikolojim bozuldu türlü yollarla kızları tavladım ve umursamaz tavırlar, aşık olmam havaları vs. Şuan istediğim kızların %90' ından istediğim şeyleri alabiliyorum.

İsterseniz şerefsiz diyin ama bu hayat şartları beni bu duruma soktu.
Aynen öyle dostum, bir nevi seven s***; s*** sevilir durumu yani (umarım ban yemem bundan dolayı, sonuçta *** işareti kullanarak yazdım).

Bu her yerde böyledir. ?
 

Harnapazade

Müdavim
Katılım
16 Şubat 2017
Mesajlar
1,610
Reaksiyon puanı
1,442
Puanları
113
Yaş
30
Üşenmedim yazılanların hepsini okudum. Bende aynı durumdayım arkadaşlar yaş 27. 1.5 senedir araştırıyorum ve bu zaman diliminde 3-4 tecrübe yaşadım fakat detaylarına girmek istemiyorum çünkü canım sıkılıyor aklıma geldikçe.

Bu tecrübelere bağlı olarak şunları söyleyebilirim:
1) İsterse sırada bekleyenler olsun veya çok araştırıp tarayın farketmez bu iş nasip kısmet işi beyler/bayanlar. İnsanın 3 şeyi değişmez: Rızık, Evleneceği Kişi, Ölüm Zamanı.
2) İçinde bulunduğumuz ekonomik durumdan kaynaklı erkeğin üzerinde yük biraz daha fazla olduğu için hayata atılma, askerlik ve iş oturdu derken yaş 27-28'e zaten geliyor otomatik. Türkiye'de evlenme yaşı gün geçtikçe artıyor zaten erkekler 29'lara yaklaştı, kadınlar ise 25.
3) Zamanımızda artık küfvü yada dengi olmakmış, mizacı iyi olmakmış, evliliğe gölge düşürebilecek bir hastalığı olmakmış, tahsil/eğitim/adetler/yöre olmakmış, islamiyete bağlı olmakmış bunların bir önemi eskisi kadar kalmadı artık. Şu anda 2 şey önemli abicim: Zengin misin? Yakışıklı mısın yada Güzel misin? Tamam başka bir şeye gerek yok.
4) Evlilik sadece fiziksel yapılan bir şey değil mental olarakta hazır olmak gerekiyor. Mesela 20-21 yaşındaki bir kız kim ne derse desin evlilik olarak kafası hazır değildir, tam oturmayan mutlaka bir şeyler oluyor ama 25-26'ya geldiğinde aradaki farkı çok ciddi hissediyorsunuz. Erkek için de aynısı geçerli 24-25 ile 28-29 çok farklı.
5) Tabiki herkesin hatası vardır. Dört dörtlük insan bulmak zor hatta imkansızdır ama bazı şeyler herkeste olması lazım mesela bir insan özgüven sahibi olacak, ne istediğini çok iyi bilecek ve net olacak yani dürüst olması lazım. Herşeye evet diyen insan da çok sıkıntılıdır her şeye hayır diyen de.
6) Aileler burada aşırı önem arz ediyor. Çünkü bir kız veya erkekle evlenmek onun ailesiyle evlenmek demektir çok net. Çekirdek aileyi baz alıyorum tabi ve şu var herşey çok iyi giderken kız veya erkek tarafından birinin erkek veya kız kardeşlerinden birinin karşı tarafa onun istemediği veya haberi olmadığı değişik söylemlerde, davranışlarda bulunması [detay vermek istemiyorum] bir anda herşeyi patlatabilir o yüzden anasını gör kızını al çok doğru söylenmiş bir söz bütün tecrübelerimde bunu yaşadım.

Şimdilik aklıma gelenler bunlar ha şu da var dostlar evlenemeyeceğim diye ben üzülüyor muyum vallaha zerre takmıyorum ya samimiyim. Abi evlenmiş olmak için evlenilmez bitti ya! Evlilik insanı bir üst kademeye taşımıyorsa asla evlenilmez hele geriye düşürüyorsa uzak durulur. İstemediğim biriyle yada olmayacak bir evlilik yapacağıma bekar olarak ölmeyi tercih ederim ben. Mutlu olmak başka bir şey. Hem evlilik farz değil dinimizde neden bu kadar zorlayalım ki değil mi? Tabiki evlenmeden yaşamak şu an gerçekten baya zor ama imkansız değil:)
 
Katılım
8 Ekim 2020
Mesajlar
459
Reaksiyon puanı
551
Puanları
93
Yaş
31
Üşenmedim yazılanların hepsini okudum. Bende aynı durumdayım arkadaşlar yaş 27. 1.5 senedir araştırıyorum ve bu zaman diliminde 3-4 tecrübe yaşadım fakat detaylarına girmek istemiyorum çünkü canım sıkılıyor aklıma geldikçe.

Bu tecrübelere bağlı olarak şunları söyleyebilirim:
1) İsterse sırada bekleyenler olsun veya çok araştırıp tarayın farketmez bu iş nasip kısmet işi beyler/bayanlar. İnsanın 3 şeyi değişmez: Rızık, Evleneceği Kişi, Ölüm Zamanı.
2) İçinde bulunduğumuz ekonomik durumdan kaynaklı erkeğin üzerinde yük biraz daha fazla olduğu için hayata atılma, askerlik ve iş oturdu derken yaş 27-28'e zaten geliyor otomatik. Türkiye'de evlenme yaşı gün geçtikçe artıyor zaten erkekler 29'lara yaklaştı, kadınlar ise 25.
3) Zamanımızda artık küfvü yada dengi olmakmış, mizacı iyi olmakmış, evliliğe gölge düşürebilecek bir hastalığı olmakmış, tahsil/eğitim/adetler/yöre olmakmış, islamiyete bağlı olmakmış bunların bir önemi eskisi kadar kalmadı artık. Şu anda 2 şey önemli abicim: Zengin misin? Yakışıklı mısın yada Güzel misin? Tamam başka bir şeye gerek yok.
4) Evlilik sadece fiziksel yapılan bir şey değil mental olarakta hazır olmak gerekiyor. Mesela 20-21 yaşındaki bir kız kim ne derse desin evlilik olarak kafası hazır değildir, tam oturmayan mutlaka bir şeyler oluyor ama 25-26'ya geldiğinde aradaki farkı çok ciddi hissediyorsunuz. Erkek için de aynısı geçerli 24-25 ile 28-29 çok farklı.
5) Tabiki herkesin hatası vardır. Dört dörtlük insan bulmak zor hatta imkansızdır ama bazı şeyler herkeste olması lazım mesela bir insan özgüven sahibi olacak, ne istediğini çok iyi bilecek ve net olacak yani dürüst olması lazım. Herşeye evet diyen insan da çok sıkıntılıdır her şeye hayır diyen de.
6) Aileler burada aşırı önem arz ediyor. Çünkü bir kız veya erkekle evlenmek onun ailesiyle evlenmek demektir çok net. Çekirdek aileyi baz alıyorum tabi ve şu var herşey çok iyi giderken kız veya erkek tarafından birinin erkek veya kız kardeşlerinden birinin karşı tarafa onun istemediği veya haberi olmadığı değişik söylemlerde, davranışlarda bulunması [detay vermek istemiyorum] bir anda herşeyi patlatabilir o yüzden anasını gör kızını al çok doğru söylenmiş bir söz bütün tecrübelerimde bunu yaşadım.

Şimdilik aklıma gelenler bunlar ha şu da var dostlar evlenemeyeceğim diye ben üzülüyor muyum vallaha zerre takmıyorum ya samimiyim. Abi evlenmiş olmak için evlenilmez bitti ya! Evlilik insanı bir üst kademeye taşımıyorsa asla evlenilmez hele geriye düşürüyorsa uzak durulur. İstemediğim biriyle yada olmayacak bir evlilik yapacağıma bekar olarak ölmeyi tercih ederim ben. Mutlu olmak başka bir şey. Hem evlilik farz değil dinimizde neden bu kadar zorlayalım ki değil mi? Tabiki evlenmeden yaşamak şu an gerçekten baya zor ama imkansız değil:)
Öncelikle güzel yazı olmuş ve aslında 6 sayfa boyunca yazılanların ve de benim anlatmak istediklerimin özeti ve ana fikri niteliğinde olmuş. ?

Ama tek bir yerde katılmadım size. Evlilik belki farz değildir ama sünnetlerde en önde gelendir; öyle ki evlenen kimsenin dininin yarısını tamamlayacağı hadis-i şeriflerinde Peygamber Efendimiz (sav) evliliğin ne kadar önemli olduğunu vurgulamaktadır.

Nitekim Evleniniz, çoğalınız; çünkü ben kıyamet gününde sizin çokluğunuzla iftihar edeceğim hadisi de bu noktada önemlidir.

Hele ki bu devirde yani ahir zaman dedikleri bu zamanda evlenmenin ehemmiyeti şimdi daha da arttı. Bize düşen, Allah’tan hayırlı bir eş ile hayırlı bir evlilik murad etmektir. ?
 
S

SDN Anonim 645270

SDN Okuru
Hem evlilik farz değil dinimizde neden bu kadar zorlayalım ki değil mi? Tabiki evlenmeden yaşamak şu an gerçekten baya zor ama imkansız değil:)
İnsanlara evliliğin farz olmadığını öğretmemiz lazım. Bana göre de imkansız değil. Evlendikten sonra ne değişebilir ki? Ev sahibi mi olacaksın? Araba sahibi mi? Bunları bekar iken de yapabilirsin. Çocuk sahibi mi olacaksın? Olunca ne olacak? Özellikle fakir insanların neden çok çocuk yaptığını anlamıyorum. Çocuğu bırakıp gidersin, 15 sene sonra "Bilmiyordum ne yaptığımı." gibi cümleler kurarsın. Ya da evde baksan bile ay sonunu zor getirirsin. Olan çocuğa oluyor. Neden çocuk yapmak bu kadar önemli diye merak ettim. Dinî olarak mı önemli?

“Evleniniz, çoğalınız, çünkü ben kıyamet gününde sizin çokluğunuzla iftihar edeceğim.”

Neslin devamını sağlamak için bu önemli olabilir ama 1-2 çocuk yapsan bile yeterli. Neden 3-4 çocuk yapıp onları zor durumda bırakırsın ki? Ailenin mutluluğu için mi? 1-2 çocuk varken aile mutlu değil miydi?
 

Harnapazade

Müdavim
Katılım
16 Şubat 2017
Mesajlar
1,610
Reaksiyon puanı
1,442
Puanları
113
Yaş
30
Öncelikle güzel yazı olmuş ve aslında 6 sayfa boyunca yazılanların ve de benim anlatmak istediklerimin özeti ve ana fikri niteliğinde olmuş. ?

Ama tek bir yerde katılmadım size. Evlilik belki farz değildir ama sünnetlerde en önde gelendir; öyle ki evlenen kimsenin dininin yarısını tamamlayacağı hadis-i şeriflerinde Peygamber Efendimiz (sav) evliliğin ne kadar önemli olduğunu vurgulamaktadır.

Nitekim Evleniniz, çoğalınız; çünkü ben kıyamet gününde sizin çokluğunuzla iftihar edeceğim hadisi de bu noktada önemlidir.

Hele ki bu devirde yani ahir zaman dedikleri bu zamanda evlenmenin ehemmiyeti şimdi daha da arttı. Bize düşen, Allah’tan hayırlı bir eş ile hayırlı bir evlilik murad etmektir. ?
Teşekkürler öncelikle :)

Doğru evlilik önemli bir sünnettir fakat burada altını çizmemiz gereken bir nokta var. Peygamber efendimizin (S.A.V) ahir zaman için söylediği bir hadisi de var onu da paylaşalım hatta İmam Gazali hazretlerinin kitaplarından 1 tanesinde okumuştum:

Peygamber efendimiz, bir hadis-i şerifinde, (İkiyüz yılından sonra, sizin en iyiniz, hafifülhâz olandır) buyurdu. Hafifülhâz nedir, dediklerinde, (Hanımı ve çocuğu olmayandır) buyurdu. (Ebu Ya’la)

Herşeyin hayırlısı olsun tüm arkadaşlar için. Eğer evlenmek hayırsızsa olmasın abi net :)
 
Katılım
8 Ekim 2020
Mesajlar
459
Reaksiyon puanı
551
Puanları
93
Yaş
31
İnsanlara evliliğin farz olmadığını öğretmemiz lazım. Bana göre de imkansız değil. Evlendikten sonra ne değişebilir ki? Ev sahibi mi olacaksın? Araba sahibi mi? Bunları bekar iken de yapabilirsin. Çocuk sahibi mi olacaksın? Olunca ne olacak? Özellikle fakir insanların neden çok çocuk yaptığını anlamıyorum. Çocuğu bırakıp gidersin, 15 sene sonra "Bilmiyordum ne yaptığımı." gibi cümleler kurarsın. Ya da evde baksan bile ay sonunu zor getirirsin. Olan çocuğa oluyor. Neden çocuk yapmak bu kadar önemli diye merak ettim. Dinî olarak mı önemli?

“Evleniniz, çoğalınız, çünkü ben kıyamet gününde sizin çokluğunuzla iftihar edeceğim.”

Neslin devamını sağlamak için bu önemli olabilir ama 1-2 çocuk yapsan bile yeterli. Neden 3-4 çocuk yapıp onları zor durumda bırakırsın ki? Ailenin mutluluğu için mi? 1-2 çocuk varken aile mutlu değil miydi?
Bir insanın parası varsa ve hali vakti yerindeyse ayrıca da Allah’ın ona nasip edeceği çocuklara iyi bir gelecek sağlayabilmesi mümkün olacaksa istediği kadar da çocuk yapar, bunu da sana soracak değil delikanlı. ?
 
S

SDN Anonim 645270

SDN Okuru
Bir insanın parası varsa ve hali vakti yerindeyse ayrıca da Allah’ın ona nasip edeceği çocuklara iyi bir gelecek sağlayabilmesi mümkün olacaksa istediği kadar da çocuk yapar, bunu da sana soracak değil delikanlı. ?
  1. Yazdıklarımı mantık çerçevesinde okumanı tavsiye ederim, din çerçevesinde değil.
  2. Ben fakirler için söyledim, okumadan saldırıya geçmen de ayrı bir ironi olmuş ;)
  3. Bana sorsun diye bir söz söylemedim, algı, algı, algı...
 

TeknoTakip

Doçent
Katılım
31 Mayıs 2018
Mesajlar
879
Reaksiyon puanı
444
Puanları
63
Yaş
19
Bir insanın parası varsa ve hali vakti yerindeyse ayrıca da Allah’ın ona nasip edeceği çocuklara iyi bir gelecek sağlayabilmesi mümkün olacaksa istediği kadar da çocuk yapar, bunu da sana soracak değil delikanlı. ?
dünyaya fakir bir çocuk getirmek iyi bir şey değil. mutlu olmaz bi kere
 

grand_master

Müdavim
Katılım
23 Ekim 2020
Mesajlar
1,015
Reaksiyon puanı
707
Puanları
113
Yaş
26
Merhaba dostlar.

Ben birkaç senedir dengi bir kız ile izdivaç etmek istiyorum ama bir türlü nasip olmuyor.

Ben açıkçası sorun nerede anlayamıyorum, düşünüyorum düşünüyorum ama işin içinden çıkamıyorum; sorun Türkiye'deki kızlarda mı yoksa bende mi bir deyiverin dostlar. Sorun kimde veya neyde?

Ben 28 yaşındayım. Türkiye'de yaşayan genç bir kızın bir koca adayından bekleyeceği şartlara sahip olduğumu düşünüyorum. Aslında buraya detaylarıyla yazacaktım ama sonra düşündüm de görgüsüzlük gibi olur diye yazmadım; yalnız şunu söyleyeyim gerçekten maddi açıdan iyi durumdayım çok şükür.

Havacılık sektöründeyim, hayli oldu burada çalışalı, işimi severek yapıyorum. Birikimim de var çok şükür. Ev, araba konularında detay vermek istemiyorum, dediğim gibi görgüsüzlük gibi olur diye ama o açıdan da iyi durumdayım çok şükür.

Boy pos yerinde, üniversite mezunuyum, askerlik de bitti. Yani evlenmek için şartlar olgunlaştı açıkçası. Biraz daha olgunlaşırsa çürümeye yüz tutacak, bir meyve gibi. Ki o meyveyi olgunlaştığında dalından koparıp yemez isen çürür, bu kez ne tadı kalır ne şekli şemaili. İnsan da öyledir işte. Evlilik çağı erişip de şartlar da olgunlaşırsa o dem evlenmek gerekir; nitekim bunu ne kadar geciktirirsen o evlilikten alacağın haz ve mutluluk da azalır diye düşünüyorum. Her şey vaktinde güzeldir denmemiştir boşuna.

Türlü yollar denedim. Anneme söyledim, bulamıyor. Yani benim annem gerçekten bu işte hiç ama hiç atılgan ve becerikli değil. Yani ondan kestim ümidimi. Bunu baştan söyleyeyim. Annem önüme engel olmasın yeter. Zaten kendisine kalsa ben evlenemem, ona göre dört dörtlük bir gelin olmalı, olmalı ki el-alem desin ne güzel bir gelin aldı kendine... O beni düşünmez, kendini düşünür. Üniversite mezunuyum ya, ille de üniversite mezunu olacak kız. Yoksa el-alem ne der, der lise mezunu bir kızla evlenmiş... Neyse bu konuda çok doluyum, yazımın çoğunu annemin bana evlenmek istemem konusunda yardımcı ol(a)maması ile alakalı sitemlerimle doldurmak istemiyorum.

İş ortamında genç kızlar var ama olmadı. Birkaçına teklif götürdüm ama istemediler. ? Sanırım aynı iş ortamındaki biri ile görüşmek istemiyorlar. Olabilir.

Ee ne kaldı geriye? Anne bulamıyor, iş ortamındakilerden de bir netice çıkmadı... Evlilik siteleri ve uygulamaları... Hesaplar açtım, yazdım beğendiğim kızlara, buluştuklarım da oldu ama edindiğim tecrübeye göre şöyle söyleyeyim, internetten kız mız bulunmaz. Nitekim riskli. Şöyle ki, kızla şurada buluşalım diyorsun, kız kabul ediyor, sonra gidiyorsun buluşma yerine, bakıyorsun ki ee bu kız fotoğraftaki kız değil. Bir de diyor ki o ben değilim, arkadaşımın fotoğrafıydı. Ee o zaman niye beni kandırdın? Bir de söylüyor bunu yüzüme. Arkadaşın gelseymiş o zaman. ? Gerçi kesin arkadaşı da değildir, güzel bir hatunun fotoğrafını almış koymuş kendi fotoğrafı diye kandırıyor işte...

Bir de internette evlilik sitelerindeki kızların fotoğrafları çok yanıltıcı. Buna çok dikkat ediniz. Fotoğrafta Angelina Jolie, gerçekte ... (neyse siz anladınız). ? Şunu unutmayın, kızlar internete en makyajlı ve binbir çeşit efektli ve düzenlenmiş fotoğraflarını koyarlar. Yani öyle doğal hallerini koymazlar. Yani siz siz olun internetteki kızların fotoğraflarına güvenmeyin. Sonra hayal kırıklığına uğrarsınız. Hayır anlamıyorum ki yani sen internete doğal halinin ya da azıcık makyajlı fotoğrafını koysan ne olacak... Neyse sözün kısası odur ki internetteki o evlilik sitelerinden de olumlu sonuçlar alamadım...

Peki ne olacak şimdi? Yaş ilerliyor, yakında 30'a merdiven dayayacağım Rabbim ömür verirse. Sorun nerede sizce? Neden Türkiye'de kızlar bu kadar prensesimsi tavırlar içerisindeler ve sanki erkeklere ihtiyaçları yokmuş gibi evde kalmaya meyilliler? Feminizm mi yükselişte yoksa? Yoksa sorun her gün sosyal medyada karşılarına çıkan mutluluk tiyatrosunda mı? Bilmezler mi ki o perdenin önündeki aslında bir tiyatrodan ibaret?

Çok ilginç dostlar. Türkiye'de evlenmek çok zor olmuş. Bu kadar zor olmamalı. Nedir yani? Neticede dünyadan kaç milyar insan gelmiş geçmiş, onlar evlenmişler, çocuk yapmışlar ki şu anda bizler varız. Biz bu yaşımızda akıllı, efendi bir hatun bulamadık gitti...

Hayırlısı...

Sizler de görüşlerinizi yazarsanız memnun olurum. ?
Foruma danışma psikolağa danış
 

epsilon06

Müdavim
Katılım
19 Ocak 2016
Mesajlar
2,179
Reaksiyon puanı
2,077
Puanları
113
Yaş
28
Bu konunuza yazmak istedim.Annenizden babanızdan ümidi kestim diyorsunuz.Kendiniz de bulamıyorsunuz.Bence eğer kararlıysanız halanız,teyzeniz,yengeniz sevdiğiniz bir komşunuz hatta dayı,amca gibi akrabalarınıza durumu çıtlatın.Anneniz kızıyormuş ancak onun haberi olmasına gerek yok.Annenize söylemesinler buldukları kızı direk size söylesinler ve görüşmek isterseniz görüşün.Annenizin bilmesine gerek yok diye düşünüyorum.Yani eğer olumlu olursa zaten tanışır.Ama ömrünüz böyle geçmez.Siz yeterince çabalamıyorsunuz.Anneniz babanız bulmuyor,çevrenizde yok diye suçu birilerine atıyorsunuz.İnternetten bulmaktansa dediğim yöntemi deneyin.Ayrıca hiç arkadaşınız yok mu? Ne bileyim onları tanıştırır falan.Ayrıca birçok kızla tanışıp hala bekarsanız biraz beklentilerinizi düşürün derim.Yani sorun sizde olabilir.Çok güzel veya daha farklı bir kız hayal ediyor olabilirsiniz.Ama kafanız ve hayat biçiminiz uyuşuyorsa karşıdan aşırı beklentiye girmemek lazım.
 

Son mesajlar

Üst