İşlemci 64Bit Kardeşim Herşey 64BİT Fakat Hala 3GB kullanılabilir diyor :Sişletim sistemi 64 bit olabilir ama işlemcinde 32bitlik registerlar varsa 3gb ram kullanabilirsin.
msconfig.exe yi çalıştır. "Önyükleme" sekmesinden "Gelişmiş Seçenekler"e bir bak. Belki bellek üst sınırını belirlemişsindir.
Ben de RAM değiştirdiğimde aynı sorunla karşılaşmıştım. İnsan bu ayarı yaptıktan sonra unutabiliyor.
ankarali_gnc";2144687 dedi ki:Anakart slotlarını kontrol et olmadı anakarttan slotları deiştir çok düşük bir olay ama olabilir anakarttan kaynaklanıyor olabılır dostum ama fiziki olarak 4gb goruyor sanal olarak gormuyor eger pcde senın sanal surucu yada 2.işletim sistemi yüklümü yada ekran goruntusu kaydetme programı v.s v.s programlarda sen rem ayırmış olabılırsın yada yukledıgın program 1gbı kendıne ayırmıs v.s de olabılır ok dostum.gormek lazım :S:Smalesef
ankarali_gnc";2144687 dedi ki:Anakart slotlarını kontrol et olmadı anakarttan slotları deiştir çok düşük bir olay ama olabilir anakarttan kaynaklanıyor olabılır dostum ama fiziki olarak 4gb goruyor sanal olarak gormuyor eger pcde senın sanal surucu yada 2.işletim sistemi yüklümü yada ekran goruntusu kaydetme programı v.s v.s programlarda sen rem ayırmış olabılırsın yada yukledıgın program 1gbı kendıne ayırmıs v.s de olabılır ok dostum.gormek lazım :S:Smalesef
Anakart slotlarından olacağını sanmıyorum çünkü 4 gb ram gösteriyor kullanımda eksiklik var![]()
Dahili Ekran Kartı Onboard Tan Söz Ediyorsanız Evet O Var Ondan Kaynaklanıyorsa Biostanmı Kapatılması Gerekiyordahili ekran kartı var ise kapat o kullanıyor da olabilir.
kullandııgn anakart asus ise bıos ayarlarından ufak bi değişiklik yaparak sorunu çözebilirsin.netten kullandıgın anakartın modeli le ilgili bi araştır derim.
bios dan memory remap ayarlarini degistirdinizmi? degistirmediyseniz birde bunu deneyin..
Anakart Gigabayt Kardeşim Ve Şu Memory ReMap Diye Birşey Bulamadımanakartiniz ne marka? ayrica google de Memory Remap diye yazip aratirsaniz biseyler bulabilirisiniz kartiniz la ilgili kolay gelsin