Meslek Lisesine Başladım Anadoluya Geçmelimiyim?

rubyisred

Asistan
Reaksiyon puanı
208
Selam.
Uzun Zamandır Yoktum Öncelikle Nasılsınız :)
Bu Sene Liseye Geçtim. Sivas Mesleki Ve Teknik Anadolu lisesi çıktı.
okulun ilk günü ilk saatlerde sevinçliydim.
çünkü geçen sene sabahçı iken 6 da uyanırken şimdi 2 öğün olup 7 de uyanıp uykumu almıştım.
okula gittim ve baktığımda herkes konuşuyordu 9. sınıfların bazılarında utanma yoktu.
nedenini öğrendiğimde ise(sınıfta kalma olayı)bu nasıl okul ya dedim.
çünkü hayatımda hiç sınıfta kalan birini görmemiştim.
sınıflar açıklandı falan oturuyorum sınıfta.
ilk doğru hamleyi en öne oturarak yaptım.
çünkü genelde kaba tabir ile kekolar arkaya otururdu ve öylede oldu.
sınıfta 17 kişiyken 5. ders 11 olduk.
kaçan çok oluyor yoklama alınmayacak denildiği için kaçmışlar ancak 7. derste herkesin yoklaması alındı .d
hocalar güzeldi. kimya hocamızı ingilizce hocamızı(aynı zamanda sınıf hocamız) tanıdık ve baya iyiydi.
ama okul ortamı çok kötüydü duvarda ayak izleri falan.(DOLAP YOK LAN OKULDA .d)
1 ay sonra yeni binaya taşınıyorlar servis ve yemek ücretsiz.
sizce nakil başvurusu yapmalımıyım?

OzkanK.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,064
Öyle bir şansın varsa tabi ki Anadolu lisesine geçmen senin yararına olur. Ne kadar ben en önde oturucam dersleri iyi dinleyecem onlara ayak uydurmayacam desende insan oğlu bir süre sonra aklın kayacak onlarla takılmaya sende derslerden kaçmaya ders çalışmamaya flan başlayacan.
Eğitim kalitesi ve öğrenci seviyesi daha yüksek olduğuna inandığın bir Anadolu lisesi varsa ve kaydını aldırma gibi bir şansın varsa bence kesinlikle şansını dene. Meslek lisesinden çıkıp Üniversite kazanman flan çok zor.

rubyisred

Asistan
Reaksiyon puanı
208
Öyle bir şansın varsa tabi ki Anadolu lisesine geçmen senin yararına olur. Ne kadar ben en önde oturucam dersleri iyi dinleyecem onlara ayak uydurmayacam desende insan oğlu bir süre sonra aklın kayacak onlarla takılmaya sende derslerden kaçmaya ders çalışmamaya flan başlayacan.
Eğitim kalitesi ve öğrenci seviyesi daha yüksek olduğuna inandığın bir Anadolu lisesi varsa ve kaydını aldırma gibi bir şansın varsa bence kesinlikle şansını dene. Meslek lisesinden çıkıp Üniversite kazanman flan çok zor.
meslek lisesine zaten lise mezunu iken direkt iş bulasın diye gidiyorum :)
üniversite kazanmak duyduğuma göre çok zor. ben buralara çalışmadan geldim.
çünkü kendi başıma çalışamıyorum.
ailem sadece bahane diyor. dershane desen zamanım yok özel hoca belki olur ama işte inandıramadıktan sonra tutmuyorlar...

CapScroLL

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,683
Bizim sınıfın yarıdan fazlası ben dahil çift dikişti, genelde çift dikişleri bölümlere ayırıp ayrı ayrı sınıflara toplarlar. Kekolar kendi kafasında takılır, kendine bir abi edin onun yanında takıl. Anadoluya geçmeni önermem, meslek liseleri her ne kadar küçük görülse de anadolu liselerine göre bir çok avantajı olduğu apaçık ortada.

OzkanK.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,064
Bizim sınıfın yarıdan fazlası ben dahil çift dikişti, genelde çift dikişleri bölümlere ayırıp ayrı ayrı sınıflara toplarlar. Kekolar kendi kafasında takılır, kendine bir abi edin onun yanında takıl. Anadoluya geçmeni önermem, meslek liseleri her ne kadar küçük görülse de anadolu liselerine göre bir çok avantajı olduğu apaçık ortada.
Neymiş bu meslek liselerinin anadolu lisesine göre olan bir çok artısı ?

rubyisred

Asistan
Reaksiyon puanı
208
mesela liseden sonra üni deneyeceğim kazanamaz isem direk elimde belge ile işe giriyorum
Mesaj otomatik birleştirildi:

ayrıca sınıfta daha az çalışan olduğu için günlük 1 saat çalışarak okul sıralamasına rahat girersin.hocalar krndisi diyor biz rahat anlatıyoruz diye.

CapScroLL

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,683
Kamu kuruluşlarında meslek lisesi mezunlarına öncelik tanınır. Mesela ben şu anda MAÖL okuyorum ve okulumdaki öğrencilerin büyük bir kısmını anadolu lisesinden mezun olmuş kamu çalışanları oluşturuyor amaçları meslek lisesinden mezun olarak kadrolu atamalarda yer almak. Okuduğunuz bölümle alakalı yerlere başvuru yaptığınızda bu alanla ilgisi olmayan kişilere göre daha öncelikli olursunuz. Erkenden sağlık sigortasına sahip olursunuz aynı zamanda mezun olduğunuzda iş yeri açma belgesine sahip olursunuz, son sınıfta staj görüp hem tecrübe hem para kazanabilirsiniz ve özellikle istediğiniz alanı okuyorsanız (ki olması gereken bu) staj sürecinde kendinizi daha da geliştirebilirsiniz bu aynı zamanda size psikolojik destek sağlar, konu sahibinin de dediği gibi derslere odaklanırsan okul sıralamasında bulunabilirsin. Lütfen her şeyi okul ortamına bağlamayın, sonuca odaklı düşünün. Ayrıca şunu söyleyeyim, meslek lisesinden mezun olup üniversite okumaya ihtiyaç duymadan kendi işini kuran ve hedeflerinin bir çoğunu gerçekleştiren insanlar var. Anadolu lisesinden mezun olmuşsan o diplomanın işe yaraması için üniversiteyle bağlantı kurmalısın.