Nakil Başvurusu

ExeRyderS

Doçent
Reaksiyon puanı
50
Merhaba arkadaşlar ben bu sene liseye geçtim ve gittiğim okuldan memnun değilim. Dersler zor. Arkadaşım yok. Ben de nakil yaptırmak istiyorum. Ama gideceğim okulda da kendi kafamdan arkadaşım olmazsa diye korkuyorum ve gitmek istediğim okulun kontenjanının boş olup olmadığını da bilmiyorum. Lütfen yardım edin matematikten 11 aldım. Diğer yazılılar daha açıklanmadı ama onlar da düşüktür eminim ve bu durum benim derslerime yansıyor. Ne yapmam gerek :/:helpsmilie:

umuturunc

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Okuldan neden memnun değilsin? Seni üzen şeyler neler?

ExeRyderS

Doçent
Reaksiyon puanı
50
Okuldan neden memnun değilsin? Seni üzen şeyler neler?
Çünkü diğer arkadaşlarım başka okullara gitti ve bir arkadaşım benimle aynı okulda ama ben onla fazla konuşmuyorum. Sınıfımdakilerin hepsi şımarık. Arada uğraşıyorlar. Ve bu durum beni çok üzüyor her teneffüs sınıfta oturmaktan bıktım. Dışarı çıksam bişey yapmıyorum herkes kendi kafasına göre birini bulmuş takılıyor ama benim arkadaşım bile yok okulda.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Matematikten 11 alman sadece okul yüzünden olamaz.
Sınıfımda iyi ders dinleyemiyorum. Sınıf değiştirme talebinde bulunduk çok ciddi bir şey olmadıktan sonra değiştiremeyiz dediler. Artık bıktım ne yapacam bilmiyorum.

umuturunc

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Ortaokuldan liseye geçiş dönemi benim için de sıkıcı ve zor olmuştu. 2.dönem sınıf birbirine kaynaşmıştı.
Ders konusuna gelirsek ortaokuldan sonra büyük bir çöküş oluyor genelde. 20ler, 30lar havada geziyor.
Derslerden bir şekilde zevk almaya çalış.
Ailem bana çok baskı yapıyordu, birçok şeyi yasaklamışlardı. Ev benim için sadece ders çalışma ortamı olarak görülüyordu. Ben de bu yüzden sabahın köründe kalkıp erkenden okulda gidiyordum. Okuldan çıkışta direk dersaneye koşuyor, hocayla birlikte dersaneyi kapatıyordum. Evdeki baskı ve yasaklar üzerime üzerime geldiği için eve sacede uyumak ve yemek yemek için gidiyordum. Yani başka sıkıntılar yüzünden okulu sevmeye başlamıştım. Notlarım yükselince arkadaşlarımla ilişkilerim de gelişti tabi. [emoji2]
Konuyu biraz sapdırdım sanırım ama içimi dökmek istedim [emoji4]

ExeRyderS

Doçent
Reaksiyon puanı
50
Ortaokuldan liseye geçiş dönemi benim için de sıkıcı ve zor olmuştu. 2.dönem sınıf birbirine kaynaşmıştı.
Ders konusuna gelirsek ortaokuldan sonra büyük bir çöküş oluyor genelde. 20ler, 30lar havada geziyor.
Derslerden bir şekilde zevk almaya çalış.
Ailem bana çok baskı yapıyordu, birçok şeyi yasaklamışlardı. Ev benim için sadece ders çalışma ortamı olarak görülüyordu. Ben de bu yüzden sabahın köründe kalkıp erkenden okulda gidiyordum. Okuldan çıkışta direk dersaneye koşuyor, hocayla birlikte dersaneyi kapatıyordum. Evdeki baskı ve yasaklar üzerime üzerime geldiği için eve sacede uyumak ve yemek yemek için gidiyordum. Yani başka sıkıntılar yüzünden okulu sevmeye başlamıştım. Notlarım yükselince arkadaşlarımla ilişkilerim de gelişti tabi. [emoji2]
Konuyu biraz sapdırdım sanırım ama içimi dökmek istedim [emoji4]
İyi güzel de sınıfta herkes birbiriyle kaynaştı. Tek ben kaldım böyle. Ne olacak hiç bilmiyorum :/

umuturunc

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Belki arkadaşlarına göre pasif kalıyorsundur. Biraz daha konuşkan olmayı dene. Sıra arkadaşınla muhabbet aç, onunla ilişkilerini daha samimi yapmaya çalış

ExeRyderS

Doçent
Reaksiyon puanı
50
Belki arkadaşlarına göre pasif kalıyorsundur. Biraz daha konuşkan olmayı dene. Sıra arkadaşınla muhabbet aç, onunla ilişkilerini daha samimi yapmaya çalış
Hepsi o kadar şımarık ki hiç birisiyle muhabbet yapılamaz. Ne zaman bir şey söylesem biri sorduk mu diyor. Bu kadar şımarık hepsi. Birisi bir şey söylese ki bana göre komik değil her şeye gülüyorlar. Saçma sapan şeyler için bile.

umuturunc

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Onlar yavaş yavaş ergenliğe giriş yapmış, ki ergenlik döneminde bu tarz davranışlar olabiliyor. İntenetten veya sağlık bilgisi kitabından ergenlikle ilgili biraz bilgi edinmen iyi olur bence.
Okuldaki rehberlik öğretmeninle bu durumu konuşmayı denedin mi?

ExeRyderS

Doçent
Reaksiyon puanı
50
Onlar yavaş yavaş ergenliğe giriş yapmış, ki ergenlik döneminde bu tarz davranışlar olabiliyor. İntenetten veya sağlık bilgisi kitabından ergenlikle ilgili biraz bilgi edinmen iyi olur bence.
Okuldaki rehberlik öğretmeninle bu durumu konuşmayı denedin mi?
Çocuk gibi davranıyorlar anlatmak istediğim. Ciddiyet diye bir şey yok hiç birinde

umuturunc

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Nasıl yaptırabilirim nakil ?
Kusura bakma. Sistem ikidebir değiştiği için net bir bilgiye sahip değilim. Ben lisede okurken, internetten gitmek istediğimiz okulun boş kontenjanına bakıyorduk. Eğer yer varsa kendi okulumuza dilekçe veriyorduk. Verdiğiniz haftanın cuma günü rehber hocasına gidip kabul edilip edilmediğimizi öğreniyorduk.
Rehber öğretmeninden yardım alman daha iyi olur.
Bu arada bu konuyu ailenle paylaştın mı?

ExeRyderS

Doçent
Reaksiyon puanı
50
Kusura bakma. Sistem ikidebir değiştiği için net bir bilgiye sahip değilim. Ben lisede okurken, internetten gitmek istediğimiz okulun boş kontenjanına bakıyorduk. Eğer yer varsa kendi okulumuza dilekçe veriyorduk. Verdiğiniz haftanın cuma günü rehber hocasına gidip kabul edilip edilmediğimizi öğreniyorduk.
Rehber öğretmeninden yardım alman daha iyi olur.
Bu arada bu konuyu ailenle paylaştın mı?
Babama söyledim ama izin vermiyor. Notlarım da çok düşük göstermek istemiyorum. Ne yapacağım hiç bilmiyorum. Böyle olunca okula gidesim gelmiyor. Başka bir anadolu lisesine geçmek istiyorum. Hocalar iyi anlatmıyor dersi. Özellikle matematik ve coğrafya hocası. Babama diyorum fakat lisede hocalar öyle olur diyor. Moralim bozuluyor off :(