Memati Muhteşem Yüzyıl'da!

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan AliA
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
10 yıl boyunca Memati karakterini canlandırdığı ‘Kurtlar Vadisi Pusu’dan ayrılan Gürkan Uygun, Mimar Sinan rolüyle ‘Muhteşem Yüzyıl’a transfer oldu.

270320130724203934340.jpg

TV dünyasında çok konuşulacak bomba transfer...

10 yıl boyunca “Kurtlar Vadisi Pusu” dizisinde Memati karakterine hayat veren Gürkan Uygun,“Muhteşem Yüzyıl”ın kadrosuna katıldı. Uygun 3 yıldır Türkiye’nin en çok izlenen dizisi olan Milliyet'in haberine göre 'Muhteşem Yüzyıl'da Osmanlı padişahları I. Süleyman, II. Selim ve III. Murat dönemlerinde baş mimar olarak görev yapan Mimar Sinan karakterini canlandıracak. Dizide Mimar Sinan’ı oynaması için Şener Şen başta olmak üzere sinema ve tiyatro dünyasının çok ünlü isimlerine teklif gittiği konuşulmuştu. Kimin canlandıracağı merak konusu olan rol, Gürkan Uygun’a kısmet oldu.

Birkaç gün önce görüşmeye giden Uygun ile yapım şirketi Tim’s Productions arasında hemen anlaşma sağlandı. Uygun’un ilk sahnelerinin çekimleri dün Ayazağa’da ormanlık alana kurulan platoda yapıldı.

İLK SAHNESİNDE KÖPRÜ YAPTI

Uygun ilk sahnelerinde köprü yapımı için proje çizdi. Keyfinin oldukça yerinde olduğu konuşulan Uygun, “Kurtlar Vadisi”ndeki 10 yıllık macerasını neden sonlandırdığını da “Tabii ki bu kararı vermek benim için hiç kolay olmadı, geride bırakılmış bir 10 sene var. Ancak olması gereken buydu. Memati karakterinden sıkılmadım ama yoruldum, heyecanımı kaybettim. Zaten diziyi bırakmayı iki yıldır düşünüyordum. Artık farklı roller, yeni projelerin heyecanını yaşamak istedim” sözleriyle açıklamıştı. Uygun diziyi bıraktıktan sonra önce “Hititya Madalyonun Sırrı” isimli çocuk filmi, ardından da “Çanakkale Yolun Sonu” isimli tarihi filmde kamera karşına geçmişt

[URL="http://m2.milliyet.com.tr/News/NewsArticle.aspx?ID=1685663&returnURL=%2FHomePage.aspx"]Milliyet[/URL]

deatmania

Rektör
Reaksiyon puanı
62
Gürkan Uygun'un oyunculuğunu biliyoruz zaten, Çanakkale Yolun Sonu filmindeki oyunculuğunu da beğenmiştim.

Burada da iyi bir iş çıkaracaktır. Tabi diziyi izlemem o ayrı.

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
Sakalları boşuna uzatmamış. :D

Netten Gürkan Uygun'un olduğu kısımları izleriz artık. :)

Uranos

Profesör
Reaksiyon puanı
15
Hiç izlemedim Gürkan Uygur içinde izlemem

tambjk

Profesör
Reaksiyon puanı
16
:) Vayy, hiç güleceğim yoktu. Memati hiç yakıştımı!, ecdadın mezarında, mafya özentisi gençlik! ise yatağında ters dönecek senin yüzünden.

Hicr

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Kurtlar vadisinde heyecanını kaybetmiş Gürkan Uygun!
Sanki Muhteşem Yüzyılda çok heyecan varda !!
Koskoca Osmanlı İmparatorluğunu bu kadar rezil rüzva şekilde veren bir projenin emeli olmaktan iyi sanki.

Dikkat ettinizmi bilmiyorum. Sakarya Fırat ve Kurtlar Vadisi dışında Allah(c.c)'den Peygamber Efendimizden bahseden çok az dizi var.
Diğerleri Aşk,meşk,iftira,fitne,fesat ne ararsanız var.

Milletimiz ne kadar da seviyor boş işlerle uğraşmayı.

tuskilidi

Profesör
Reaksiyon puanı
17
kafasınını kesiyim mi ustaaaa pardon hünkarııııım :)

seckyn

Profesör
Reaksiyon puanı
18
Mihrimah sultan ile Mimar Sinanın aşkını gösterirler artık dizide :glare:

rtgrlndr

Profesör
Reaksiyon puanı
4
mimar sinan mı? :) yakışır!!!

muratflash

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
510
Benim için Memati şimdi öldü işte..

Kendi kendini batırdı..

brskyk

Doçent
Reaksiyon puanı
4
Diziyi izlemeyenlerde izler artık reyting tavana vurur :)

Reaksiyon puanı
10,327
gürkan uygun tip olarak mimar sinan için pek uygun gelmedi bana...
ama eğer şener sen olsaydı, cuk diye oturmuştu böyle bir rol için.
gerçi epey yaşlandı ama, makyajla halledebilirlerdi.

ben şahsen bir tuncel kurtiz'in ebu-s suud efendi rolündeki başarısını memati'nin mimar sinan rolünde başarabileceğini pek zannetmiyorum.

Vefasiz

Doçent
Reaksiyon puanı
0
La arkadaş anlamıyorum bu milleti sanki babasının oğlu gürkan uygun onu yapma bunu yapma bu adamın ekmek parasını siz mi veriyorsunuz ?

friendly

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
671
İzlemem yan cebime koy... :)

IThelp

Profesör
Reaksiyon puanı
19
İzlemem diyenler hepsi de izliyor :) bende başdan öyle diyordum izlemem dizileri sevmiyorum ama artık izliyorum muhteşem haremi :) insanın haremde olası geliyor izlerken :)

Karargaht

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
112
Oldumu şimdi bu reis. Yakıştı mı hiç sana?

IThelp

Profesör
Reaksiyon puanı
19
Ne yapalım evde izleyen oldumu ister istemez izliyorsun biliyorsun bizim kadın milleti hafta ici kumandanı elinde düşürmezler:) kadına saygı biliyorsun evliysen sende aynısını yaşıyorsundur bekarsan bekle ozaman başına geleceklerinde evlilik programlara bakarsın bile :) Harem konusunda her erkeğin istediği birşey bir kere olsada orda olmak ister :)

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Soralım diğer arkadaşlar ve üyelere kim Haremde olmak istemez :)

Karargaht

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
112
Abi şaka diyorum ben mematiye dedim yakıştı mı diye, muhteşem yüzyılı hiç sevmem o bakıma :D

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
[MENTION=23713]Karargaht[/MENTION]'ı da hep ciddiye alırlar. :D

aagkn

Profesör
Reaksiyon puanı
3
Herhalde bu gidişle memleketteki oyuncuların tümü haremden geçecek. :)

tambjk

Profesör
Reaksiyon puanı
16
gürkan uygun tip olarak mimar sinan için pek uygun gelmedi bana...
ama eğer şener sen olsaydı, cuk diye oturmuştu böyle bir rol için.
gerçi epey yaşlandı ama, makyajla halledebilirlerdi.

ben şahsen bir tuncel kurtiz'in ebu-s suud efendi rolündeki başarısını memati'nin mimar sinan rolünde başarabileceğini pek zannetmiyorum.

Hocam hiç çaktırmadan izleyenlerdensin sende sanırım :)

---

Ecdadımız böyle değildi ve küfür, hakaret eleştirileri için ne düşünüyorsun merak ettim.

Reaksiyon puanı
10,327
Hocam hiç çaktırmadan izleyenlerdensin sende sanırım :)

---

Ecdadımız böyle değildi ve küfür, hakaret eleştirileri için ne düşünüyorsun merak ettim.

[MENTION=142972]tambjk[/MENTION], ebus-suud efendi çok özel ilgi alanımda olan bir zat-ı muhteremdir. o rol hayat bulana kadar tek bir bölüm dahi izlemiş değilim. sonra bu karakter dizide hayat bulunca nasıl yansıtılacağı üzerine merak saldım, üç-beş bölüm izledim. sonra bıraktım tekrar. onun haricinde sahiden hiç ilgimi çekmedi. zaten vakit olarak da müsait olamıyorum. tek kurtlar vadisini geçmişten gelen -hiç de tasvip etmediğim- bir bağımlılığım oldu, onun haricinde devamlı izlediğim dizi hiç olmadı.

eleştiri olmasını doğal karşılıyorum, ne ki, üslup nezahetini bozmadan!
küfür ve hakaret bir müslümana hiçbir yerde, hiçbir şartta caiz değildir.
dizi şahsım açısından bir sorun teşkil etmiyor, ama ecdadını bu dizilerden tanıma yoluna giden yeni nesil için yanlış bir algı ve imaj endişesi doğurabilir endişesi insanları muhtemelen agresif kılabiliyor.
ama kitap okuma, tarihi kaynağından öğrenme yerine diziler izleyerek tarih öğrenmek isteyenler içinse algı ve imaj yanılsamasına maruz kalmasının da benim için pek bir önemi yok zaten.