Maske takmama cezası ile ilgili acil sorum var

sberkbayram

Asistan
Reaksiyon puanı
109
bugün arkadaşımla parkta otururken sivil polis geldi, su içtiğim için maske yüzümde değildi geldi tutanak tuttu valiliğe gönderecekmiş belki ceza gelir belki de gelmez dedi gelirse para cezası dışında başka birşey olur mu sicile işlenir mi ya da ne bileyim başka birşey vs ?

sberkbayram

Asistan
Reaksiyon puanı
109
ileride işe başvururken falan sicilde gözükmez değil mi ?

yerbusizka

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
bugün arkadaşımla parkta otururken sivil polis geldi, su içtiğim için maske yüzümde değildi geldi tutanak tuttu valiliğe gönderecekmiş belki ceza gelir belki de gelmez dedi gelirse para cezası dışında başka birşey olur mu sicile işlenir mi ya da ne bileyim başka birşey vs ?
Geldi mi ceza o günden sonra yani tebligat?

EFI Shell

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Reaksiyon puanı
19,270
İtiraz edebilirsiniz. Su içmek için açtıysanız hiçbir ceza kesme hakkı yok.

Sıradan Kullanıcı

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
8,193
İtiraz edebilirsiniz. Su içmek için açtıysanız hiçbir ceza kesme hakkı yok.
Sadece su için açıp içtiyse sivil polis bir şey demez bizzat gözümle gördüm. Su içicem diye indirip maskeyi geri kaldırmayanlar ceza yiyor ve su içerken ceza yedim diyorlar.

wpa_supplicant

Profesör
Reaksiyon puanı
6,547
Sadece su için açıp içtiyse sivil polis bir şey demez bizzat gözümle gördüm. Su içicem diye indirip maskeyi geri kaldırmayanlar ceza yiyor ve su içerken ceza yedim diyorlar.
Maske takmak neden bu kadar zor geliyor anlamıyorum , 4 km yol gittim bisikletle bir kere bile maskemi çıkarmadım , millete oturduğu yerde maske takmak zor geliyor

fatih1430

Asistan
Reaksiyon puanı
113
tc kimliğinize göre mi ceza yazdılar

açıklarmısın biraz

ali.kara2

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Benim bildiğim kadarıyla fotoğraf çekilmesi gerekir ki ispat edilebilsin. Aksi takdirde cezaya itiraz hakkın var. Fotoğraf çekilmişse ve burada su içtiğin anlaşılırsa zaten ceza olmaz..

fatih1430

Asistan
Reaksiyon puanı
113
yok fotoğraf gerek yok polis tc kimliğe göre ceza yazdıysa onu şubede birimde işlerse geriye dönüş yok

sberkbayram

Asistan
Reaksiyon puanı
109
Maske takmak neden bu kadar zor geliyor anlamıyorum , 4 km yol gittim bisikletle bir kere bile maskemi çıkarmadım , millete oturduğu yerde maske takmak zor geliyor
günde 7 km bisiklet sürüyorum aynı şekil maske ile normalden daha fazla yoruyor bildiğin üzere fakat birşey içerken 'su' gibi nasıl içmemi istiyorsun maskenin üstünden mi içeyim, süzgeç gibi mi kullanayım maskeyi
Mesaj otomatik birleştirildi:

tc kimliğinize göre mi ceza yazdılar

açıklarmısın biraz
yaş sorup kimlik almışlardı sonra adres imza vs

wpa_supplicant

Profesör
Reaksiyon puanı
6,547
günde 7 km bisiklet sürüyorum aynı şekil maske ile normalden daha fazla yoruyor bildiğin üzere fakat birşey içerken 'su' gibi nasıl içmemi istiyorsun maskenin üstünden mi içeyim, süzgeç gibi mi kullanayım maskeyi
Mesaj otomatik birleştirildi:

yaş sorup kimlik almışlardı sonra adres imza vs
Biz o arada senden değil maskeyi lüzumsuz yere takmayanlardan bahsediyorduk

Mehmet Aldemir

Profesör
Reaksiyon puanı
712
Bildiğim kadarıyla sicile işleniyor.