Microsoft Linux'a Saldırıyor!

Ordo ab chaO

Profesör
Reaksiyon puanı
43
Microsoft, BestBuy çalışanlarına verdiği eğitimde Linux işletim sistemlerini yerin dibine sokmaya çalışıyor.

Microsoft, Windows 7'nin piyasaya çıkış tarihi yaklaştıkça, yeni işletim sisteminin başarısızlığa uğramaması için elinden gelen her şeyi yapacağını gösteriyor. Değişik reklam kampanyaları ve organizasyonlar düzenleyen şirketin oyunu farklı şekillerde de oynamaya kararlı olduğu ortaya çıktı.
linwin1252502080.jpg
Piyasaya çıkacak yeni işletim sistemi için çalışanlarını bilgilendirmek ve müşterilere yardımcı olmalarını kolaylaştırmak isteyen Best Buy bunun için bir eğitim başlattı. Microsoft'tan alınan bir sunum ve testten ibaret olan eğitimde çalışanlara Windows 7 ile Linux arasındaki farklar gösteriliyor. Hazırlayan Microsoft olduğu için birçok taraflı yoruma ve yanlış bilgiye sahip olan sunumda neler var, büyük şirketlerin pazarlama çalışmaları gerçekte nasıl yapılıyor, teknoloji marketlerindeki çalışanlar ürünler hakkında nasıl bilgilendiriliyor görmek istiyorsanız diğer sayfalara bir göz atın.

crazyturtle

Asistan
Reaksiyon puanı
4
çok şerefsiz bu mikrofost :D işte yalan yalan yalan hemde parasıyla kandırılıyon

XRaiNow

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Microsoft'un kendi yazılımlarını kötülemesini mi bekliyordunuz? : )
Bu konu hakkında yorum yok, fakat yazarın yorumları hakkında birkaç yorumum olacak.

"Dünyaya yayılan virüslerin ve diğer tüm zararlı yazılımların çok büyük bir çoğunluğunun Windows işletim sistemlerini hedef aldığı da bir efsane olsa gerek." denilmiş. Bunun Windows'un güvenli bir işletim sistemi olmasıyla ilgisi yok, daha çok kullanılıyor olmasıyla ilgisi var.

"Bu dorğu fakat Linux'un WINE adlı yazılım sayesinde birçok uygulama ile uyum sağladığı tamamen göz ardı edilmiş." denilmiş. Fakat sistemin kendisinde doğal destek yok, Microsoft'un yararlandığı boşluk da bu zaten. : )

Microsoft işletim sistemleri Linux'tan üstün; fakat Linux ücretsiz halde başarılı, açık kaynaklı olduğu ve basit işlemler için birçok yazılımı bulunduğu için iyi bir rakip.

penguin

Profesör
Reaksiyon puanı
202
Bu sunumu hazırlayan Windows 7 ile Ms-Dos'u karşılaştırmış, sonra onu Windows 7 ile Linux'ü karşılaştırdık diyerek değiştirmiş :D

evowinds

Dekan
Reaksiyon puanı
174
ilk saldırıyı Linux yapmıştı bu bir nevi "intikam". :D Hatırlayın Windows 7'ye 7 Öneri, Windows 7'nin 7 Günahı, vs..

BaRoL

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Herkesin bir bakış açısı var demekki :P
Windows tarafından da öyle görülüyomuş :)
Herkesin düşüncesine ve görüşüne saygı göstermek lazım.

sarsıntı

Doçent
Reaksiyon puanı
3
Beyin yıkamaya çalışıyorlar :D Yakında "Linux kullanıcılarının toplandığı mekânda Microsoft tarafıdan görevlendirildiği anlaşılan ve Windows lehine sloganlar atan bir militan intihar saldırısı düzenledi" diye haberler duymayız inşallah:D :D

metude

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Kimse yoğurduna ekşi demez.
O sunumu siz hazırlasaydınız "Linux daha iyi, boş verin Windows'u" mu diyecektiniz?

CoMeX

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
son kullanıcının afiyetle yiyeceği bir sunum olmuş.

ulash

Doçent
Reaksiyon puanı
10
BestBuy da sonuç olarak seve seve Win7 satacaktır. Çünkü para kazanacak. Düşünsenize, ilk 3 haftada kaç bin adet satış yapıp ne kadar kar elde edeceğini. Microsoft yeterliliklerini iyi bir şekilde ortaya koymaya çalışmış ve buna karşılık da tabii ki Linux'u göstericek. Sonuç olarak hiçbir müşteri "Ben bilgisayarıma OS alıcam ama Windows7 mi yoksa MS-DOS6 mı alayım" diye gelmeyecek. Adamların da para kazanıp kazandırabilmeleri için bir tarafta free olan işletim sistemine karşı en 100$ talep edecekleri paralı işletim sisteminin nitelikleri anlatabilmeleri gerekiyor. Normal şeyler bunlar. Abartılacak o kadar şey yok.

sarsıntı

Doçent
Reaksiyon puanı
3
BestBuy da sonuç olarak seve seve Win7 satacaktır. Çünkü para kazanacak. Düşünsenize, ilk 3 haftada kaç bin adet satış yapıp ne kadar kar elde edeceğini. Microsoft yeterliliklerini iyi bir şekilde ortaya koymaya çalışmış ve buna karşılık da tabii ki Linux'u göstericek. Sonuç olarak hiçbir müşteri "Ben bilgisayarıma OS alıcam ama Windows7 mi yoksa MS-DOS6 mı alayım" diye gelmeyecek. Adamların da para kazanıp kazandırabilmeleri için bir tarafta free olan işletim sistemine karşı en 100$ talep edecekleri paralı işletim sisteminin nitelikleri anlatabilmeleri gerekiyor. Normal şeyler bunlar. Abartılacak o kadar şey yok.
Mevzû Windows 7'nin özellikleri değil, Linux'un kötülenmesi olan şeyler yokmuş gibi, olmayan şeyler de varmış gibi gösterilmiş.

musvir

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Microsoft'un kendi yazılımlarını kötülemesini mi bekliyordunuz? : )
Bu konu hakkında yorum yok, fakat yazarın yorumları hakkında birkaç yorumum olacak.

"Dünyaya yayılan virüslerin ve diğer tüm zararlı yazılımların çok büyük bir çoğunluğunun Windows işletim sistemlerini hedef aldığı da bir efsane olsa gerek." denilmiş. Bunun Windows'un güvenli bir işletim sistemi olmasıyla ilgisi yok, daha çok kullanılıyor olmasıyla ilgisi var.

"Bu dorğu fakat Linux'un WINE adlı yazılım sayesinde birçok uygulama ile uyum sağladığı tamamen göz ardı edilmiş." denilmiş. Fakat sistemin kendisinde doğal destek yok, Microsoft'un yararlandığı boşluk da bu zaten. : )

Microsoft işletim sistemleri Linux'tan üstün; fakat Linux ücretsiz halde başarılı, açık kaynaklı olduğu ve basit işlemler için birçok yazılımı bulunduğu için iyi bir rakip.

Çok doğru bir tepit.
Ayrıca linux ile windowsu kıyaslamak 30 yaşında bir adamla 5 yaşındaki bir çocuğu kıyaslamak gibi geliyor bana. Çocuk da konuşmasını bilir, adam da. Fakat çocuğun diksiyonu, telaffuzu, ses tonu, kelime hazinesi yetişkin gibi olamaz. Zaman geçip de Linux şu çocukluğu üzerinden atarsa windowsu sollayabilir.

powerwandata

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Öncelikle bunu bir eğitim olarak nitelendirmek yanlış. BestBuy elemanları (Ki ABD'nin en büyük PC perakendecilerinden biridir) kuşkusuz alışverişe gelen müşterilerin kararlarını etkileme gücüne sahiptirler, dolayısıyla da bu sunumla Microsoft; BestBuy çalışanlarına Windows 7'yi nasıl sunmaları gerektiğinden bahsediyor. Gidip de "Müşteriye Windows'un bütün yazılımlarla uyumlu olduğundan bahsedin ama sonra da küçük bir program yardımıyla Linux'un da hemen hemen bütün programları çalıştırdığını söylemeyi unutmayın" diyecek değil.

Olay daha geniş bir açıdan düşünülürse; eğer önümüzde Windows - Linux savaşı varsa; ben Windows tarafına daha yakın duruyorum diyebilirim.
Linux ücretsiz olabilir, virüslere geçit vermiyor olabilir, stabil olabilir... Örnekler çoğaltılabilir ama bu güzel örneklerin kaynağında biraz da Linux'un kullanıcı kitlesinin çok daha sınırlı olması yatar. Bir coder'ın Windows için virüs yazmasının nedeni hemen herkesin o işletim sistemini kullanıyor olmasıdır. Basit bir mantıkla herkes Linux kullanmaya başlarsa; bu sefer aynı coder'lar Linux için virüs kodlayacaklardır. Ayrıca piyasada hali hazırda Linux virüsleri de mevcuttur. Linux'un daha stabil olması ise yine (Bence) daha iyi kodlanmasından değil, daha basit ve kompakt tasarımından kaynaklanmaktadır. İskambil kartlarından kurduğunuz kule, katlar çıktıkça dengesizleşecektir. Kullanıcıya; piyasadaki yazılımların ve donanımların çok büyük bir bölümünü destekleme özgürlüğü tanıyan Windows'un çekirdeğinin (Kernel) zaman içerisinde bu programlarca deforme edilmesi, programların ya da donanımların birbirleriyle çakışarak sorunlar yaratmaları ve hatta zaman zaman sistemi kullanılmaz hale getirmeleri sürecin doğal bir sonucudur, aynı durum linux tüm donanımlara ve yazılımlara destek vermeye başladıkça onun için de geçerli olacaktır. Öte yandan milyonlarca satır kod içeren bir yazılımı görece çok küçük bir beyin takımı hazırlar ve şirket beta sürümleriyle yine normalde ulaşılacak kullanıcının yaklaşık %0,5'ine söz konusu yazılımı denetir. Satışına başlayan sürümlerde eksikliklerin ve hataların olması normaldir. Hatasız kul olmadığı gibi hatasız yazılım da yoktur. ("Hello World" kodlamıyorsanız)
Olayın ticari boyutuna gelecek olursak; ticari bir kurum olarak Microsoft'un yaptıkları gayet normaldir. Mikro boyutta mahalle bakkalı da aynı şekilde hareket eder; kendi muhitinde başka bir bakkal açılsın istemez; kendi mallarını, dükkanını, hizmetini çeşitli yöntemlerle yücelterek rakibinden daha fazla satış yapmayı amaçlar. Bildiğim kadarıyla kimse bakkalı bu hareketleri için suçlamaz.
Linux iyidir. Windows'un yaptığı hemen her şeyin altından öyle veya böyle kalkar üstelik de ücretsizdir. Fikir olarak dünya yazılım tarihinde çok önemlidir ve açık kaynak kodlu yazılımların öncüsü olmuştur ama Linux'u iyi göstermek için Winsows'u karalamaya gerek yoktur, zira karalanan kurum da (Tamamen ticari amaçlar ve gözünü kâr bürümüş Bill Gates'in kapitalist duygularıyla bile olabilir) dünyanın en büyük şirketlerinden biri olup gördüğümüz, bildiğimiz PC ve yazılım teknolojisinin bugünlere gelmesinde büyük pay sahibidir.
Sezar'ın hakkı Sezar'a mantığıyla düşünülürse daha iyi olacaktır.

Saygılarımla

tolgay007

Asistan
Reaksiyon puanı
4
En çok güldüğüm nokta internet explorer bedava demişler ahahha :D:D sağolsun ya ie bedava valla çok sevindim yani linux paralı zaten herşeyi :D:D

SoftProf

Asistan
Reaksiyon puanı
0
microsoft linux a saldırıyor tamamda peki reactos hakkında ne düşünüyor acaba? reactos tamamen windows un açık kaynak kodlu olanı. birçok windows uygulaması ve oyun reactos ta çalışıyor. üstelik ücretsiz ve geliştirilebilir. işte reactos ta çalışan uygulamaların birkaçı Screenshots - ReactOS Website

FUBU

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
"First they ignore you, then they ridicule you, then they fight you, then you win." -- Mahatma Gandhi

penguin

Profesör
Reaksiyon puanı
202
Baktı iş birliği tezgahıyla yok edemeyecek Linux'ü, şimdi saldırarak deniyor.
Sen bu dünyanın başına bela mısın Mikisoft ?

onaryo

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Microsoft'u hiç sevmem ama yine de Windows kullanıyorum..(Bu durumdan memmun muyum bilemiyorum..)

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
Atıl Microsoft. :D

RocKhan

Doçent
Reaksiyon puanı
15
Çok doğru bir tepit.
Ayrıca linux ile windowsu kıyaslamak 30 yaşında bir adamla 5 yaşındaki bir çocuğu kıyaslamak gibi geliyor bana. Çocuk da konuşmasını bilir, adam da. Fakat çocuğun diksiyonu, telaffuzu, ses tonu, kelime hazinesi yetişkin gibi olamaz. Zaman geçip de Linux şu çocukluğu üzerinden atarsa windowsu sollayabilir.

Hayatında Linux görmemiş insanlar neden yorum yapıyor, arkadaşım windowsda aero yokken linux'de kde arayüzü ile millet vistadan 4 yıl önce hareketli masa üstü kullanıyordu.

Windowsun Linux'e göre tek bir üstünlüğü var o da işletim sistemi değil, DirectX'dir bu sistem olmasaydı oyun dünyasına sahip olmak microsoft için çok zor olurdu.

Daha bugün bile microsoftun kendisi en son işletim sistemini yaygınlaştıramıyor vista örneğinde olduğu gibi bir çok vista kullanıcısı xp ye geri döndü.

şimdiye kadar bir çok forumda yapılan anketler sonucu insanların neden windows kullandığı bellidir, %70 inin kullanma nedeni oyundur.

stttntnzn

Asistan
Reaksiyon puanı
2
artık muhatap almaya başlamış pengueni :D bu linuxcüler için iiye işaret. demekki bi ilerleme var linux camiasında...

netbooklarda 5 para etmez windows :D bizzat denedim win7 netbook için iimiş fln, alakası yok palavra :D windows dediiiin zamanla hantallaşan bi sistemdir, wersionu ne olursa olsun. netbooku ilk aldığımda vista starter vardı o bile ii çalışıodu başlarda :D sonra win7ye geçtim o da aynı. vistayı boyayıp bi daha piyasaya sürmüşler sazanlar da yeni bişey çıktı sanıyo. xp kurdum gayet hoş ama zamanla her windows gibi o da hantallaşıyor. netbooktaki adam oyun oynayıp photoşopla uğraşmıyacağına göre nie windowsun kahrını çeksin ki :D çek bi ubuntu netbook remix bak keyfine yahu

"First they ignore you, then they ridicule you, then they fight you, then you win." -- Mahatma Gandhi

doğru sölemiş +1. 4'de 3 aşamayı geçtik. artık sondaki aşamaya geçip kazanmak kaldı :D :D

server ve netbook pazarlarını linuxe kaptırdı çoktandır. wine işi biras daha gelişirse ve/veya oyun firmaları opengl'e geçip linux versiyonu çıkartırsa işte o zmn mikrozort isterse windows 254234 çıkarsın nafile :D

evowinds

Dekan
Reaksiyon puanı
174
artık muhatap almaya başlamış pengueni :D bu linuxcüler için iiye işaret. demekki bi ilerleme var linux camiasında...

netbooklarda 5 para etmez windows :D bizzat denedim win7 netbook için iimiş fln, alakası yok palavra :D windows dediiiin zamanla hantallaşan bi sistemdir, wersionu ne olursa olsun. netbooku ilk aldığımda vista starter vardı o bile ii çalışıodu başlarda :D sonra win7ye geçtim o da aynı. vistayı boyayıp bi daha piyasaya sürmüşler sazanlar da yeni bişey çıktı sanıyo. xp kurdum gayet hoş ama zamanla her windows gibi o da hantallaşıyor. netbooktaki adam oyun oynayıp photoşopla uğraşmıyacağına göre nie windowsun kahrını çeksin ki :D çek bi ubuntu netbook remix bak keyfine yahu
:thumbup: doğru söze ne denir, eline sağlık...:D Hem ne demişler "reklamın iyisi kötüsü olmaz" rakip MS Linux reklamı yapıyooo:D

aakgun78

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Microsoft korkunun ecele faydası malesef yok. Forever Linux.

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
Aslında virüs konusunda yanlış bir ifade kullanılmış.

"Linux virüs geçirmez." diye bir şey yok. Sadece Microfost'un kullanıcı sayısı çok fazla olduğu için, kötü niyetli bilgisayar manyakları daha çok kişiyi etkilemek için Windows'a yönelmişlerdir. İsteyen Linux için de yazar, ama gereksiz kalır bu hareket.

Kirk Lee

Asistan
Reaksiyon puanı
2
linux'un netbook özel sürümleri gayet kullanışlı... ne de olsa netbook sahipleri cihazı genelde internet ve office programları için kullanıyorlar... oturup oyun oynamaya çalışan veya işletim sistemini görselleştirmeye çalışan yok...

ayrıca linux'ta antivirüs programına gerek olmadığı için Ram'den işlemciden ve dolayısıyla pilden tasarruf edebilirler...

RunoadeS

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Kimse yoğurduna ekşi demez.
O sunumu siz hazırlasaydınız "Linux daha iyi, boş verin Windows'u" mu diyecektiniz?

Tabiki öyle diyecek halleri yok. Sende yani yorum yaptın bal kabağı :D Sen hiçbir reklamda başka markaları yerin dibine sokmaya çalışan bir tanıtım gördün mü? Sonuçta haksız rekabet diye birşey var.

Ben buradan şunu anlarım. Demek ki Microsoft'un bir tarafları kullanıcılar Linux'a geçecek diye çılgınca 3.5 atıyor o yüzden bel altı çalışıyor.