Mozilla Firefox 3.7 Alpha 3

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

RocKhan

Doçent
Reaksiyon puanı
15
Grafiksel kullanıcı arayüzü alanında (GUI), sekmeli belge arayüzüne sahip olup sadece bir tek pencerede birden fazla belgeyi açabilmenizi sağlar, sekmeleri kullanarak belgeler arasında geçiş yapılabilir...
"Zenci Türkçe'siyle bu kadar oluyor ama muhtemelen bu şeylerden bahsediyor, tarayıcıdan değil"

Benim bahsettiğim bölüm o konu içinde aşağıda yazıyor, hatta o konuyu sizin bahsettiğiniz tarayıcı ile bitiriyor yani sende haklı sayılırsın.
''Four years later, in 1994, BookLink Technologies featured tabbed windows in its InternetWorks browser. That same year, a text editor called UltraEdit also appeared with a modern multi-row tabbed interface. The tabbed interface approach was then followed by the Internet Explorer shell NetCaptor in 1997''

Beyniniz bu kadar el veriyor.İşte pazar payında rakibi Firefox bu nedenle tek rakibi Firefox ( Ben demiyorum Microsoft diyor). Ve aynı doğrultuda hedeflenen hız FF 3.6 yı geçmekti Chrome u değil.Bilip bilmeden yorum yazmayın...
Öncelikle karşındaki insana hakaret etmeden konuşmayı öğren, 3057 mesaj yazmışsın ama bazı şeyleri öğrenememişsin. Kalkıp pazar payı demişsin zaten benim söylediğim şeyi bana satma. Tüm dünya biliyor ki Firefox, Microsoft'un en büyük rakibidir, rakip olmasının nedeni ise Firefox'un hızı değil, pazar payıdır.

Opera ve Chrome ise pazar payı açısından henüz IE'nin rakibi değildir fakat hız bakımından rakibidir, bundan sonra kelimeleri anlaman için daha da açarak yazarım merak etme.

Ben demiyorum microsoft diyor ayaklarına da yatma, onlar zamanında 32bit işletim sistemi yapmayacaklarını da açıkladılar, onların tarihi tarihin en büyük bilimsel gaf'ları ile dolu.

Bu saatten sonra da IE istediği kadar hızlansın, her yıl kullanım oranı düşecektir, bu zamana kadar düştü bundan sonra da düşmemesi için mucize gerekir, hızlı tarayıcı yetmez.

Zaten IE9 Xp'de çalışmayacak dediler, tarihsel hataları yapmaya devam ediyorlar, bu davranış IE pazar payını kafadan %20 veya daha fazlası şeklinde düşürecektir.

y_ates

Dekan
Reaksiyon puanı
65
Boşver @RocKhan uğraşma forumda bazı Microsoft avukatı arkadaşlar var. Kraldan çok kralcılar. İnternetin gelişimini engelleyip kendi standartlarını dikte ettirmeye çalışan ama karşılarına Firefox ve diğer tarayıcılar güçlü şekilde çıkınca dandik tarayıcısı yüzünden iki üç senede %95'den %60'a düşen şirketi hala savunuyorlar. Bu gerizekalı tarayıcı yüzünden devlet sitelerinin hali ortada. Köşeye sıkışınca mecbur yola gelmeye başladılar ama nafile iyi olan her zaman kazanır.

Pupilla

Dekan
Reaksiyon puanı
139
:D Mantıksız o sadece işletim sistemleri için geçerli.Kötü kod yazılır yavaşlar.Bir işletim sistemine görede bir tarayıcıya az kod yazılıyor.Yavaşlama ihtimali yok.IE 9 ön sürümünde sadece Menüler yoktu.Olmasıda tarayıcı performansını etkilemez.Final sürüm çıkınca tek FF ye değil.Size de tokat atacak :)

peki şunu söyler misin opera 10.50 nin ilk alfa sürümü çıktığında hız testlerinde baya yüksek olduğunun ancak final sürümünün testinde hızının alfaya göre yavaşlamasının sebebi nedir. sadece işletim sistemlerine özgü değil. herhangi bir programda bugları giderip stabiliteyi sağlamak için bir çok ayar yapılır ve hızı da doğal olarak etkilenir.
NOT: microsoft artık tarayıcı piyasasını kaybetti. %60 olan payını chrome, opera, firefox tek tek indirecek
:)

kelb

Doçent
Reaksiyon puanı
6
Adblock plus ile birlikte Ff 3.7a3. Gönül rahatlığıyla kullanıyorum. Biraz oynadım üzerinde.

yenibitelemresmih.jpg

Finix

Daha mükemmel bir Troy
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,285
Ready for 3.6,Waiting for 4(3.6 hazır,4ü bekliyoruz)

spybot

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
629
Hızlımı bari.:)

Cloakengaged

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
147
Reklamları kapatmak için kaç kere uğraştın da o görüntüyü elde ettin, onu da söylesene

sağ tıklayıp 3 objeye tıklıyorsun tamam'a basıyorsun. 10 saniyeden az bir süre.

Blackout

Dekan
Reaksiyon puanı
383
urlfilter.ini dosyası kullanıyorlardır.:)
ama onu da güncel tutmak zorundalar.[SIZE=+2]
[/SIZE]

Cloakengaged

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
147
Bunu her site için yapıyor olmalısın. Toplamda kaç saniye harcıyorsunuz :mrgreen:

en çok girdiğim sitelere yapıyorum çok sürmüyor maximum 40-50 sn
blackout'un dediği gibi urlfilter de işe yarıyor ztn..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...