Monster gamepad almayı düşünüyorum

Alkean41

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Herkese merhabalar arkadaşlar uzun zamandır gamepad değişiyorum ancak fiyat aralığını düşük tuttuğum için elimde patlıyorlar hep ayrıca birçok oyunu da algılamıyor bu gamepadler. Monster gamepad gördüm lakin o da çok pahalı bu sıralar :/ Sizce o kadar para vermeye değer mi veya sizin başka bir tavsiyeniz var mı ?

Fakehero

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
5,762
Pcde oynamak için aldığını varsayarsak xbox gamepad öneririm.

Alkean41

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Evet pc de oynamak için hocam lakin xbox gamepadler de aşırı pahalı geliyor bana ondan monster ı bir sorayim dedim

Fakehero

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
5,762
Çok oyun kolu kullanan biri değilsen olabilir. Tek başına oynayacaksan ps3 kolu alıp bilgisayara program indireceksin. İkinci el ps3 kolu da işini görür.

Neler Lazım?
1. İlk olarak yukarda başında Microsoft geçen bütün gerekli dosyaları indirip kuruyoruz. Oyun oynanan herhangi bir bilgisayarda çoğunlukla mevcuttur. Kuruluysa tekrar kurmanıza gerek yok.

2. Windows 7 kullanıcısı iseniz Xbox 360 sürücülerini kurmanız gerekiyor. Windows 7'nin üzerinde bir işletim sistemine sahipseniz bu adımı atlayabilirsiniz. Nitekim bunlarda kurulu halde geliyor.

3. DS3'ümüzü USB kablosu yardımıyla bilgisayarımıza takıyoruz. Windows kolu tanıdıktan sonra, son maddede yer alan ScpToolkit'i indirip çalıştırıyoruz.

TWXZZaJWims8GT6YmwUKX4-650-80.jpg

4. Programı çalıştırdıktan sonra yukardaki gibi bir yükleme ekranıyla karşılaşacaksınız. Herhangi bir ayarı değiştirmenize gerek yok. Eğer kablosuz oynayacaksanız, "ScpToolkit Blueetoth Pair Utility" yazan seçeneğin tikini kaldırmayın.

BeqwRkJciARruQf66UFNW4-650-80.jpg

5. Bu aşamada "Finish" butonuna basmadan, yukardaki büyük yeşil butona tıklamanız gerekiyor.

jJ273kAZ2aa9TjLir8a8a4-650-80.jpg

6. Bu ekran biraz göz korkutucu olabilir ama telaşa mahal yok. İki farklı işlem yapacağız. İlk olarak Install Dualshock 3'e tıkladıktan sonra PS(R) diye devam eden seçeneği seçiyorsunuz. İkinci olarak da kablosuz kullanacaksanız, bilgisayarınızda bulunan Bluetooth Dongle modelini seçiyorsunuz. Burada dikkat etmeniz gereken tek bir husus var: DS3'e ataduğınız bluetooth başka bir cihaz için kullanılamaz. Bunları yaptıktan sonra 'Force Install' seçeneğine de tıklayıp 'Install' diyoruz.

7. Bu aşamada kabloyu çıkarıp tekrar takıyoruz ve PS tuşuna basıyoruz. Hayırlı olsun. Artık DS3'ünüzü tam teşekküllü bir Xbox 360 Controller gibi, neredeyse bütün oyunlarla uyumlu şekilde kullanabilirsiniz.

Alkean41

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Çok teşekkür ediyorum hocam:) En son aldığım kol da 2. El ps3 koluydu bunları yapmıştım ama bir ay sonra pc algılamamaya başladı acaba sorun kolda midir bu programların hepsini tekrar silip yüklemiştim
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bütçe nedir? Nasıl bir ürün arıyorsunuz?
Yani genelde pes oynuyorum ama ac tomb raider gibi oyunları da kolla oynuyorum pc de bütçem de 100 200 tl arasıydı normalde ama 200 300 tl arası olacak bu gidişle sanırım:/

Fakehero

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
5,762
Programları tekrar silip yükleyince aynı hata oluştu mu ? Başka bir bilgisayarda da aynı kolu aynı şekilde denediniz mi ? Bende de ps3 kolu var konsolum olduğu için bazen oynuyorum.

Alkean41

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Programları tekrar silip yükleyince aynı hata oluştu mu ? Başka bir bilgisayarda da aynı kolu aynı şekilde denediniz mi ? Bende de ps3 kolu var konsolum olduğu için bazen oynuyorum.
Evet hocam benzer hata oluştu program silip tekrar yüklediğimde düzeldi lakin 2 3 güne yine pc otomatik algılamıyordu. Usb girişi ile ilgili bir sorun olduğunu düşündüm ancak mouse falan çalışıyor yani

Fakehero

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
5,762
Kablolu olarak oynuyorsanız ya kabloda problem var ya da kolda başka bir seçenek yok.

Fakehero

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
5,762
Bluetooth alıcı alarak bağlayıp kullanmayı denedin mi kolu ?

Fakehero

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
5,762
Kurulum kısmını yazdım ya resimlerle orada yazılı bir daha oku istersen.