tachyon
Doçent

- Reaksiyon puanı
 - 59

sanane kardeşim benim görüşümde bu tövbe tövbe
Senin görüşün olduğunu biliyorum bunun vurgusunu yapman gereksiz. Görüşünün doğru olmadığını belirtiyorum. Sakin ol...
sanane kardeşim benim görüşümde bu tövbe tövbe
sakin oldum tamam kusura bakma ancak bence sende mesaj yazarken insanları iğnelememeye dikkat et tamam?Senin görüşün olduğunu biliyorum bunun vurgusunu yapman gereksiz. Görüşünün doğru olmadığını belirtiyorum. Sakin ol...
Resm konusunda bir kıyas yapalım hazır burdayken
![]()
http://www.engadget.com/2012/09/26/lumia-920-low-light-shootout/
adam haklı beyler android gibi şişme işetim sistemine güçlü donanım koycağına symbian gibi stabil bir işletim sitemine orta seviye bir şey ayarla daha iyiN9 dan bile çok memnunum. N9' dan daha sonra ikinci telefon olarak aldığım Samsung note' un kalitesi çok kötü. Zamanla boyası döküldü, telefon bir ucubeye döndü. Samsung gerçekten kalitesiz malzeme kullanıyor. Emektar N9 ise kasa kalitesi ile her zaman önde.
Diğer yandan Nokia' nın tek çekirdekli donanımı stabil çalışırken Android benim için gerçekten çok can sıkıcı oldu.
Piyasaya çıkar çıkmaz bu çok kaliteli telefonu alacağım. Android bir daha asla....
Android, yazılım olarak hiç bir zaman stabil olamadı. Başta hızlı çalışan cihazlar zamanla şişmeye başlıyor. Bu yüzden Android telefon üreticileri sürekli donanım yükselterek bu sorunu çözmeye çalışıyorlar.
Bence bir telefonda dört çekirdekli bir işlemciye hiç gerek yok. Kulağınızın dibinde daha fazla radyasyon yayan bir cihaz kullanıyorsunuz.
Nokia 920 gerçekten kaliteli görünüyor. Win8 yazılımı da bence çok iyi. İos' lu iphone a bir şey demem. Benim tarzım bir cihaz değil ama donanım ve yazılım uyumluluğu gerçekten iyi. Bence bundan sonraki gerçek rakibi Win8 olacaktır.
Android ise sıradan bir sistemdir benim için ve 920 çıkar çıkmaz elimden çıkartacağım.
aynen genel kanaat de böyle (bu sözüme 30 kişi atlayacak)lumia çok estetik ve kullanışlı duruyor.windows phone gelecek vaadediyor ileri zamanlarda androidi geçeceğini düşünüyorum.
karşılaştırma yapabilmek için önce marketlerini gezin bakın s3 ile karşılaştırdığınıza pişman olursunuz.
lumia 920 nin hiçbir yönü s3 ten daha iyi değil. ilk sayfadaki verilen karşılaştırma sitesi linkindeki bilgilerin çoğu yanlış.Ayrıca s3 ün 4g li versiyonu zaten var. 4 çekirdekli cpu,mali400gpu,aynı batarya,8.6 mm incelik,wifi şarj vs vs daha yazılımsal güzellikleri saymıyorum bile.
Bence iki telefon çok güzel ve özgün. Ben ikisinde de bir eksik gedik bulamıyorum. Ama Lumia alırsam "kareden ciğerim solacak" kesinlikle. 144 dpi ekranı kareleri göstermek için koymuşlar sanki yuvarlak hatlar yok arkadaş
Androide karşı her zaman bir üvey evlat sevgisi vardı bende çünkü Linux kullanıcısıyım ve Android'in Linux'un açık kaynak olayına zarar verdiği kanaatindeyim. Android'e Linux demek çok zor. Ve hiçbir zaman bir Maemo kadar Linux olamayacak bir sistemdir Android.
Windows Phone 7 ile nedense dikkat çekemeyen MS, Windows Phone 8 ile sesini biraz olsun duyurdu. Burada PC Windows 8'inin çıkmasıyla beraber Türkiye'de ve Dünya'da çok sayıda kullanıcıya zamanında hitap etmiş daha sonraları köpeksiz köyle deyneksiz dolaşarak Symbian'ı terkedemeyerek çoğu kullanıcının gözünden zamanında düşmüş olan Nokia'nın da işin içinde aktif olarak rol oynaması etki yaptı diyebilirim. Çoğu eski Nokia'cı, Nokia'dan kıpırdanma bekliyordu sanırım.
Gelegelelim kıyasa, ben iki telefon arasında karşılaştırma yapamıyorum çünkü ikisi de güzel sistemlerden. Güzel olarak karşılaştırmama biraz bozulanlar olabilir onları da şu söz ile avutmak isterim:
"Bir telefonu bir diğeriyle yarışması için değil, kullanmak için alıyorsanız gerçek kullanıcısınızdır."
Linux ve android ile söyledikleriniz tamamen yanıltıcı. Anroid linux için çok faydalı olmuştur olacaktır. Tüm kodlar açıktır acaba daha ne istiyorsunuz. Açık kaynak koduna zarar vermemek için ne yapmaları gerekir sizce ? açık olan kodları daha da mı açsınlar. Androide linux demek zorsa ne diyeceğiz ios mu diyelim. Bilmediğiniz konuda yorum yaparken biraz insaflı olun lütfen.