Namaz idamını önledi..Bediüzzaman..

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan yemliha
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

yemliha

Asistan
Reaksiyon puanı
0
icon1.gif
Namaz idamını önledi‏..Bediüzzaman.. - 03.12.2008, 15:26

Ben Müslüman âlimiyim. Benim kalbimde iman vardır. Kendisinde iman olan bir şahıs, imanı olmayan şahıstan efdaldir. Ben onun karşısında kıyam etseydim mukaddesatıma hürmetsizlik etmiş olurdum. Onun için kıyam etmedim.
Kafkas cephesi komutanı Nikola Nikolaviç esir kampını teftiş ederken, Üstad Bediüzzaman’ın bulunduğu koğuşa girdi, burada bütün esirler ayağa kalktığı halde, Said Nursî’nin ayağa kalkmadığını ve kendisini umursamadığını gördü. “Acaba görmedi mi?” diye bir kaç defa daha önünden geçti. Fakat Bediüzzaman’ın tavrında herhangi bir değişiklik olmadı. Sonunda dayanamayıp ona niçin böyle davrandığını sordu. Al¬dığı cevap karşısında hayretten donakaldı. Bediüzzaman şöyle diyordu:
– Ben Müslüman âlimiyim. Benim kalbimde iman vardır. Kendisinde iman olan bir şahıs, imanı olmayan şahıstan efdaldir. Ben onun karşısında kıyam etseydim mukaddesatıma hürmetsizlik etmiş olurdum. Onun için kıyam etmedim.
Bu sözleri işiten Rus Başkomutanında hayretin yerini öfke aldı ve komutan, Bediüzzaman’ın derhâl divan-ı harbe verilmesini emretti.
Divan-ı harp kurulduğu zaman bile Üstad tavrını değiştirmedi, kendisi hakkında idam kararı verildikten sonra sadece şu talepte bulundu:
– Müsaade ediniz, abdest alıp namaz kılayım.
Ve ölümden perva etmeyen Said Nursî, dışarıda darağacı kurulurken huşû içinde dergâh-ı İlâhiyeye yöneldi.
Huşu içinde namaz kılarken, Rus subayları ve Üstad ile birlikte aynı kampta esir olan Alman ve Avusturya subayları hayretle kendisini seyrediyorlardı. Ölümle arasında beş-on dakikalık mesafe bulunan şahıs, nasıl oluyordu da, bu kadar sakin ve telaşsız ola¬bi¬liyordu?
İdam kararı verilince de, Bediüzzaman’ın yerine, esir Avus¬turya, Alman ve diğer Türk subayları telaşlandılar ve onun Rus kumandandan özür dilemesini rica ettiler. Çünkü hepsi de Üstad’ın nasihatlerine alış¬mış ve onu çok sevmişlerdi. Ancak Üstad, bu teklifi reddetti ve inancı uğruna seve seve ölüme gitmeye hazır olduğunu söyledi.
Namaz bitince Nikola, beklenmedik bir davranış gösterdi. Bir asker olması hasebiyle, bu cesaret, bu kararlılık, bu kahramanlık karşısında hayranlığını saklayamadı ve Bediüzza¬man’ın yanına giderek şöyle dedi:
– Beni affediniz. Sizin beni tahrik için bunu yaptığınızı zannediyordum. Hakkınızda kanunî muamele yaptım. Fakat şimdi anlıyorum ki, siz bu hareketinizi imanınızdan alıyorsunuz ve mukaddesatınızın emirlerini ifa ediyorsunuz. Hükmünüz iptal edilmiştir, dinî salâhiyetinizden dolayı şayan-ı takdirsiniz. Sizi rahatsız ettim. Tekrar rica ediyorum, beni affediniz.

image.php

KUL'A KUL OLMAK İÇİN ATILMADIK MEYDANA...
BİZ YANLIZ HAKİKATİ HAK'KA SECDE EDERİZ...
NASIL GİRDİYSE DAVA ADAMLARI ZİNDANA...
BİLSİNKİ KAHPE DEVİR BİZDE ÖYLE GİRERİZ...

http://www.ebediyyen.biz/showthread.php?t=21011

tuvana

Doçent
Reaksiyon puanı
1
üstad hazretleri mükemmel bir insandı ALLAH razı olsun onlardan rabbim şefehatlerine nayil eylesin inşallah paylaşım için teşekkürler.

yusufsan21

Dekan
Reaksiyon puanı
35
İzzetle Ölümü Zilletle Hayata tercih edenlerdeniz...

wadpro

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bediüzzaman dediğiniz kürt sait, ****************** Cehennemde büyük azap var sizin için...Korlu ateş!

shanty

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bir deli(!) o Risale-i Nur'ları yazabilir mi?

edit: cümleyi yanlış anlamayın. deli değil demek istiyorum.

Frespo

Doçent
Reaksiyon puanı
0
şu din bölümü mü ne anasayfada yayınlanmasın artık ya ne forumu bu ya daha sonra adamlar çıkıyolar sizden bi başlarım diyolar.. bre insaf

for ex.
bir deli o Risale-i Nur'ları yazabilir mi?

wadpro

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Yalçın Küçük için de "deli" diyoralar ama adamın onlarca kitabı var...

turgay_1905

Asistan
Reaksiyon puanı
2
deli bir adamla atamızın işi neydi ? ankaraya kadar çağırmış,kendisine doğunun vaizliğini neden teklif etmiştir,tabi siz bunları nereden bileceksiniz!birde risaleleri kendisinin yazmadığını söylüyor zaten,yazdırıldı diyor.bir yazar kendi kitabını kaç kere okur,yada 130 parça risale yazsa kaç sayfasını okurdu?wadpro ırkçılık yapma,çanakkale şehitliğinde sadece biz türklerin ismi yok!tabi oralara gitmediysen bilmezsin,dış mihrakların oyunuyla bir milliyetçiliktir gidiyor."vatan sevgisi imandandır"

01albatros11

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
konu çok güzel ama ders konusunda biraz daha açılım yapılabilir bence.

tuvana

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Bediüzzaman dediğiniz kürt sait, şizofreni raporu olan ve kendini peygamber mertebesinde gören biridir. Vay bu raporlu adamın peşinden giden zavallıların haline!!! Cehennemde büyük azap var sizin için...Korlu ateş!
ne kadar ***** bir insansın sen kalbin ne kadar körermiş acınacak halde olan bir zavallısın o mübarek insanın adını kirli ağızınla zikretme onun ismini bile söyleyemeyecek bir ............nesin sen bilmiyorum.

tuvana

Doçent
Reaksiyon puanı
1
benim yazımda hakaret yoktu wadpro adlı kişinin yazdığı yazının tamamı hakarettir lütfen yazıma şerh koymayınız.

mehmet

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
47
Hayırlı günler tuvana kardeşim;

Üstadımıza burda yapılan hakaretlerin kat be kat fazlasını yapmışlardır.

Ben sadece sizin yazınızda şahsa yönelik bir hakaret olduğu için ufak bir şerh koydum.

Onun mesajınıda sildim.

Saygılar

tuvana

Doçent
Reaksiyon puanı
1
sizce şizofreni raporu bu kelime üstad hazretlerinin şahsına yapılan bir hakaret değilmidir benim yazmış olduğum kelime daha masumdu bence o zaman o şahsın yazmış olduğu kelimeyide silmenizi sizden beklerdim doğru bir davranış sergilemediniz.

mehmet

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
47
Alıntılar hariç gereken silinmiştir tuvana arkadaşım.

Müsterih olunuz

firariçocuk

Doçent
Reaksiyon puanı
7
Yalçın Küçük için de "deli" diyoralar ama adamın onlarca kitabı var...
zaten sizin gibiler anca ylçn kçk denen terörist yandaşını dilinden düşürmez üstad hz retlerinede dil uzatır.hem sen neden bu konuya yorum yapıyosunki.üstad senide yalama küçüküde kovalasın:)

yemliha

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Alıntılar hariç gereken silinmiştir tuvana arkadaşım.

Müsterih olunuz
hayır efendim olamayız
dergah yolunun banlanmasından sonra birtakım türeyen yeni!!!üyeler sanki biryerlerden!!!!talimat almış gibi milli manevi değerlerimize saldırmaya başladılar zaten şirketin bir ortağıda teşrif etti şimdi cevap vermemiz bekleniyor ve ardından ban geliyor daha önce sizlere [mod]söylediğim gibi onlar özel ve koruma altında bu konuda itiraz etmeyin malumuunuzdur
bölümün başarısı kendi fikir sistemine uymayanları bu şekilde davranışa itmiştir burada politika yapılmaksızın karşılıklı güzel bir anlayış vardı senin yönetiminde
bu tür vakıalar genelde gündemde oluyor
herkezin müslüman olma mecburiyeti yok ve bazılarının düşünce sistemine uymaya
ama siteye bölüme inanın yazık oluyor

quasimodo

Profesör
Reaksiyon puanı
57
Bediüzzaman hazretlerinden güzel bir anı
Allah[cc]razı olsun
ashabulyemin