Ne Yaptıysam 4GB Ram 3GB olarak Gösteriyor.

Probook

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Kardeş şöyle bir şey var 256 paylaşımlı ekran kartı kullanıyorsan 4 gb 256 yı çıkar o kadar kullanılabilir yazıyor. Aynı şekilde 512 mb ve 1024 mb paylaşımlı ekran kartları içinde geçerlidir. Eğer onboard olarak mesla intelin anakarta dahil ekran kartları genellikle 1024 paylaşımlıdır. Yada sizin ekran kartınız bu şekilde ise 1 gb ram ekran kartına gider.

Kullandığım Ekran Kartı Nvdia Gtx 560 Tİ Paylaşımlı Değil onboard Var Evet Fakat 10mb ekran kartı olarak gösteriyor Eğer Ondansa Kapatmak için ne yapmak lazım 1GB Bellek Pc Çok Hızlandıracağına Eminim PCDE Ani Donmalar Oluyor Bazen Oyundan Çıktıktan Sonra bu Problemi Ortadan Kaldırmak için 4GB Ram Taktım Şimdide 3GB Diyor Zaten 3GB vardı

--- Mesaj Güncellendi ---

tek mantıklı açıklaması ekran kartının raminden yediği.eger paylasımlı bir kart varsa biostan kapatabilirsin ama grafik işlemcisi o zaman sıkışmaya başlar

Grafik İşlemcinin Sıkışması Ne Gibi Problemler Yaratabilir Kardeşim ?

dirent

Asistan
Reaksiyon puanı
4
Sizde 3 GB ram varken, 4 GB yapmışsınız. sizin durumunuzda ekran kartının ram çaldığı düşüncesine katılmıyorum.
Bu ekran kartının ya da onboard ekran chip'inin aklı nerdeydi de 3 GB ram varken 1GB'sini iç edip onu 2 GB Ram görünmesine sebep olmuyordu, 4 GB olunca mı aklı başına geldi ?
Anakartınızın ve işlemcinizin ve ramlarin (tek parçaysa ramin) markalarını ve modellerini yazar mısınız?

Probook

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Sizde 3 GB ram varken, 4 GB yapmışsınız. sizin durumunuzda ekran kartının ram çaldığı düşüncesine katılmıyorum.
Bu ekran kartının ya da onboard ekran chip'inin aklı nerdeydi de 3 GB ram varken 1GB'sini iç edip onu 2 GB Ram görünmesine sebep olmuyordu, 4 GB olunca mı aklı başına geldi ?
Anakartınızın ve işlemcinizin ve ramlarin (tek parçaysa ramin) markalarını ve modellerini yazar mısınız?

Anakart Gigabayt İşlemci İntel Core duo 2 e7500 Ramlar Kingston 4GB Ram Anakartın Tam Modelini Bilmiyorum İşlemcininde 64Bit Olduğundan Fazla Emin Değilim Fakat Satın Aldığım Yer 64Bit Desteklediğini Söylemişti

eSa

Dekan
Reaksiyon puanı
352
64BİT Kardeşim

2vumy.png

İspat Orda Kardeşim Kullanılabilir Miktar 3GB Diyor Hep

evet ispatı burda sistem 4 gb. ram var diyor zaten. yok demiyor ki. sadece 3 ünü kullanabilirsin diyor. aradaki fark ta; tüm yorumları okumadım ancak kesin bahsedilmiştir. ekran kartının kullandığı ramdan. biosa girip ekran kartı için kullanması gereken ram miktarını kendin ayarlayabilirsin.

ercanpehlivan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bios u ve işletim sistemini güncelleyin derim

olmadı 64 bit i tekrar kurun 64 bit olduguna emın degılsenız 32 bıt 4 gb ı desteklemeyebılır

dirent

Asistan
Reaksiyon puanı
4

chegfb

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
yapabileceğin çok fazla şey yok bence.Bu tür olaylar genelde anakart ve işletim sistemi arasına olan sorunlardan kaynaklanıyor.Seninde bahsettiğin gibi işletim sistemin 64-bit gözükmesine rağmen RAM'i sadece 3 gb kullanıma izin vermesi sadece anakart uyumsuzluğundan.Bence yapabileceğin tek şey 64-bit sistemi silip 32-bit sisteme dönmen.Çünkü şu anda da bilgisayarının tüm özelliklerini maksimum düzeyde kullanabildiğini sanmıyorum.Umarım yardımcı olabilmişimdir...

kaplan42

Asistan
Reaksiyon puanı
10
paylaşımlı ekran kartı kullanıyorsanız ekran kartına tahsis edilmiştir 1 gb

Probook

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
paylaşımlı ekran kartı kullanıyorsanız ekran kartına tahsis edilmiştir 1 gb
Gtx 560 Tİ Var 1GB Paylaşımlı Olurmu Kardeşim.
Pc Tüm Özelliklerini Kullanabiliyorum Herşey İyi Hoş Sadece Oyunlarda 1GB Bellek Kaybediyorum

FIRTINA_SEM

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Format atmasını biliyorsan format at. Bilgisayarına hiçbirşey yüklemeden tekrar bir bak. Hala kullanılabilir Ram 3Gb gözüküyorsa yapabilecek pek bir şeyin yok gibi gözüküyor. Sistemden bir şey 1gb rami kullanıyor buna engel olamıyorsun demek. Belki anakart işlemci uyumsuzluğu belki ram anakart uyumsuzluğu ya da belki bir windows ya da windows altında bir program kullanıyor olabir. Bence böyle bir detaya takılma derim.

Çünkü oyun oynamanda bir problem sıkıntı yok anladığım kadarı ile. Eğer 3gb ram yetmeseydi oyun oynayamazdın zaten ((şu an için konuşuyorum gelecekte oyunlara belki 10gb ram bile yetmeyebilir)). Bilgisayarından soğuma derim ;)

Mai Nai

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
157
3.5 görünen ram yeni ekran kartı almamla 3.25 e düştü :D Biosun yolları taştan:D

şowalye

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Kesinlikle fiziksel bir sorun değil yazılımsal bir sorunu var bios biyerde yanlişlık vardir...

Probook

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Format atmasını biliyorsan format at. Bilgisayarına hiçbirşey yüklemeden tekrar bir bak. Hala kullanılabilir Ram 3Gb gözüküyorsa yapabilecek pek bir şeyin yok gibi gözüküyor. Sistemden bir şey 1gb rami kullanıyor buna engel olamıyorsun demek. Belki anakart işlemci uyumsuzluğu belki ram anakart uyumsuzluğu ya da belki bir windows ya da windows altında bir program kullanıyor olabir. Bence böyle bir detaya takılma derim.

Çünkü oyun oynamanda bir problem sıkıntı yok anladığım kadarı ile. Eğer 3gb ram yetmeseydi oyun oynayamazdın zaten ((şu an için konuşuyorum gelecekte oyunlara belki 10gb ram bile yetmeyebilir)). Bilgisayarından soğuma derim ;)

En Büyük Problem Zaten O Oyunlarda 1GB Bellek Kaybettiğim için Sürekli Takılmalar Donmalar Oyundan Atmalar Oluyor.

FIRTINA_SEM

Asistan
Reaksiyon puanı
3
1gb bellek kaybetme ile donma veya yavaşlama yaşayabilirsin ama oyundan atma olmaması lazım. 1gb ram kaybın var diye öyle aşırı derecede bir fark göremezsin. Büyük ihtimalle bilgisayarında parçalar arasında bir uyumsuzluk olabilir.
Aldığın bilgisayarın özelliklerini yazabilir misin. Yani işlemci, anakart, ekran kartı, ram, güç kaynağı(power supply). Bilgisayarın toplama mı yoksa HP, DELL, EXPERT gibi bir marka bilgisayar mı? Eğer anakart destekliyorsa rami 8 gb yap bakalım o zaman oyundan atma olacak mı? Farkındayım biraz abartı bir rakam söyledim 8 gb ama çözüme kavuşmasını istiyorsan böyle.

Bana dersen ki ne yaptın sen 8 gb ram alacak kadar param yok o zaman dediğim gibi bilgisayara format at öyle tekrar dene. Başına masraf çıkartmamış olurum :)

californ1a

Asistan
Reaksiyon puanı
11
Ekran kartın gtx 560 ti ama yinede 1 gb belleğin yetmediği yerler oluyor o senin ram'in 1 gb'tı da buraya ayrılmış olabilir ama hepsimi bilemem
ayrıca bildiğim kadarıyla (her anakartta yapılıyormu bilmiyorum) harici gpu takıldıgında zaten onboard devre dışı kalmış olmuyormu yani onun yemesi çok saçma olur...
birde işlemci desteklemezse zaten 64 bit kurulmuyor die biliyorum bir defa başıma gelmişti format atarken

ozerxcom

Profesör
Reaksiyon puanı
14
aynı sorun bendede var.

ib2EzQedybyDqb.jpg

takmıyorum fazla..

grkn-g

Doçent
Reaksiyon puanı
3
ram tek parça 4 gb mı yoksa 2*2 gb yada 1*1*1*1 gb olarakmı kullanıyorsun

speedygs

Asistan
Reaksiyon puanı
1

intricate

Profesör
Reaksiyon puanı
12
Eğer PCI-e kartın varsa ozaman aklıma bir de slot yada Ram modül arızası geliyor. tüm ramleri sök.. çalışan 1 tanesini tek tek tüm slotlarda dene... tabi her seferinde bilgisayarı kapatarak :) eğer bir tanesinde çalışmıyorsa anakartın o slotu arızalıdır rami görmüyordur.
Bir de anakartın tam modeli ne 4GB desteklediğinden eminmisin? uzun süredir neredeyse tüm anakartlar 4 GB destek veriyor ama?

FIRTINA_SEM

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Arkadaşın bilgisayarı 64 bit zaten. 4GB ram de görüyor bir problem yok. Arkadaşın problemi 4gb ramin 1 gb'lık kısmı nereye gidiyor? Niye tamamen 4gb lık rami kullanamıyorum diyo. Windows bana niye 4gb ramin 3gblık kısmını kullanabilirsin diyor. Kalan 1gb ram' i ne kullanıyor diye soruyor.

serkanbb06

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
31
görev yöneticisinden performans ordan da kaynak izleyicisni acınca sol alt kösede donanıma ayrılmıs bellek miktarı yazar kaç yazıyor acaba?

Probook

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşın bilgisayarı 64 bit zaten. 4GB ram de görüyor bir problem yok. Arkadaşın problemi 4gb ramin 1 gb'lık kısmı nereye gidiyor? Niye tamamen 4gb lık rami kullanamıyorum diyo. Windows bana niye 4gb ramin 3gblık kısmını kullanabilirsin diyor. Kalan 1gb ram' i ne kullanıyor diye soruyor.

Sonunda Beni Anlayan Bir Arkadaş Çıktı Saol Kardeşim Derdimi Ayrıntılı Anlatmışssın

Donanıma Ayrılan Bellek 3071 Olarak Gösteriyor Görev Yöneticisinde

californ1a

Asistan
Reaksiyon puanı
11
Sonunda Beni Anlayan Bir Arkadaş Çıktı Saol Kardeşim Derdimi Ayrıntılı Anlatmışssın

Anakartın tam marka modelini yazarmısın

birde görev yöneticisnde performans simgesinde fiziksel bellek yazan yere bakmanı istiyorum
toplam ?
önbelleğe alınan?
kullanılabilir ?
miktarları yazarmıısn.

ve şöyle bişey daha var normal olanlarda sadece bilg. özellikler sekmesinde
yüklü bellek(ram) 4gb yazmıyormu sadece kullanılabilir olanı göstermiyorki
yada sadece bende mi öyle ??

honline

Profesör
Reaksiyon puanı
296

Derdini anlatması güzel ama care değil, Aynı sorun bendede var benim bilgisayarda toplam3gb ram gösteriyor kullanılabilir 2gb diyor yukarıda sayılanların hepsi boş bilgi kalabalığı

californ1a

Asistan
Reaksiyon puanı
11

Honline
birde görev yöneticisnde performans simgesinde fiziksel bellek yazan yere bakmanı istiyorum
toplam ?
önbelleğe alınan?
kullanılabilir ?
miktarları yazarmıısn.
aynısını senin için de söylemek istiyorum

honline

Profesör
Reaksiyon puanı
296

Honline
toplam ?
önbelleğe alınan?
kullanılabilir ?
miktarları yazarmıısn.
aynısını senin için de söylemek istiyorum
Yorumun nedir bu konuda