Microsoft kaçak Vista'ların peşine düştü

spybot

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
630
Microsoft güncelleme ile korsan avına devam ediyor: Şimdi sırada hangi Windows sürümü var?
20090226182818.jpg

Microsoft kaçak Vista'lara karşı yeni bir önlem geliştirdi.

Microsoft korsana karşı mücadelesine ara vermiyor. Şimdi de sıra Windows Vista Ultimate sürümünü korsan olarak kullananlara geldi. Microsoft, bu hafta yayınlayacağı bir güncelleme ile korsan Vista'ları kapatmayı hedefliyor.

Microsoft'un hedefinde SoftMod adı verilen aktivasyon engelleme yöntemi bulunuyor. Bu yöntem, kaçak olarak yüklenen Vista Ultimate sürümünün aktivasyon sürecini kandırmayı hedefliyor. Özel hazırlanmış kod sayesinde aktivasyon anında Vista'nın daha önceden yüklenmiş ve aktive edilmiş gibi göstererek, kopya engelleme sistemini geçmeyi sağlayan SoftMod sistemi genellikle korsan Vista'nın önce bir DVD'ye yazılarak, buradan yüklenmesini gerektiriyor.

Microsoft'tan konuyla ilgili açıklama yapan Windows Genuine yetkilisi Alex Kochis; "bunu bir defaya mahsus, sadece ana dil olarak İngilizce'nin seçilmiş olduğu Windows Vista Ultimate işletim sistemlerinde uygulayacağız" diye konuştu.

Microsoft daha önce SP1 ile birlikte başka bir kopya önleme yöntemi daha geliştirmiş ve tüm Vista sürümlerine uygulamıştı.

http://www.chip.com.tr/konu/Microsoft-kacak-Vista-larin-pesine-dustu_11155.html

K46

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Kesin olan birşey var ki, yeni önlemi kırabilen yamanın, bahsi geçen güncellemeden çok daha fazla ilgi göreceğidir. :mrgreen:

orcnd

Dekan
Reaksiyon puanı
255
sp1 de birazcık daha önlem var ama hacker amcalar bi çaresini bulur. en basitinden aktivasyon süresi geçtiğinde aktivasyon yardımlarına girip adres çubuğuna c:\windows\explorer.exe yazdığınızda masaüstü geliyor(bunuda ben buldum). aktivasyon ekranını da kenara sürükledinizmi kullanmaya bi süre daha devam edebiliyorsunuz.

cess

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
vistayı niye bu kadar önemsiyor ki.onun artık windows 7 si var...

omegama

Asistan
Reaksiyon puanı
0
neden düğün dernekle ilan ediyorlar ki böyle bir yama yayınlanacağını,millet tüm önlemini almış oluyor onlar yamayı yayınlayana kadar...

RunoadeS

Asistan
Reaksiyon puanı
2
İşe yaramaz çünkü hangi yamanın olduğu bilinecektir. KBxxxxx gibi ve kullanıcılarda o yamayı tabiki yüklemeyecekler :D

Elbruz46

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,338
İşe yaramaz çünkü hangi yamanın olduğu bilinecektir. KBxxxxx gibi ve kullanıcılarda o yamayı tabiki yüklemeyecekler :D

öyle deme haciii :D millet sen ben miyim ki otomatik güncellemeleri kapatsın :D
adam ne gelirse buyur diyor :D

Peter

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
88
arkadaşlar dalgaya almayın adamlar yakalarsa 20 bin $ ceza veriyo babamların şirketine böle bi ceza gelmiş tam 20 bin $ tam olarak babamda bilmiyor sahte program kullanıldığı için yemiş şirket cezayı

Elbruz46

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,338
arkadaşlar dalgaya almayın adamlar yakalarsa 20 bin $ ceza veriyo babamların şirketine böle bi ceza gelmiş tam 20 bin $ tam olarak babamda bilmiyor sahte program kullanıldığı için yemiş şirket cezayı
şirketler için herzaman olay ciddidir...
ama kişisel kullanıcılara bu güne kadar dünyanın neresinde ceza yazmışlar?

RunoadeS

Asistan
Reaksiyon puanı
2

Şirketlerde ceza almaları normal. İşi daha sıkı tutuyorlar.Bizim şirkette de Windows orjinal zaten ama kişisel kullanımlarda şimdiye kadar bir ceza alan görmedim.

nsegemen

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
windows 7 yi yeni bir harddiske kurdum var olan vista ultimate devre dışı kaldı

Güveli mod dan açtım ve uyguladığım yöntemi tekrar uyguladım ve bitti :)

spybot

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
630
hikaye zaten kendileri izin veriyor korsana..:D

openline

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Zaten microsoftun yeni başkanı kendisi açıladı ev kullanıcıları bizi ilgilendirmiyor diye adamlar kurumları önemsiyor zaten onlarda lisanslı kullanıyor.

HapS

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
63
ben hertürlü güncellemeyi yapiyorum hiçbirşey olmuyor developer edition kullanıyorum ondan mı acaba :D

ExCeLLeNT

Dekan
Reaksiyon puanı
17

Senin babanın şirketi mi var ne şirketi?

Evet güncellemeleri kapatın devam şahsen xp kopya bizim güncellemeleri kapadım artık orjinal lisans satın al bir de siyah ekran çıkmıyor.

ExCeLLeNT

Dekan
Reaksiyon puanı
17
Bende kaçak vista deyince internetten vista görünümü yapanlar anladım daha şimdi yükledim transformation packi korktum ama sonra anladım vista kullanmıyorum görünüm vista tabiki de :D

UgurABA

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
15
Ya boşversinler bu işleri sattıklarından memnun olsunlar korsana savaş açmasınlar, eğer korsana savaş açarlarsa emin olun şirket çok fazla şey kaybeder.