Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Digiturk bağlatırken uyduyu bağlayan yetkilinin yaptıklarını izlemiştim.
merkezi sistemi deaktif edip digiturtk çanağını daireye sokacaktı.
Çatı boşluğunda merkezi uydunun dairelere dağılması için panel var. Buraya uydudan gelen kablo bağlı. Bu paneldende dairelerin anten girişlerine dağılıyor. Muhtemelen sizin sorununuz bu panelden daireye bir kablo bağlanmamış olması.
İzlenimlerimden yola çıkarak söylemek istedim. Ayrıca zor bir işlem olduğunu sanmıyorum. Panelen alıp daireye giden anten anten kablosuna bağlanacak diye tahmin ediyorum.
Arkadaşı digitürkü kurduktan 1 saat sonra tekrar çağırıp tekrar merkezi uyduyu aktif etmesini, digitürküde daireye kadar kablo çekmesini rica etmiştim. Yaptığı tek şey çıkardığı kabloyu yerine takmak oldu. 5 dk bile sürmedi yani.
--- Mesaj Güncellendi ---
Benim gördüğüm her daireye tek kablo. bizim daire için panele giren kabloyu bulmak için tek tek denemiştik.
Teşekkürler. Şimdi tam olarak anlatayım.Bütün anten girişlerini denedim olmadı. KOmşuya gittim koridordan bağladıklarını söyledi. Koridorda duvardan gelen kablolar var yukarda. Orayı açtım 1 tanesi duvardan odalara dağılıyo tahminimce o eski kablo. 3 tane kablo var uçları birbirine bantlı. Dayımla konuştum paso lazım gibi bi şeyler dedi. Ne yapmak gerekiyo bilgisi olan varsa yardım edebilir mi?
dairede kablonun ucu görünüyorsa kabloyu oyanatrak buatları takip ederek eski kablonun ucuna yeni kablo bağlayıp geri çekebilirsiniz
--- Mesaj Güncellendi ---
duvardaki borunun içindekablo yok ise yine buatları takip ederek yeni kablo çekebilrsniz. hangi borunun sizin daireye girdiğini anlamak için de daire içindeki içine kablo olmayan boruya sigara dumanı gibi bir şey üfleyip diğer taraftan dumanı takip edebilirsiniz.