tambjk
Profesör
- Reaksiyon puanı
- 16
@tambjk, ebus-suud efendi çok özel ilgi alanımda olan bir zat-ı muhteremdir. o rol hayat bulana kadar tek bir bölüm dahi izlemiş değilim. sonra bu karakter dizide hayat bulunca nasıl yansıtılacağı üzerine merak saldım, üç-beş bölüm izledim. sonra bıraktım tekrar. onun haricinde sahiden hiç ilgimi çekmedi. zaten vakit olarak da müsait olamıyorum. tek kurtlar vadisini geçmişten gelen -hiç de tasvip etmediğim- bir bağımlılığım oldu, onun haricinde devamlı izlediğim dizi hiç olmadı.
eleştiri olmasını doğal karşılıyorum, ne ki, üslup nezahetini bozmadan!
küfür ve hakaret bir müslümana hiçbir yerde, hiçbir şartta caiz değildir.
dizi şahsım açısından bir sorun teşkil etmiyor, ama ecdadını bu dizilerden tanıma yoluna giden yeni nesil için yanlış bir algı ve imaj endişesi doğurabilir endişesi insanları muhtemelen agresif kılabiliyor.
ama kitap okuma, tarihi kaynağından öğrenme yerine diziler izleyerek tarih öğrenmek isteyenler içinse algı ve imaj yanılsamasına maruz kalmasının da benim için pek bir önemi yok zaten.
Sonuçta herkesin kafasında farklı bir Osmanlı imajı var ve herkesi memnun etmek mümkün değil.
Bunun haricinde ağır eleştiri yapan arkadaşların diziyi birkaç bölüm dahi izlemedikleri kanısındayım, tamamen sağdan soldan duyup okudukları, internette gördükleri 2-3 resim yada videoya bakarak bir gaz almışlar arkalarına gidiyorlar. Eğer objektif bir şekilde izlemiş olsalardı eleştirilerinin çok büyük kısmının abartılı ve haksız olduklarını göreceklerdir diye düşünüyorum.
Ayrıca bu diziler sayesinde, bir nesil tarihi ile barışıyor, gerçekleri öğrenmek üzere araştırmalar yapıyor, gazetelerde ve internette adı geçen şahsiyetler hakkında tarihi haberler yada makaleler gördüklerinde dikkat edip okuyorlar, merak duyuyorlar.
----
Ebu Suud karakteri için ise Tuncel Kurtiz'den daha iyi o rolün üstesinden gelebilecek ve ağırlık katacak başka bir oyucu varmıdır bilemiyorum.