Lumia 920 mi Galaxy s3 mü? Neden ? :)

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan AlpLio
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

hamza5806

Profesör
Reaksiyon puanı
22
Senin görüşün olduğunu biliyorum bunun vurgusunu yapman gereksiz. Görüşünün doğru olmadığını belirtiyorum. Sakin ol...
sakin oldum tamam kusura bakma ancak bence sende mesaj yazarken insanları iğnelememeye dikkat et tamam?

emekçi

Asistan
Reaksiyon puanı
4
lumia çok estetik ve kullanışlı duruyor.windows phone gelecek vaadediyor ileri zamanlarda androidi geçeceğini düşünüyorum.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
OLED'in açılımı LED LCD, PLAZMA ve NORMAL LCD'ler de arka ışık kaynağı vardır, ve renklerin oluşması için enerji tüketimi çoktur. OLED'de arka ışık kaynağı yoktur. Enerji direk LED'lere gelir.

1ruby1

Profesör
Reaksiyon puanı
38
Resm konusunda bir kıyas yapalım hazır burdayken :)
nokialumia920vsappleiph.jpg

http://www.engadget.com/2012/09/26/lumia-920-low-light-shootout/

Yok artık biraz abartmamışlar mı :D S3 hiç fotoğraf çekemiyor desene :D bariz aldatmaca..

S

SDN Okuru

SDN Okuru
N9 dan bile çok memnunum. N9' dan daha sonra ikinci telefon olarak aldığım Samsung note' un kalitesi çok kötü. Zamanla boyası döküldü, telefon bir ucubeye döndü. Samsung gerçekten kalitesiz malzeme kullanıyor. Emektar N9 ise kasa kalitesi ile her zaman önde.
Diğer yandan Nokia' nın tek çekirdekli donanımı stabil çalışırken Android benim için gerçekten çok can sıkıcı oldu.
Piyasaya çıkar çıkmaz bu çok kaliteli telefonu alacağım. Android bir daha asla....

Android, yazılım olarak hiç bir zaman stabil olamadı. Başta hızlı çalışan cihazlar zamanla şişmeye başlıyor. Bu yüzden Android telefon üreticileri sürekli donanım yükselterek bu sorunu çözmeye çalışıyorlar.

Bence bir telefonda dört çekirdekli bir işlemciye hiç gerek yok. Kulağınızın dibinde daha fazla radyasyon yayan bir cihaz kullanıyorsunuz.

Nokia 920 gerçekten kaliteli görünüyor. Win8 yazılımı da bence çok iyi. İos' lu iphone a bir şey demem. Benim tarzım bir cihaz değil ama donanım ve yazılım uyumluluğu gerçekten iyi. Bence bundan sonraki gerçek rakibi Win8 olacaktır.

Android ise sıradan bir sistemdir benim için ve 920 çıkar çıkmaz elimden çıkartacağım.

hamza5806

Profesör
Reaksiyon puanı
22
N9 dan bile çok memnunum. N9' dan daha sonra ikinci telefon olarak aldığım Samsung note' un kalitesi çok kötü. Zamanla boyası döküldü, telefon bir ucubeye döndü. Samsung gerçekten kalitesiz malzeme kullanıyor. Emektar N9 ise kasa kalitesi ile her zaman önde.
Diğer yandan Nokia' nın tek çekirdekli donanımı stabil çalışırken Android benim için gerçekten çok can sıkıcı oldu.
Piyasaya çıkar çıkmaz bu çok kaliteli telefonu alacağım. Android bir daha asla....

Android, yazılım olarak hiç bir zaman stabil olamadı. Başta hızlı çalışan cihazlar zamanla şişmeye başlıyor. Bu yüzden Android telefon üreticileri sürekli donanım yükselterek bu sorunu çözmeye çalışıyorlar.

Bence bir telefonda dört çekirdekli bir işlemciye hiç gerek yok. Kulağınızın dibinde daha fazla radyasyon yayan bir cihaz kullanıyorsunuz.

Nokia 920 gerçekten kaliteli görünüyor. Win8 yazılımı da bence çok iyi. İos' lu iphone a bir şey demem. Benim tarzım bir cihaz değil ama donanım ve yazılım uyumluluğu gerçekten iyi. Bence bundan sonraki gerçek rakibi Win8 olacaktır.

Android ise sıradan bir sistemdir benim için ve 920 çıkar çıkmaz elimden çıkartacağım.
adam haklı beyler android gibi şişme işetim sistemine güçlü donanım koycağına symbian gibi stabil bir işletim sitemine orta seviye bir şey ayarla daha iyi

aslında şu olsa ne güzel olur
market:google play
:D:D:D

lumia çok estetik ve kullanışlı duruyor.windows phone gelecek vaadediyor ileri zamanlarda androidi geçeceğini düşünüyorum.
aynen genel kanaat de böyle (bu sözüme 30 kişi atlayacak):D:D:D

uçanbaklava

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
[video=youtube;_Vsekq0IHSc]http://www.youtube.com/watch?v=_Vsekq0IHSc[/video]

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Tabiyki de s3 okula götürmekten tırsmıycak olsam s3 alırdım gözüm kapalı

S

SDN Okuru

SDN Okuru
arkadaşım telefonu ne için kullanacağını bil hataya düşme. al bi eski telefon konuş mesajlaş yanına bi netbook yada tablet çek işini gör yada yeni ultrabook al onlarda güzeller. illa ki teknolojik telefon alacaksın tüm işini oradan görebilirmiyim diye düşün. biliyorum ki bu tarz telefonlar bir müddet sonra mesaj ve konuşma ağırlıklı oluyor diğer özellikleri yalan. oyun oynuyorum diyenler mertobüste okeye sarıyolar boşver onları al eline kitap oku daha iyi.

muratal

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Karar verdim de ikisini de tercih etmem.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
karşılaştırma yapabilmek için önce marketlerini gezin bakın s3 ile karşılaştırdığınıza pişman olursunuz.
lumia 920 nin hiçbir yönü s3 ten daha iyi değil. ilk sayfadaki verilen karşılaştırma sitesi linkindeki bilgilerin çoğu yanlış.Ayrıca s3 ün 4g li versiyonu zaten var. 4 çekirdekli cpu,mali400gpu,aynı batarya,8.6 mm incelik,wifi şarj vs vs daha yazılımsal güzellikleri saymıyorum bile.

Arkadaş doğru söylüyor. Yanlış bilgiler var çokça. S3tede 4Gli versiyon var. her alanda s3 bütün telefonlarla karşılaştırılır

erenka

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
düşünmen bile manasız lumia 920ye sadece iphone 5 rakip benim için telefonda şunlar olmazsa olmazdır stabilite , belli başlı uygulamlar , sağlamlık ve tabikiii tasarımmm ve bunlar iphone 5 ve lumia 920de fazlasıyla var bnce uygulama çok önemli değilse birkaç ay bunlar yeter dersen lumia 920 içn beklememelisin

S

SDN Okuru

SDN Okuru
kesinlikle lumia 920 daha başarılı uygulama konusuna gelince zaten marketlerindeki uygulamaların %95 i hiç bi işe yaramıyor

S

SDN Okuru

SDN Okuru
bende bosuna sallamayın bırının artısı dıgerınde eksısı olmus bır ya ıkı tane telofonun olcak yada bırıne razı gelıceksın hem nokıada hala adob flas yok ama s3 te var ee bu nasıl ıs mesela facedekı uygulamalarda basarısız

BrainPaid

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Bence iki telefon çok güzel ve özgün. Ben ikisinde de bir eksik gedik bulamıyorum. Ama Lumia alırsam "kareden ciğerim solacak" kesinlikle. 144 dpi ekranı kareleri göstermek için koymuşlar sanki yuvarlak hatlar yok arkadaş :D

Androide karşı her zaman bir üvey evlat sevgisi vardı bende çünkü Linux kullanıcısıyım ve Android'in Linux'un açık kaynak olayına zarar verdiği kanaatindeyim. Android'e Linux demek çok zor. Ve hiçbir zaman bir Maemo kadar Linux olamayacak bir sistemdir Android.

Windows Phone 7 ile nedense dikkat çekemeyen MS, Windows Phone 8 ile sesini biraz olsun duyurdu. Burada PC Windows 8'inin çıkmasıyla beraber Türkiye'de ve Dünya'da çok sayıda kullanıcıya zamanında hitap etmiş daha sonraları köpeksiz köyle deyneksiz dolaşarak Symbian'ı terkedemeyerek çoğu kullanıcının gözünden zamanında düşmüş olan Nokia'nın da işin içinde aktif olarak rol oynaması etki yaptı diyebilirim. Çoğu eski Nokia'cı, Nokia'dan kıpırdanma bekliyordu sanırım.

Gelegelelim kıyasa, ben iki telefon arasında karşılaştırma yapamıyorum çünkü ikisi de güzel sistemlerden. Güzel olarak karşılaştırmama biraz bozulanlar olabilir onları da şu söz ile avutmak isterim:

"Bir telefonu bir diğeriyle yarışması için değil, kullanmak için alıyorsanız gerçek kullanıcısınızdır."

S

SDN Okuru

SDN Okuru
nokia aldım iyimi yaptım bilmem radyosu yok uf ya sinir durum müzik dinleyemiyorum galaksimi sattım ama alışcağım sanırım sizce ne yapmam lazım

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Akıllı bir telefonda en önemli unsurlardan biri şüphesiz işletim sistemidir.
Windows phone ilerde belki bir alternatif olacaktır ama şu an için yüksek fiyata gelişme aşamasında olan bir işletim sistemi seçmek çok da mantıklı olmayacaktır. Windows Phone yüksek fiyatlarla giriş yaptı bu durumda neden android yada ios yerine seçilsinki.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Linux ve android ile söyledikleriniz tamamen yanıltıcı. Anroid linux için çok faydalı olmuştur olacaktır. Tüm kodlar açıktır acaba daha ne istiyorsunuz. Açık kaynak koduna zarar vermemek için ne yapmaları gerekir sizce ? açık olan kodları daha da mı açsınlar. Androide linux demek zorsa ne diyeceğiz ios mu diyelim. Bilmediğiniz konuda yorum yaparken biraz insaflı olun lütfen.
Bence iki telefon çok güzel ve özgün. Ben ikisinde de bir eksik gedik bulamıyorum. Ama Lumia alırsam "kareden ciğerim solacak" kesinlikle. 144 dpi ekranı kareleri göstermek için koymuşlar sanki yuvarlak hatlar yok arkadaş :D

Androide karşı her zaman bir üvey evlat sevgisi vardı bende çünkü Linux kullanıcısıyım ve Android'in Linux'un açık kaynak olayına zarar verdiği kanaatindeyim. Android'e Linux demek çok zor. Ve hiçbir zaman bir Maemo kadar Linux olamayacak bir sistemdir Android.

Windows Phone 7 ile nedense dikkat çekemeyen MS, Windows Phone 8 ile sesini biraz olsun duyurdu. Burada PC Windows 8'inin çıkmasıyla beraber Türkiye'de ve Dünya'da çok sayıda kullanıcıya zamanında hitap etmiş daha sonraları köpeksiz köyle deyneksiz dolaşarak Symbian'ı terkedemeyerek çoğu kullanıcının gözünden zamanında düşmüş olan Nokia'nın da işin içinde aktif olarak rol oynaması etki yaptı diyebilirim. Çoğu eski Nokia'cı, Nokia'dan kıpırdanma bekliyordu sanırım.

Gelegelelim kıyasa, ben iki telefon arasında karşılaştırma yapamıyorum çünkü ikisi de güzel sistemlerden. Güzel olarak karşılaştırmama biraz bozulanlar olabilir onları da şu söz ile avutmak isterim:

"Bir telefonu bir diğeriyle yarışması için değil, kullanmak için alıyorsanız gerçek kullanıcısınızdır."

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Nokia Music diye bir uygulaması var orda 1000lerce şarkı var oraya bak derim:)

BrainPaid

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Linux ve android ile söyledikleriniz tamamen yanıltıcı. Anroid linux için çok faydalı olmuştur olacaktır. Tüm kodlar açıktır acaba daha ne istiyorsunuz. Açık kaynak koduna zarar vermemek için ne yapmaları gerekir sizce ? açık olan kodları daha da mı açsınlar. Androide linux demek zorsa ne diyeceğiz ios mu diyelim. Bilmediğiniz konuda yorum yaparken biraz insaflı olun lütfen.

Nerden indiriyoruz bu linux dağıtımı olan androidi? var mı indirme yeri?

Shıftdelete

Asistan
Reaksiyon puanı
0
2 Si eşit benim gözümde Nokıa da olan s3 te yok S3 te olan lumıa da yok bu yüzden Hangi işletim sistemini kullanmak istiyorsan onu al

S

SDN Okuru

SDN Okuru
sağlam kasa lumia
daha kaliteli ekran lumia
rakipsiz kamera lumia
daha iyi maos uygulamaları lumia
uygulama sayısı az da olsa (şimdilik) daha performanslı lumia

ffgul

Profesör
Reaksiyon puanı
8
>>Lumia 820 almış birisi olarak söylüyorum...
>>Herşeyi güzel yapmışlar (kamera+süper amoled ekran ki müthiş bir görüntüsü var+Nfc+geçişler ve tabiki nette ki hızı harika+ 64gb micro sd takılabilmesi)
>>Kısacası 920 ye fazla para vermeye gerek yok lumia 820 yi tavsiye ederim..(Android den bıkan biri olarak wp8 ilaç gibi geldi...)

casper47

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Nokia lumia 920 kesinlikle:Kablosuz şarj ve mükemmel kamera