Linux'te Gizli Dosyalar

realmanager

Profesör
Reaksiyon puanı
99
agent%20smith.jpg

Arkadaşlar zaten çoğunuz biliyorsunuzdur :D
Linux'te bir dosya veya klasörü gizli yapmak için isminin başına . nokta koymak yeterlidir.
Elinizde xyz isminde bir dosya varsa .xyz yaptığınız takdirde görünmez olacaktır.
Ancak Windows/Linux ortak kullandığınız bölümünüz varsa bu işlem o dosya veya klasörü sadece Linux için görülmez hale getirecektir.
Gizli dosyaların görünümünü açmak veya kapamak için Alt ve .(nokta) kısayolunu kullanabilir veya dosya yöneticinizin View kısmından Show Hidden Files seçeneğini ile ayarlayabilirsiniz.(Gnome'da CTRL + H)
Yine de gizli saklı iş yapmayın siz:rolleyes:
Bol Linuxlu günler

desktop-cadaver138.png

Al Arabi

Profesör
Reaksiyon puanı
43
(.) olayını bilmiyordum. Ben menüden yapıyordum. Güzel bir bilgi. realmanger, bir ara linuxda kurulan programların yaptığı şişmeyi azaltmak için hangi gizli dosyaları güvenle silebileceğimizi yazarsan kendi adıma çok yararlı olur.

Mesala open ofisi kaldırdıktan sonra . Home'un altında gizli dosyalrda bir klasör bırakıyor ben bunu siliyorum. Durum şu silmem gereken başka yerde dosyaları var mı... Yazdığım bir benzetme...

keyloger

Rektör
Reaksiyon puanı
237
O kısayol yanlış hatırlamıyorsam, gnome'da CTRL+H idi..

realmanager

Profesör
Reaksiyon puanı
99
sadece home'da kalıntı bırakıyor diye biliyorum.
bu kalıntılar genelde birkaç kilobyte olsa da ileride yüzlerce kalıntıya ulaşabilmesi can sıkıcı.
zaten yılda bir yeni sürüme geçmek için format attığımızdan(hadi iki yıl olsun :D) kalıntılar sorun oluşturmaz.
o yüzden belgelerini home ile bir tutma, kalıntılar da peşinden gelir

---------- saat 20:50 eklendi ---------- önceki mesaj saat 20:49 eklenmişti ----------

ekledim Faruk :)

karcx

Profesör
Reaksiyon puanı
39
Gizli dosyaları silmeyin...(:4:)
Sonra linuxunuz göçer:D:D:D