Ne Yaptıysam 4GB Ram 3GB olarak Gösteriyor.

Probook

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ne Yaptıysam 4GB Ram 3GB olarak Gösteriyor Ve 3GB Olarak Kullanıyor Ne Yaptıysam Olmadı Arkadaşlarda denedik Ramları 4GB Gösterdi Bende Hep 3GB Bunun Nedeni Ne :angry::angry::angry::angry::angry::angry:

Sistem 64BİT 4GB RAM
2vumy.png

UgurABA

Dekan
Reaksiyon puanı
15
Kullandığın sürüm 32bit ise 3gb gösterir ve kullandırır. 64 bit'lik bir windows yüklersen 4gb olarak gözükür.

Probook

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
64BİT Kardeşim

--- Mesaj Güncellendi ---

2vumy.png

İspat Orda Kardeşim Kullanılabilir Miktar 3GB Diyor Hep

UgurABA

Dekan
Reaksiyon puanı
15
O zaman herhangi bir fikrim yok.

VincentVega

Profesör
Reaksiyon puanı
3
işletim sistemi 64 bit olabilir ama işlemcinde 32bitlik registerlar varsa 3gb ram kullanabilirsin.

deatmania

Rektör
Reaksiyon puanı
62
Sistem özelliklerini gösteren bir program ile bakmayı denediniz mi ??

Ayrıca işletim sisteminin 64 bit olması yetmez, işlemcinin de desteklemesi gerekir.

S_T_A_L_K_E_R

Profesör
Reaksiyon puanı
40
msconfig.exe yi çalıştır. "Önyükleme" sekmesinden "Gelişmiş Seçenekler"e bir bak. Belki bellek üst sınırını belirlemişsindir.

Ben de RAM değiştirdiğimde aynı sorunla karşılaşmıştım. İnsan bu ayarı yaptıktan sonra unutabiliyor.

Probook

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
msconfig.exe yi çalıştır. "Önyükleme" sekmesinden "Gelişmiş Seçenekler"e bir bak. Belki bellek üst sınırını belirlemişsindir.

Ben de RAM değiştirdiğimde aynı sorunla karşılaşmıştım. İnsan bu ayarı yaptıktan sonra unutabiliyor.

Baktım Herşey Kapalıydı Aktifleştirip 4096 Yazıymmı yoksa olduğu gibi bırakayımmı donanım ile ilgili bir hatamı

ankarali_gnc"

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Anakart slotlarını kontrol et olmadı anakarttan slotları deiştir çok düşük bir olay ama olabilir anakarttan kaynaklanıyor olabılır dostum ama fiziki olarak 4gb goruyor sanal olarak gormuyor eger pcde senın sanal surucu yada 2.işletim sistemi yüklümü yada ekran goruntusu kaydetme programı v.s v.s programlarda sen rem ayırmış olabılırsın yada yukledıgın program 1gbı kendıne ayırmıs v.s de olabılır ok dostum.gormek lazım :S:Smalesef

Probook

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ankarali_gnc";2144687 dedi ki:
Anakart slotlarını kontrol et olmadı anakarttan slotları deiştir çok düşük bir olay ama olabilir anakarttan kaynaklanıyor olabılır dostum ama fiziki olarak 4gb goruyor sanal olarak gormuyor eger pcde senın sanal surucu yada 2.işletim sistemi yüklümü yada ekran goruntusu kaydetme programı v.s v.s programlarda sen rem ayırmış olabılırsın yada yukledıgın program 1gbı kendıne ayırmıs v.s de olabılır ok dostum.gormek lazım :S:Smalesef

Dedini Yaptım Kardeşim Yani Ramları Kontrol ettim hepsi çalışıyor ben video kaydetme vs vs programlar yüklemem öle şeyler genelde pc yüklemem pcde olsa olsa 3 4 tane program vardır ve Video oynatıcıları gerisi hep oyunlar var 2 İşletim sistemi Yok Yeni Sistem Kurdum 32De 3GB 64 at 4 olur dediler bi deniyelim dedim attım şimdide aynısını söylüyor bi program kendine 1gb ram almış olabilirmi eğer almışsa bunu nasıl öğrenecez ?

Reaksiyon puanı
31
ankarali_gnc";2144687 dedi ki:

Anakart slotlarından olacağını sanmıyorum çünkü 4 gb ram gösteriyor kullanımda eksiklik var :)

frmax

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
dahili ekran kartı var ise kapat o kullanıyor da olabilir.

Probook

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Anakart slotlarından olacağını sanmıyorum çünkü 4 gb ram gösteriyor kullanımda eksiklik var :)

Evet kardeşim Birşey 4GB Ram 1gb Alıyor Ama Ne Bilmiyorum Okadar Sistem Üzerine Düşen Biri Değilim Ben Açrım PC oyun oynar flim izlerim ve arada derslere çalışırım 3Gün Önce Farkettim internetteki kimse bu problemi çıkaran şeyi bulamamış

dahili ekran kartı var ise kapat o kullanıyor da olabilir.
Dahili Ekran Kartı Onboard Tan Söz Ediyorsanız Evet O Var Ondan Kaynaklanıyorsa Biostanmı Kapatılması Gerekiyor

StReeTsTyLe

Asistan
Reaksiyon puanı
2
kullandııgn anakart asus ise bıos ayarlarından ufak bi değişiklik yaparak sorunu çözebilirsin.netten kullandıgın anakartın modeli le ilgili bi araştır derim.

VincentVega

Profesör
Reaksiyon puanı
3
işlemcinin 64 bit olduguna emin misin? senin gösterdiğin resimde işletim sistemi 64bit yazıyor. önemli olan işlemci

Mai Nai

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
157
Ekran kartıdır o muhtemelen. Biosa gir kurcala biraz

Probook

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
İşlemci 64 Olduğunda tam Emin değilim Fakat Aldığım Adam 64Bit Desteklediğini Söylemişti

2vw4y.png

StReeTsTyLe

Asistan
Reaksiyon puanı
2
genelde asus anakartlarda denk geldım bu tip bi duruma fakat kullanılan bios surumleri ortak sa eğer başka firmanında aynı sorunu olabilir aslında sorunda sayılmaz ama can sıkıcı bı durum anakartın bios ayarları ile ilgili bi durum olabilir.

Probook

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bios Kurcaladım Hiçbirşey Yok Fakat Biostada 3GB Olarak Görülüyor Ve Ayarlamama İzin Vermiyor bundan Olabilirmi ? 3830 Yazıyor

rushsea

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bios dan memory remap ayarlarini degistirdinizmi? degistirmediyseniz birde bunu deneyin..

Probook

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bios dan memory remap ayarlarini degistirdinizmi? degistirmediyseniz birde bunu deneyin..

Neyi Değiştiriyim Kardeşim orda onuda Söyleseydin :)

Memory Ayarları Derken Bunları Kastettiyseniz Seçilmiyorlar Buyrun

2vx3t.jpg

rushsea

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bios dili ingilzce ise
1-advanced münüsü varsa
2- Chipset
3- Nord Bridge (aktiv görünmeye bilir) secilmesi lazim yinede
4- Memory Remap sec ve enable yap kaydet cik
5- dilerim yardimci olur...

Probook

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Chipset diye Bir Yer yok Kardeşim Advanced Varda Chipset Yok

rushsea

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
anakartiniz ne marka? ayrica google de Memory Remap diye yazip aratirsaniz biseyler bulabilirisiniz kartiniz la ilgili kolay gelsin

nicktenban

Doçent
Reaksiyon puanı
4
Kardeş şöyle bir şey var 256 paylaşımlı ekran kartı kullanıyorsan 4 gb 256 yı çıkar o kadar kullanılabilir yazıyor. Aynı şekilde 512 mb ve 1024 mb paylaşımlı ekran kartları içinde geçerlidir. Eğer onboard olarak mesla intelin anakarta dahil ekran kartları genellikle 1024 paylaşımlıdır. Yada sizin ekran kartınız bu şekilde ise 1 gb ram ekran kartına gider.

warhead

Doçent
Reaksiyon puanı
9
tek mantıklı açıklaması ekran kartının raminden yediği.eger paylasımlı bir kart varsa biostan kapatabilirsin ama grafik işlemcisi o zaman sıkışmaya başlar